Kivipellon Saila

perjantai 6. helmikuuta 2015

Helmikuu helisee

 Helmikuu alkoi, kauniisti ja tehokkaasti! Lunta satoi, satoi ja satoi. Maisema oli hyvin kaunis, valkoinen. Ja me saimme pukata pehmeää, kevyttä lunta viime lauantain ja sunnuntain.

Kiviaita nukkuu talviuntaan lumen alla samoin iso kivi portin pielessä.

Linnunpönttö odottaa kesäasukkaita.
Valkokukkainen sireenikin näytti nyt hyvin valkoiselta.
Korkea lyhtypylväs hiukan pilkottaa lumivuoren alta, sen alla olevat Mustialan ruusut ovat melkein peittyneet lumen alle. Ajatukseni olivat siellä lumen alla...millaista myyrätalvea on luvattu. Joskus myyrät ovat syöneet Mustialan ruusuni aivan paljaaksi, tosin kasvi ei ollut moksiskaan, kun sen leikkasin maata myöten ja uudet versot pukkaavat innolla.
Nöpö tuli valvomaan lumitöiden tekoa.
Luissa alkoi kolottamaan eilen, sää muuttuu sanoin työkaverille, nuorelle. Hän ihmetteli kovin, että mistä sen nyt muka voisi tietää. Kyllä sen tietää...

Tänään aamulla oli hiukan pakkasta, aurapoikia ei näkynyt enää, suolatut tiet vain työmatkalla. Töistä tullessamme säätietoja kuunnellessamme luvattiin myrskyä viikonloppuun, arvasin. 

Ilma oli lempeä, pakkanen oli vaihtunut lempeään suojaan, ei märkään. Kelmeä valo laskeutui ennen pimeää. Tuulenhenkä kävi kevyesti, äsken ulkona taivas aukesi ja tähdet tuikkivat. Suuri varisparvi metelöi, kevättä rinnassa? Vesi tippui räystäistä. Oli hyvä hengittää. 
 Varaudun aina luvattua myrskyä varten, haen puita, nostan kynttilälyhdyt suojaan, latasin saunanpesän, vein leivinuunin tuhkat pellolle maanparannusaineeksi.
Viikonloppuna jos myrskyää, voin touhuilla kaikkea kivaa sisällä, kutoa, leipoa, maalailla. Isäntä on nyt innoissaan madepilkistä, no en halua mennä järvenjäälle pimeään ja kylmään, mutta madekeitto aina maistuu kuitenkin hyvältä ja voinkin sen tehdä, saan peratut kalat tiskipöydälle.
Mukavaa viikonloppua!

20 kommenttia:

 1. Voi miten ihana tarina! Ihan samoissa puuhissa ja samoilla mietteillä olen touhunnut kuluneen viikon. Jalkoja kolottaa ja takapuolessa tuntuu lumivuorten siirtely. Harakat pitivät tänään mekkalaa, vesi tippui räystäältä ja nyt on suklaakakku uunissa huomisen vieraita varten. Oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaakakku on varmaan aika herkkua! Oikein mukavaa ja levollista viikonloppua, lihaskipu kertoo tehdyistä pihan kuntosalitreeneistä mutta luukipua en kaipaa, se on kamalaa! Kevättä on jo ilmassa!

   Poista
 2. isäntä just tuli matikka pilkiltä, ihan ilman saalista, ens viikonloppuna sitten uudestaan.
  Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhjän repun kanssa meilläkin pilkiltä palattiin, meinaa huomenna mennä taas uudelleen :) Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Myrskyä on luvassa. Kaikesta tekniikasta huolimatta on hyvä pitää kynttilät, taskulampun ja takkapuut valmiina. Meillä tuppaa sähköt aina myrskyllä pätkimään. Ehkä sentään aamupäivällä saan leivottua laskiaispullia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vanhat varustukset on hyvä pitää esillä. Olemme säästyneet sähkökatkoksilta, mutta varustautua pitää aina.Jotain myös leivon aamulla kun ison uunin taas lämmitän.

