lauantai 27. huhtikuuta 2024

Kevättä etsimässä

 Aika viileää ja luntakin on tullut kaikissa olomuodoissaan usein, sää kolea ja kylmäkin - mutta eipä se ole eloani ihan kauheasti painanut kasaan, viime vuonna oli ihan samanlaista ja kesää kohden mennään niin uskon, että kyllä tästä vielä lämmintäkin saadaan, jos vain olemme pitkämielisiä  (koetuksella se tosin joskus on, mutta kilvoitellaan)! Mutta uusi neulepaita edistyy, samalla tosin puikoilla on vielä kaulahuivi ja sukat... Mallina Linka Neumannin Alasuq ruskan väreissä, mukaan laitan hiukan vielä vaaleaa turkoosia ja valkoista värejä kirkastamaan.

Olin eilen kivoilla messuilla tyttären ja pikkuisen Murun kanssa. 

Sain arpajaisvoittona Pihapiirimessuilta ja Hyötytarhurilta liput messuille.

Yleiskoristelu on mielestäni kaunis, hyvin onnistunut! Hento kukan tuoksu leijui ilmassa, hiljennyimme nauttimaan!





 





Ihastuin myös pukunäyttelystä, joka oli Peltodresses 'in luoma ihanista kierrätysmateriaaleista tehty, upeita pukuja. Ainakin tänään lauantaina heillä on muotinäytös yhdessä jousisoitinyhtye StrongBows 'in kanssa. Kannattaa mennä katsomaan tätäkin esitystä!




 

Ohjelmalistalla oli todella paljon kaikkea kivaa ja informatiivista!

Messut olivat todella hyvin järjestetyt, paljon oli pieniksi messuiksi nähtävää, ohjelmaan oli panostettu, pientä messuvierasta oli muistettu mukavalla leikkipaikalla ja ostettavaa oli myös - eli standipaikkojen hinnat olivat pientuottajaystävällisempiä! Useita taimitarhoja ja kukkakauppoja oli mukana ja siitä olin erityisen iloinen! tällä kertaa ostokseni olivat aika pienet, mutta ihanat kuitenkin - yrttien taimia ja Peltosen puutarhalta olinkin tilannut muutaman pelargonian.

Erityisen ihanaa oli tavata pitkästä aikaa ihanat Riina ja Marketta

 

Ja sitten tänne kotiin...

Tomaatit ovat hujoppeja ja niitä olen kouluttanut jo yli puolet. Minulla on tuollaiset isot muovilaatikot, niitä sitten kuljetan kottikärryillä päiväksi kasvihuoneeseen ja yöksi tuulikaappiin, kunnes sää lämpenee. Meidän terapiahuoneen lattialla on myös useampi pienempi laatikollinen tomaatin, paprikan ja chilin taimia odottamassa kasvariin pääsyä. Mutta nämä pikkuiset ehtivät hyvin kukkimaan ja raakileillekin, ennen lopullista istuttamista, kuten ennenkin!





 

Kesäkukkien siemenkylvöistä osa on jo taimella - kylvöt jatkuvat. Samoin taimella ovat myös kaalit. Niistä kuvia sitten myöhemmin!

Ja arjen ihastus, jos oikein tarkasti katsoo, kaukasianpionissa on jo nuput kuten aina tähän aikaan vuodesta. Se kukkii upein keltaisin kukin noin kuukauden kuluttua.

Paeonia mlokosewitschii, the golden peony, kaukasianpioni

Mutta kasvihuone kutsuu, koulimista ja kylvämistä tänään ohjelmassa ja hei aurinko, sinuakin tänään odottelen näkeväni - tulethan lämmittämään jo!


Kaikkea hyvää Sinulle!

💚

26 kommenttia:

  1. Todellakin upeaa silmäniloa on messuilla ollut. Nuo pastellivärein värjätyt harsokukkakoristeet pöydän yllä ovat erityisen kauniit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messut olivat oikeat tarhurin messut - suurelta osin, toki siellä oli vakuutuksien myyjiä, sähköliittymien tarjoajia ja kengankiillottajaa - mutta oli kaikkea kaunista, taimia, mukavia kohtaamisia ja kaikkea muuta kivaa, tykkäsin!

      Poista
  2. Ihanat Lahden messut, ne ovat minusta messuhalli-puutarhamessuista parhaat Suomessa! Olleet jo pitkään. Juuri noista mainitsemistasi syistä.
    Ihania värejä siellä puikoilla ja kaunis malli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä samaa mieltä kanssasi, ihan parhaat hallipuutarhamessut tässä maassa kokonaisuudessaan, olleet todella jo pitkään.
      Kiitos, ruskan värit puikoilla, illan silmukka-annos pitää saada joka päivä pihahommien jälkeenkin.

      Poista
  3. Dear Saila!

    Your new sweater looks very beautiful! The decorations looks all very pretty. I admire people who can make such lovely flowerdecorations! Your seedlings looks great. You must show photos of the yellow peony when it blooms!
    All the best to you, hugs!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dear Marit!
      Thank You! The sweater will have Autumn colors and to brighten the colors I will add white and light turquoise, Norwegian sweater again, Linka Neumann's model.
      The garden fair was small, but there was really everything beautiful and interesting, I even did a little shopping.
      The small tomato, pepper and chili seedlings have finally reached the greenhouse, I will protect them well at night. I have already done some seed sowing. That yellow peony is very early, is a natural species and usually blooms at the end of May. I will post when the peony blooms.
      All the best to You, Hugs!

