Kivipellon Saila

sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Pelottavan ihanaa!Tämä alkanut kevät on ollut ihan pelottavan ihanaa! Hiljalleen olen herännyt talviunesta tai jostain unesta, joka jatkui ja jatkui! 

Aurinko paistaa ja taivas on niin sininen. 


Maasta pukkaa ei vain piippoja 
vaan myös mehevää uutta kasvustoa.

Ritarinkannuksen keväiset versot

Sormustinkukan vahvat lehtiruusukkeet.

Erityisesti olen ollut ihmeissäni, kun 'Skeda-ruusu kasvattelee pitkin talvea uusia lehtiä 😊!


Jouluruusujen kukintaan en väsy koskaan! 
Vaalea jouluruusu (helleborus niger) on suuri ihanuuteni! 
Niin puhtaan valkeat kukat! Myös muut jouluruusut ovat suosikkejani!

Helleborus abchasicus (idänjouluruusu)

Helleborus, open pollinated Barnhavenista

Helleborus viridis - viherjouluruusu

En ole pessimisti, mutta jos nyt alkaisi kevät, 
olisi se aivan uskomatonta. 


Mutta yhtä kaikki, nautin valosta - aamuista, jolloin valon tuntee 
ja iltojen viipyilevästä auringonlaskusta. 
Lunta varmaan tulee vielä, mutta silti nautitaan, vai mitä!


Oikein ihanaa viikkoa Sinulle!

52 kommenttia:

 1. Voi iiiiiiiiks miten ihania kuvia ja tunnelmia!!!!! Ooh miten pitkällä jouluruusut jo ovat. Vaaleajouluruusu täälläkin kukki kauniisti koko talven, kunnes sorkkajalka potki suojaverkon pois ja söi kukat ja nuput. Mutta muut jouluruusut ovat tiukalla nupulla - tosin eivät välttämättä kauaa! Huomiselle on taas luvassa aurinkoa - ihanaa. Todella hassu tuo ruusu!
  Kaupunkinaapuri soitti ihmeissään, kun hänen lasitetulle parvekkeelle unohtunut pelargoni on edelleen melko vihreänä. Enkä minäkään siellä ole kantanut kärsimyspassiota sisään. Tästä se tuntuu lähtevän, uusi kasvukausi, vaikka ei oikein talvipaussia välissä ollutkaan - mikä lahja ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😊😊😊 tämä on ollut melkoinen talvi! Meillä on kukkinut ihan koko talven aina silloin kun lumipeitteessä on pikkuinenkin rako ollut - alastomatimmet ja syyssahramit, jouluruusut jatkavat, samoin lumikellot, talventähdet ja kaikki muut. Sinivuokkokin on jo nupulla! Harmi, että jouluruususi nuput syötiin, eikö jouluruusun myrkky yhtään tehoa peuroihin - tekisi vaikka edes ripulin tai jotain! Ihme, jos pelakuu parvekkeella on talven säilynyt ja sinun passio, tosin passio kasvaa vuorilla ainakin Madeiralla eli pieni pakkanen ei sitä tapa.

   Tuo Skeda on ihan hassu, luulin sitä araksi jo siksikin kun niin Etelä-Ruotsista on kotoisin, mutta maatiainen mikä maatiainen! Kasvukausi alkaa pian voimalla, toivottavasti ei tule kovia pakkasia tai lunta ihan mahdottoman paljoa!

   Laitatko mulle sen narsissiosoitteen vielä, hukkasin sen valitettavasti!

   Poista
  2. Nyt en muista, mistä narsissiosoitteesta oli kyse? Kauppa? Narsissitietoa? Anteeksi, ihan lyö tyhjää.

   Poista
 2. Sinulla on jo aivan maalis-huhtikuinen meininki puutarhassa. Lunta ja pakkasta on luvassa, mutta mitäpä näitä säitä murehdimme, kun emme niille mitään voi. Iloitaan ja ihastellaan kaikkea maasta ponnistavaa ja toivotaan kaikkien kasvien sinnittelevän ja selviävän. Meillä näkyy keittiön ikkunasta katsoen muutama lumikello ja keltainen talventähti. Joka päivä jaksan niitä ihmetellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväinen meno todellakin, vaikka lunta ja pakkasta on luvassa. Onneksi moni syksyllä herkkä kasvi on keväällä melko sitkeä, harmittaa vaan, kun routa nostaa kukkasipuleita maasta ihan koko ajan!

   Nautitaan tästä ajasta, lisääntyvästä valosta ja ihanista pienistä kukkijoista!