   Poista
 4. Näitä tarinoita ja niiden kommentteja lukiessani inhoamani talvisää tuntuu ihan siedettävältä. Tänään nautin talvesta. Pörräsin kuin mehiläinen valohorroksessa koko iltapäivän. Maailma näytti pakkasauringossa upealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringolla on kyllä ihmeellinen vaikutus näin keväällä ja talvella niitä harvoja säteitä katselee kuin suurta lahjaa tai ihmettä. Valo laittaa rattaat sisukaluissa pyörimään, itsekin jo suunnittelin sisäkukkien vientiä kevätsuihkuun. Kiva kun nautit talvesta, pakkaskeli on kivaa, lumi narisee kenkien alla mukavasti ja maisema kaunis aurinkotimanttien kimmeltäessä hangella.

   Poista
 5. Lumisia ja kauniita kuvia.. lisää lupaavat kera myrskyn:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti ei tule mikään supermyrsky ja lunta mahdottomasti!

   Poista
 6. Toivottavasti ei tule kovaa myrskyä tai sähkökatkoja. Kivaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa viikonloppua Sinullekin, sähkökatkoja en myöskään kaipaa!

   Poista
 7. Onneksi viime viikonloppuna ja viikolla satanut lumi oli tosiaan sellaista pumpulilunta, oli siinäkin kolaamista, vaikka mun ei tarvitsekaan nyt kolata, mutta miehen tarvitsee...hyvä kun teilläkin oli virallinen valvoja lumitöissä.
  Tänä aamuna olikin maisema täydellisesti muuttunut, ihana auringonpaiste koko päivän, kaupungissa jo ihan loskakeli!
  Nyt ei saa tulla sähkökatkoja ainakaan vielä lauantaina, monenlaista leipomusta pitäisi saada kypsäksi, leivinuunissa osaan paistaa ainoastaan karjalanpiirakoita ja haudutella jotain. Pullia en kyllä osaa siinä kypsentää.
  Leppoisaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin mies kolaa suurimman osan, vaikka itsekin siitä hommasta pidän, pakkaslumella! Nöpö valvoi toimia ja Sulokin oli mukana mutta sillä oli omat leikit menossa lumipallojen ja piiloleikkien kanssa, Nöpö on jo iso poika eikä kovin leikkisä. Aurinko teki tosiaan hyvän vaikutuksen, tuntui että hangenpintakin laski hiukan, onneksi tuo pihavalo vielä yltää hangen päälle. Paistelen kyllä kaikki leivinuunissa paitsi en kakkuja, laittelen monta taikinaa, ensin kuumuuden kestävät ja sitten pullat viimeisenä, niitä on kyllä hyvä seurailla, taikinan sokeri kypsentää pullat aika pian.

   Aurinkoa viikonloppuusi, ja toipumista!

   Poista
 8. Tiedän sen kolotuksen tunteen, sillä se on tuttu vieras. Se tulee aina säiden vaihtuessa. Saisi jo kevät tulla :)

  Ihanaa viikonloppua Saila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kevät sieltä tulee tuttuun tapaan myrskyjen ja lumisateiden kanssa, keikutellen. Kolotus ennen säänvaihtumista on kyllä kamalaa, tuntuu ettei mikään siihen auta.

   Ihanaa viikonloppua Sinullekin!

   Poista
 9. Voihan myrsky! Mutta kevään edellä se pauhaa, eiks juu :)
  Toivottavasti myyrät eivät ole ruusullasi herkutelleet, mutta minkäs niille mahtaa...
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, rytinällä kevät tulee, tulisi vain kunnolla ilman takatalvea! Kissat hoitavat myyrät kiitettävästi, mutta kun hanki on noinkin paksu niin siihen ei kissatkaan pysty.

   Auringonsäteitä viikonloppuusi!

   Poista
 10. ♥Kauniita helmikuun kuvia! Toivottavasti myrsky menee matkoihinsa.. :)

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!