Kivipellon Saila

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Perjantaina Tukholmassa

Torstaina iltapäivällä siis suuntasimme linja-autolla kohti Turkua ja siitä laivalla Tukholmaan. 
Sisällä sielussa sykähteli into, jälleen pääsemme messuille. 
Sanoin tyttärelle, että tällä matkalla haluan seikkailla...


Aamulla riensimme laivasta kaupungille. 
Toki olisimme saaneet kyydinkin, 
mutta halusimme kuitenkin seikkailla. 
Kuljimme vanhaan kaupunkiin ja sitten metroasemalle, 
siitä junalla messuille. 
Meillä oli niin mukavaa. 
Emme arvanneet, mitä kaikkea pahaa tuleekaan tapahtumaan juurikin noilla samoilla paikoilla iltapäivällä. 

 
Lähes kuusi tuntia kuvasimme, tutkimme, katselimme, ihailimme, teimme maltillisia ostoksia välillä lepuuttaen jalkojamme jatkaaksemme jälleen. 


Olimme sopineet ystävien kanssa menosta vielä Zetasin puutarhamyymälään, matka sinne olisi ollut kirsikka kakun päällä. Odottelimme ystäväni puolison tuloa. 
Päätimme kuitenkin jättää Zetasin väliin, 
lepo oli piristänyt meitä ja aioimme lähteä vielä juhlakolttuostoksille keskikaupungille vielä hetkeksi. 
Lähdimmekin, tai melkein. 
Emme päässeet edes asemalle, kun puhelimeni soi. 
Marja soitti, kertoi järkyttävän uutisen 
Tukholman keskikaupungin tapahtumista.


Kiitos Marja, kun soitit! 
Olit arjen enkelimme! 

Meille ei varmasti siellä kaupungilla olisi mitään pahaa tapahtunut, luulen, mutta siihen järkyttävään myllerrykseen emme sitten ajautuneetkaan! 
Vain ystävä näin välittää toisesta! 

Upean Zetasin reissun jälkeen Marja ja hänen puolisonsa toivat meidät satamaan! Ruuhka oli paikoin melkoinen, olihan joukkoliikenne pysäytetty ja puhelinliikenne aivan tukossa. Tuolla matkalla taksi melkein ajoi kylkeen. Ellei Marjan puoliso olisi ollut niin tilanteen herrana ja jollei olisi ollut tilaa väistää, kolari olisi ollut väistämätön! Kaunis kiitos myös Sinulle Marjan puoliso turvallisesta kyydistä satamaan!

Satamassa oli tiukat turvatoimet, sellaisissa en koskaan aiemmin ole Ruotsin matkalla ollutkaan. 

Kiitos teille kaikille kenen kanssa saimme jakaa tämän matkan ja purkaa tuntojamme vielä satamassakin:Kotona Kivipellon isäntä oli sitä mieltä, että tämä messumatka Tukholmaan olisi ollut viimeinen, no eihän toki. Ensi vuonna jälleen!

Pidetään huolta toisistamme, 
välitetään, 
yritetään yhdessä vastustaa pahaa!


Turvallista viikkoa Teille kaikille!

56 kommenttia:

 1. Olitte sitten melkein tapahtumien keskipisteessä. Pelolle ei tosiaan pidä antaa valtaa, uudestaan vaan matkalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saimme tuntumaa tosiaankin! Olimme siitä niin iloisia, että valmius kaikilla viranomaisilla oli niin nopeasti tässä ja nyt, tilanne otettiin hyvin vakavasti. Pelolle ei tosiaankaan pidä antaa valtaa!!

   Poista
 2. No huh huh... minusta taas on ihan tervettä pelätä. Onneksi reissunne sujui kuitenkin onnekkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervettä on olla valppaana. Pelolle en antaisi valtaa, mutta en riskeeraamaankaan uskaltaisi alkaa. Reissumme sujui onnekkaasti!!

   Poista
 3. Hyvä, että olitte turvassa. Kyllä nuo aina koskettavat ja säikäyttävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turvassa olimme onneksi koko ajan, mutta saimme tuntuman kriisistä, se oli uutta meille. Toivottavasti emme enää koskaan saisi kokea samaa.

