Kivipellon Saila

keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Puutarhamessuilla Tukholmassa, osa 2, kukkia ja yrttejä

Tietäisin tarkkaan, mitä tekisin, 
jos voittaisin lotossa hiukkasen enemmän! 

Puutarhamessuilla Tukholmassa oli niin monta juttua, mistä piti pidättäytyä jo siksikin etten olisi jaksanut kaikkea haluamaani kantaa kotiin, paluumatkan laivahytin rajallisuuskin antoi oman rajoituksensa ja kotonakin ikkunalaudat alkavat olla melko täynnä. 

Piti siis keskittyä, osa ihanuuksista matkasivat kotiin, 
osa ikuistettuna kameran muistikortille vain fiilisteltäväksi.


Olen pelakuiden ystävä. 
Vuoden pelakuuksi valittiin valkoinen ruusunnuppupelakuu Kronprinsesse Mary. Yhtään kuvaa tuosta vuoden pelakuusta en ottanut, eikä arkistoistanikaan kuvaa löytynyt, en ole valkoisten pelakuiden ystävä, mutta täällä voit käydä tuota prinsessaa ihailemassa.

Pelakuita löysin monta niin ihanaa. 
Itsehillintäni oli koetuksella! 
Olin tehnyt vakavan päätöksen,
 pieniä pelakuuvauvoja en osta, vain muutaman isomman. 

Houkutus lähes vastustamaton!


  

Päätös piti, vaikka koettelikin heikkoa luontoani. 
Minulla on ollut hankaluutta talvettaa kirjavalehtisiä pelakuita, senkin uhalla ostin nämä kaksi kaunotarta.

Madame Salleron, kameralla otettu kuva kotona ja hiukan heikkolaatuinen

Contrast, ihana ruukku ja jos olisi ollut vielä sinivalkoinen....

Tuoksupelakuita mielin, 
mutta usein niiden tuoksu käy tuonne poskionteloiden syvyyksiin, joten päätin jättää ostokset tekemätttä.

Pelargonia tomentosum, piparminttupelakuu.

Jouluruusuenkelin osasto houkuttti. Hillitsin sielläkin itseni! Minulle tuli paketti Barnhavenista, siellä oli kuusi vapaasti pölyttynyttä kaunotarta, joten yhtään jouluruusua en ostanut.  

Viime vuonna Jouluruusuenkelin standilla löysin ihanaakin ihanamman esikon 'Ray's Yvonnen', silloinkin kävin sisikunnan taistelua jouluruususta ja yhden ostin, sen toisen jouluruusuenkeli lahjoitti minulle, siitä jäi niin kaunis muisto!

Jouluruusuenkelin standiJa orkideat!
Messuilla on massoittain ihania eri kasvuvaiheissa olevia orkideoja! Jos minulla olisi läpi talven lämmin kasvihuone, ottaisin rekan mukaan messuille ja ostaisin näitä ihanuuksia. Mutta minulla ei ole kuin ikkunalaudat ja nekin täynnä jo, orkideat tulivat mukaani kuvina. 
Lumikuningatar
Messuilla oli myös kunnioitettava määrä kaktuksia. En ole kovin kaktusten ystävä, mutta niitä on silti kiva katsella.


Suuria yrttejä oli monessa kohtaa esillä. 
Yrttien ystävä olen ollut aina, nyt tuntuu että mopo alkaa keulimaan, niitä todellakin täytyy saada meille kasvuun enemmän, talvenkestäviä kylläkin...näitä upeuksia on silti ihana fiilistellä!
Kaupan oli aivan ihania kimppuja, edullisestikin! 
Tyttären kanssa niitä ihailtiin ja harmiteltiin, ettemme voineet niitä mukaan ottaa!Kukilla ja vihreällä ruohomatolla oli rakennetty myös flyygeli. 
Se ei ollut aivan minuun iskevä, mutta flyygelistä kuuluva musiikki kyllä, Claydermania...tämä salainen puutarha sopi teemaan erinomaisesti!

