sunnuntai 14. huhtikuuta 2024

Vauhtia riittää...

Nyt en oikein tiedä, onko minusta tullut saamaton, 
valmista saamaton touhuaja vai meneekö aika tosiaan niin nopeasti!
 Kuinka ihmeellä ennen ehdin käydä töissä, olinko silloin järjestelmällisempi kuin nyt, juurihan oli perjantai ja nyt jo sunnuntai! 
Pitäisikö hankkia munakello, jotta voisin päiväni ajastaa paremmin - ei varmaankaan
Kaikki viikonlopun jutut ovat olleet vain niin kivoja, 
mitään niistä en olisi malttanut jättää pois!
 
 
Lauantain suurin asia oli Murun 2-v -synttärit, ihana pieni mies pienen kaivurinsa kanssa 
ja puhalsi kaksi kynttilää Late Lammas -kakun päältä, 
kuvaa lastenlapsista en tänne someen laita, pahoittelut.
 
Lauantaina olin myös Turussa puutarhamessuilla tai voisiko sanoa kaksilla. 
Messukeskuksessa oli Turun kevät 2024 messut, 
tapahtuma juhlisti puutarha-, veneily- ja mökkikauden avautumista.
Omien mielenkiinnonkohteiden mukaan tutustuin vain puutarhamessujen antiin. 
Tutustuminen kävi hyvin nopeasti, sillä antia ei kovin paljoa ollutkaan, 
mutta muutaman helmen sieltä voinen sanoa. Yleiskoristelu tämän mittakaavan messuille oli onnistunut jopa kaunis, tykkäsin.
  
Messuilla tutustuin Joen Rosenbergin standilla pähkinöihin ja syötävään metsäpuutarhaan. 
Ostoksena hänen kirjansa sekä mielestäni hyvä pähkinänsärkijä. 
Kirjaan en vielä syvemmin ole ehtinyt tutustua, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta. 
 
 
Minua kiinnostavaa puutarhapuolta edustivat Flör ja Chilimiehet, ostokset jäivät aika minimaalisiksi 
- paprikoiden lannoitetta ostin pussin. Toki paikalla olivat kukkasipulikauppiaat Keski-Euroopasta ja juustokauppiaat Italiasta.
 
No niin, nyt olikin aika siirtyä seuraaville messuille Viher-Lassilaan
Nämä messut eivät pettäneet nytkään! 
Kaikkea kivaa löytyi yllin kyllin, vaikka kevään taimia vasta siirrettiin myyntipöydille! Kuvattavaa oli jälleen paljon, mutta kasvien hurma vei mennessään ja kuvaaminen unohtui!
  
 Muutaman puuvartisen taimen ostin mukaan sekä ihania orvokkeja 
ja pelargonioita (niistä myöhemmin). 
Oli kivaa jutustella Pelargonitaivaan Tiinan kanssa. 
Hän oli myymässä omia taimiaan ja niitä muutti meille muutama myös. 
 
Pahoiteltiin Tiinan kanssa sitä, että suomalaisilla isoilla puutarhamessuilla standipaikat 
ovat niin kalliita, että pienen yrittäjän on myytävä todella paljon, 
jotta messuille voi osallistua eli me asiakkaat jäämme paitsi ihanien pienten tarhojen taimiannista ja onhan tämä suoraan verrannollinen messujen kävijämääräänkin. 
Juttelin tästä myös messukeskuksessa Uudenkaupungin Minifarmimessujen  
edustajan kanssa ja hän kertoi, 
että ensi kuulla heillä olevilla messuilla standipaikan hinta kahden päivän osalta on kohtuullinen ja sinne on tulossa myös pientarhoja myymään.
 
Sää Turun seudulla lauantaina oli kostean sumuinen ja hyytävän kylmä! 
 
Tänään lämmittelin leivinuunia, leivoin perinteisiä leivonnaisia ja haudutin ruokaa uunissa. 
Lopun aikaa vietin kasvihuoneessa, paljon oli jälleen kylvettävää, 
ihan kaikkea en vielä multiin laittanut - vielä ehtii! 
 
Sulo oli minulla kaverina kasvihuoneessa! 
Herra kuorsasi harsoteltassa, unet olivat siis makeat, varmaan! 
 Pienen kissan kevät on kyllä niin raskas, kun pitää valvoa ja päivystää koko ajan!

 
Ensi viikon sääkarttaa en haluaisi edes vilkaista, 
mutta näin tämä huhtikuu aina keikuttelee, välillä on lämmintä ja sitten taas tulee lunta niskaan 
- kuten nytkin on odotettavissa.
Mutta toppatakkia ei vielä kannata varastoon laittaa - ainakaan kovin kauas, sitä vielä tarvitaan!
 
