Kivipellon Saila

tiistai 2. elokuuta 2016

Ropisee, rämisee, paukkuu ja kolisee

...sade tietenkin, vettä tulee ihan kauhean paljon, raskaat pilvet lipuvat lauttoina taivaalla ja ukkonen kolisee, samoin ikkunapellit! Syöksytorvet eivät vedä vettä niin paljoa kuin ränneihin sitä lorisee katolta...siis sataa...


Mukavan sadekirjoituksen löydät myös Tuulikin postauksesta ja kuuntele postauksen lopussa oleva ihana sadelaulu!

Meille sade jo riittää ja haluaisin, että pilvien vesikuorma putoaisi ainakin Saaripalstan, Kahelinkulman ja Suvikummun pihoille, ja kaikille, joilla ei vettä ole tarpeeksi tänä kesänä satanut! Meille vesi jo kiitos riittäisikin!

Onneksi sade taukosi!

Aurinkoista viikonjatkoa!

52 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ihan uskomattomia kuuroja on tullut ukkosen kanssa! Vettä on satanut niin paljon!

   Poista
 2. Vettä tosiaan tuli hurjasti ja meillä myös rakeita. Kellon kanssa kilpaa pesin ikkunoita, enkä kastunut!
  Rasavili polonen pelkäsi taas ukkosta ja hautautui peittojen alle vuoteeseemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, siis rakeitakin! Miten ihmeessä tätä vettä riittää näin mahdottoman paljon ja rannikolla eletään kuin saharassa, kuivuuden keskellä! Voi poloista Rasaviliä, peiton alla oli varmaan turvallisempaa olla!

   Poista
 3. Hienoja sadekuvia! Totta on tuo, että sade on tänä kesänä jakautunut hyvinkin erikoisesti, eikä ollenkaan tasaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vaalean Vihreää! Saderintamat kulkevat todella oudosti, länsirannikolla on ollut hyvinkin kuivaa ja meillä sataa ihan jokainen päivä!

   Poista
 4. Kiitos Saila, tähän ei ole mitään lisättävää. Tämän päivän kaatosateiden jälkiä täytyy taas käydä huomenna korjaamassa; pitkin pituuttaan makaavia kasveja, viime viikolla putsatuille käytäville kasaantuneita neulaskasoja, alapihalle veden kuljettamaa hiekkaa jne...jne... Riittää jo sade. Totisesti riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin Between! Ensin teille satoi eniten lunta koko maassa ja sitten vettä kuin vedenpaisumus alkaisi, onneksi sateenkaari sentään joskus lupaa ettei vedenpaisumusta tulekaan enää! Nurmi on meillä kuin suolla kävelisi ja pelto...niin pelto, sinne ei oikein uskalla mennä ettei jalat uppoa!

   Laitettaisiinko jo hanat kiinni siellä yläkerrassa pilven päällä!

   Poista
 5. Moi. Aika hurja sade ollut siellä. Ja todellakin aurinkoisia päiviä tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on riitänyt! Tampereella tuli viikolla vettä niin että autot uivat mahaansa myöten, melkoisia ukkoskuuroja on riittänyt ja länsirannikolla taistellaan kuivuutta vastaan...onko tämä sitä ilmastonmuutosta? Aurinkoa kaivataan todella ja tuulta kuivattamaan!

   Poista
 6. Ihan hirveä sade teilläkin ollut! Saisi nuo kuurot jo riittää, kukatkin alkavat kärsiä. Hih, ihan yllätyin kun laitoit linkin blogiini, kiitos siitä <3 Mukava ylläri <3
  Pietään peukkuja että huomenna on mitä ihanin ja aurinkoisin päivä! Ai niin, unohdin edellisessä postauksessasi toivottaa sinulle mukavaa kesäloman odotusta, jippii loma sulla lähenee, kohta et laske enää päiviä, vaan tunteja :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli, tuntui että rännit tippuvat alas ja ikkunapellit lauloivat räminälaulua! Nyt saisi tosiaan hanan laittaa kiinni tuolla pilvenreunalla, vettä on tullut ihan riittämiin! Sadepostauksesi oli niin ihana, että tottakai linkitin ja se Röllin sadelaulu, yksi mun suosikeistani...niistä monista!

