Kivipellon Saila

maanantai 3. marraskuuta 2014

Börje lähti

Ensimmäinen komea kukkomme, nyt jo edesmennyt Elvis sai seuraajakseen Börjen. Elvis oli esikuvallinen herra, poika ei ihan kaikkia isänsä piirteitä perinyt, komea kuitenkin oli ja kova syömään. Kiekui hassulla brahman äänellään. Mutta oli kukko kanalassa kuitenkin.


                                                                     Elvis

Tänään Börje lähti viimeiselle matkalleen kanojen taivaaseen. Se oli jo pitkään potenut kipeitä jalkojaan, oli kuin nivelrikko ja kävely ja orrella istuskelu oli vaikeaa.


                                                                         Börje

Kivipeltoon hankittiin Peräseinäjoelta uutta rotua oleva kukko, ilmajokista kantaa oleva Tarmo. Se toki näytti heti kuka talossa on isäntä, mutta antoi vanhan kukkovaarin elellä viimeistä syksyään rauhassa ja nyt siis uusi kanalan kuningas hoiti kukon tehtävät ja jatkaa niitä tulevaisuuteen. Tarmolta on jo kanalassa neljä tipua tai oikeastaan nuorikkoa, joten uusi kanta on turvattu.


                                                      Tarmo, kanalan uusi kuningas


Kiitos Börje, komea poika, kun olit kanalaamme komistamassa. Varmaan pitsipöksytkin kaipaavat sinua!13 kommenttia:

 1. Komeita ovat kukot.. ihan samanlaisia kuin aapisen kannessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komeita ovat ja arvonsa tuntevia nuo brahmat, verkkaasti astelevia. Ilmajokiset ovat jo tempperamenttisempia ja pienen kokonsa vuoksi parempia lentämäänkin.

   Poista
 2. Voi kun kiva, että perustit oman blogin!
  Laitanpa sinut omalle lukulistalleni heti!
  Komeita kukkoja kaikki, rauha Börjen sielulle.
  Minäkin niin haluaisin kanoja, oikeastaan mulla on kanojen kesämökkikin ostettuna..... ehkä ensi kesänä. Lapsena meillä oli tuollaiset ruskea kukko ja kana, kääpiömallia tosin.
  Kuvia Pitsipöksyistä odotellaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän on vielä alkukankeutta, mutta kaikkea mukavaa jo suunnittelin kirjoittelevani ja tietysti pitsipöksyt ja kissat pääsevät mukaan. Olen niin pitkää seuraillut kaikkia kivoja blogeja ja saanut siitä hyviä vinkkejä ja iloa elämäänkin ja tosiaan aika pitkän harkinnan jälkeen rohkenin.

   Kanoista on paljon iloa ja hyötyäkin, siis munien lisäksi saa voimaa kompostin kautta kasvimaalle, kasvihuoneeseen ja kukkamaille. Nuo brahmat ovat vielä niin pehmeitä pitää sylissäkin ja silittää, tosin aika isokokoisia lintuja ovat.

   Poista
 3. Onnea uuteen blogiisi!
  Haluaisin itsekin aloittaa, mutta mulla nuo personal internet -tuet asuvat liian kaukana, mikä tekee avun saamisesta hankalaa. Paljon saan silti iloa muiden blogien seuraamisesta, kuten tuosta sinun kukostasi:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Paljon iloa minullekin on tuottanut muiden blogien seuranta, sieltä löytyy aina uusia ideoita, piristystä päivään ja samanhenkisiä ihmisiä.

  VastaaPoista
 5. Blogger onnistui tuhoamaan kommenttini jo kaksi kertaa.. ehkä kolmas onnistuu. Koreita kukkoja kaikki. Tarmo on ottanut harteilleen suuren vastuun.. pitsipöksyt täytyy pitää kurissa hellällä otteella :)

  VastaaPoista
 6. Tarmo on herrasmies nokanpäästä varpaisiin ja pitää huolen tytöistä. Illalla katselin kun se oli ottanut yhden nuorikon siiven alle lämpimään nukkumaan!

  VastaaPoista
 7. Minä haluaisin niistä kissoista katsella kuvia :)

  VastaaPoista
 8. Komeita kukkoja niin edesmenneet kuin uusinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä komeita ovat, brahmoja edesmenneet ja Ilmajoen kantaa uusin kanalan kuningas! Hyväluontoisia kaikki!

   Poista
 9. Tulin alkuun kun ei muuten saa selkoa😁

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!