   Poista
 4. Terve pelko on hyvästä. Mutta mutta, mikä tätä maailmaa vaivaa. Sairasta tuohua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve varuillaolo on hyvästä. Mutta olen kanssasi samaa mieltä, mikä ihme maailmaa vaivaa? Mistä tulee oikeutus viattomien ihmisten satuttamiseen?

   Poista
 5. Moi. Aika reissu. Mitä täällä maailmassa tapahtuu. Pojan kanssa samaa mieltä. Sairas maailma ja sairasta touhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli kokemus niin hyvästä kuin pahastakin, pahan osuuden olisin voinut jättää kokematta. Oikeutus toisen satuttamiseen on sairasta tosiaankin, luulisi että asioita voitaisiin hoitaa ilman kipua ja menetyksiäkin!

   Poista
 6. Koskaan ei voi tietää mitä saattaa tapahtua, mutta pelolle ei silti ole syytä antaa valtaa. Onneksi, ette ehtineet lähteä keskustaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan ei tosiaankaan voi tietää mitä tapahtuu, koskaan ei voi tietää milloin hyvästijättö on viimeinen! Siksi täytyisi aina elää tässä ja nyt, ilman pelkoa ja ahdistusta rakastaen ja välittäen!

   Marjan puhelu pelasti meidät tosiaankin, ystävän teko!

   Poista
 7. Eipä sitä oikein kotiinkaan voi jämähtää, mutta kyllä minuakin tämä maailman meno kummastuttaa. Kunpa koittaisi paremmat ajat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tosiaankaan, vaikka tuntuu että iskujen tekijät sitä toivovatkin. Tuntuu vain niin pahalta ajatella sitä oikeutusta, joka iskujen tekijät ovat itselleen ottaneet - viattomien ihmisten satuttaminen! Sitä ei voi ymmärtää mitenkään!!

   Poista
 8. Katsoin uutisia perjantaina.. ja muistin, että Saila on Tukholmassa. Pelko hiipi, mutta en antanut sille valtaa. Ihanaa, että olet kunnossa ja reissusi oli onnistunut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme kunnossa tyttären kanssa ja ystävien, joiden kanssa jaoimme matkan ilot ja surut. Ajatuksia seilasi tosin päässä miljoonia koko viikonlopun, pysäytti tosiaan oikein kunnolla!

   Poista
 9. Hyvä kuulla että olette kaikki kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnossa olemme fyysisesti, mutta ajatukset virtaavat vuolaina!

   Poista
 10. Onneksi kaikki meni teillä hyvin! Ihanaa viikkoa Saila;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä meni kaikki hyvin, enkeli oli matkassa mukana!

   Kiitos Anne!

   Poista
 11. Ihana että olette ehjänä kotona. Surullista tuo on. Toivottavasti messuilta tarttui ideoita mukaan! Ja tuo sininen meri oli vaikuttava! Ihana että on näitä puutarhaystäviä, joista on tullut todellisia ystäviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehjänä olemme kotona, mutta päässä vilistävät ajatukset matkasta! Messuanti oli tosi mahtava ja ostoksetkin, kamera täynnä kuvia ja ideoita huristaa päässä!

   Ihanaa on tosiaan että puutarhaystävät ovat tosiystäviä!

   Poista
 12. Aikamoinen seikkailu, onneksi pääsitte turvallisesti takaisin kotiin. Hienoja kuvia, toivottavasti nähdään lisää kuvia messuilta. Tuo lokkikuva on erityisen hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotin seikkailua, mutta en ihan tällaista. Onneksi kotimatka oli turvallinen! Kiitos! Lisää kuvia on tulossa :D

   Poista
 13. Teillä on ollut tällä kertaa hieman erilainen seikkailu. Onneksi pääsitte turvallisesti laivalle ja kotiin!
  Odotan mielenkiinnolla messukuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan, tällaista en odottanut ollenkaan, tällainen seikkailu annettiin, jälleen kasvoin ihmisenä.

