Kivipellon Saila

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Lenkillä

Lähdin uhkarohkeasti tänään lenkille. Alkumatka jäätikköä, onneksi oli sauvat mukana. Pääsin Parkanon radan huoltotielle, ja se oli niin huonosti aurattu, ettei se ollut edes liukas kuin paikoitellen.
Päätin kuitenkin mennä radan yli metsään, juna meni juuri pohjoisen suuntaan, joten uskalsin ylittää radan. Ratapenkka on korkea, tien puolella on portaat, siitä ylös ja pyllymäkeä alas...hah...onneksi kukaan ei nähnyt.
Kävelin metsässä, lunta oli vähän. Rakastan vanhoja kuusikoita, upeita puita! Aurausmerkki metsässä, ai naapuri oli rajaa merkannut sillä!

Iso kissa, ilves, oli ollut samoilla paikoilla tassuttelemassa.
Lunta alkoi hiljalleen sataa. Pupuset olivat menneet tassulittaa. Kauriin jälkiä ei näkynyt missään.
Lumi oli niin painunut, että mustikan varvut olivat tulleet esiin.
Metsäaukiolla, vanhalla pellolla, lunta oli aika paljon, puolisen metriä. Kahlasin siitä läpi, reisilihaksille teki hyvää!
Olipa kiva lenkki ja hikikin tuli umpihangessa tarpoessa.
25 kommenttia:

 1. Jotkut kohottavat kuntoaan vesijuoksulla, mutta kyllä lumijuoksu on vähintään yhtä tehokasta. Hui ilves, olisipa hieno joskus nähdä sellainen luonnossa. Mutta ei meidän pihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin lumijuoksusta, hyvät varusteet, ei mene lunta kenkiin. Ilveksiä meidän nurkilla on ollut jo vuosia, tassun jälkiä on ollut jopa pihassakin. Niistä en oikein välittäisi, mutta... onneksi kissat öisillä retkillään ovat osanneet olla varovaisia, kesällä ilveksistä ei ole ollut haittaa kanalan nurkilla. Olisipa tosiaan mielenkiintoista nähdä ilves luonnossa!

   Poista
 2. Oh, onpa paljon lunta tosiaan! Vaikka paikoitellen aika ohueltikin, kuten noista mustikoista näkee.
  Olet reipas! Minua ei saa lumeen kahlaamaan kuin pakko, inhoan niin sitä, että lunta menee kenkään ja sukka kastuu. Jotenkin niin tuntuu aina käyvän, vaikka olisi mitkä saappaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilkkihaalari lumisuojin ja pitkät saappaat karvavuorilla ovat aika kova juttu rämpimisessä. Lumihangessa on oikeasti kiva talsia, usko pois!

   Poista
 3. Minäkin tykkään rämpiä metsässä kesät talvet. Saa happea ja kunto kasvaa:) ja ympärillä on kauneutta myös sielun hyvinvointiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on kyllä sellainen henkireikä, siellä kun taapertaa maalliset huolet ja stressit karisevat ihan itsestään ja kunto kasvaa huomaamatta. Kauneutta on ihan jokaisena vuodenaikana.

   Poista
 4. Meilläpä oli eilen lumiukkotalkoot Pikkuihmisen kanssa. Suojaluomesta syntyi kaksimetrinen ukko, jolla oli punainen lakki, mutterit silminä, porkkana nokkana ja luuta käsinä. Huivikin laitettiin. Tänä aamuna ukosta oli jäljellä enää kaksi alinta palloa, sillä yläruumis ja pää olivat hupsahtaneet vesisateessa pottupellolle. Kyllä meitä nauratti, kun pelastimme mitä pelastettavissa oli eli tökättiin luudat jaloiksi ja niihin saappaat. Nyt se raukka tonkii ketarat pystyssä pottumaan vakoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi teidän lumiukkoa! Voin sieluni silmin kuvitella millaiselta se näytti ennen ja jälkeen sateen. Ihanaa kun te pikkuihmisen kanssa touhuatte, siitä riittää lapselle eväitä pitkälle elämään, voi pientä onnekasta!

   Poista
 5. Tarttis varmaan tehrä jotakin, kun tuli niin huono omatunto. Olen tosi tehokas keksimään tekosyitä, ettei vaan tarvitse näillä keleillä ja säillä lähteä ulos. Melkein
  kadehdin ihmisiä, jotka säällä kuin säällä lähtevät lenkille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki aikanaan! Nyt olin ollut jo liiaksi sisällä,sielukin jo halusi ulos. Umpihanki kutsui ja pyllymäki, se oli aika kivaa ja kaikki ne tassujen jäljet. Älä itseäsi soimaa, kyllä sinne ulos ehtii kun sopiva keli tulee!

