Kivipellon Saila

perjantai 13. maaliskuuta 2020

Narsissien huumaa


Kuukauden päivät,
 toivottavasti, 
kun vielä malttaisi odotella
 niin silloin varmasti ensimmäiset narsissit ovat jo ainakin nupulla!

Olen auttamattomasti jo lapsuudesta saakka ollut narsissien ystävä! 
Valkonarsissit olivat lapsuuden ihanuuskukkia, 
niitä meillä kasvoi pihassa. 
Sieltä saakka on tuoksumuistot tuosta kauniista kukkijasta. 
Jo lapsena päätin, että sitten aikuisena niitä kasvattelen ja paljon.


Nyt aikuisena minulla on aika iso piha ja paljon narsisseja.


Viime keväänä Tynyksen Outi Viherpihasta laittoi viestiä 
ja kysyi, voisivatko he Tuomen Ritvan kanssa tulla kuvaamaan narsissejani. Hiukan minua jännitti, olisiko pihassani mitään sen erityisempää. 
No, sovimme päivän ja 
se olikin niin mukava ja onnistunut päivä! 
Juttelimme kolmisin puutarhaa, mikä onkaan mukavampaa. 

Outin kanssa puhelimme narsisseista ja Ritva otti kuvia.Olin niin iloinen, että juuri silloin valkonarsissi 'Actaean' seurana kukki pihassani harvinainen 'Barrii Conspicuus', niitä minulla on vain  kaksi sipulia kasvussa ja toivoisin löytäväni niitä lisää!


Saimme seuraamme punaturkkisen herran, 
joka ilmiselvästi aikoi vietellä Ritvaa. 
Myöhemmin heillä olikin pieni kuvaussessio kahdestaan, 
Nöpöllä on poseeraamisen taito!


Aika kului siivillä, puhuttiin kasvun ihmeestä, 
katseltiin kukkamaitani, kasvihuoneita, kasvimaata ja kävimme kanatkin tervehtimässä.

Meillä oli todella mukava päivä!

Kiitos teille, Outi ja Ritva!
Oli kiva tutustua ja puhua puutarhaa!


28 kommenttia:

 1. Ohimennen jo selailinkin lehden, mutta täytyypä syventyä oikein ajan kanssa. Narsissit ovat kevään piristys, eikä niitä ole koskaan liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajan kanssa lehteä itsekin lueskelen vielä uudelleen 😉. Narsissit ovat tosi ihania, eikä niitä todellakaan ole koskaan liikaa!

   Poista
 2. Lehti on luvettu kannesta kanteen ja kuvasta siut tunnistin. Tavattiin silloin Lahen messuilla. Kauniita ovat narsissisi ja mukava nähä mitä keväällä nousoo penkistä tiälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tavattiin ja siitä olen iloinen, toivottavasti tavataan joskus uudelleenkin! Narsissit ovat kauniita ja kestäviä, piippoja täälläkin odotellaan ja kukkijoita.

   Poista
 3. Viherpihaa heti sen hakiessani postilaatikosta nopeasti selatessa nämä narsissikuvat vilahtivat silmien ohitse. Jotenkin heti siinä tuli mieleeni juuri Saila Kivipellosta, se oli sellainen nopea häivähdys. Vasta kun lehteä ajan kanssa uudellen katselin, totesin tuon häivähdyksen olleen oikea.
  Narsissit ovat kuuluneet myös minun lapsuuteni kotipihaan ja se tuoksu.
  Vanhat yksinkartaiset valkokukkaiset narsissit ovat minun suosikkeja, tosin niiden sipuleita ei aina ole myynnissä.
  Onnea ja kiitos Saila narsissien vaalimisesta ja Nöpö kiva kun edustit tyylikkäästi kissasukukuntaa. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutun odotus oli jännää aikaa ja mietin kun sain yhteydenoton, että onkohan pihassani riittävästi mielenkiintoista. Mutta oli sittenkin! Narsissit ovat ihania ja minulla on isomummun vanhoja narsisseja iso tupas. Paljon myös rakastamiani valkonarsisseja ja muutama harvinaisuus. Lajikemäärä on aika iso ja lisää tulee koko ajan. Narsissit ovat todella kauniita ja tuoksumuistot vievät lapsuusteen. Omat narsissit kasvavat suurelta osin pioneiden kanssa samassa penkissä, joten tuleentuminen sujuu siististi pioneiden lehtimassan alla. Nöpö otti vieraat vastaan puskemalla, Sulo meni piiloon 😉.

   Kaunis kiitos vielä kirjeestäsi, se on arvokas minulle!

   Poista
 4. Oi että, täytynee poiketa kirjastoon, josko sieltä löytyisi tuo lehti. Aikoinaan sitä tilasinkin, mutta nyt olen päättänyt säästää puutarhalehtiin menevät rahat kasveihin. Sinulla kasvaa aivan ihania narsisseja. Ihanaa, että tältä keväältä kukinta on vielä edessä! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Dear Saila!

  It looks like a beautiful magazine and photos from your garden!
  Narcissus is a liveky plant, and you have so many different sorts of them. I wish you a wonderful weekend!
  Hugs!

  VastaaPoista
 6. Huomasin heti lehdestä narsissijutun - ne alkavat kohta olla ajankohtaisia! Sinulla on moninainen valikoima narsisseja. Yritin juuri niiden kuvien avulla tunnistaa joitakin omia tuntemattomia. Odotellaan siis narsissiaikaa!