   Messukuvia on tulossa aika paljonkin :D

   Poista
 14. Tukholman tapahtuma järkytti ja järkytyksen määrää lisäsi se, että tiesin monen blogiystävän olevan siellä lähellä. Onpa hyvä, että olette kaikki kunnossa. Noiden iskujen tarkoitus on juuri lisätä pelkoa ja sen myötä sotkea meille tuttuja ja turvalliseksi kokemiamme ympyröitä. Ilman muuta pelottaa, mutta edelleen on todennäköisempää loukkaantua liikenneonnettomuudessa ihan kotinurkilla. Aion edelleen jatkaa unelmointia reissusta Tukholman messuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapahtumat järkyttivät tosiaan, työstin tuota perjantaita hyvin aktiivisesti koko viikonlopun, edelleenkin. Mutta kaikki on nyt kunnossa, arkeen on palattu, kasvihuoneessa touhusin tänään nautiskellen kosteasta mullasta ja siemenistä.

   Totta, mahdollisuus liikenneonnettomuuteen on suurempi, mutta tuollainen isku on niin kollektiivinen, yllättävä, raaka, se järkyttää syvältä, saa ihmismielet järkkymään. Pelolle ei sovi antaa valtaa liiaksi, sitä nuo tuollaisten iskujen tekijät kai toivovat, elämä jatkuu, pitää olla valppaana, pitää välittää!

   Ensi vuonna minäkin jälleen Tukholmaan seilaan messuille!

   Poista
 15. Pelolle ei anneta edes pikkusormea, mutta kyllä tapahtuma erityisesti paikan päällä olleena jää mietityttämään pidemmäksikin aikaa. Päätin kuitenkin, että ihanat messukuvat matkalta päätyvät suunnitellusti blogiin, aloitin parvekkeista. Ovat lähellä sydäntä, kun parvekkeella puutarhuroin itsekin :) Oli tosi kiva tavata sinut ja tyttäresi, kaikkea hyvää teille molemmille. Toivon mukaan nähdään taas jossain kohtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaankaan, edes hiuskarvan vertaa! Muistan, kun istuimme satamassa punaposkisina, paitsi Kati aivan valkoisena! Asia jäi päälle, sitä työstän edelleen.

   Messukuvat ilman muuta päätyvät blogiin ja tietenkin Zetasin kuvat myöskin! Parvekkeita fiilistelin, etsin sydäntä liikuttavia asioita ja niitä löysin ja kuvasin, paljon sellaisia asioita löysin messuiltakin! Etenkin lemmikit, niihin palasin usein - forget me not! Kuin enteellistä...

   Kiitos Intianminttu, varmasti elämä meitä vielä kuljettaa samoille poluille! Kaikkea hyvää Sinullekin!

   Poista
 16. Muistin kun kuulin nämä ikävät uutiset, että teitä on monta täältä blogeista tuttua siellä messuilla.
  Oli varmasti helpottava tunne kun laiva irtautui satamasta.
  Ruotsissa oli hienoa yhteisöllisyyttä tapahtuman jälkeen, siinä kaikessa kaaoksessa, miten ihmiset auttoivat tuttuja ja tuntemattomia.
  Kyllä kai sitä täytyy varautua siihenkin, että joku päivä täällä meilläkin tapahtuu, siitähän on puhuttu jonkin aikaa.
  Mutta nautitaan keväästä ja kaikista iloisista asioista, pelolle ei pidä antaa sijaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatuksissa oli myrskyä, onneksi tytär ja blogiystävät olivat rinnalla, saimme juteltua asioista jo satamassa. Myöskin sataman turvatarkastukset toivat turvallisuuden tunnetta, kaikki metallinen matkalaukuissa tutkittiin, kuten Intianmintun istutuslapio ja Oravan kesäpesän Katin taimituet! Se loi turvallisuutta!!

   Yhteisllisyys on niin arvostettavaa, joko olet lukenut Suvikummun Marjan viimeisen postauksen, siellä oli vahva kirjoitus ruotsalaiseten yhteisöllisyydestä, sellaista toimintaa arvostan suuresti!

   Uskon, että tuo pahuus löytää tänne pohjan perukoille joskus, toivottavasti ei vielä pitkään aikaan! Mutta välitetään toisistamme, arvostetaan kaikkea hyvää, ollaan rinnalla kun apua tarvitaan! Nautitaan hurjalla vauhdilla etenevästä keväästä, muuttolinnuista ja kukkien heräämisestä uuteen kasvuun! Ei anneta pelolle valtaa!