Kukkaisa anti messuilla oli jälleeen erinomainen! 
Erinomaiseksi sen teki myös se, että paikalla oli huomattavan suuri määrä eri seuroja, jotka esittelivät omaa mielitiettyään aina rodoista, joriineista, saintpaulioista, soilikeista, chileistä, pioneista, ruusuista...puutarhan kaloihin saakka! 

Ihailen suunnattomasti tältäkin osin messujen antia! 
Siellä riittää katsottavaa, koettavaa, touhuttavaa niin puutarha-alan konkarille kuin ensikertalaisellekin! 


Seuraava postaus tulee ihanuuksista ja hiukan ostoksistakin.

Kaunista kellokeskiviikkoa Sinulle!

48 kommenttia:

 1. Aah, mitä kukkia! Ei ihme kun pitää kärsiä, kun ei voi ostaa ihan kaikkea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat olivat tosi ihania! Itsehillinnän määrä oli melkoinen ja kasvoi koko ajan, toisaalta lähes kaikkia noita kukkia on tosi helppo netin kautta suoraan kotiin tilatakin :D :D jos haluaa!

   Poista
 2. Kyllä niin hienosti pysyit kohtuudessa tällä reissulla😊
  Niin paljon kaikkea kaunista ja ihanaa oli houkutuksena!
  Itsellä ei ihan niin hyvin onnistunut, onneksi oli ne mummokärryt ja ylimääräinen kassi mukana messuillakin! Silti ei millään saanut kaikkea mitä olisi halunnut....Pelakuuvauvat olivat onneksi pieniä, tilapula iskee vasta nyt kotona😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kuuluu kerhomme 'Kohtuuden ystävät' hyveisiin vaikka koetuksella oli! Kiusauksia oli paljon!

   Ne sinun mummokärryt olivat tosi hienot, ajattelin vakavasti sellaiset myös hankkia. Tilapula on iänikuinen ongelma täälläkin ilman pelakuuvauvojakin jo :D :D :D

   Poista
 3. Voi mitä jouluruusuja! Aivan kuala valuu. Eikä pinkki pelargooniakaa hullumpi oo. Kasvit mua varmasti kiahtoos tuala enite ja ottaas päähä, ku ei voisi kaikkia ihanaa kuitenkaa ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain olekin, kuola valui niin että märkä vana seurasi perässä! Tuolta kauppiaalta yhden ostin ja yhden sain viime vuonna, marraskuulla tilasin satsin suoraan Barnhavenista ja ne tulivat meille lauantaina, joten tällä kertaa en yhtään jouluruusua ostanut. Pinkki pelakuu iski ihan täydellä, ihastuin siihen vallan kovin siitäkin huolimatta että kirjavalehtisten talvettaminen on haastavaa.

   Messuilla myytiin sellaisia mummokärryjä, ajattelin seuraavaksi vuodeksi sellaiset hankkia ettei tarvi niin paljon kantaa ja ostettavaa mahtuu enemmän. Suvikummum Marjalla oli sellaisia s-kaupan kasseja, niihinkin mahtui mooooonta tainta ja olivat hyviä kantaa!

   Poista
 4. Kiitos näistä messupostauksista! <3 On ihana päästä mukaan teidän muiden siivellä ja kuvien välityksellä.
  Olit kyllä äärimmäisen vahva noiden houkutusten äärellä. Mä olisin ehkä ollut ihan heikkona noiden pelakuiden edessä. Ja laiva on parempi vaihtoehto, kuin lentokone. Viime keväänä lennon painorajoitukset asettivat aikamoisia rajoitteita. Mutta rahapussile se oli parempi, kun täälläkään ei ole sitä lottovoittoa näkynyt. Tosin pitäisi ehkä lototakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messupostauksia on aina niin ihana katsella, kun ihan kaikille messuille ei pääse. Teiltä Helsingissä olleiltakin on tullut niin ihania kuvia ja houkutuksia!! Pelakuut olivat niin houkuttavia, yritin muistaa rajani, tytär lupasi kyllä kantaa ja kantoikin, voimakas neitonen kyllä :D Lentokone varmasti rajoitti melkoisesti, siksi laiva onkin hyvä vaihtoehto ja mummokärry, sen hankin vielä! Siihen mahtuu paljon tavaraa ja kun tekniikkaa hioo sen kuljetus onnistuu vaikka matkalaukun kanssa kuten Oravankesäpesän Katilla, ihailin häntä kovin :D :D :D

