Kivipellon Saila

keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Kesävieraita

Pääsiäisen aikaan on ollut toisaalta 
iloista ja toisaalta surullista 
seurata ruokinta-automaatin tapahtumia! 

Iloista on se, että kesävieraita on saapunut niin paljon, aika nälkäistä porukkaa ovatkin, mutta ei haittaa! 

Surullista se, että meidän pitää ottaa nuo ihanuudet vastaan näin kylmässä säässä. 

Kuvat eivät ole aikajärjestyksessä millään tavoin, ne on kaikki otettu Pääsiäisen aikaan.
Tikli, kaunis lintu!

Töyhtötiaista koitin saada kuvattua monta kertaa. Muuttajien mukana niitä tuli meille yksi pari ja he ovat vältelleet kameraa aktiivisesti!
Ihania vihervarpusia, nekin saapuivat meille muuttajien matkassa.


Urpiaisia etualalla, kauniita nekin! Pääsiäisaamuna näin ensimmäisenä eläimenä urpiaisen!


Viherpeipotkin ovat kauniita!

Myös punatulkkuja on automaatilla viihtynyt koko talven kaksi pariskuntaa.

Järripeippo oli meille uusi tuttavuus.

Nii-in, puolikuuta peipposesta...

Söpöläinen, punarinta.


Mustarastaat ovat aktiivisesti ajaneet muita lintuja pois ruokintapaikalta, vaikka syötävää riittää kaikille. Oravan kanssa ne kävivät nokkapokkaa ruokapaikan emännyydestä! Tikalla on ollut myös oma nokankoputuksensa tässä asiassa!


Muutama varpunenkin!


Uusia koteja heille on laitettu ja ruokintaa olen jatkanut, vaikka aioinkin sen lopettaa, mutta en millään raski vielä! Tässä oli siis massiivi kuvakooste vieraistamme sekä vanhoista tutuista kotinurkissa talvensa viihtyneistä tipusista. 

Sulolla on riittänyt bongattavaa ja vaanittavaa, onneksi miestenhuoneen herrapalvelija on laittanut ruokaa niin, ettei paistivahti ole jäänyt nälkäiseksi. Myös myyriä pojille on riittänyt metsästettäväksi toisaalta valitettavan paljon!
Paistivahti
 Olen yrittänyt parhaani mukaan kaikki tunnistaa, 
mutta ystäväni, jos keittiöbongari on erehtynyt, 
korjannet ja opastat minua lintubongauksen alkutaipaletta taapertavan tiedot, 
kiitos!

29 kommenttia:

 1. Kirjavaa porukkaa teillä vierailee. Ruuhkaa on meilläkin ruokinta-automaateilla. Siemeniä kuluu enemmän kuin talvella. Tarpeeseen on kaikki mennyt, säälittää nuo paluumuuttajat. Uutisten mukaan monet ovatkin kääntyneet takaisin etelään. Loppuisivat jo kovat yöpakkaset, pääsisi kasvu vauhtiin ja linnut rakentamaan pesiään.

  VastaaPoista
 2. Mukavan monipuolinen vierasjoukko sinua ilahduttaakin. Järripeippoa en ole koskaan luonnossa edes nähnyt. Kylmyys lienee tuonut vilskettä ruokintapaikoille. Siivosin kaksi muuta paikkaa jo pois, mutta yhden olen antanut olla, kun näyttää, että ruokailijoita riittää. Tinttien touhuja on tosi kiva seurata. Myös meillä mustarastaat pitävät jöötä, kunnes tikka saapuu paikalle. Mustarastaat syövät enimmäkseen maassa, mutta ensin yksi naaras keksi talipötkylän lähellä olevan oksan, josta se ulottuu napsimaan talia. Ukkomustis katseli muutaman päivän maasta käsin naaraan herkuttelua ja yritti maasta käsin ponnistaa talipötkylään ilmeisen huonolla tuurilla. Yhtenä päivänä se sitten oli oivaltanut samaisen oksan ja nyt keikkuvat vuoroin kumpikin painoonsa nähden aivan liian köykäisellä oksalla.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä onkin vilskettä! Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 4. Oi kun ihania kesävieraita! Siis, kesä....jo! Ihana tavata joku, joka tunnistaa linnut noin hyvin! Syvä kumarrus. Luulen, että meitä on aika harvassa, ainakaan naispuolisia. Enemmän miehet ovat niistä kiinnostuneita. Olen itse jo lapsesta ollut kiinnostunut linnuista ja niiden tunnistamisesta, tutkimisesta ja kuulemisesta. Olen itsekin nuo kaikki 'tavannut'. Osa lajeista ja äänistä on unohtunut, mutta lintukirja kuluu käsissäni. Älä jätä tuota harrastusta!

  VastaaPoista
 5. Mahtava lajimäärä teillä käy. Häpeän myöntää, että en lintuja tunne, ihmettelen vain ilokseni. Ja kissat tykkäävät myös seurata, ikkunantakaa vain.