   Poista

 17. Onneksi te kaikki olitte jossakin muualla juuri tuolloin.. järkytys oli melkoinen, kun perjantai-iltana näin tv:stä mitä oli tapahtunut. Heti riensivät ajatukset teihin, jotka olitte juuri sinä päivänä menossa messuille ♥ Onneksi itseään pystyi rauhoittamaan ajatuksella, että varmaan juuri tuolloin olitte messuhallissa.
  Onneksi pääsitte laivaan. Ja elämä jatkuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oltiin, onneksi Marjan äiti soitti, onneksi oli paikka minne mennä turvaan - Zetas! Sinnekin suru tuli kyllä, siellä myyjät toisiaan tukivat, itkulta ei vältytty sielläkään! Onneksi oli turvatarkastukset, onneksi oli tytär ja blogiystävät purkamassa tilannetta juttelemalla, vaikka ajatukset olivat koko viikonlopun vielä matkalla, edelleenkin! Onneksi päästiin kotiin turvallisesti!

   Elämä jatkuu, onneksi! Välittämistä tarvitaan ja paljon!

   Poista
 18. Niin, kyllähän te kaikki joiden tiesin siellä messuilla olleen olitte ajatuksissani, uskoin teidän kuitenkin olleen juuri messuilla eikä keskellä Tukholmaa, mutta koskaan ei varmuudella tiedä. Tällainen järjetön tapahtuma latistaa varmasti sitä antia jota juuri suurella innolla päivästä haitte, se paha oli kuitenkin niin lähellä.
  Mihin tämä maailma on menossa!!...onneksi meillä on kukat ja uuden kasvun ihme, ihme joka kuitenkin voi särkyä näinkin karulla tavalla. Kasvun ja uuden satokauden alkaessa, ei muutaman taimen menetys enää tunnu niin pahalta ja korvaamattomalta kun ennen Tukholman synkkää perjantaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paha oli niin lähellä! Messutunnelmat olivat katossa, ne tallentuivat kameran muistikortille, sitä tuo isku ei päässyt lannistamaan eikä ottamaan meiltä pois! Isku on niin järjetön, paha oli todellakin niin lähellä.

   Sitä tosiaankin jaksan myös miettiä, minne maailma on menossa, kuinka pahan voisi pysäyttää?

   Onneksi on kevät, uusi elämä, vaikka herkänkin elämän tuollainen isku voi särkeä, kuten tapahtui Tukholmassa, jokainen elämä on niin tärkeä!!

   Jälleen kasvoin ihmisenä, pienet taimimenetykset eivät kaada maailmaani, eikä hiukan isommatkaan asiat. Ihanaa, että matkalla ja satamassa oli tytär ja ystäviä lähellä!

   Poista
 19. Hui kamala, onneksi ette osuneet väärään aikaan keskustaan :(. Oli kyllä hirveä järkytys lukea uutisia perjantai-iltana. Ihana tuo Zetas, olen menossa Tukholmaan ensi viikolla, mutta en tiedä onko sinne Zetakseen kovin vaikea päästä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi emme osuneet keskustaan tuon iskun aikana! Järkytys oli meille niin lamauttava, uskomaton!

   En osaa sanoa, blogiystävän puoliso vei meidät Zetasille. Se on todellakin käymisen arvoinen paikka!!

   Poista
 20. Aivan meni kylmät väreet kun luin tätä... Olipa onni matkassa ja ystävän puhelu tuli sopivaan kohtaan. Maailma on kyllä omituisella tolalla, mutta positivinen ajattelu pitää pinnalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmät väreet kulkevat vieläkin aika-ajoin pitkin selkäpiitä! Onneksi niin monta tapahtumaa loksahti paikalleen! Ystävän äidin puhelu - ystävän puhelu - molemmat sopivaan aikaan ennen teleliikenteen katkeamista! Maailmassa jyllää pahat voimat, välittäminen ja positiivinen ajattelu on oivallinen vastaveto!

   Poista
 21. heti kun luin otsikon, nousi mieleen tapahtuneet.

  VastaaPoista
 22. Onneksi olette turvassa ja ehjinä!
  Maailmassa ei voi koskaan tietää mitä eteen voi tulla.
  Ihanaa kuitenkin että nautitte messumatkan annista ja kukista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi, elämä kannattelee kuitenkin - välittäminen on niin tärkeää!

   Maailmasta ei koskaan tiedä, eikä kannata jäädä miettimään mitä eteen voisi tulla! Kannattaa olla vain avoin ja valpas. Messuilla oli tosi ihanaa!

