Kivipellon Saila

perjantai 16. lokakuuta 2015

x 3

 

Kaksi haastetta ja yksi ihana tunnustus! Kiitos blogiystävät! Haasteen sain Betweeniltä blogista Rikkaruohoelämää ja Väkertäjältä blogista Milloin mitäkin. Tunnustuksen sai Maaritilta blogista Garden of my Dreams. Kaunis kiitos teille kaikille huomioimisesta! Ihanaa on kulkea kanssanne blogistanian ihmemaassa, joka on täynnä kukkien kukoistusta, onnistumisen iloa, joskus vähän takapakkia, kudinten tikutusta, ompelukoneen surinaa, vuodatusta milloin mistäkin ja olkapäitä, joita heti löytyy kun seison polvia myöten suossa! KIITOS!

Haaste Betweeniltä 

Lokakuun alussa sain Sinulta haasteen, nyt vastaus tulee hieman viiveellä! Maatyöt eivät odota eikä talvi, nyt jo helpottaa! Tavattiin bloggaritapaamisessa Tampereella viime kesäkuussa, aikaa oli vähän ja puhuttavaa paljon, toivottavasti polkumme vielä kohtaavat! Ehkä ensi kesänä!!


1. Millainen on päivärutiinisi - siis jos sinulla sellainen on?

Rutiini arkena on aika simppeli - herätys, suihku, aamupala, emännän restaurointi, eväät mukaan ja töihin, illalla kotiin isännän kanssa, kotityöt ja sitten kaikkea kivaa, torstaisin äidin hoitoa ja viikonloppua pelkkää riemua - leipomista, pihahommia, kotihommia, saa olla kotona, mennä lenkille jos ehtii, saunomista, herkuttelua! ...ja sitten koittaa jälleen maanantai, päivistä paras - koko viikon ihanuudet vielä edessä!!

2. Mitä tulee ensimmäisenä mieleen sanasta KESÄ?

Lempeä, lämmin tuulenhenki, tuoksu jota ei voi sanoin kuvailla, valo joka ei illalla heti sammu ja lämmin multa, kissan tassun pehmeys ja kukon kiekuminen aamulla.3. Polkupyörä, auto vai bussi?

Auto, asun niin maalla, bussit kulkevat vain joskus ja töihin matkaa 25 km. Pyöräilen silti mielelläni kyllä!4. Miksi kirjoitat blogia?

Päiväkirja, muistikirja, haluan kirjoittaa ja kuvata ainakin itselleni ja toivottavasti toistenkin iloksi.5. Mikä kiukuttaa puutarhassasi?

Ei niinkään puutarhassa, paitsi valvatit (joita ystäväni myyrä käyttää talviruokana) vaan naapuri, joka kasvattaa ohdakkeita!

6. Juttu, josta et luovu?

Puutarhasta, pienestä metsäpuutarhastani, puupuistostani (lue: arboretum), kasvimaasta, kasvihuoneesta ja ikonimaalauksesta, aika itsekästä...7. Paras paikka puutarhassasi?
 
Sulokin tykkää omenapuista!

Vanhojen omenapuiden katve.

8. Mitä teet, kun et touhua puutarhassa?

Leivon, kudon, luen, maalaan, ompelen, käyn lenkillä, hoidan äitiä, hoidan kotiakin ja nautiskelen oman kullan seurasta.

9. Puu, pensas, perenna, kesäkukka vai hyötytarha?Kaikki!

10. Unelmiesi puutarha?

Ihana on käydä puutarhoissa, nautin toisten keksinnöistä ja ratkaisuista, mutta omaa unelmapuutarhaani synnytän niin kauan kuin voimia riittää ja sitten arvioin onko puutarhasta tullut unelmapuutarhani...ainakin pala tehdystä on täyttynyt unelma (tai ainakin kasvi, puu, kivi tai tuulikello oikealla paikalla), johon on pyrkinyt! 11. Mistä tulee blogisi nimi?

Kun kivikausi päättyi ja jää alkoi sulamaan, meidän mäellä on yksi sulamispaikka. Iske lapio minne vain niin aina kolahtaa kivi vastaan, joko siirtolohkare, mahdottoman suuri kivi, seulanpää (pulteri) tai kivi ainakin. Siis kivipeltoa on kaikkityynni, tosin tykkään kivistä ihan mahdottomasti ja kaikki maasta nostetut kivet ovat jotenkin esillä, joko pihassa tai aidassa. Maa kätkee vielä paljon kiviä! Kaikki kivet, jotka näkyvtä blogissani ovat omasta pihapiiristä tai lähipellolta.


Haaste Väkertäjältä

 Että tulee aina niin hyvä mieli, kun käyn katsomassa, mitä ihanaa ja kaunista olet tehnyt! Toivottavasti meilläkin on joskus ilo tavata, puhuttavaakin varmaan riittäisi! Onneksi täällä blogistaniassa voimme jutella, iloita ja ihmetellä asioita!1. Ostatko uutta harkiten?