   Olen saanut kaksi lottovoittoa, 2 euroa kummallakin kerralla, kolmas toden sanoo eli mahtavaa pottia odottelen, lottoan kyllä satunnaisesti :D :D

   Poista
 5. Kukapa ei pelakuita rakastaisi;) Mähän olen ihan trendin aallonharjalla kun mulla on tuo Mary, tosin jo toinen menossa, ensimmäinen ei selvinnyt aikoinaan talvesta... Ihanaa katsella näitä Tukholman messujen kuvia, kun en käynyt siellä tänä vuonna lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, pelakuut ovat niin ihania! Oi, Mary varmaan ilahduttaa sinua niin kuin prinsessa vain voi! Tukholman messuilla oli niin paljon kaikkea kivaa!

   Poista
 6. Messut ovat kyllä puutarhaystävien karkkikauppa!
  Nyt muista sitten lotota :) Ajattele, että ensi vuoden messuilta ajaisit sen pelargonialastissa olevan rekkasi terminaalista tyytyväisenä ulos. Sen olisit täyttänyt ilman mitään itsehillintää, ja kotiin tultuasi purkaisit lastin siihen lämmitettävään kasvihuoneeseen, noin aluksi ennenkuin ilmat lämpenevät.
  Joskus on kiva haaveilla :D
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellinen karkkikauppa, ihana karkkikauppa! Lotto on vetämässä, kahdesti olen saanut tuplauksella 2 euroa, hyvä alku :D :D :D

   Ihana tuo haave, se olisi juurikin sitä omintani :D :D mutta odotellaan sitä lottovoittoa vielä!

   Kiitos Vikki!

   Poista
 7. Onneksi katselen näitä täällä kotona, paikanpäällä olisin ehkä pahemman kerran seonnut.
  Pelakuut ovat niin ihania, siis kaikki sortit.
  Jouluruusuja en ennen ole juurikaan noteeranut, mutta nyt kun taas niitä näin niin....
  Kiitos tästä kanssakäymisestä täällä tabletin välityksellä ja tämähän on helppoa katsella ja ihastella.
  Tänne voi aina palata kun tekee mieli ihastella jotain kaunista ja nyt kun tuolla ulkonakin on taas niin viluista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelakuut ovat ihania ja koko messureissu vaati vahvaa itsehillintää, sitä auttoi kyllä logistinen puoli vahvasti.

   Jouluruusut ovat tosi ihania, nyt niitä en ostanut, kun Ranskasta tuli kuuden kappaleen tilaus, kauniita kevään ensikukkijoita ne kuitenkin ovat.

   Kaikki ihanat puutarhapostaukset ovat hyvää lääkettä kevätkuumeeseen!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Hyvinkin helposti, itsehillintä joutui vahvasti koetukselle!

   Poista
 9. Ehkä on henkiselle tasapainolle parempi katsella messunäkymiä vain täältä tabletilta. Noiden ihanuuksien äärellä harkintakyky olisi saattanut pettää pahan kerran. Kaikenlaisten ihanuuksien valokuvaaminen korvaa hiukan sitä, ettei niitä ole mahdollista itselleen hankkia. Usein reissussa saatan kuvata esimerkiksi paikallisten konditorioiden silmiäkin hiveleviä ja taitavasti luotuja herkkuja. Ei lihota kroppaa, eikä laihduta kukkaroa ja kotona voi kuvia katsellen muistella niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harkintakyky oli koetuksella, onneksi kameralla sai monta juttua tallennettua ja logistiikka asetti tiukat rajoitukset. Herkkujen kuvaus onkin aikas mukava ja terveellinen juttu!