   Poista
 3. Jukra, siellähän on kevät! Täällä satoi vähän lunta, on taas talviset maisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kevät aluillaan, pakkasta ja lunta vielä luvassa kuitenkin. Toivottavasti lumi ja talvinen keli tulisi nyt eikä keväämmällä!

   Poista
 4. Aurinko piristää kummasti. Aivan upeat jouluruusut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vaaleajouluruusu on noin 15 vuotta vanha kasvusto, joulukukasta lähtöisin - aivan ihana! Auringolla on mahtava voima!

   Poista
 5. On ollut todella outo talvi. Hyvää uutta viikkoa Saila!

  VastaaPoista
 6. Ihanat kuvat! Siellä tosiaan on jo selviä kevään merkkejä näkyvissä:) Oli kyllä outoa kun lenkillä katseltiin pajunkissoja, ihan juuri en muista niitä nähneeni näin aikaisin vuodesta:) Mukavaa sunnuntai-iltaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Nyt säät ovat olleet todella ennustamattomat, keväinen keli jo helmikuulla on herättänyt monta kukkijaa puskemaan piippoa maasta!

   Poista
 7. Kyllä on keväiset näkymät ja ihanan puhtoiset jouluruusut! On kyllä aika uskomatonta tämä säätilojen nykyinen vaihtelu. Juuri lueskelin yhtä juttua jossa puhuttiin kuinka Pohjoisnavalla Siperian yläpuolella on lämmin alue jossa lämpötila on noussut +20C korkeammaksi kuin normaalisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on niin keväinen keli ja kevään tuoksu ilmassa! Jouluruusut ovat nyt ihanan puhtaan valkoiset, kun lumi ei niitä ole tärvellyt toistaiseksi. Säätilat ovat aivan uskomattomat ja en oiken tykkää, pitäisi olla talvi lumineen ja pakkasineen, vaikka niistäkään en tykkää, mutta ihan hirvittää, kuinka monet puutarhan aarteet kestävät ilman lumen suojaa. Toivottavasti lehtikate korvaa edes hiukan! Melkoinen lämpötilan nousu!

   Poista
 8. Todella keväisiä kuvia! Valon lisääntyminen on huippuihanaa. Siellä on kasvussa vaikka mitä, meillä ei sentään ihan noin monia vielä, mutta luonto ei kyllä näytä yhtään helmikuulta täälläkään. Aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on ollut todella toisenlainen helmikuu, valo ja lämpö herättänyt monet piipot nostamaan päätään maan suojista. Valosta nautin kovin! Ei tämä tosiaankaan helmikuulta oikein näytä!

   Poista
 9. Voi miten hieno jouluruusukasvusto. Tänään olin lastenlasten kanssa kävelyllä ja ihasteltiin pajunkissoja ja muutenkin kovin keväistä säätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain noin reilu 15 vuotta sitten kummitytöltä jouluruusun joulukukaksi, sain sen elävänä kevääseen ja laitoin sen tulevaan pihaamme, paikkaan jossa se säilyisi jäämättä kaikkien rakennuskoneiden alle (taloamme silloin rakennettiin). Taimi viihtyy kasvarin seinustalla, lähes pihamme kuumimmassa paikassa ja leviää juurakon ja siementen kautta. Nyt aika iso kasvusto! Sää on hyvin keväinen ja pajunkissat pullistelevat!

   Poista
 10. Loistavaa miten ihania jouluruusuja sinulla. Minulla ei ole ollenkaan näin paljon nuppuja ja taisi joku myöskin heittää veivinsä "talven" aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljalleen jouluruusuja olen lisäillyt, tuo suurin noin noin 15 vuotta vanha. Vielä nuput ovat puhtaan valkoiset, lumi ei toistaiseksi ole niitä tärvellyt! Harmi, jos talvi vei jouluruususi mennessään!

   Poista
 11. Hei Saila!
  Ihania jouluruusuja, ne kukkii myös täällä minun puutarhassa. Ei voi oikein uskoa etta talvi on ohi, ja kevät jo täällä. Oikein hyvää uutta viikkoa sinulle, täällä se alkaa auringonpaisteella.
  /Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marika!

   Jouluruusut ovat ihania ja tänä vuonna tuntuu kukinta olevan tuolla h.nigerillä todella puhtaan valkoinen! On todella vaikea uskoa, että talvi on ohi ja kevät koittanut, pieni pelko on, että lunta vielä sataa ja pakkanen paukkuu! Tuo Skeda-ruusu on päättänyt kasvatella lehtiä ihan koko talven!