   Poista
 23. Huh huh kylläpä olitte lähellä tapahtumapaikkaa. Nykyään ei kyllä tiedä mihinkä uskaltaa lähteä, kun tuntuu jokapuolella tapahtuvan ikäviä asioita. pitäisi vain jatkaa elämää ilman pelkoa.
  Ihana toi kukkaloisto nurmikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme aika lähellä tosiaan. Pelolle ei sovi antaa valtaa, sitähän nuo iskujen tekijät toivovatkin - pelolla hallitsemista! Rohkeasti vain elämästä kiinni, seikkailuita riittää, liian rohkea ei kuitenkaan varmaan kannata olla.

   Tuo sininen kukkamatto oli niin ihana!

   Poista
 24. Olipa hyvä, että vältyitte pahimmalta. Tuollaisia iskuja ei voi mitenkään estää, se on järkyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli paljon onnea matkassa! Iskuja varmaan tulee lisää jossain muodossa, mutta pelolle ei sovi antaa valtaa! Tosin uhmakas rohkeuskaan ei ole aina hyvästä! Välittäminen ja valppaus varmaan on kovia juttuja pahutta vastaan, luulen!

   Poista
 25. Vaikkemme ole tuttuja muutoin kuin täällä blogin välityksellä, kävi heti mielessäni, että puutarhaväkeä on parastaikaa Tukholmassa ja se toive, että ovathan kaikki nyt varmasti siellä messuilla eikä kaupungilla! Lähelle tulevat jo tuollaiset ikävät tapahtumat.. Mutta odottelemme kovasti kuvia messuilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olimme kaukana tapahtumista, vaikka ne koskettivatkin kovin. Hiljalleen tuollaiset ikävät tapahtumat tosiaankin hiipivät lähelle, vaikkei olisi väliksi ollenkaan.

   Poista
 26. Voi hirveetä mikä matka niin hyvässä kuin pahassa. Teillä oli varmasti omat suojelusenkelit johdattmassa turvaan. Ja ystävien apu. On tämä maailma mennyt pahaksi. Asuin Tukholmassa viisi vuotta ja silloin ei osannut edes pelätä mitään. Mutta kivoihin asioihin: kiitos tomaattivinkeistä! Nyt on tilattu vaikka mitä lajiketta ja kasvihuone pesty hyväksi. Tästä se lähtee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ääripäät kummassakin asiassa! Enkelit olivat tosiaankin mukana, sitä vakavasti tyttären kanssa pohdittiin. Maailma voi pahoin, kaikenlaisia fundamentalistisia suuntia tulee, jotka antavat oikeutuksen pahalle, vaikka rauhallinen rinnakkaiselo olisi kaikille parasta.

   Mukavaa, että tomaattivinkkejä sait, ne hiljalleet viettelevät tosiaan...tästä se lähtee ja rytinällä :D

   Poista
 27. Huomasin Sonjan blogista, että myös sinä olit Tukholmassa messuilla samoihin aikoihin perjantaina.

  Paljon oli meilläkin onnea matkassa. Mieheni ei mennyt suoraan messuilta kaupungille vaan ehti hotelliimme 15 min ennen terrori-iskua. Tyttäreni minun suojelusenkelinä varoitti minua, kun istahdin messuostosten kanssa onnellisena Älvsjössä junaan ja mietin, menenkö suoraan hotelliin vai Åhlensin kautta. Kiire jäi siihen, juna ei enää lähtenytkään minnekään, järkytys tuli tilalle. Meni myöhään, mutta illalla pääsin väsyneenä pelottavan yli tunnin taksimatkan jälkeen Älvsjöstä poliisien edistämällä alueella sijaitsevaan hotelliimme, mutta itkuhan siinä tuli eikä uni tullut... Edelleen lauantaina oli voimaton olo enkä pystynyt lähtemään kaupungille kävelemään vaan halusin vain laivaan paluumatkalle. Laivassa järkyttynyt olo hieman helpotti ja päivä päivältä enemmän... Tämä messumatka ei kuitenkaan unohdu mielessä.

