Kivipellon Saila

lauantai 24. syyskuuta 2016

Valvontatehtävissä

Tämä syysaika on aika vaativaa vahtikissalle! Pitää huolehtia mamman touhuja (niitä riittää) ja kanojen asioista ja Sulokin vielä, raikulipoika seikkailee ties missä, ikuinen pentu...


No kasvihuoneet mamma tyhjensi viime viikonloppuna. Satoa tuli ja tuollaisiin lasipurkkeihin ne sitten laittoi, vähän oudon hajusia niistä tuli...myyrän tuore liha tuoksuu paremmalle! 

Tomaatteja ja yrttejä umpioituna.

Oho, onko päiväys mennyt jo umpeen? No ei, kierrätyskansi vielä hyväkuntoinen, vaikka jo aika vanha!
Tässä purkissa on omituisia aineksia: pieniä paprikoita (Lunchbox-lajiketta), valkosipulia, kapriksia (ei ollut krassinsiemeniä), omenahunajaetikkaa, suolaa, sokeria ja rósepippuria, noitasoppaa siis!

Kaikissa kannet lommollaan ja alipaine.
 Tänään kai kasvihuoneet pestään eli heinäpatjat tietenkin kastuvat ja päivänokosille kasvihuoneeseen ei siis ole asiaa, no onneksi muita paikkoja löytyy.

Ja kanat! Niillä riittää puuhaa. Pihan tanner on moneen kertaan katettu jos vaikka milla heinällä ja katteella, mutta kaikki pitää tonkia ja tutkia, heinät ovat saaneet kyytiä. Mukavaa että sulkasakki kuitenkin pääsee vielä ulos ennen talven tuloa ja siitä nekin tuntuvat nauttivan niin Tarmo, kukkopojat, 

...kanat ja pienet tipuset...Kuvassa seitsemän salapesän pikkutipua, molemmat mammat ja kaksi aiempaa vaaleaa isoa tipua, yksi vielä seikkailee jossain.

Ulkona myös vanha brahma-matriarkka, vaikka sillä on ikää jo lähes 10 vuotta...vanha jaksaa, arvokkaasti!


 Sää viilentyy, onneksi kovin kylmää ei vielä ole ja turkki suojaa, mammalla kukkiikin vielä joitakin mukavasti puskettavia kaunottaria!

Aurinkoista viikonloppua!

46 kommenttia:

 1. Kiitos vahti, mukavan näköistä syksyä siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nöpöllä töitä riittää, onneksi hän on luottokaveri! Kanat nauttivat kovin ulkoilusta :D

   Poista
 2. Ihan takuulla myyrä tuoksuu paremmalta ;-D
  Voi kun on kauniita teidän kanat ja kukko, ja kananpojat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja onneksi myyriä on ollut saatavilla, tuoretta lihaa...mamma tykkää!

   Noissa maatiaisissa minuakin miellyttää värit kovin ja kiiltävät sulat! Tipuset ovat suurelta osin tänä vuonna vaaleita, mutta muutama tummakin tuli onneksi!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Olen myös seurannut kissojemme tassuja ja vallankin Nöpöllä ne aina asettuvat - kauniisti, hillitysti!

   Poista
 4. Hyvä Nöpö kun jaksaa vahtia pihan touhuja ja elikoita!

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Nöpö, ajankohtaisesta syysraportista. Sanopa mammalle, että noita kanoja voisi kuvata enemmänkin. Ovat kauniita ja muutenkin kivoja veijareita. Sulo tietenkin voisi sinua vähän helpata, mutta ehkä raikulipojalla on näin viikonloppuisin muuta tekemistä.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between, kerron mammalle... mamma voisi ottaa sellaisen orsikuvan jossa kaikki pikkuiset ovat mamman vieressä kököttämässä :D Suloa en millään saa ruotuun :D :D

   Poista
 6. Moi. Kyllä se raikulipoika vielä rauhoittuu. Kyllähän se esimies pitää olla joka työmaalla. Tosi upeita kanoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raikulipojan rauhoittumista odotellaan ja odotellaan, meinaa usko mennä...mutta ihana kisu kuitenkin ja hyvä myyrästäjä! Nöpö on hyvä esimies ja kanat ovat häneen tottuneet, ihanaiset pitsipöksyt!

   Poista
 7. Voi te kanat,tiput ja Tarmo kukko.
  Nopöllä on tosi lokoisat oltavat ja jo myyriä riittää on elo täydellistä. Sulo oletko se sinä se raikulipoika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanalan pitsipöksyt ja Tarmo pikkukukkoineen ovat niin ihania!

   Sulo on raikulipoika ja kova tappelemaan, onneksi hiukan syksy on vauhtia rauhoittanut :D Nöpöllä elää herroiksi...tuoretta myyrää ja mamman rapsutuksia herkkujen kera!

   Poista
 8. Herttinen sentään miten ihastuttavaa kanaseuraa sinulla on<3 R. puhuu usein, että voisimme hankkia myös kanoja, mutta sitten tulee se rakennushomma ja lämmitykset mieleen, eikä ole vielä edes kasvaria. Upeita 'tipuja'!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanat ovat niin ihania ja kukot myös, suosittelen lämpimästi! Toki aina eläimistä on oma vaivansa, mutta myös ilonsa! Kesäkanoja en laisinkaan ymmärrä, talvetuspaikka on tosi tärkeä!