  VastaaPoista
 7. Luin eilen lehteä ja onpa hauskaa kuulla, että sinun puutarhasi ja narsissit olivat jutussa - täytyy lukea vielä uudelleen :). Kuvat olivat ihania ja tietopakettiin täytyy paneutua tarkemmin. Kiinnostaa saada narsisseja itselle lisää ainakin uuteen Varjolehdon alueeseen.

  VastaaPoista
 8. Onnittelut lehtijutusta! Selasin leheren pikapikaa ja näin narsissit, mutten syventyny niihi viälä. Piti käyrä oikee kattomas lehti, ku son tuas pöyrällä. Olin viimmeeseksi lukenu mettäpuutarhajutun. Seuraavaksi onki sitte narsissit :) Niistähän jo piippoja näkyy. Nehän kuuluuvat eherottomasti kevätpuutarhahan.

  VastaaPoista
 9. Oli oikein hyvä juttu narsisseista ja kaikista lajikkeista, mitä sinulla on! 💛

  VastaaPoista
 10. Sinun narsissejasi, pihaasi ja Nöpöä kelpaa esitellä muillekin. Minulle ei nyt tule Viherpihaa, joten aionpa huomenna kipaista kaupassa.

  VastaaPoista
 11. Onnittelut! Voin kuvitella, että oman pihan esitteleminen lehtijuttua varten on jännittävää ja varmasti vielä jännittävämpää on odotella lehtijuttua. Meinasin ostaa tuon lehden ihan houkuttelevan kansikuvan perusteella, mutta jäi hyllyyn. Nyt harmittaa, mutta pitää käydä joku toinen päivä ostamassa tai lainaamassa kirjastosta. Narsissien kukinta tuntuu juuri nyt olevan ikuisuuden päässä, mutta eipä siihen loppujen lopuksi ole täälläkään enää kuin pari kuukautta. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Satuinpa ostamaan tuon lehden ja läpi selatessa löytyi tuttuja! Ihan mahtavaa, juttu odottaa vielä kunnolla tutustumista.

  VastaaPoista
 13. No just eilen meinasin että ostan tuon lehden, ja laitan sen arvontaan, mutta en sit kuitenkaan ostanut, onpas sinulla kaunis narsissi penkki tai pelto,nenousee aikaisin keväällä ja ovat jokavuotisia, siksi helppohoitoisia, itse henk.koht. en välitä narsisseista, mun kukat ovat kehäkukkia.

  VastaaPoista
 14. Hei Saila!
  Innoissani odottelen että sisko lähettää lehden, että pääsen tutustumaan siihen.
  Aurinko paistaa ja tänään tulee oikein ihana päivä. Narsissit on ihania, ja sinulla näyttää olevan monta erilaista.
  Oikein hyvää viikonloppua sinulle /Marika

  VastaaPoista
 15. Minulla on sama juttu lapsuudenkodista on minulle jäänyt narsissien kukat mieleen ja ne ihastutti jo silloin. Myös minä ajattelin että jos joskus on mahdollista niin kasvatan niitä paljon. Nyt on mahdollisuus mutta vielä minulla ei niitä kovin paljon ole. Lehden ostan kun on tilaisuus mukavaa luettavaa varmasti.

  VastaaPoista
 16. Narsissit ovat ihan parhaita sipulikukkia siinä mielessä, että rusakot ja peurat jättävät ne meidän mökillä syömättä! Itse yritän aina etsiä uusia valkoisia narsissilajikkeita, kun ovat mielestäni kauniita, mm. Mount Hood. Ostin lehden, kun tiesin sieltä löytyvän jutun sinun ihanista ja upeista narsisseista ja oli kiva nähdä kuva sinustakin :)

  VastaaPoista
 17. Narsissit ovat kauniita. Meillä on vielä paljon (!) Lunta, niin menee vielä kauan ennen kuin kukat kukkivat. Löysin blogisi Instasta, liityin blogisi lukijoihin. Hyvää maaliskuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 18. Minä olen alkanut pitää narsisseista vasta muutamia vuosia sitte, kun hoksasin että niitä on myös valkoisia:) Nyt puutarhastani löytyy jo keltausuakin;)
  Ihana juttu narsisseistasi lehdestä löytyi!

  VastaaPoista
 19. Beautiful daffodils and lovely kitten.
  Have a nice week and stay safe and healthy.

  VastaaPoista
 20. onnittelut Saila, juttu oli todella hyvä. kyl Sulokin olios voinut päästä lehteen, niin komea Herra on kyseessä;))
  toivottavasti pystyn nyt loppu keväästä lähettämään narsissien sipuleja Sinulle, tää korona voi sotkea monet suunnitelmat viel...

  VastaaPoista
 21. Olen vasta selannut Viherpihan. Huomasin kyllä jutun, mutta nyt oikein paneudun siihen. Ihania kuvia upeasta pihasta!

  VastaaPoista
 22. Aivan varmasti jännitti, mutta juttu on varmasti hyvä. Narsissit on niin kauniita. Kohtahan sekin sesonki alkaa. Mukavaa keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
 23. Upea juttu ja nuo narsissit vasta upeita onkin. Nöpöhän on sydänten murskaaja ja niin nytkin.

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!