maanantai 6. toukokuuta 2024

Ihan pieniä narsisseja ja pikkuinen pioni

Nyt on niin yltäkylläistä aikaa, kukkia tupsahtelee ilahduttamaan ihan koko ajan, kaikkia kauniita! Toivottavasti tämä kylmä jakso ei ihan niin mahdoton olisi, mitä on luvattu, pitkä talvi olisi jo ollut ihan tarpeeksi!

Kaikki, jotka tuntevat minut, tietävät, että narsissit ja pionit ovat lähellä sydäntäni! Pikkuruiset narsissit erityisesti ja luonnonlaji-pionit! 

Narsisseista erityisesti nämä ihan pienet ovat lähellä sydäntä, mutta myös muut pienikukkaiset kuten nunnanarsissit, syklaaminarsissit, orkideanarsissit, virvanarsissit... Isokukkaiset kerrannaiset lajikkeet ovat kyllä hyvin kauniita, mutta usein käy niin, ettei kukan varsi jaksa kantaa raskasta kukkaa ja varsi taittuu. Mutta valikoimaa löytyy, kaikille mieleisiä lukematon määrä. Yksi isommista narsisseista on lähellä sydäntäni myös - runoilija, narcissus recurvus, kukka lapsuudesta 💗!

Tässä muutama pikkuinen ihanuus puutarhastani, korkeutta niillä on tuskin 10 cm mutta kukkivat niin ihanasti!

Little Emma

'Little Emman' nuppu, kukkavana vain muutamia senttimetrejä

Arctic Bells

Oxford Gold nupulla

Julia Jane


Rip van Winkle


Spoirot
 

Niin ja ne aikaiset pionit, luonnonlajit! 

Nuputtelevat jo aika moni, mutta ensimmäisenä kukkaan ehtii p.japonica (toinen kukintavuosi).

p.japonica

 

Aika menee siivillä, tänne koneelle ehtii vain joskus piipahtamaan. Mukavaa puuhaa pihalla riittää ja mielessä on paljon uusia suunnitelmia niin kotipihan kuin mökkipihankin suhteen.

Kaikkea hyvää Sinulle!

💚

 

28 kommenttia:

 1. Dear Saila!

  I love the small narcissus too! They are so cute with their small flowers. Rip wan Winkle have I tried here, but it died I think. You have so many lovely small narcissus!
  I love peonys too. I long to see them.
  All the best to you, and many hugs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dear Marit!
   I love daffodils, especially the small ones with small flowers. I live on top of a hill, that's probably why daffodils and peonies grow here. These little ones like the same growing place as natural species peonies, especially paeonia tenuifolia. Peonies are so lovely, bloomingtime is quite long from May to August. We were cold again last night, it was about -4 degrees below zero, I don't like it at all!
   All the best to You!
   Hugs!

   Poista
 2. Esittelit minulle ihan uusia ja niin söpöjä pikkunarsisseja. Luonnonlajipioneista en ollut kuullutkaan. Mielenkiinnolla odotan kuvia niistäkin kukkivana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pienet narsissit ovat todella ihania! Löysin ne vuosia sitten sattumalta, kun tilasin sekoituspussin Hollannista. Ne viihtyvät samoilla paikoilla kuten esimerkiksi tillipioni. Luonnonlajipioneita kannattaa myös kokeilla! Ne ovat hyvin aikaisia, ensimmäiset kukkivat jo toukokuussa kuten tämä p.japonica ja kaukasianpioni (ihana keltainen). Eli Kivipellon pionijuhlat ovat alkamassa ja kukkatykitystä on luvassa!

   Poista
 3. Oi ihanuus mitä narsisseja . Minä haluaisin niitä mökille mutta siellä ei viihdy mikään narsissi . Onkohan se liian hiekkapitoista ? Olen kyllä yrittänyt niitä istuttaa ostomultaankin useita kertoja mutta ei .
  Luonnonpioneja minulla ei ole yhtään mutta muita kyllä yli kolmekymmentä. Olen melkein kaikki ne saanut joten nimet on hakusessa . Tÿristä olen myös ostanut vanhoilta mummoilta alkuja .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmillista, että et ole saanut narsisseja kasvuun mökillä! Syitä varmaan on monia, meillä on aika hiekkapitoinen maa kukkamailla ja siellä ne viihtyvät, tosin maa on aika hikevää hiekkaa. Nuo mummojen alut ovatkin ihania, niistä voi löytyä vaikka minkälaisia aarteita!

