Kivipellon Saila

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Terveisiä Tallinnasta, osa 3

Herkkuja, herkkuja

Kuten jo aiemmin kerroin, kävimme trollilla Rocca al Maren ostoskeskuksessa. Se sijaitsee lähellä Tallinnan eläintahaa ja ulkomuseota, meren rannalla. Trollilla numero 6 huruutimme perille. Trollin pysäkki on Viru-keskuksessa olevan Ülikooli-apteekin lähellä, kadun toisella puolella.

Rocca al Maressa on hyviä ruoka- ja kahvipaikkoja, siis taukopaikkoja. Kävimme Rahva Raamat -kirjakaupan yhteydessä olevassa kahvilassa tauolla. Sieltä saa niin makean ja suolaisen nälkään kaikkia herkkuja. Meille jäi sellainen käsitys, että kakutkin siellä tehdään itse, ne ainakin olivat tuoreen makuisia ja sulivat suussa.

Tytär valitsi suklaakakun. Kakkuleipurina hän kovin mietti kakun rakennetta, se ei vaikuttanut kovin perinteiseltä eikä juustokakkumaiseltakaan, mutta herkkua oli kuitenkin. Itse valitsin raikkaan limejuustokakun, kuvat eivät tee oikeuta näille herkuille!Kaksi teetä ja kaksi isoa palaa kakkua maksoi noin 8 euroa.

Rocca al Maresta ostimme myös vähän tuliaisia, joulukoristeita, kuvat eivät tuo oikein niille oikeutta (valaistus tuotti ongelmaa).

Toinen mukava kahvipaikka oli satamassa, vastapäätä minne bussit tulevat laivasta, Kochi-kahvila. Kahvilan yhteydessä on paikallisten tuotteiden myymälä. Täällä lähtöpäivänä söimme puoliksi reilun kokoisen Pavlovan, ja se vasta sulikin suussa!


Aiemmin kerroin jo Pikk-kadun, Tallinnan vanhimmasta kahvilasta ja sen herkuista.


Herkuiksi voisi laskea myös tuliaiset, joita löysimme. Pikk-kadun Käsitöö-liikkeestä ostin katajavartisen puuhaarukat (4,90 e/kpl) ja voiveitset (2,90 e/kpl, käsityötä). Näiden hinta tuplaantui keskikaupungilla.

Kun käyn Tallinnassa, poikkean aina Olde Hansan kaupassa. Keskiaika viehättää minua kovin ja mukaani ostin pienet snapsilasit.

Iloksemme sattui myös vanhassa kaupungissa olemaan joulutorin avajaiset, näistä tunnelmista muutama kuva. Joulutorilla myytiin paljon erilaisia käsitöitä ja koruja. Tunnelma oli hyvin iloinen ja ihmisiä oli paikalle saapunut paljon.


Matkalle kannatti lähteä ja meillä oli kovin mukavaa. Saimme maistella herkkuja, nähdä kauniita paikkoja ja tehdä hyviä löytöjä. 


4 kommenttia:

 1. Lurps.. mitä herkkuja. Aivan ihania koristeita - varsinkin lampaat. Matkakuumeeni vaan yltyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna on mukavan lähellä oleva retkikohde ja kannattaa lähteä ydinkeskustan ulkopuolellekin, sieltäkin löytyy kaikka kivaa.

   Poista
 2. Voi noita kakkuja! Onneksi en ollut mukana - olisivat pian jättäneet minut paluulaivasta pois painorajoitusten takia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähellä se oli minullakin, näitä herkkuja ei kannattanut sivuuttaa :)

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!