 

 
Mukavaa alkavaa uutta viikkoa sinulle!
💚

20 kommenttia:

 1. What a beauty!!Fantastic photos thank you so much!Have a great week!

  VastaaPoista
 2. Dear Saila!
  I'm totally agree with you. I never post photos of my grandchildren either. You have seen many garden fair this spring, and I love to see your photos from them. The violets have such lovely colors.
  Yes, the time goes very fast every spring. It's frost here right now, but the sun is shining. I think it will be a lovely day. Have a nice day!

  All the best to you!
  Hugs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dear Marit!
   This spring I have indeed been to several fairs and there are still a couple of garden fairs left. Garden fairs in Finland are quite small, at garden fairs held in large fair halls, the sales points are so expensive that small gardens don't have the opportunity to participate, and that's sad! I'm still going to two very small fairs, where I know there are small gardens, they always have wonderful seedlings for sale!
   Today has been a really beautiful day and we have been promised cold and snow here too. Often these days April weather is like this!
   Thank You!
   All the best to You!
   Hugs!

   Poista
 3. Hei Saila!
  Oikein kivoja kuvia messuilta. Ihanat ruusut , hyacintit ja orvokit. Kauniit asetelmat. Istuin eilen kasvihuoneessa tuulen ja sateen suojassa. Sain paljon tomaatteja istutettua suurempiin astioihin. Tänään on tarkoitus saada se viimeinen kyntöastia tyhjennettyä ja tomaatin istutus valmiiksi.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marika!
   Kiitos! Messut olivat Turussa todella pienet ja syynähän on korkeat standipaikkojen hinnat - pienillä puutarhoilla ja harrastajilla ei ole mahdollisuutta osallistua ja tästä on moni antanut palautetta niin Turun, Tampereen kuin Helsingin messuhalleihin!
   Ihanaa, että pääsit kasvihuoneessa puuhaamaan, se on aina niin kivaa, vaikka sataisikin! Minulla on vielä tomaatit koulimatta, tänne on luvattu kylmää ja lunta. Kivaa, että taimetus sinulla on noin hienossa vaiheessa!

   Poista
 4. Kivat messut ja niin kauniita kuvia. Erikoisuuksiakin. Totta kirjoitat ajankulusta. Tuntuu, ettei mitään saa aikaiseksi ja viikot vaan vilahtaa ohi. Meillä eläkeläisillä tuntuu kaikilla olevan sama tunne. Voi ihana suloinen Sulo! Tottahan sitä väsyy kun pitää pitää paikkoja silmällä näin keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messut olivat aika kivat mutta niin pienet, vain vähän oli puutarhaa, mutta menin sitten Viher-Lassilaan ja siellä Tiinan kanssa sitten höpistiin pelakuista aikas paljon!
   Toisaalta on lohduttavaa, että meillä eläkeläisillä aika kulkee siivin, toisaalta hyvä niin kuin että tulisi aika pitkäksi ja olo yksinäiseksi!
   Sulo on ihana, nyt hän ei enää purekaan ollenkaan, mutta on kovin yksinäinen välillä , kun Nöpöä ei enää ole, kanssani kasvihuoneessa viihtyy oikein hyvin, paljon tarkkailtavaa on kyllä pikkuisella kisulla!

   Poista
 5. Ihan varmasti upeat messut. Mummo kehui myös. Sulo on kyllä ihana. Ja onnittelut perheeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olihan siellä nähtävää, mielenkiintoisin oli tuo metsäpuutarha-asia tietenkin! Sulo on ihana! Onnittelut menee perille - Muru on niin ihana 2-vuotias pikkumies!

   Poista
 6. Minifarmi on hyvä tapahtuma. Siellähän mekin silloin tavattiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikein hyvä tapahtuma ja harkitsen sinne menoa tänäkin vuonna, Lahteen ainakin menen. Ukissahan me messubussissa tavattiin!

   Poista
 7. Kiitos ihanista messukuvista . Tossa ekalla messuilla oli hulvattoman kokoinen hyönteishotelli . Tollaisen olisi kiva rakentaa. Ikävää kuulla että hinnat on niin kovia että pienet tuottajat jäävät pois . Tosta minifarmi tapahtumasta en ole ennen kuullutkaan ...pitää googlata .
  Aika kuluu nopeasti myös täällä ja väsyy nopeammin ja saa myös sentakia vähän aikaiseksi. Lapsenlapsille tarjottu aika on ihanaa aikaa josta molemmin puolin nauttii . Me mennään kohta niiden kanssa teatteriin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuossa yleiskoristelussa oli kaikkea kivaa, tuo hyönteishotellikin! Asumme niin maalla, että meillä voi olla maatuvien oksanpätkien kasa (isäntä ei tykkää hakettimesta ollenkaan, siksi) niin nekin muodostavat hyönteishotellin ja myös metsässä kun polttopuita kaadetaan, kasaan osat sielläkin laitetaan, oivallisia hotellipaikkoja hyönteisille, jopa pesäpaikkoja pikkulinnuille.
   Nuo standipaikkojen hinnat ovat nousseet aivan taivaisiin, Tampereen kädentaitomessuilla jo se, että saa sähkön standille, maksaa 100 euroa + standipaikan hinta päälle. Sillä hinnalla pitää myydä todella paljon, että pääsee omilleen, kun muitakin kustannuksia on esim. pitkänmatkalaisille majoitus ja syödäkin pitää. Minifarmimessuilla on aina kaikkea kivaa, eläimiä, taimia, pihasaunoja ... ihan mitä vaan, sieltä olen taimia ostanut usein ja se on tapahtumana leppoisa, siitä usein ajelen Vakka-Taimeen myös, ei ihan mahdottoman ajomatkan päässä.
   Varmaan tämä iän lisääntyminen on osallisena siihen, että aikaansaanti ei aina ole ihan se mitä ennen, mutta ajan kanssa ja kaikki puuhailu lastenlasten kanssa on kultaa!

