lauantai 6. huhtikuuta 2024

Talvi pitää otteessaan

Lunta on ollut riittävästi ja eilinen myrsky toi lisää melkein 10 cm. Ei vielä takatalvi, eihän terminen kevät tänne ole vielä ehtinytkään - ainakaan meille asti!

Sääliksi kävi eilen, kun katselin pikkulintujen hätää ja nälkää! Ruokaa heille tankkasin, mutta suojaa ne joutuivat itse hakemaan, onneksi meillä on aika monta suojapaikkaa, jos vain löytävät, metsä kuitenkin suojaa antaa!Mutta nyt taivas on kirkastunut ja aurinko hiljalleen sulattelee lumia pois!

Oma Jääkarhuni on valmistunut ja kylvetetty. 

 
 

Puikot jäivät tyhjilleen ja pitkään olen miettinyt huivin neulomista eli nyt sekin on puikoilla.

 

 

 Jääkarhun malli on Linka Neumannin eli kyseessä on norjalaisneule, joihin olen mieltynyt ja huivi Lee Esselströmin Lankavalle suunniteltu perusmalli, hyvä - helppo ja nopea tehdä. Suunnitteilla on lapsen kirjoneule, mallia vielä pohdin ja se on piirtämättä, teen kuitenkin kuvion paidan helmaosaan ja raglakavennukset.

Mutta nyt on aika mennä ulos hiukan ihmettelemään ja jotain puuhailemaan. Puuhommat on melkein jo tehty, tunnin rupeama odottaa, mutta puut ovat lumen peitossa, odotan lumen sulamista ja jatkan sitten. Kasvihuoneeseen siis, hiljalleen siellä aloitan kylvöt ja pian on aika siirtää tuoksuherneet kasvihuoneeseen!

Kaikkea hyvää Sinulle! 

💚

19 kommenttia:

 1. Kevät antaa odottaa itseään oikein todella! Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Voi että, miten upea jääkarhuneule – ihanat värit!
  Pikaista lämpenemistä ja lumien sulamista sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Turkoosiin ja sen eri sävyihin ihastuin niin kovasti viime kesänä siellä Jäämerellä. Kyllä niin odotan että tuo talvi jo antaisi periksi, lunta on!

   Poista
 3. Dear Saila!
  It's good to know that the birds can find shelter in the forest. I hope the winter will end soon for both of us! Right now it rains here, and it's far better than snow. It's a very beautiful sweather you have knitted! The polar bear pattern looks very difficult.
  All the best to you!
  Hugs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dear Marit!
   It has been raining all day, hopefully the snow will melt faster and there will also be a strong wind! The bird feeder is still crowded, but the weather is now much milder than last Friday.
   Knitting is as dear and important to me as gardening. The pattern for the polar bear sweater might seem difficult, but it wasn't. I knit a lot in the evening, after the day's housework is done. Now I am knitting a scarf for myself, the yarn is merino wool + mohair + silk yarn, it will be very soft and warm. At the same time, I am designing a sweater for the grandchildren with a pattern of forest and foxes.
   All the best to You!
   Hugs!

   Poista
 4. Voi, miten kaunis jääkarhuneule väreineen ja kuvioineen. Lämmin pusero pääsee varmaan heti käyttöön, kun talvi senkun jatkuu.
  Samanlaisia pikkulintuporukoita on meidänkin pihalla. Seuraan lintuja aina ilolla ja mielenkiinnolla. Nyt kuitenkin huolestuttaa niiden selviytyminen. Menneelle yölle luvattiin kunnon pakkasta, mutta meillä mittari näytti pari tuntia sitten onneksi vain -2. Nyt ollaan jo plussalla. Jospa ennusteet lämmöstä ja kevään etenemisestä vihdoin toteutuvat. Niin toivotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos 🩵! Pääsee kyllä, olen ihastunut näihin norjalaisiin neuleisiin kovasti! Talvi jatkuu edelleen, tosin tänään on koko päivän satanut vettä, lumi sulaa! Saa nähdä millaisia tulvia on tulossa lumien sulamisen myötä!
   Toivotaan että ennusteet pitävät paikkansa! Muuttolinnuilla on ollut todella rankkaa! Kuuntelin aamulla luonto-ohjelmaa radiosta ja siellä joku herra sanoi ettei ole näin rankkaa kevättä Utössä koskaan ennen nähnyt - muuttolintuja koetellaan, jos meitä tarhureitakin!

   Poista
 5. Hei Saila!
  Meiltä on lumi nyt taas kerran sulanut pois. Toivottavasti ei tule lisää.
  Ihanan värinen ja mallinen villapaita.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marika!
   Toivottavasti lumentulo nyt viimein loppuisi! Instakuviesi mukaan teillä kukkivat jo vuokot, niin ihania kuvia olit laittanut!
   Kiitos! Malli on Linka Neumannin, tykkään hänen malleistaan kovasti ja nuo Jäämeren värit miellyttävät kovasti!

   Poista
 6. Aivan huikean ihana neule; olet taitava!
  Täällä alkoi juuri sataa vettä, ehkä sade sulattaa pääsiäisen jälkeen sataneen lumikerroksen pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos, neulominen on kyllä kivaa! Täälläkin sataa vettä, mutta lunta on tosi paljon vielä, toivottavasti ensi viikolle luvattu lämpö sateen kera sulattavat nuo hanget! Viime viikolla vielä hankikantosilla mentiin siis täällä Pirkanmaalla!

   Poista
 7. Ensi viikolla pitäisi lumien saada kyytiä. Tulee sen verran lämpimiä päiviä.

  VastaaPoista
 8. Ihana jääkarhu!
  Täälläkin puikot vielä kilisee, kun puutarhassa ei ole vielä mitään tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä Linka Neumannin mallit ovat mielestäni ihania! Puikot kilisevät toistaiseksi, mutta puutarhaan toivottavasti pian päästään muutenkin kuin lumitöihin!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!