tiistai 13. lokakuuta 2015

Verhot haasteena

Ikkunoista ei tahtonut nähdä ulos, kärpäset tulivat lämmittelemään eteläseinän puolella olevien ikkunoiden väliin, yök. Kanan ruokaa! -sanon minä. Haikailin pitkään uusia verhoja, se on sijoitus koska isoja ikkunoita on neljä ja olen hiukan kranttu verhokankaan kanssa ja budjetti pitää olla ruodussa.

Kesäkuussa oli Kangastuksessa Kangasalan Lentolassa ystävämyynti. Täkypaikka ompelijoille, kaikkea ihanaa löytyy, jos on ajoissa paikalla...siellä on siis muitakin hamstereita. Ostin siis halvalla - 3 e/metri - ihanaa siftaavaa kangasta, ohutta, kuviokuosilla, kaunista, sopivaa - mutta niin mahdottoman hankalaa ommeltavaa. Tytär leikkasi pakalta verhot palasiksi 8 x n. 2,40 m. Ompelin sivusaumat ja kruppunauhan yläpäähän ja sitten toppasi...katselin verhokasaa...se houkutti - pelotti - ärsytti - haastoi! Viimein viime sunnuntaina otin uskolliset ystäväni esiin - mittanauha, ompelukone, saumuri ja Seinäjoelta ostetut pitkät tilkkuilijoiden nuppineulat (suosittelen). Alapäärmeiden kanssa meni 3,5 tuntia. Voitin haasteen. Toinen odotti - ne ikkunat.



Eilen ja tänään työpäivän rattoisaksi lopuksi pesin ikkunat ja sain verhot paikoilleen, se olikin koko haasteen helpoin ja antoisin vaihe. Nyt on sisustettu! Perjantaina ostin olohuoneen pöydälle Ikean jouluosastolta sopivan kynttilätassin ja kynttiläsydämet! 
Isännän kommentti :olikos nää jotain tärkeitä ja muka hianoja! OLI! Asetelma vielä keskeneräinen kuitenkin!
Nyt on sisustettu, mutta ompelukone huutelee ja sormet syhyää...ja ikkunoitakin vielä pesemättä!

Leppoisaa viikonjatkoa!


30 kommenttia:

  1. Ohhoh, aikamoinen verhosavotta! Ihanan kevyen oloiset verhot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verhosavotta haastoi enkä antanut periksi! Verhot ovat hyvin kevyet ja laskeutuvat! Jos ostaessani olisin edes aavistanut, mahdollisesti kangas olisi jäänyt kauppaan!

      Poista
  2. 17 vuotta ilman olkkarin verhoja...onko niitä pakko olla? Äitini mielestä, todellakin!! Mikä koti se on ilman verhoja! Ehkä mä ne joskus hankin tai sitten en. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verhot ja matot, molemmat ovat sellaisia kapistuksia ettei niitä tarvita jos ei halua! Meillä on verhot olleet vain olkkarissa kaksi vuotta, alistuin kun kuopuksen lakkiasia valmisteltiin, matto hankitaan jos löytyy sopiva, ei ole vielä löytynyt. En ole oikein verhoihmisiä sisimmältäni kuitenkaan!

      Poista
  3. Juu minäkin ilmaoittaudun verhoja inhoavien ihmisten kerhoon. Nyt mulla on odottamassa kangasta, jotta saiisn laskosverhot tehtyä, mutta inspiraatiota ei vaan kuulu. Onneksi sinä sait aikaiseksi. Ja hyvin saitkin.

    Onko miehet samanlaisia joka puolella valtakuntaa: "Olikos nää muka tärkeitä ja hianoja?" Ihan kuin miedän isännän suusta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, täälläkin verhoja ja verhotankoja haettiin, tangot ostettiin siis kaksi vuotta sitten, anoppi jo epäili ettei meille sopivia verhoja ja verhotankoja kukaan osaa edes valmistaa! En ole erityisesti verhojen ystävä. Joihinkin koteihin silti kuuluu verhot osana kaunista sisustusta!

      Miehet taitavat olla niin suoralinjaisia näissä sisustuspuuhissa mutta entäs kalastusvehjekaupassa....kiemuraa löytyy!

      Poista
  4. Meillä entinen poikystävä pesi eilen ikkunat. Mä katselin touhua vierestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnentyttö kun Sinulla on noin ihana entinen poikaystävä!