   Nautitaan tästä ihanasta auringonpaisteesta!

   Kiitos!

   Poista
 12. Pelottavan ihanaa todellakin! Jotenkin vain realisti (pessimisti) sisälläni sanoo, että lunta ja ainakin pakkasta tulee vielä. Maaliskuu on kuitenkin talvikuukausi!

  Meillä on karhunvatukka osittain lehdessä ollut koko talven. Samoin köynnöshortensiassa on uusia lehtiä jo nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi pelottavaa ja en realistina oikein voi uskoa etteikö lunta ja pakkasta vielä tulisi! Maaliskuu on talvikuu ja pakkanen paukkuu, lähijärvellä joku viiletti retkiluistimilla lujaa - jään kansi paukkui mutta näytti ihanalta!

   Köynnöshortensia on aina aikainen, tänä vuonna vielä aikaisempi, mutta että karhunvattukin lehtiä pukkaa!

   Poista
 13. Kylläpä onkin keväisen näköistä! Aivan kuin huhtikuussa! Ihanaa, varsinkin jos vertaa juuri nyt ikkunasta näkyvään räntä-/vesisateeseen ja hirmuisiin tuulenpuuskiin. Toivottavasti teille ei enää tulisi niin kovia pakkasia, että kasvuun lähteneet kasvit kärsisivät. Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on keväistä kovin, aurinkoa saimme lauantain jälkeen oikein kovastikin. Nautin tästä valosta! Kovia pakkasia en toivo ja mahdotonta määrää luntakaan en kaipaa, mutta maaliskuu on talvikuukausi ja tämä talvi on ollut hyvin poikkeuksellinen!

   Kiitos!

   Poista
 14. Oi, miten ihanat mättäät jouluruusuja! <3
  Nyt on niin ihanan aikaista, mutta silti ei uskalla ihan iloita täysillä.
  No, oli miten oli, ihanuuksia nuo kaikki kevään merkit ovat.
  Oikein hyvää alkanutta viikkoa ja kevätiloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusut tuntuvat meillä viihtyvän paikassa kuin paikassa ja tuo iso on meidän mäen kuumimmassa paikassa ja viihtyy! Nyt on kevät niin aikaisessa, helmikuu ei helistellyt, saa nähdä mitä maaliskuu tuo tullessaan. Toivottavasti talvi tulisi nyt eikä toukokuulla!

   Kevään merkkejä aina odotan ja ihastelen kovasti!

   Kaunis kiitos!

   Poista
 15. Oi kuinka keväistä! Hurmaavat jouluruusut. Onneksi jouluksi ostamani ruukkujouluruusu on vielä hengissä. Ihana päästä istuttamaan se pian puutarhaan. Tiedä vaikka kevät on jo tullut jäädäkseen. Täällä tosin sateli tänään vähän lunta ja pakkastakin on luvassa kymmenen asteen verran lähipäiville. Hyvää helmikuun viimeistä viikkoa - nauti keväisestä puutarhastasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt todellakin on hyvin keväistä! Jouluruusut ovat ihania ja hieno juttu, että olet omasi saanut pysymään hengissä ja pian saat sen puutarhaasi jatkamaan kasvuaan! Kevättä mennään hurjaa vauhtia, varmaan lunta vielä tulee ja pakkasta - nautitaan silti lisääntyneestä valon määrästä!

   Kiitos, nautin suunnattomasti!

   Poista
 16. Valtavat jouluruusukukinnat - voiko olla totta! Meillä ei vielä pääse noin vehreitä versoja ihailemaan, mutta toivossa eletään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vain totta on 😊, kun tätä taloamme rakennettiin, sain kummitytöltä (noin 15 v. sitten joulukukaksi jouluruusun. Sain sen pidettyä hengissä kevääseen ja istutin sen ainoaan kukkapenkkiini suojaan rakennuskoneilta. Kukka on viihtynyt paikoillaan pihamme kuumimmassa paikassa, siementää ja leviää juurakolla, aika iso jo! Rakkaudella annettu ja ilolla saatu kukka!

   Kevättä kohden mennään!

   Poista
 17. Totta. Nyt on kevät. Talviunia ei ole ollutkaan. Sipulikukat ovat pitkällä ja moni muu. Mietin, mitä tapahtuisi jos takatalvi yllättää. Voiko niin käydä, en tiedä. Puutarhassa on vahvaa kevät meininkiä. Ja kuten kuvasi kertoo - pitkällä ollaan 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kevät ja sipulikukat nostavat innolla piippojaan. On toki mahdollista, että saamme vielä lunta ja pakkasta paljonkin ja onni on aina siinä, että keväällä kasvien sitkeys on aivan toista luokkaa kuin syksyllä eli en usko, että ainakaan sipulikukat kärsivät, tuskin muutkaan. Jouluruusujen valkeisiin kukkiin tosin voi tulla ruskeaa lumivauriota. Nautitaan tästä ajasta ja ihmetellään toisenlaista kevättä!