   Poista
 6. On siulla tosi upeat lenkkimaastot. Lumessa kulkeminen on tehokasta liikuntaa, kunto kohenee ja kilot karisee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain, oikeastaan on kolmekin eripituista lenkkiä, mutta tästä radan lenkistä pidän eniten, koska siellä ei kulje autoja, VR:n huoltoautot joskus ja traktorilla saattaa naapurin isäntä traktorinmunia olla hakemassa. Umpihankikävely on kyllä hyvin tehokasta ja mukavaa, ja tuo metsä ei ole kovin kommervenkkistä niin uskaltaa mennäkin kun se on sellaista kumpuilevaa sammalikkoa.

   Poista
 7. Lumihangessa meno taitaisi meilläpäin olla liian rankkaa, lunta on paljon :)
  Mukavasti nuo mustikanvarvut lumen läpi törröttävät!

  Ilveksen olen kerran nähnyt autolla ajaessa, kun juoksi tien yli, hetken kyllä mietin et mikähän siitä nyt oikein meni :)) Siellä missä on pupuja on myös ilves!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä taitaakin olla lunta melkoisesti enemmän kuin meillä, tuo suoja vei lunta mennessään, laskuojat kohisevt koskenlailla! Meilläpäin ilveksiä on ollut vuosia, pihaan nyt ei tosiaan ole tullut mutta muutama vuosi sitten ihan melkein ulko-oven takana oli tassutellut.

   Poista
 8. Mukavan kuuloinen lenkki ja maastot!

  Vain kerran olen nähnyt ilveksen jäljen luonnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä ovat ja monta erilaista lenkkivaihtoehtoa. Pidän tuosta tasamaan lenkistä enemmän kun siellä ei autoja kulje ja joskus alamäet ottavat polviin ja ylämäet selkään.

   Poista
 9. Upeissa maisemissa liikut. <3 Tänään meinasi kyllä koira vetää kumoon pienellä liikahduksella, kovin on liukasta ja ihan metsään asti en tohdi nyt mennä, jos siellä vaikka kumoon kupsahan ja jään sille tielle. Onneksi on kännykät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liukkautta on riittänyt, kukahan keksisi sellaiset maantieretkiluistimet liukkaille kaljamateille :) Kännykkä minullakin on aina mukana ja visusti vetoketjutaskussa!

   Poista
 10. Kuulostaa paljon fiksummalta tarpoa lumessa kuin hikisellä punttisalilla. Ja sen ilveksen minäkin tahtoisin nähdä, mutta taitaa olla aika epätodennäköistä - ainakaan vapaana luonnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Umpihankikävely tosiaan tekee hyvän vaikutuksen reisiin ja takamukseen ja hiki tulee. Mukavaa hommaa raittiissa ilmassa! Ilves on aika arka eläin! Aika jänää vain kuinka kissat sitä pelkäävät, varoen sen jälkiä haistelevat. Onneksi meillä on sopivia kissan mentäviä muttei ilveksen mentäviä piilopaikkoja!

   Poista
 11. Liityin lukijaksesi. :) Ihania lakeusmaisemia! Ja leipomuksia ja puutarhakuvia... Ryhdyin pitämään omaa blogia myös marraskuussa. Tervetuloa kurkkaamaan minun arkeani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit blogivieraaksini, tulen mielelläni myös blogiisi kylään!

   Poista
  2. Kiva, tervetuloa! :) Ja ihania kissoja Sulla!

   Poista
 12. As pessoas entram em nossa vida por acaso, mas não é por acaso que elas permanecem.
  Linda natureza...amo passear por aqui e apreciar a sua realidade!
  Beijos Marie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Recebemos a vida das pessoas ao longo do caminho , alguns apenas brevemente , outros para a vida em movimento . De todos os nossos vizinhos devem ser feliz e grato! Todas as noites devem ser recomendado para o dia passado e na parte da manhã para ter um começo de um novo dia feliz !

   Natureza finlandesa é tão branca no inverno , mas quando a primavera começa em abril de cores inundada, a partir do aumento de flores plantas e árvores brotam folhas !

   Obrigado por visitar o meu blog como um convidado !

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!