  VastaaPoista
 6. Aivan samalaniset ruokavieraat on täälläkin, mutta tikliä ei ole näkynyt. Meillä jatketaan ilman muuta ruokintakautta, ja ollaan siirrytty tarjoamaan runsasta kattausta valmiiksi kuorittua ruokaa. Eli pähkinöitä, kuorittuja auringonkukan siemeniä, kaurahiutaleita ja omenoita. Kyllä nuo muuttajatkin pärjäävät, jos saavat kunnolla ruokaa. Meillä ollaan kovasti lintujen ystäviä!

  VastaaPoista
 7. Onpa kauniita vierailijoita ja onnistuneita kuvia! Meilläkin lintujen määrä on viime päivinä lisääntynyt huimasti. Mukavahan niitä on ihastella ja ruokkia. :)

  VastaaPoista
 8. Moi. Linnut tarvii vielä jonkin aikaa ruokintaa. Aikamoinen vilske onkin sinun ruokinnalla. Kesää on enää vähäsen. Västäräkit on myös tullut. Helsingissä on nähty jopa pääskynen.

  VastaaPoista
 9. Hienoja kuvia. Paljon teillä on jo tullut eri lajeja. Minä olin iloinen, että kolme mustarastasta oli jo saapunut ja niilläkin on välillä melkoinen kiista keskenään siemenistä, vaikka niitä kyllä riittää. Toivottavasti jäävät pihapiiriimme.

  VastaaPoista
 10. Moi. Tikli on todella kaunis lintu. Mutta hurja määrä kaikkia muitakin ihanuuksia.

  VastaaPoista
 11. Teillä taitaa olla hyvät tarjoilut, kun noin paljon käy vieraita.
  Tikliä en ole nähnyt koskaan, enkä järripeippoakaan täälläpäin.
  Linnut ovat niin ihania!
  Luin muuten paikallisten lintuharrastajien sivuilta, että pääsiäisen aikaan entisen Konnunsuon vankilan rypsipelloilla oli ollut 150 000 peipposta ja vielä maanantaina 90 000. Myös runsaasti petolintuja.

  VastaaPoista
 12. Mukavaa porukkaa siellä. Meilläkin kävi noita urpiaisia. Piti oikein lintukirjasta etsiä nimi, kun en ollut aiemmin niitä nähnyt ;)

  VastaaPoista
 13. Waude, teillä onkin ollut erikoisia lintuja, sillä en muista koskaan nähneeni tikliä. Hyvät kuvat!

  VastaaPoista
 14. Teillä on mahtavan hienoja lintuja siellä ruokinnalla!

  VastaaPoista
 15. Upean värisiä nuo tiklit. Harmi etten ole niitä koskaan päässyt bongaamaan. Meillä ruokitaan mökillä lintuja ja oravia vuoden ympäri. Syksyllä muuttolinnut saattavat tosin viipyillä pihapiirissä pitkäänkin kun on sapuskaa saatavilla. ~Katja

  VastaaPoista
 16. Upeita vieraita, suurinta osaa en taida olla nähnyt koskaan muuta kuin kuvissa!

  VastaaPoista
 17. Hieno kuvasarja ja tuo järripeippo on lintuna ja nimenä niin jämäkkä.
  Meillä kävi jo västäräkki napsimassa maasta mitä talipalloista oli toiset nokkijat pudotelleet.

  VastaaPoista
 18. Hienon näköisiä vieraita teillä käynyt. Täällä pihaa dominoivat talitiaiset, muutamia sinitiaisiakin olen nähnyt ja yhden punarinnan.

  VastaaPoista
 19. Kaunis ruokinta talo on linnuilla.
  Monenlaista sirkuttajaa siellä on, kauniita lintuja.

  VastaaPoista
 20. No ompas teillä kuhinaa. En hetikää kaikkia lintuja tunnistanu.

  VastaaPoista
 21. Kyllä olet saanut hyviä kuvia vierailijoista!
  Laitoin just tänään loput auringonkukansiemenet lintusille kevätevääksi. Eiköhän sitten ala löytyä einestä luonnostakin :)

  VastaaPoista
 22. Hienoja kuvia tulijoista! Mutta kyllä Punarinta on ehdoton suosikkini. Sähköiskuksi nimesi aikoinaan naapurimme Punarinnan ja näin se kulkee meillä nimellä Sähköisku. Tänä talvena yksi ainakin oli jäänyt talvehtimaan ja ihme kyllä selvisi. Ihania lintuja.

  VastaaPoista
 23. Jopas siellä onkin ollut ruuhkaa!
  Sirkuttaja poikineen!
  Tikli, niin kaunis!!
  Upeat kuvat!

  VastaaPoista
 24. Ihania siivekkäitä vieraita. Lempilintuni peipponenkin kuvissa mukana.

  VastaaPoista
 25. Ihanat vieraat. Meillä on nyt aika paljon samoja vieraita. Ruokaa tarjoan vielä, koska on niin kylmä ja hyvin maistuu.

  VastaaPoista
 26. Harvinaisiakin lintulautavieraita, kuten tikli ja järripeippo.

  VastaaPoista
 27. Voi miten paljon teillä on värikkäitä lintusia Sulon ihmetellä!

  VastaaPoista
 28. Boa tarde, conseguiu fotos excelentes das belas aves, gosto muito dos pintassilgos, suas cores encantam.
  AG

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!