Kivipellon Saila

torstai 22. tammikuuta 2015

Kasvun voimaa

Vajaa kuukausi sitten leikkasin kiinanruusuni... 
...uutta versoa pukkaa kovaa vauhtia!


Vielä kukkiin jouluinen amaryllys, kukat ovat mahdottoman suuria, upeita punaisia!
Kevätsuunnitelmat ovat menossa, siementilauksia olen tehnyt, listaa olen kirjoittanut hankittavista taimista ja puutarhamessuista. Ainakin Helsinkiin ja Tampereelle menen, Turku on vielä avoin.

Ulkona on kiva kuiva pakkaskeli, lumi narskuu mukavasti jalan alla!
Kissat eivät mielellään tule ulos, miestenhuoneessa on paljon mukavampaa, tarjoilu pelaa ja lämmin vuode missä köllötellä. Sulo kyllä haluaa joskus lumessa temmeltää, kuin pentuna vaikka ikää silläkin on jo yli kuusi vuotta!


Pian alkaa viikonloppu!

20 kommenttia:

 1. Suloinen lumikylpyä ottava Sulo!
  Mahtava on myös kiinanruusu. Minä huomasin tänään pienen pienet kukkanuput verenpisarassa, jonka talvettaminen näyttää ekaa kertaa onnistuvan! Ja gloksiniassakin on nupun alkuja, tosin menee pitkä aika siiten, että kukkii vielä. Kasvitkin tietävät, että kevättä kohti mennään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo on ikuinen kissanpentu, se jaksaa innostua vaikka mistä leikistä. Kiinanruusussa on uskomaton kasvuvoima, niin, leikkaan sen kaksi kertaa vuodessa että keittiön ikkunasta näkisi ulos. Verenpisaran talvetus on taidetta, onnea, nuput ovat hyvä lupaus taimetuksen onnistumisesta ja keväästä! Ja gloksiniat, mukuloita pitäisi hankkia, sinisiä vallankin! Kasvit ja luonto tietää koska kevät alkaa!

   Poista
 2. Kukkasista en niin kovin ymmärrä, mutta kyllä teidän kissat on niin komeita ja kauniita. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä ihania, paijaisin niitä loputtomasti, mutta hetki niille vain riittää, vallankin Nöpölle joka sallii paijauksen vain silloin, kun kukaan ei näe!

   Poista
 3. Ihanat kissat lumessa...
  Minun kiinanruusuni heitti henkensä. Pitkään se sinnitteli ja näytti enemmänkin bonsai-kasvilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ovat kyllä aivan ihania!

   Kiinanruusu on oikullinen kasvi, minullakin oli niitä useita, mutta tuo yksi on enää ja sillä on mahtava kasvuvoima, sen kerrotun sitruunankeltaisen haluaisin ja tiedän missä se kasvaa, tosin liian kaukana, Azoreilla, Antonio Borgesin puistossa, en uskaltanut leikata siitä oksaa...vielä!

   Poista
 4. Kyllä ne kasvit vaan aloittavat kasvun heti kun aurinkoa saavat. Minun kiinanruusun lehdet mustuu ja googlettelin et olis ravinnon puute kyseessä...en tiedä viime kesänä laitoin uuteen multaan, kun ostin sen. Leikkasin minäkin sen siinä toivossa, että tekis uutta versoa...saa nähdä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne tekevät! Toivotaan parasta kiinanruususi kanssa, outoa sellainen mustuminen vaikka olet purkittanut sen uudelleen.

   Poista
 5. Vielä on päivä lyhyt, mutta kasvit kasvit eivät malta olla tekemättä versoja! Ihan yhtä kärsimättömiä keväänodottajia kuin mekin:D
  Meilläkin Onni ja Ruusa tykkäävät temmeltää lumessa, jos siellä on joku heidän seuranaan. Ja jos olisi sitä lunta.
  Katsotaan, osutaanko Tampereen messuille samaan aikaan, tai jos tehdään oikein treffit....... no siihen on vielä aikaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasveilla on melkoinen voima versoa, niin kiinanruusussa kuin soilikissa kummassakin uutta pukkaa koko ajan! Kissojen kanssa on niin ihana olla ulkona, meillä lunta nyt on, mutta ei mahdottomasti.

   Olisikin tosi kiva nähdä, menen Tampereen messuille lauantaina ja Helsinkiin perjantaiksi, katsotaan sopiiko aikataulut yhteen :)

   Poista
 6. ♥täälläkin pitäis kiinanruusu leikata..Ihana amaryllis ja hienot kissat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin seurata kuukalenteria, koska on oikea leikkausaika mutta en saanut selvyyttä ja sitten vain leikkasin, varmaan oikeaan aikaan kun kasvi versoo noin hyvin. Kissat on aivan ihania!

   Poista
 7. Mikä on miestenhuone? Etkö sää saa mennä sinne ollenkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän vanhin tytär on ihan mahdottoman allerginen kisssalle, joten kissat eivät voi tulla sisälle kotiimme, joten teimme pannuhuoneeseen heille kodin, pehmustetut pedit, juotavat ja syötävät, luukku ulos, lämmintä riittä aina yli +20 astetta, kissat siis kolleja ja mies. Sain ukaasin että saan hakea pannuhuoneesta vettä kanoille, muuten porttikielto sinne etten sotke heidän juttujaan. Isännällä on siellä tuoli ja pojilla pedit ja siellä he juttelevat miesten juttuja, ja minä kanapiika käyn siellä vain vettä hakemassa ja sipuleita, jotka siellä ovat hyvässä säilössä. Se on siis miestenhuone, kissojen koti miespalvelijalla :)

   Poista
 8. Selvästi jo kevättä ilmassa kun kiinanruususi alkoi uutta kasvustoa tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä on uskomaton voima, niin kasveihin kuin meihin ihmisiinkin. Eloa tulee kumpaankin niin paljon!

   Poista
 9. Siemenvarastojani tiirailintuossa itsekin...aika paljon sitä varastoa tuntuu olevan, joten periaatteessa uusia siemeniä ei tarvitsisi ostaa. Mutta jos jotain kivaa, erikoista sattuu näkösälle, niin onhan sitä nyt pakko kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina täytyy kokeilla uutta, sieltä saattaa löytyä jotain superkivaa joka jää tuleviksi vuosiksikin repertuaariin.

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!