   Kiitos! Lomaa kovin jo odottelen, elokuun ihania pimeitä öitä, kuutamoa, usvaisia aamuja ja auringon täyttämiä päiviä!

   Poista
 7. Moi. Hurjia sade kuuroja siellä. Lueskelin noita kommentteja ja huomasin ilmastonmuutoksen. Kuuntelin jonkun ilmasto jutun radiosta ja siinä tuumattiin että keskiverto säätä kymmenen vuoden aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on tullut melkoinen määrä vettä, paljon siis kerrassaan ja ukkosen ja rakeiden siivittäminä. Paikallisella rouvalla kurpitsapenkki oli ihan valkoinen rakeista, jäisistä! En siihen keskivertoon oikein taida uskoa, niin rankkoja kuuroja pitkin ja poikin on tullut, aika kuivaa kuitenkin on ollut Länsi-Suomessa!

   Poista
 8. Onpa teilläpäin satanut paljon vettä. Sadepilvet ovat kiertäneet meidät kaukaa ja meillä on ollut osittain aurinkoinen ilma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vettä satanut hyvin paljon. Vaikka maamme on aika pitkä ja hoikka, sateet keskittyvät hyvin paikallisiksi välttäen länsirannikkoa!

   Poista
 9. Voi kiitos ajatuksesta, sekin virkistää, vaikka viime yöksi luvattuja sateita ja ukkosia ei sitten tullutkaan, mittari edelleen rutikuiva... koska nyt viimeksi satoikaan enemmän kuin 0,3 milliä... kohta 3 viikkoa sitten. Uskomatonta.
  Tuo tynnyrien pelleistä tehty katto on niin vaikuttava. Sen sisukkuuden ja taidon edessä ihan mykistyy.
  Toivottavasti teille tulee nyt poutapäiviä! Ja torstaina täälläkin sataa, IHAN VARMANA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Teidän saharaa, meille jo riitäisi tämä vesimäärä ja ihan tasapuolisuuden nimissä antaisin lopun kesän sateet teille sinne rannalle!

   Katto on aika vaikuttava tosiaan ja alla pärekatto, voit varmaan kuvitella kuinka paljon oli nauloja, pieniä pärenauloja, kun yhden katon purimme aitasta...miljoonia! Mutta kuinka ihmeessä ennen säästettiin, tuunattiin!

   Aloitan rannikon sadetanssin kohta...jos tippoja ei tule niin muutan tanssin hurjemmaksi niin eiköhän auta, voisit tanssia sadetanssia myös, kissojen kanssa :D Odotan poutaa :D :D :D

   Poista
 10. Voi että puhalteleppa ne sadepilvet nyt meille päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän, posket on jo pullollaan ja aloitan sadetanssin sinne teille!

   Poista
 11. Meiltä joutaisi kans sadetta jakoon, ihan liiallisesti sitä on tarjottu. Kovasti maistuisi päivä puutarhassa vaikkapa kuivempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta Pirkko! Josko meille tulisi aurinko ja sadetanssia tanssisimme länsirannan tyttöjen puutarhoiden kostuttamiseksi!

   Poista
 12. Voi, toivottavasti sade ei hakkaa kukkiasi kumoon. Me täällä Länsirannikolla olemme säästyneet vesisateilta koko kesänä, mutta nyt tarvittaisiin vettä surkeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Vaikka Suomenmaa on niin hoikka niin ihmeesti mahtuu kaikenlaisia rintamia ja alueita missä sataa ja paistaa, antaisin mielelläni sadepilvet teille lopun kesän ajaksi! Aloittelen kohta länsirannan sadetanssia!

   Poista
 13. Nyt on ollut kyllä sateista! Aamuisin paistaa aurinko, mutta aamupäivästä sitten alkaa vettä tulemaan. Jos tästä nyt jotain hyvää hakemaan, ei ole paljoakaan kasvimaita tarvinnut kastella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vettä on riittänyt, onneksi on ollut aika lämmintä, hiukan aurinkoakin olemme saaneet kuitenkin! Kastelukannutreenejä ei ole tänä kesänä tarvittu!