   Poista
 10. Kerrassaan kaunis kirjalehtinen pelakuu "Contrast". Aih. Voih. Minä en ole häävi pelakuita kasvattamaan, mutta minun hämäläinen mummuni oli sitäkin parempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Contrast' iski heti, kun saavuimme messuille, se oli pakko saada ilman muuta! Pelakuiden kasvattaminen on kivaa, sopii laiskalle hoitajalle kuten minulle :D :D :D

   Poista
 11. Tukholmassa taisi olla enemmän taimimyyjiä kuin Helsingissä. Valtavat määrät pelargoneja ja jouluruusuja. Varmasti oli vaikea valita, mitä ostaa. Montaa kasvia ei jaksa kantaa kotiin. Yrtit ovat valtavan kokoisia. Rosmariini on niin kaunis kukkiessaan. On teillä ollut hieno reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todellakin ja pienien firmojen sekä harrastajien standeja lukematon määrä. Ostopäätösten teko oli todella haastavaa, tuo 'Contrast' oli ainoa varma, ensikohtaamisen ensirakkaus!

   Meillä oli todella upea reissu, jos sitä terrori-iskua ei lasketa.

   Poista
 12. Ihan mahtava kukka kavalkadi. Paljon upeita kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todellakin upeat messut! Siellä oli muuten ihania puutarhakaloja - sellaisia oranssin kirjaviakin kuin Japanissa - ekaa kertaa messuilla sellaisenkin standin näin ja ihastuin myös!

   Poista
 13. Tuollahan olisi järki lähtenyt! Tuo ja tuo ja tuo...
  Kylläpä alkoi taas kevättää näitä katsoessa, sekä osa I ja II :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järjenlähtö oli lähellä, messukuntoa olisi vaadittu vielä enemmän, jalat hyytyivät muutaman kerran!

   Poista
 14. Oho, mikä valtava runsaus! Uskon kyllä että mieli olisi tehnyt rekalla mennä sinne, mutta ei auta - kaikkea ei voi kotiin kuljettaa. Kiva kuitenkin fiilisteillä kuvilla, pelakuut olisivat olleet kyllä minunkin heikko puoleni siellä, mutta mieluummin pistokkaina. Oodtan mielenkiinnolla seuraavia postauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runsautta riitti vaikka kuinka paljon ja oikeasti ihanaa! Rekalla sinne pitäisi mennä, mutta ei auta - hyvä että pääsee edes isojen kassien kanssa laivalla :D Kuvia otin maltillisesti ja niihin on mukava palata kun puutarhaa suunnittelee tai haaveilee. Pelakuuvalikoima oli valtava!

   Poista
 15. Upeita jouluruusuja näkyy siellä olleen kaupan! Minulle olisi kyllä käynyt heikosti tuollaisen kukkarunsauden edessä, olisin varmasti ostanut itteni kipiäks! Jään ilolla odottelemaan seuraavaa postaustasi, täältä käsin se on turvallista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusuenkelin valikoima oli mahdottoman suuri, muillakin jouluruusuja oli valtavasti - kaikkea ihanaa nähtiin, koettiin ja ostettiinkin.

   Poista
 16. Vau. Onpas upeita kukkia ja paljon. Äitiä ei pidä tuollaiseen paikkaa laskea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeita kukkia ja puutarhan sisustusjuttuja oli paljon, siis äitien karkkikauppa ja ihmemaa! Oli siellä miehillekin jotain, ne puutarhakalat ja koneet ainakin.

   Poista
 17. Päheet messut ja paljon valikoimaa. Onneksi pakkasit mukaan henkisen selkärankasi! Tuommoiset reissut piristävät kevättä kummasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsehillintäni oli koetuksella, mutta pakon sanelemana se piti tiukasti, en kuitenkaan jäänyt ilman herkkuja! Messut olivat tosi upeat!