   Poista
 4. Pikkuiset narsissit ovat hellyttäviä. Little Emmakin näyttää kuin se ihmeissään katselisi, joko kaverit ovat heränneet. Odotan innolla p.japonicasi nupun avautumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuiset narsissit ovat todella kauniita ja hellyttäviä ja niin pieniä - valikoimaa yritän vuosi vuodelta lisätä. Little Emma on todella suloinen! Pian p.japonica avautuu.

   Poista
 5. Hei Saila!
  Täälläkin ne on alkanut kukkimaan puutarhassa. Thalia on yksi suosikeista.
  Pionit myös minun suosikkeja, istutin kolme uutta messuilta. Ilma on täälläkin haalentunut, nyt on +8, mutta vähän lämpimämpää toivossa.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marika!
   Onpa mukavaa kuulla! Thalia on todella kaunis ja herkkä narsissi, kuuluu myös minun suosikkeihin! Taidamme olla molemmat aika ihastuneita pioneihin ja hienoa että sait jo messupionit istutettua. Täällä aurinko paistaa, mutta sää on todella kylmä! Olin tänään ulkojumpassa ja pakko oli laittaa vaatetta päälle ja myssy, että tarkeni alkuun.

   Poista
 6. Narsissivalikoimasi on upea, muistan lukeneeni jutun siitä. Narsissit ovat siitäkin kiitollisia, etteivät peurat tykkää niistä. Onpa aikainen pioni, minulla on kaikissa vasta pienet punaiset alut. Kevätkukka-aika on ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, joskus oli Viherpihassa juttu narsisseistani vuosia sitten - narsissit ovat lapsuuden kukkiani ja niitä rakastan vieläkin! Narsissit ovat kestäviä ja todella, peuroille ja kauriille ne eivät maistu!
   Luonnonlajit ovat melkoisen aikaisia, juurikin tuo p.japonica ja kaukasianpioni, molemmissa isot nuput jo ja ne kukkivat näin toukokuulla. Kiinanpioneissa minulla on vasta pienet alut, hybrideissä isommat ja puupioneissakin jo reippaat alut. Kevätkukka-aika on todella ihanaa!

   Poista
 7. Nämä pikkunarsissit ovat ihania!
  Pionien luonnonlajeja tuntuu olevan vähän hankala löytää, mistä olet hankkinut omasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pikkuiset narsissit ovat ihania!
   Pionien luonnonlajeja ei kovin helppo ole löytää! Joitakin on Pionien kodilla, jotain olen tilannut Pionistien kautta Warmerdamilta ja itse PeonyMAXilta.

   Poista
 8. Kohta on aikamoinen kukkaloisto. Täällä on ihmeen viileää. Koko päivän on ollut 5 astetta lämmintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jos vain lämmintä säätä saataisiin! Viileää - siis kylmää on ollut täälläkin! Yöllä pakkasta myös.

   Poista
 9. Ihnat pikkunarsissit. Pionit on aivan ihania kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkunarsissit ovat suloisia! Pionit mun lapsuuden kukkia ja ihania!

   Poista
 10. Rip van Winkle on kyllä upean näköinen. Spoirotti on hauskan näköinen. Kauniita ovat.

  VastaaPoista
 11. Kauniisti narsissit kukkivat. Tuota Spoirottii istutin tuonne mehtäalalle ja kukatkin nähtiin. Viimekeväänä ei noussu ensinkään. toivottavasti nyt nähhään. Liityin Pionisteihin nyt keväällä ja mielenkiinnolla vuotan juurakoiden tarjontaa tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt narsissit pienistä isoihin kukkivat todella kauniisti, huomasin että niitä vain on vieläkin liian vähän. Toivottavasti Spoirottisi kukkii tänä keväänä! Kiva että liityit myös Pionisteihin, saitko pionilistan jo tilausta varten, vielä sen voi varmaan tehdä? Itse yritin tilata maltillisesti joitakin.

   Poista
 12. Onko noi alkukuvat kaikki narsisseja? En ole tiennyt, että niitä on noin monenlaisia. tete-a-tete -narsisseista tulee ensimmäisenä vuonna aina ihan miniatyyrisiä, jos ne laittaa jatkokasvatukseen pihaan. Sen jälkeen ne kasvavat suuremmiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kaikki ovat narsisseja, hyvin pieniä ja matalia vain, mutta suloisia! Narsisseja on hyvin monenlaisia! Itse tilaan paljon Eurobulbilta ja heidän sivuilla on valikoimaa joka lähtöön - isoja ja pieniä! Meillä maahan istutetut tetet pysyvät aina matalina koko kasvukautensa ajan.

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!