   Poista
 14. Meillä on myös ollut rajuja ukkoskuuroja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Ne ovat aina niin arvaamattomia ja lyttäävät kukat!

   Poista
 15. laita sitä sadetta vähän meillekkin, on niin kuivaa.
  Upeaita kuvia olet saanut napattua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kosotäti! Sadetanssia siis teidänkin suuntaan! Meillä on jo niin kosteaa, märkää siis!

   Poista
 16. Vettä ja rakeita, niitä on tullut tääläkin ihan riittämiin ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mahdotonta, rakeet ja rajut kuurot lyttäävät kaikki kasvit perusteellisesti, niitä ei tarvita lainkaan, eikä ukkosta! Onneksi sateenkaari sentään näkyy joskus ja hiukan aurinkoa!

   Poista
 17. Saila, kiitos! Minä täällä taas kerran olen hyväuskoinen ja uskon ennusteita, että huomenna sataa, hah! Mutta jos Saaripalstan Saila uskoo, että sataa, niin uskon minäkin!
  Juuri tulin sisälle kastelemasta pihaa!
  Ollaan lauantaina tulossa sinne teille päin. Jos sitten kotiinviemisinä ottaisin ne teidän sateet tänne meille. Ukkosia ja rakeita en taida huolia.
  Ja yritän houkutella auringon sinne teille.
  Harmi kun se sun lankavinkkikauppa ei ole lauantaisin auki....

  Kun sun loma ihan pian alkaa, ei sulla mitään pakottavaa tarvetta Vakka-Taimeen olisi? Mun pitäis siellä vielä käydä......
  Hersyvän upea tuo edellisen postauksen patakukkasi. Ihanan rönsyilevä.
  Meillä on töissä myynnissä punakukallista vaulaa, myydään amppelivaulan nimellä. ehkä se siksi on sinipunavaula, kun näköjään on sini- ja punakukallista :)
  Vähäsateista, tai suorastaan aurinkoista loppuviikkoa Kivipeltoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskotaan kaimaa ja juuri aloittelen sadetanssia niin teille kuin tuonne Kosotädillekin, toivottavasti tulisi lempeää sadetta pari päivää hissuksiin, kukkia hakkaamatta, lannoittaen samalla!

   Ota vain pilven reunasta kiinni ja laita naru auton vetokoukkuun, en harmittele lainkaan, meillä on satanut jo riittämiin! Ja aurinko tietenkin tulee mukanasi :D Voi harmi ettei se kauppa ole auki, Lielahden ihanuus onneksi kuitenkin on :D

   Voi ei! Haaveeni puit sanoiksi, siis Vakka-Taimen matkaa olen mielessäni suunnitellut, mutta en sitä kehdannut sinulle ääneen sanoa, käymme ensin Saanaa katsomassa ja sitten ajattelin sinne Vakka-Taimeen haaveilemaan ja eihän sieltä tyhjin käsin kotiin voi tullakaan...mennään vain, otetaan kamerat mukaan :D

   Kiitos, villejä hiuksia tavoittelin! Tuo sinipunavaula on myös ensi kevään taimetuslistalla :D

   Kiitos! Ensi lauantaina on Eppujen konsertti Ratinassa, toivottavasti siellä ei sada, esikoinen menee prinsessan kanssa sinne juhlimaan kolmikymppisiään, konsertti on loppuunmyyty eli väkeä riittää kaupungilla! Aurinkoa siis toivotaan!

   Kiitos Marja!

   Poista
 18. Runsautta olemme saanet tänä kesänä. Sekä aurinkoa, että sadetta, runsasta sadetta ja ukkoskuuroja.
  Meillä on vielä hiekkainen pihapolku haravoimatta edellisen kuuron jäljiltä. Hiekat ovat valuneet alapihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, uhkeaa ja vallatonta runsautta, ihanaa! Aurinko on ollut pistävän kuumaa, sade kaikilla asteikoilla lempeästä rankkaan, rakeita ei onneksi meidän kohdalle ole osunut! Meidän pikkutie on kanjoneita täynnä, sade on vienyt hiekat mennessään ja urat vain jäljellä! Vedellä on uskomaton voima!