   Poista
 8. Saamattomasta ja sinusta ei todellakaan voi puhua edes samalla viikolla! Sinähän ehdit ja saat aikaiseksi aina vaikka mitä!
  Kyllä aikakin silti nykyään kuluu nopeammin kuin ennen.......
  Turun messuilla nykyään lienee yleiskoristelu messujen parasta antia, ainakin jos puutarha-asioiden kantilta asiaa ajattelee.
  Onneksi Viherlassilassa on aina samaan aikaan kevään avajaiset. Sieltä löytyy aina niin paljon kaikkea ihanaa. Ja se hyvä puoli vielä, että Viherlassilassa voi käydä pitkin kevättä ja kesää, eikä vain yhtenä viikonloppuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja! Tuntuu vain, että niin paljon haluaisin tehdä ja niin vähän tulee valmiiksi aivan kuin vuorokaudessa oli tunteja huvennut jonnekin, mutta nyt olen suunnitellut päivyriin ainakin puutarhareissuja, lastenlasten kanssa puuhaamista, pihapäiviä kotona ja ikonin kultaamiseen aikaakin aion ottaa!

   Näin varmaan onkin, yleiskoristelu antaa isomman kuvan messuista, mutta nyt tuntui, että puutarhaa oli vieläkin vähemmän kuin ennen! Kävelin sen mökki/vene-alueen läpi ja siellä ei minulle ollut yhtään mitään, kiukustuin vain kun näin ne vesijetit ja moottoriveneet!

   Viherlassilla on luotettava paikka ja nyt siellä tosiaan oli kevään avajaiset vaikka olikin turkasen kylmä, mutta sinne aion mennä vielä ennen syksyä uudelleenkin, korvaa mennen tullen kyllä varsinaiset messut ja siitä heille mainitsinkin, paljon enemmän nähtävää oli heillä, vaikka myyntipöytiä ei oltu vielä kaikkia laitettu!

   Poista
 9. Tänäaamuna lehdessä oli otsikko, että eläkeläisen aika kuluu muita nopeammin. Juttu oli maksullinen, joten en päässyt lukemaan, mihin otsikko perustui.
  Turun messut ovat ehdottomasti käynnin arvoiset. Jospa muistaisin sen ensi keväänä. Siellä painotus on selvästi puutarhassa ja kasveissa. Viherlassila ja Flör ovat kumpikin ohittamattomat paikat, jos sinne suunnalle ajaa. Kuin mukavana muistutuksena olet ottanut kuvan köynnöskuusama Serotinan nimilapusta. Niitä minulla on aikomus hankkia, kunhan saan paikan niille valmiiksi. Riippuu nimittäin vähän myös Ukkokullan ahkeruudesta.
  Ihana kuva Sulosta. Kuulostaa varmaan toistolta, mutta kissaihmisen sydän sulaa aina kissoja nähdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, tuo lehtijuttu varmaan olisi ollut mielenkiintoinen, sitä varmaan useampi eläkeläinen pohtinut lisäksemme!

   Turun käyntikohteet ovat ehdottomasti retken arvoiset, alueella on monta mielenkiintoista paikkaa, messut olivat oikeasti niin vaatimattomat, mutta 'messut' Viherlassilassa olivat upeat ja kaikkea kivaa löytyi! Mutta todellakin Turun-Rauman akselilla on niin monta ihanaa paikkaa ja vielä nuo Ukin messut ensi kuulla, sinne kyllä kannattaa mennä, itsekin menen, jos ehdin!

   Viimein meille muutti köynnöskuusama, sille on paikkakin jo suunnitteilla, kunhan tuo pohjoinavan virtaus vain päättyisi ja ilma hiukan lämpenisi! Vuosi sitten sää oli lähes identtinen, lunta vain satoi paljon, mutta kai sitä nytkin on tulossa.

   Sulo on aivan ihana, toisen kissan ottaisimme jos vain jostain löytyy!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!