      Poista
  4. Ihailen todella neuleitasi, tosi kauniita!
    Oli kiva nähdä näin runsas messukattaus sinun esittelemänäsi. Kiitos!
    Sinulla on reippaita taimia ja ihanan monipuolisesti!
    Meillä ei oikein vielä näy pionien piippoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos! Tarvitsen aina illalla 'silmukka-annoksen' ja nyt on villapaitabuumi menossa, tykkään näistä Linka Neumannin malleista kovin!
      Messut olivat hyvin onnistunee, paljon kaunista nähtävää, ostettavaakin oli hyvin eli taimiakin oli nyt hyvin kaupan, pientuottajilta, ja siitä tykkään.

      Nyt tuntuu, että hiukan taitaa alkaa mopo keulimaan, vaikka olen yrittänyt olla varovainen. Taimet ovat pieniä vielä, niinkuin minulla on aina tähän aikaan kevättä, mutta ne ehtivät silti hyvin.
      Nuo luonnonlajit ovat aina aikaisia, ne kukkivat jo ensi kuun loppupuolella tai kesäkuun aivan alussa. Tykkään niistä niin paljon!

      Poista
  5. Hieno raportti Pihapiirimessuilta, tosi kiva pieni ja puutarhapainotteinen tapahtuma taimimyynteineen. Olin myös perjantaina messuilla ja kuulin Riinalta, että sinäkin siellä liikuit, mutten onnistunut näkemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkäsin messuista jälleen kovasti ja sieltä löytyi sellainen tunnelma kuin aina ennenkin - puutarhamessut, vaikka siellä toki muutakin yritettiin kaupata. Voi harmi ettei tavattu, olisi ollut niin kiva nähdä pitkästä aikaa!

      Poista
  6. Very beautiful display of flowers.
    Spring will come, there are traces of winter left.
    Have a nice Sunday!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Than you Katerina! Last Friday I was at a garden fair and there were wonderful flowers and everything else beautiful. Have a nice week!

      Poista
  7. Taidan vihdoin vaihtaa Helsingin kevätmessut Lahden messuihin. Olen kerran ollut siellä ja silloinkin tykkäsin. Kuvistasi päätellen olisi ollut paljon nähtävää tälläkin kertaa.
    Ihastuttavia pukuja. Noistahan löytyisi vaikka hää- tai muu juhlapuku helposti, jos tarvetta olisi. Neulepaidastasi tulee takuuvarmasti kaunis. Olet todella ahkera kutoja. Täällä puikot tarttuvat vielä hyppysiin, mutta ajatus on jo ympärivuorokautisesti pihamaalla.
    Toivottavasti aurinko ja lämpö saapuu sinne teillekin. Täällä on tänään ollut hurmaava kevätpäivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen jättänyt nyt muutaman vuoden ajan Helsingin messut väliin, isommat messut Tukholmassa ja nämä ihanat messut Lahdessa - tykkäsin jälleen ja oli niin kivaa kun siellä oli pientuottajien taimia ja se vielä mukavampaa, että siellä oli tuttujakin muutama!
      Nuo puvut olivat todella ihania! Kiitos! Nyt minulla on sellainen kausi, että joka päivä tarvitsen 'silmukka-annokseni' ja nuo Linka Neumannin mallit ovat niin ihania ja ihailen hänen värien leikkiä kovasti!
      Lämpöä odotellaan, kasvarissa tänään puuhastelin ja huomenna jatkuu - lämpö on nyt tervetullutta!

      Poista
  8. Minäkin ihastuin noihin sinun neuleesi väreihin . Kiitos messukuvista niissä en ole muutamaan vuoteen käynyt .
    Kätevästi olet laittanut taimesi noihin isompiin muovisiin laatikoihin kulkeutuu kätevästi ja nopeasti eri paikkoihin .
    Ihanat pionin alut meilläkin näkyi niitä pilkottavan .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos! Tuohon neuleeseen tulee ruskan värit, hiukan niitä kirkastan pienellä määrällä valkoista ja vaaleaa turkoosia. Nämä Lahden messut olivat juuri sellaiset kuin ennenkin, kaikkea kivaa oli nähtävänä, upea yleiskoristelu, pieniä taimimyyjiä eikä liikaa ihmisiä kuitenkaan, jokunen sähkö- ja vakuutuskauppias oli, mutta sivuutin ne.
      Nuo muovilaatikot ovat todella kätevät, siellä on alla myös pienet pyörät joka helpottaa liikuttamista.
      Ihanaa pionien kukintajuhlaa voimme siis alkaa odottelemaan, kun taimet jo piipottavat!

      Poista
  9. Heh, meillä on ja yhtenä kukkapaikkana myös vanha kottikärry.

    VastaaPoista
  10. On tosiaan kauniit värit puserossasi. Kaunis malli. Mitä kukkaloistoa messuilla, ja niin upeita asetelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos! Ruskan värit ovat olleet pitkään mielessä ja nyt tuntuu, että tarvitsen päivittäisen silmukka-annokseni eli uusi villapaita piti laittaa puikoille! Messut olivat niin hienot ja sopivan kokoiset, yleiskoristelu todella kaunis!

      Poista
  11. Ihana ruskapusero tulossa!
    Ja messut näyttävät olleen kukkaisat, kukkaloistoa katselee kyllä mielellään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään kovasti myös noista väreistä! Olin kyllä messujen antiin tyytyväinen, kukkia ja taimia sekä mukavia tapaamisia oli mukava messuanti!

      Poista
  12. Me haimme kevättä vappuna mökiltä. Ja löytyihän se sieltä. Silisko lämmitteli kivellä, sammakko uiskenteli rantavedessä, sitruunaperhonen lepatteli pihassa ja "koti"västäräkki oli saapunut Suomeen. Mukavaa kevättä sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos! Kevät löytyi viimein vaikka antoi odottaa itseään!

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!