Kivipellon Saila

maanantai 10. marraskuuta 2014

Komeat pojat

Kivipellossa elää siis muitakin eläimiä kuin Tarmo-kukko ja pitsipöksyt. Kaksi komeaa kollipoikaa, Sulo ja Nöpö. 


NÖPÖ


 SULO


Nöpö on meidän grand old man, melkein 10-vuotias. Isä oli (kai) villikissa ja äiti ison maalaistalon puoliksi villiintynyt, mutta hyväluontoinen mamma. Nöpö näyttää hyvin paljon äidiltään. Nöpön äidillä oli pieni pehmeä pesä romuvarastossa tynnyrin pohjalla. 
 
Miesväki oli hakemassa puolikasta sikaa. Tutun maalaistalon pihalla oli kesäpossuja ja ne syksyllä teurastettiin ja luomulihaa olivat siis hakemassa. Mukaan annettiin nätti poika, niin kaunis ja hyväluontoinen. Siitä on nyt siis kulunut melkein 10 vuotta. Nöpön turkki on karkea ja alla pehmeä aluskarva, joka takkuuntuu kovin helpolla kevätaikaan, mutta Nöpö nauttii turkinsiivouksesta suunnattomasti, vaikka syliin ei tahdo tulla paitsi jos kukaan ei näe!


Toinen komea poikamme on Sulo, ikuinen ja ilkikurinen veijari, 6-vuotias! Keksii kaikkia pikkutemppuja ja sitten pakoon puun oksalle! Voi kuinka monta hauskaa juttua se on meille keksinyt ja kuinka Nöpö, pitkämielisenä kestää aina ja aina uudelleen Sulon temppuja, kunnes... ja sitten Sulo saa jalat alleen. No ei Nöpö kauaa kanna kiukkua, Sulo tietää rajansa ja ettei Nöpölle kannata alkaa ryppyilemään. Sulon turkki on kuin silkkiä, pehmeä ja kaunis, Sulon äiti oli sellainen Sheeba-kissa.Sulassa sovussa pojat elelevät kotipihalla ja pitävät meistä vanhuksista hyvää huolta, ovat mukana kaikissa askareissa pihamaalla.

8 kommenttia:

 1. Ihanat pojat. Kyllä teidän kelpaa. Nöpö teki teistä kissaihmisiä tai henkilökuntaa - miten sen nyt ottaa. Kissoilla on uskomattoman hyvä huumorintaju, meilläkin tapahtuu kaikkea kummaa joka päivä. Naurua ja iloa riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ovat kyllä sellaisia persoonia, etten olisi kyllä aikaisemmin uskonut. Niistä on moneen aina vartijakissasta sylivauvaksi! Iloa kyllä riittää ja kaikkea tunne-elämän sävyjä ja ne oikeasti ovat aika hyviä ihmistuntijoitakin!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Pojat ovat kyllä niin lutusia ja osaavat vetää aina oikeasta narusta, rapsutukset menee perille :)

   Poista
 3. Riittäisiköhän edes Nöpöllä kärsivällisyys jos se kohtaisi meidän Jane-neidin... :)

  VastaaPoista
 4. Uskon niin vahvasti, Nöpöllä on keinonsa :)

  VastaaPoista
 5. Sulo on melkein saman värinen kuin meidän Siiri, kaksi kertaa vain suurempi ;) "Komeita poikia"- naukaisi meidän pikku-likka :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos :) myös mielestäni komeita ja paksukarvaisia!

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!