   Poista
 19. Huh, siellä on satanut kunnolla! Meilläkin on tullut vettä ihan riittävästi tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vettä on tullut niiiiin paljon, voisi jo hanan laittaa kiinni tuolla yläkerrassa!

   Poista
 20. Ohhoh, olet saanut pyytämättä jatkuvasti kastelevan sadettajan! Mikäs intiaanitanssi pitäisi stepata, että sade lakkaa eikä jatku...
  Meilläkin on tullut tällä viikolla vettä, mutta on myös tauonnut ja aurinkokin on välillä kuivatellut maisemia. Viime yönä herättiin klo 03 melkoiseen ropinaan, oli kuin olisi Niagaran putoukset siirtyneet talon päälle! Onneksi oli vain hetkellinen tosissaan alaslaskeva kuuro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä ja sitä tuntuu riittävän, tunnin kuurosta 20 mm vettä, aika paljon ja riittävästi jo! Sateenlopetustanssi pitäsi opetella tosiaan :D

   Kuurot ovat tosiaan olleet, kuten sanoit, Niagaran putouksen kohinaa vastaavia ja aika rankkoja! Onneksi välillä paistaa ja aika pistävän kuumastikin.

   Poista
 21. Oi kiitos Saila..lähetä se sade tänne ja äkkiä!
  Mun alkaa mennä jo hermot täällä saharassa.
  OOn tutkinu ny tarkasti sadetutkan ja ehkä huomenna sitä kosteutta tulee..tai sitte taas ohi menee..
  Saavit ovat kuivana joten sitten ei kastella enää mitää..ääk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisit ne mielellään, meille riittäisi jo! Uskon että hermot alkaa mennä! Aika jännää miten näin pitkässä ja kapeassa maassa sää noin vaihtelee, toivottavasti teillekin taivaasta tippuisi vettä, rauhalliseen malliin ja kastellen sekä saaveille täytteeksi!

   Poista
 22. Upeat kuvat! <3
  Meilläkin on sadellut kiitettävästi ja sunnuntaina vettä tuli vaikka muille jakaa. Minäkin voisin lähettää pisaroita ja pilviä noille blogiystäville, jotka ovat kärsineet kuivuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo länsirannikko on aika saharaa, sinne voisimme porukalla lähettää nämä automaattiset sadettajat, vettä on tullut jo aika paljon, vaikka onneksi välillä paistaakin tosi kuumasti!

   Poista
 23. Juu, tasan eivät ole menneet tämän kesän sateet. Meille on riittänyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät tosiaan, olisi hyvin riittänyt meille kaikillekin, jos olisi tasan nuo sateet saatu jakaa!

   Poista
 24. Meillekin riittäisi jo, mielelläni lahjoitan muille!

  VastaaPoista
 25. Kyllä tuo vesi riittäisi meilläkin jo. Ei millään viitsisi katsoo kun kaikki ränsistyy ja nythän pitäisi olla kesä ja aurinkoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan aurinkoa kaivattaisiin ja säätiedot näyttävät vain sadetta, pah! Harmittaa kun kaikki niin ränsistyy niin vedenpaljouteen kuin rankan kuuron iskuun, jopa härkäpapu meni osittain kuuron alla lakoon!

   Poista
 26. Joo,kyllä vettä on tullut ihan riittävästi. En hellettäkään kaipaa,mutta sataa ei tarvitsisi. On kiva viileä ilma just nyt eikä sada. Pystyy puutarhassakin jotain hääriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta tosiaan ja hanan voisi taivaassa laittaa jo kiinnikin! Hellettä en minäkään kaipaa vaan raikasta aurinkoista ja tuulen leikkiä, kevyttä pilvisyyttäkin...pihalla on silloin mukava puuhastella!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!