Hyvin harkiten, usein niin kauan harkitsen että tarve menee ohi ja huomaan, että hyvin on pärjätty ilmankin!


2. Kierrätätkö? Ja jos, miten?

Laitan kiertoon keräyspaperit, lasin, metallit ja vaatteet, kompostoin hyvin aktiivisesti ja kanat syövät osan ruuanvalmistuksesta liikenevät kuten naatit. Käyn kirppareilla, joista etsin astioita, en vaatteita. Olen kuopus ja sain aina kolmen vanhemman sisaren vaatteet (äiti teki heille samanlaiset vaatteet, sama vaate kolmea eri kokoa, joten...). Omilla lapsilla kierrätin vaatteita, mutta tein heille aina jotain ihan omaa ja uutta!


3. Lähtisitkö ensisijaisesti teatteriin vai konserttiin? 

Aika paha, riippuu tilanteesta, nautin suunnattomasti kummastakin! 
4. Viimeisin kulttuurikokemuksesi?

Ikävä tunnustaa, konsertissa, baletissa tai teatterissa saati taidenäyttelyssä en ole käynyt aikoihin, mieli on tehnyt. Ihanan näyttelyn tosin näin viime elokuussa Nurmon kirjastossa, Intsulla oli siellä näyttely, ihana. Kävimme Norjassa, Kautokeinossa Juhl'sin hopeagalleriassa, näyttely oli upea. 
 

5. Mietitkö jo tulevaa joulua?

Mietin Joulua ihan koko vuoden, aloitan tammikuussa. Nautin lahjojen antamisesta, kauniista paketeista ja siitä ilosta että näen kun ne avataan. Olen laittanut miehelle ja lapsille aina paljon paketteja, meillä ei sovita lahjattomasta Joulusta, usein tulee pukkikin vaikka nuorin on jo 21 v. Ja jouluherkut, niitäkin suunnittelen kauan! En ole krääsäihminen ja olen opettanut lapset antamaan lahjan jonka he ovat tarkkaan miettineet ja usein itse tehneet. Olen siis hyvin patologinen jouluihminen! Minulla on käsilaukussa jouluvihko, johon kirjaan kun joku sanoo, voi kun  olisi kiva jos olisi... Olen vihkoa pitänyt vuodesta 2000 joten samaa lahjaa ei perättäisinä vuosina voi saada. Nautin vallankin joulusaduista! (terveisiä Saaripalstalle!)


6. Vaalitko perinteitä (yleisestiottaen)?

Vaalin perinteitä, mutta ne eivät saa kangistaa liikaa rajoittaviin kaavoihin! 
7. Osaatko keskittyä moneen asiaan yhtä aikaa, esim. tehdä monimutkaista käsityötä samalla kun katsot tv:tä?

Osaan, mutta en tee sitä mielelläni, en katsele telkkaria, kuuntelen kyllä! 
8. Mietitkö tarkkaan blogisi postausaiheen vai ihan vain extempore-fiiliksellä?  Postausaihe syntyy, herää, en mieti enkä ole herkkä extemporeelle!

9. Koetko koskaan blogiväsymystä?

En, poden ajanvähyyttä! 
10. Elämisen keveys – mikä saa mielesi ja olosi keveäksi?

Kun saan tehdä mitä haluan ja siinä tahdissa kuin haluan (paneudun niin että aika, nälkä yms. unohtuvat kunnes heikottaa). Keveäksi mieleni tekee lomamatkalla etelässä aamulla, kun kaikki muut nukkuvat, on ihan hiljaista ja saan mennä lenkille, kuunnella meren kohinaa, lämmin tuuli hyväilee ja linnut laulavat aamuhämärässä. 11. Kysy nyt itseltäsi se paras kysymys, mitä minä en kysynyt!

Voi, kysyit jo niin ihania kysymyksiä, etten juuri nyt keksi parempia millään!


Kastanja

Ja tunnustus Maaritilta:

Kiitos Maarit, tunnustuksesi lämmittää mieltäni! Olemme aika uusia blogituttuja, toivottavasti mekin joskus vielä tapaamme vaikka bloggaritapaamisessa! Vieraillaan toistemme blogeissa, jutellaan ja ihastellaan kaikkea kaunista!


'Belladonna'

Tässä haasteen säännöt! Tunnustushaasteen säännöt ovat seuraavat:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi
2. Laita palkinto esille blogiisi
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.
 

Haasteen on tavoittanut niin monta ihanaa blogia, etten sitä jatka enää!

Oikein mukavaa viikonloppua Teille kaikille blogiystävät!