      Poista
  5. Melkoinen savotta;) Minulla on ikkunassa monta vuotta vanhat verhot, jotka saavat palvella monta vuotta:) Ikkunan pesu onkin jo toinen juttu. Olen nimittäin oikea himo pesijä:D Tyttäreni kaveri kysyi minulta kerran, että miksi sinä peset aina ikkunoita kun olen teillä kylässä:-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, tiedän toisenkin himopesijän, hän pesee ikkunat aina viikkosiivon yhteydessä ja pesee lattiakaivojen kannet tiskikoneessa...meitä kauniita kukkasia mahtuu tähän maailmaan, onneksi tassuttelemaan! Savottaa riitti ja onneksi sain sen valmiiksi!

      Poista
  6. Valmista työtä on mukava ihailla. Kangastuksella on upeita kankaita, meilläkin on yksi pöytäliina sieltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä huokailin ja kiittelin itseäni, tosin mies totesi että neljä ekaa ikkunaa pesty 14 jäljellä, onneksi ne ovat pienempiä eikä kaikissa ole sälekaihtimia! Kangastuksella on ihania kuoseja!

      Poista
  7. Voi, voi. Vielä pitäisi pestä ikkunatkin... Huoks. Nätit verhot. Tykkään vihreästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikkunanpesu vaatiin inspiraation ja virtaa! Kiitos, kuvassa vihreä on vähän lattea, sellainen leikkaussalivihreä, luonnossa väri on herkemmän vihreä ja lehtiköynnökset kiipeävät ohuessa kankaassa vahvempana kuteena.

      Poista
  8. Upeat verhot, ne laskeutuvat kauniisti. mukavaa viikkoa siullekkin

    VastaaPoista
  9. Työvoitto on paras voitto - näitä verhoja katseleekin taas kauan!
    Juuri tuon ikkunaverhoshown ahdistamana en juuri verhoja vaihtele, vaaleat ja yksinkertaiset viihtyvät vuodesta toiseen (joku sanoo, että tylsät) - tuulettelen ja pesen tarvittaessa.
    Sitten joskus kun jotakin uutta saa aikaan, niin olo on kyllä kuin olisi pokannut pääpalkinnon!
    Pst. haastetta on tarjolla viimeisimmässä postauksessani... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut ja helpotuksesta huokaisin kun viimeisen verhon sain silitettynä ikkunaan, tuli hyvä mieli! Mullakin nuo olohuoneen edelliset verhot (valkoiset) ja nyt nämä antavat tilaa muun sisustuksen värikkyydelle tai sitten lempeälle harmonialle! Mielessä pyörii jo pianotuolille uusi vekkihame ja ehkä tyynyjä lisää...

      Kiitos haasteesta, käyn kurkkaamassa :)

      Poista
  10. On siinä ollut hommaa! Upeat verhot!

    VastaaPoista
  11. Kaikesta kauniista täytyy joko maksaa paljon tai tehdä paljon. Kyllä kannatti niin hienot verhot on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen verhoihin kyllä tyytyväinen, ompelu oli haasteellista, siksi onnistumisen ilo oli niin suuri! Ja Kangastuksen kankaat ovat niin kauniita!

      Poista
  12. Hei Saila! Blogissani on sinulle tunnustus:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit, huomasin että olit saanut ansaitun tunnustuksen ja että olit minullekin sen antanut, kaunis kiitos!

      Poista
  13. Kaunista tuli, vaikka hommaa olikin!

    VastaaPoista
  14. onnitteluni, iso urakka, mut kyl kannatti, siitä riittää iloa pitkäksi aikaa. tykkään muuten hellerin vihreästä kovin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kangas oli ihanan ohutta ja jos olisin älynnyt sen käyttäytymistavan ajoissa niin kauppaan olisi jäänyt, mutta edullinen metrihinta houkutti! Vihreään tykästyin vaikka olenkin sinisen ystävä, verhojen vihreys on hyvin luonnon vihreän lähellä, melkein maavihreän - Bömische grüne erde - ikonimaalauksessa suosikkivärini - väriset.

      Poista
  15. Verhojen ompeleminen ei ole sitä mieluisinta puuhaa, eikä kyllä ikkunoiden pesukaan. Ostamasi verhot ovat tosi kauniit ja siinähän ne nyt ovat valmiina.
    Ei miesten kanssa kannata sisustuspuuhista keskustella. Turhaa ajanhukkaa. Ainakin meillä. Onneksi sentään saan enimmäkseen sisustella oman haluni mukaan, vaikka niitä tuhahduksia yleensä kaupan päälle tuleekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin sanoit, kaupanpäälle, samoin meillä, tyytyväisiä kyllä suurimmaksi osaksi mutta aina pitää jotain tuhahtaa!

      Tykkään kyllä ommella, verhojakin ja ikkunanpesuun tulee himo jossain vaiheessa...

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!