  Blogissasi on ihania kuvia, joiden avulla voi palauttaa muistoja messuilta. Samoja ostoskohteitakin meillä on ollut. Onnistuin tappamaan monen vuoden talvehtimisen jälkeen korkeaksi kasvaneen Caroline Scmidtin, mutta ihan sitä en sattunut löytämään, muita mielenkiintoisia pelargonian pistokkaita kylläkin. Kerrottu vaaleanpunainen jouluruusu oli tämän kerran täsmäostos ja toivon, että löytäisin Turin kukkamarkkinoilta uusia jouluruusulajikkeita. Menen sinne ekaa kertaa nyt toukokuussa. Ja sitten tietenkin tomaattien, kurkkujen ja yrttien siemeniä tarttui mukaan enkä voinut vastustaa Plantagenin yrttitarjoustakaan, vaikka tuntuikin vähän tyhmältä raahata niitä Ruotsista saakka...:) Zetas oli minulle uusi tuttavuus ja sinne pitää varmaan mennä, jos autolla tulemme messuille seuraavan kerran. Ekan kerran jälkeen on vain ollut pakko päästä messuille aina uudelleen ja pelkästään sinisen kukkameren näkeminen asemalta messukeskusta lähestyttäessä sykähdyttää joka kerran uudelleen. Kevät alkaa tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävimme melkoisen tapahtuman läpi, kumpikin, tahollamme! Meillä oli suojelusenkelimme matkassa ja hereillä, meillä oli suurin onnista! Koin tuon saman, työstin tapahtumaa aktiivisesti koko viikonlopun, yöaikaankin se herätti yllättäen. Asioille pitää antaa aikaa, onneksi sain vertaistukea bloggarikavereista jo satamassa sekä tyttärestä, toivottavasti sinäkin sait vertaistukea! Elämme aika kovassa maailmassa, toivon sydämeni pohjasta ettemme enää koskaan joudu saman eteen, tai lapsemme, tai kukaan läheisistämme, tai kukaan ihminen!

   Kiitos! Tällä kertaa kuitenkin messut viettelivät ja kuvaaminen jäi vähäisemmälle kuin aikaisemmin - tämä oli kolmas kerta, kun olin Tukholman messuilla mukana! Messut olivat täynnä kaikkea ihanaa, nautin ja iloitsen suunnattomasti tuosta tukholmalaisten tavasta järjestää messuja - katsottavaa, koettavaa ja tekemistä riittää ihan kaikille. Tällä kertaa en siis ostanut pelakuuvauvoja vain pelakuuprinsessoita, jouluruusuja en myöskään ostanut, kun tilasin niitä viime marraskuulla Barnhavenista ja ne saapuivat sopivasti matkamme päätteeksi. Tilasin sieltä myös esikoita, valikoima on sielläkin päätä huimaava ja taimet terveitä. Siemeniä ostin minäkin, hurmaannuin ihan täysin ja edelleen Impectan valikoimiin sekä uutena huomasin Runåbergin luomusiemenet ja tomaatin siemeniäkin sieltä löysin sellaisia, mitä en ole ennen kasvattanut. Myös kurpitsat kiinnostivat ja mukaan niitäkin lähti. Plantagen oli vahvasti panostanut osastoonsa todellakin ja hauskoja olivat ne taimilaatikot, ei ole ollenkaan tyhmää raahata niitä kotiin :D

   Zetas - ihana paikka, siellä on herkkujen herkkuja, kaikkea ihanaa! Autolla ilman muuta sinne kannattaa mennä! Teen Zetasin retkestämme vielä postauksen!

   Kukkameri, sininen matto oli todella ihana ja vaikuttava, samoin messuilla lemmikit, jotenkin vertauskuvallisia, niitä oli aika paljon 'forget me not'.

   Kaikkea hyvää Sinulle! Mukavaa ja antoisaa messumatkaa Türiin! Tästä kevät alkaa vaikka tänään satoikin lunta ja maa on valkoinen!

   Kaunista Pääsiäisen aikaa Sinulle ja perheellesi!

   Poista
 28. Luin nämä kaikki Ruotsin postauksesi. Mekin kävimme lauantaina messuilla ja Zetasilla. Perjantaina olimme siellä Tukholmassa. Jotenkin tuolla messuilla oli niin paljon kaikkea, että multa meni varmaan puolet ohi..

  VastaaPoista
 29. Onneksi myös te selvisitte turvallisesti terminaaliin! Reissu ja messut jäävät tapahtumien myötä kyllä ikuisesti mieleen.

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!