   Poista
 18. Uskomatonta aikaa. Mediassa kerrottiin jokin aika sitten rastaiten muninnan onnistumisesta. Nyt oli maininta lesken lehdistä. Huh huh, mihin tämä maailma on menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ja sitä rastaiden muninnan onnistumista ihmettelin kovasti! Tänään lenkillä näimme 'oudon' parven, naakkoja ne eivät olleet, vaikuttivat vesilinnuilta, ehkä taveilta - aikaisia vieraita meillä tähän aikaan. Toivottavasti löysivät sulaa vettä. Lokkeja Näsijärvellä uiskentelee vielä kovastikin. Maailman menoa on syytä vakavasti ihmetellä!

   Poista
 19. Kyllä on kaunista jouluruusuissasi. Aikasessa ovat! Toivottavasti lunta suojaks oottta suanu! Meille sato viitisen senttii. Hyvin on keväiset kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusut todella kukkivat kauniisti ja sulkeutuvat ja laskevat päänsä lehtien suojaan pakkasen kiristyessä, ihania kukkia! Joskus jouluruusut kukkivat meillä jo joulunakin, jos vain ei lunta kovasti ole. Tänään meillä sataa lunta todellakin, paljas maa oli lähes koko helmikuun.

   Ulla, kiitos ihanasta kirjeestäsi!

   Poista
 20. Harmaa ja merilokit ovat tulleet. Saatoikin muuten olla taviparvi minkä emäntä näki pari päivää sitten. Koko täsmäisi kuulemma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisessa ovat muuttajat, vaikka säistä ei kukaan tiedä mitään! Toivottavasti muuttajille riittää ruokaa!

   Poista
 21. nautitaan nyt vain ihan hyvillä mielin auringosta, vihreydestä ja mullasta ponnistavista pikku piipoista! mitenkä en ole aiemmin huomannutkaan kaunista punamullalla maalattua piha-aittaanne. se on kerrassaan ihana!
  kaunis kiitos vielä kerran Saila muistamisesta Ystävänpäivänä, lempi kukkieni siemenistä:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan täysin rinnoin! Meillä on tosiaan tuollainen vanha aitta, siellä on jyvälaarit ja herneitä vanhoissa tiinuissa. Katto uusittiin eli nyt peltikatto, alta puhdistettiin pois pärekatto ja vanhoista tynnyreistä tehty peltikatto. Nyt kestää säätä paremmin!

   Toivottavasti tuoksuherneet ilahduttavat sinua kukinnallaan! Olihan matkanne onnistunut ja täynnä mukavia yllätyksiä!

   Poista
  2. kyllä oli, olen tehnyt jo postauksiakin matkaamme liittyen, vielä kaksi uutta on tulossa alku viikosta.

   Poista
 22. Kovin keväiseltä teillä tosiaan jo näyttää!
  Meilläkin toisinaan, tänään sataa taas lunta. Ja aamulla oli 16 astetta pakkasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmikuu ei ollut helisevä vaan heilahteleva - aurinkoa, pakkasta ja nyt meilläkin sataa lunta! Mutta maaliskuu on alussa ja toivottavasti se tuo oikean kevään tullessaan!

   Poista
 23. Yah begitulah, backlink dari google ini memang perlu untuk kita kejar dan kita dapatkan

  VastaaPoista
 24. artikelnya sangat bagus, terima kasih telah membagi informasi tersebut

  VastaaPoista
 25. Kabar Baik Untuk Para pencinta Game
  Karena di Bulan januari ini Sudah keluar Game RPG Online Terpopuler Se-Asia
  Penasarankan Game nya Seperti apa???
  Kalian bisa dilihat game nya dari link di bawah yaaa

  VastaaPoista
 26. Menarik sekali, perlu saya coba ini..
  kebetulan lagi cara tentang hal ini.

  VastaaPoista
 27. Mau mendapatkan pelayanan yang baik dan ramah???

  Modal Kecil bisa mendapatkan hasil yg luar biasa...

  VastaaPoista
 28. Info menarik dan boleh sekali dicoba, Makasih buat infonya dan sukses selalu.

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!