   Poista
 18. Voi että miten runsasta ja ihanaa! Paljon tutkittavaa! Ja nuo parvekkeet oli ihanan erilaisia, niistä varmasti jokainen löytää suosikkinsa. Nuo yrtit, Pelargonit ja Jouluruusut olisi voinut kaikki kantaa varmasti kotiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilla oli paljon nähtävää ja koettavaa, muistin sinut sen parvekkeen kohdalla missä oli paljon neuleita :D Herkkujen ihmemaa, ihan kaikkea en mukaan voinut ottaa, mutta jotain sentään!

   Poista
 19. Ihania kuvia, kiitos kun laitoit ne tänne. Minä suurena pelargonien ystävänä myös, olisin kyllä seonnut täysin tuollaisen tarjonnan edessä. Joskus vuosia sitten olen tilannutkin Ruotsista monia lajikkeita. Kronprinsessan Mary on todella upea. Samoin Madame Salleron. Ensi vuonna on pakko lähteä käymään noilla messuilla. Aivan ihania juttuja kaikki. Ps. siementilaukseni on jo tulossa! Maltan tuskin odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uskon että pelakuutarjonta olisi Sinut taitavan pelakuuharrastajan saanut ilontanssia tanssimaan, niin paljon valikoimaa oli ja Era-gardenin pistokkaat olivat määrältään omaa luokkaansa! Ensi vuonna jälleen messuille suunnistan minäkin :D

   Tosi jännittävää, laitathan postauksen kun tilaus on saapunut!

   Poista
 20. Jos mulla olisi ollut se pakettiauto matkassa, sinne olisi sujahtanut useampi jouluruusu, kymmenittäin pelakuita, ruukkuja ja ties mitä. Mutta ei ollut kuin kaksi vaivaista kättä. Onneksi oli Marjalta saadut apukassit, ne imaisivat hyvin syövereihinsä sen vastustamattoman sinisen tähtikukkaisen hortensian ja kymmenkunta pelakuuvauvaa ja vielä ne ihanaiset taimet Zetasilta. Hyviä vointeja sun ostoksille! Ja ihanaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun voisi tehdä kontrahdin jonkun hyvän ajajan kanssa, veisi meidät pakettiautolla messuille, odottelisi tyynesti ja pakkaisi aarteemme kotimatkalle, aikas helppoa! Me tytöt vain kiertäisimme ja tekisimme hankintoja ja välillä purettaisiin kuormaa pakettiautolla...haaveunta varmaan, mutta hyvä että päästiin kaikkea kivaa, maltillisesti kuitenkin hankkimaan, onneksi oli Marja puolisoineen! Marjan apukassit olivat todellakin taivaanlahja! Niin se tähtikukkainen Suomi 100 -hortensia, ihana todellakin! Pitkää ikää myös sinun taimihankinnoille ja kaunista kukintaa! Mukavaa Pääsiäisen jatkoa!

   Poista
 21. Fantastisia kasveja! Olit niin järkevä, ihailen sinua kovasti. Nuo pienet kimput on juuri sellaisia mitä itse kaipaisin kukkakauppoihin niiden massiivisten sijasta. Ihana kun löysit tuo Rayn esikonkin, nyt kun hän on muuttanut/muuttamassa Ruotsista! Mikä tuo jouluruusuenkeli oikein on? Iloitsin kun sait häneltä kukan kaupan päälle :) Jouluruusut ovat niin kauniita. Kiitos tästä messuraportista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsehillintäni oli koetuksella ja kivoittelin voittajaksi jäämättä kuitenkaan vaille herkkuja. Pienet kimput olivat tosi ihania. Tuo jouluruusuenkeli oli Gartneriet Spiren, heiltä löysin viime vuonna tuon ihanan esikon ja jouluruusun, standin rouva - jouluruusuenkelini - lahjoitti minulle toisen. Tässä heidän kotisivunsa, katso jos uskallat http://www.gartnerietspiren.dk

   Poista
 22. Kiitos ihanista messumakupaloista!
  Itsehillintäsi on huippuluokkaa, luulen että minä olisin joutunut pulaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilla oli helppo kuvata, kauniin keskellä oli mukava hiippailla!

   Itsehillintä oli koetuksella, kilvoittelun määrä suuri!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!