   Poista
 9. Voi miten hienoja kanoja! Ja mikä kukko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanat ovat ilmajokisia maatiaisia, muutama vanha kana mukana! Rotu on oivallinen pienkanalaan ja iloisia veikkoja kerrassaan, yllätyksiä riittää ja iloa ja munia omaan tarpeeseen :D

   Poista
 10. Tosi söpöjä nuo mustat kanat ja tiput! Sellaisia vielä kun saisi, mutta kanala alkaa olla jo täynnä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kanat, mutta vallankin mustat ja ruskeat ovat ihania, tosin nuo kesän vaaleat isot tiputkin ovat niin kauniita! Näissä ilmajokisissa on hieman kommervenkkiä värityksessä pikkutipujen kanssa. Sitä munanetissä tutkailin ja muilla oli samaa ongelmaa...musta kana ei helpolla vaaleaa tipua huoli alleen edes omaansa ja päinvastoin!

   Poista
 11. Nöpö, sinäpä esittelit reippaasti noita mamman touhuja pihamaalla ja keittiössä, olet ilmiselvästi ollut mukana kaikessa! Nyt ei siis olekaan enää pehmoista alustaa kasvihuoneessa päiväunia varten, oiskohan parempi siirtyä sisätiloihin ja mamman peiton alle.. Kiva kuulla että olet pitänyt tipusista hyvää huolta, ja kuvaankin olet ne saanut ne niin nätisti. Leppoisia syyspäiviä teille kaikille neli- ja kaksijalkaisille - sano mammallekin terveisiä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikessa mukana ja koko ajan, eihän hommista muuten mitään tulisikaan :D Mamma laittoi kasvariin uudet pehmusteet, mukava on päiväunia ottaa siellä ja ihailla maailman menoa välillä torkahtaen!

   Kiitos Tuulikki, terveiset menevät perille!

   Poista
 12. Kiitos valvojalle mukavasta katsauksesta säilöntään ja kanatarhan tapahtumiin.

  VastaaPoista
 13. Oi miten kauniita kanoja ja tipuja.. taitaa nöpökisulla olla mielenkiintoinen tehtävä kanojen vartijana. mukavaa viikonloppua sinulle:)

  VastaaPoista
 14. Mikä ihana tipulauma! . Voipa kanastakin tulla iäkäs, oho. Kyllä hän on komea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiput ovat niin suloisia ja touhukkaita jo pienenä, myös erittäin hyviä lentämään!! Maatiaiskana voi elää aika vanhaksi! Brahmat ovat kuin kotkia, komeita isoja lintuja!

   Poista
 15. Voi pikku tipuset ovatkin kasvaneet jo noin isoiksi. Aivan ihastuttava kanalauma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, suloisia ovat vielä mutta eivät pehmeitä niinkään kuin untuvikkoina :D Kanoista riittää iloa!

   Poista
 16. Moi. Todella terävän näköisenä vahti onkin. Upeat tipu kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nöpö tietää asemansa ja tehtävänsä, joskus ihan naurattaa, mutta niin ihana kisu se onkin, ei laista hommiaan laisinkaan!

   Kiitos! Kanat ovat tosi ihania!

   Poista
 17. Suloisia noi pikku tipuset. Vahti onkin tosi tarkkaavaisen näköinen. Pitäähän talossa kunnon vahti olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talossa pitää tosiaan olla vahti ja Nöpö täyttää valvojan kriteerit!

   Tiput ovat ihania!

   Poista
 18. Komeita kanoja! Hyviä myyrästyskelejä Nöpölle ja Sulolle.

  VastaaPoista
 19. Voi miten ahkerana olet säilönyt paljon! Ja minun mustista kirsikkatomaateista tuli vain pari-kolme ja niin pahoja ettei voinut syödä. Valkoiset (oikeasti vaal.keltaisia) sen sijaan melko syötäviä. Luulen, että viljelyni päättyivät tähjän. Nuo kanat on niin ihania. Kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon umpiointiin olen hiukkasen hurahtanut, mulla on hyvä kellari. Ihan samat kokemukset mustista kirsikkatomaateista, joten ne jäivät kasvatuslistalta pois kokonaan! Vaaleankeltaisia mullakin joskus oli, mutta 'Green envy' ja 'Sungold' ovat ihan ykkösiä! Älä heitä hanskoja vielä tiskiin, upeita helppoja ja erinomaisia lajikkeitä riittää!!

   Kanat ovat ihania!

   Poista
 20. Saila sinulle on jotain blogissani:)

  <3

  VastaaPoista
 21. Olet kyllä niin aikaansaava, ei voi kun ihastella! Sulolla ikuinen kesä :) Upeat kyllä teillä nuo kanaset ja kukko. Mikä tuo ihana kärhö on? Todella kaunis kukka sillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oikeasti en niinkään taida olla kovin ahkera, tänne blogiin laittelen kaikkea, mutta ihan normaalisti touhuan, hissuksiin ajan kanssa voimien mukaan!

   Sulo on ikuinen pentu jolla on ikuinen kesä, tosiaan! Kanat ja kukko ovat elämän suola, ihanuuksia molemmat!

   Kärhö on 'Blekitny Aniol', Börje Fri sanoi että sen kukka voi tullä tosi isoksi, jopa 20 cm läpimitaltaan suotuisassa paikassa, omani on lähes varjossa, kukkii kiitollisesti, mutta kukan koko ei ole kovin iso, n. 10 cm halkaisijaltaan max. Se on tosi kaunis ja kestävä, III-vyöhykkeellä meillä kasvanut jo monta vuotta :D

   Poista
 22. Kissan ja kanojen väritys sävy sävyyn.
  Varsinainen herkkukori, arvostan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä onkin, enpä ole tullut aikaisemmin sitä ajatelleeksikaan!

   Hiljalleen olen opetellut säilömään kellariin hiukan monimuotoisemmin, umpiointi on oivallinen keksintö! Aromit säilyvät hyvin eikä tarvita säilöntäaineita ollenkaan!

   Poista
 23. Kaikkea mukavaa, kanat ja säilöntäherkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosiaan, sellaista tavallista ja mukavaa maalaiselämää!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!