18 kommenttia:

 1. Kiitos kauniista kesäfiiliksestä ( ja vähän joulustakin). Tämä on hyvä haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaste on erittäin hyvä ja mukavia kysymyksiä! Kun vastailin kysymyksiin ja hain kuvia, jäin itsekin sipulikukkakuvia katsomaan ja kesäkuvia, laitoin muutaman matkakuvan, matkakuumeeni kuitenkin yltyi!

   Poista
 2. Tätä oli kiva lukea. Tutustuin sinuun vähän paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kummankin haastajan kysymykset olivat niin osuvia ja ilahdutti kovin myös Maaritin tunnustus!

   Poista
 3. Rähmä, mun haaste odottaa vielä vastauksia - olisinko hämäläinen? Mutta niin taidat olla sääkin ja jo nyt vastasit. Sää oot nopeageeninen hämäläinen ;)

  Jännä lukea sun vastauksia samoihin kysymyksiin, mihin mää täällä päässä jahkailen vastauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämäläisiä ollaan molemmat :) ... vai nopeageeninen, no en mene sanomaan kuitenkaan!

   Kävin jo katsomassa Sinun elämän lämpöisiä vastauksia!

   Poista
 4. Kivoja kysymyksiä ja kivoja vastauksia :). Kuulostaa niin tutulta että alkaa pohtimaan lahjoja jo tammikuussa, se on vuoden parasta aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysymykset olivat kauniisti aseteltuja! Joulun odotus tosiaan alkaa jo tammikuussa, ei ole viime hetken stressiä, onneksi!

   Poista
 5. Saila, myös minä toivon saavani tavata sinut uudelleen.
  Hauska idea kantaa jouluvihkoa laukussa ympäri vuoden. Eihän sitä loppuvuodesa enää mitenkään muista, mitä itse kukin on aiemmin sanonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan tapaamme vielä joskus :)

   Jouluvihkoa kannan mukanani, en muista mistä aikoinaan idean sain vai keksinkö sen itse, se on kuitenkin mukava ja taloudellinen apulainen!

   Poista
 6. Sinä olet varmasti yksi kannustavimmista bloggareista, joita tiedän! Ilmapiiri ylipäätään täällä blogistaniassa on tosi mahtava =) Mukava oli lukea vastauksesi ja tutustua taas hieman paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Elämä on kouluttanut ja antanut mahdollisuuden valita tien ja kulkemistavan, olen opettanutl lapsillekin että minkä maailmaan lähettää se tulee takaisin joskus ja jollain tavalla. Olet kyllä niin oikeassa, tällä blogistaniassa on ilmapiiri niin kiva ja kannustava!

   Poista
 7. Mielenkiinnolla luin blogiasi ja tuo mitä kirjoitit joulusta ja kaikesta siihen liittyvästä sai mieleni iloiseksi ja toisaaltaan hieman haikeaksi. Suuren perheen jouluilo ei minun kohdallani ole enää aikuisena toteutunut, mutta silti joulut kesäkodin hiljaisuudessa ovat olleet mitä parhainta aikaa.
  Blogejasi on ollut mukava lukea ja vastauksesi kysymyksiin juuri sellaisia sinunlaisiasi siis "sailamaisia"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin jouluihminen kuin olla ja voi! Meillä on aika iso perhe nykymittapuun mukaan, mutta meille on kutsutu jouluksi vielä lisää väkeä - mummut ja ukki, aikoinaan isoisovanhemmatkin, poikaystävät ja tyttöystävä. Se on niin kivaa kun kaikki on ainakin kerran vuodessa koolla!

   Kiitos!

   Poista
 8. Hei, sinäkin olet ehtinyt vastailla uteluihini - hienoa, että otit haasteen vastaan :)
  Ja kiitos samoin, varmasti olisi mukava treffata. Pitää pläänätä omat ryhmätreffit :)
  Ja ihania vastauksia :) Nämä haasteet ovat siitä mukavia, että raottavat vielä pikkuisen enemmän sinne ruudun toiselle puolelle, just sinne niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdin kyllä ja kiitos haasteesta! Syksy on jostain syystä ollut tavallista vilkkaampi, varmaan tuo pakkasjakso laittoi vipinää töppösiin. Vuosi on kulunut niin mahdotonta vauhtia, lokakuulla mennään jo ja pian on joulu!

   Luulenpa että kohta on alkamassa talviuniaika - talvihaaveiluaika... Eilen jo ehdin kameran kanssa joutsenia kuvaamaan, oli niin mukavaa ja ilma hunajaa!

   Olisi mukava tosiaan tavata, luulen että puhetta riittäisi! Olit laittanut mulle sopivia kysymyksiä ja niihin oli mukava vastata! Näitä haasteita on ollut niin kiva lueskella! Hiukan paremmin todellakin tutustuu bloggariin!

   Mukavaa viikonalkua!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!