Kivipellon Saila

torstai 1. tammikuuta 2015

Tammikuun ensimmäinen

Kot kot, hyvää uutta vuotta toivottaa Helmi-neiti, takana pikkukukko ja Brahma-neidit.
Uudenvuoden herkkuateriana kaalisulppua....
Tarmokin tuli tarkistamaan, että piika oli laittanut tarpeeksi herkkua tarjolle.
Metsän reunassa sinivuokkojen lehdet olivat jo niin terhakkaana pystyssä. Taivas vetäytyi pilviharsoon, illalla alkoi sataa vettä.

Jouluruusut eivät ihan avanneet nuppujaan. Toivottavasti lunta tulisi suojaamaan kukinnot.
Piha kuin luistinrata!
Laitoin leipäkoneen päälle, en mitään erikoista leivo, vaikka sohvalta kuului hentoja toiveita: karjalanpiirakoita, sultsinoita, patakukkoa, lanttukukkoa, pyöröjä...on isännällä hyvä muisti, kun lonkalta noin monta herkkua jaksaakin luetella. Flunssa vielä vaivaa reippaanlaisesti joten teen vain ohrarieskaa, kermaperunoita, vihanneslaatikkoa ja mureketta.

Oikein ihanaa alkanutta uutta vuotta!

14 kommenttia:

 1. Kanalan porukka saa minut aina hymyilemään. Hyvää uutta vuotta sinnekin :). Meilläkin on leivinuuni, mutta se ei osaa taikoa karjalanpiirakoita ym, herkkuja. Olisi kai aika opetella hyödyntämään jälkilämpöä paremmin.

  Hei.. kuvissasi näkyy kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katseltiin isännän kanssa koivuja ja nekin jo punersivat kuin keväällä, vähän aikaista vielä keväälle on ja lunta varmaan vielä tulee. Kanat ovat ihanaa porukkaa!

   Poista
 2. Ai teit VAIN noita? No johan laiskaksi heittäydyit ;-) Hyvänen aika, kipeänä tuollainen kokkaussuoritus, joka ei minulta onnistuisi terveenäkään!
  Voi että miten ihanat sinuvuokot ja jouluruusut. Ulkona saa tosiaan kulkea kieli keskellä suuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin sinivuokkoja, josko nuppuja näkyisi mutta tyvessä oli paksuuntunut silmu josta nuput nousevat ja se oli vielä kiinni. Kyllä luonto tietää koska oikea kevät alkaa. Tuntuu että kaikki tiet on kaljamalla, täytyy varoa ettei kaadu, luistimet olisivat kyllä hyvät. Näin tänään kun yksi täti oli koirien kanssa lenkillä ja se pieni koira sitten lensi pyllylleen kun luisti tassut alta.

   Poista
 3. Oi mikä leivinuuni, se varmaan taikoo aivan ihania herkkuja. Olisipa meilläkin leivinuuni. <3

  Nyt pitää olla varovainen, oma pihakin on kuin luistinrata jos yksikään kohta jää hiekoittamatta. :)

  Kivaa tulevaa viikonloppua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leivinuuni on hyvä peli! Silloin kun lapsetkin vielä kotona olivat niin kaikenlaisia patoja sinne laittelin ja hauduttelin viikonloppuna ja leivoin paljon kaikenlaista, niin seuraavalla viikolla oli helppo vain lämmittää kun ruoka oli jo valmista ja tietysti siitä tuli pehmeää lämpöäkin. Kivaa viikonloppua Sinullekin, auringonsäteitä!

   Poista
 4. Ompa teillä ihania kanoja,tuollasista täällä haaveillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitsipöksyt ovat mukavia ja persoonallisia kavereita, osaavat vaatia piikaa tuomaan herkkuja. Meillä on ollut muutama kana sellainen, joka tahtoo syliin, yksi oli sellainen että otti kaikki siipiensä alle suojaan...voi ne on niin kivoja. Maatiaiset eivät muni joka päivä eli munavuoren alle emme ole koskaan jääneet ja keväällä kun ne muuttavat kesäkotiin ja tyhjennän heinäpohjan ja orren alta turpeet, ne tekevät kasvimaalla ihmeitä. Lisää kanoista löytyy munanetistä, sieltä saa tietoa myös kasvattajista.

   Poista
 5. ♥ihanat kanat! Mukavaa päivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! samoin Sinulle ja oikein mukavaa alkavaa viikonloppua!

   Poista
 6. Kun mummulassa oli kanala, ovela kettu kävi tasaisin väliajoin ottamassa osansa. Voi sitä teurastuksen jälkeä noiden vierailujen jälkeen, mutta onneksi vaari keksi keinot...

  VastaaPoista
 7. Ketut, supit ja minkit ovat aika viekkaita, onneksi olemme saaneet pidettyä ne pois kanalasta, minkki vei ankat ja niistä olisin niin tykännyt mutta hyvä että kanat ovat saaneet olla rauhassa.

  VastaaPoista
 8. Symppiksiä kanoja! Oikein hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oikein ihanaa ja onnekasta alkanutta uutta vuotta myös Sinulle!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!