Kivipellon Saila

tiistai 29. toukokuuta 2018

Kissanpäivät

Voiko kukaan nauttia enempää näistä helteistä kuin meidän Sulo köllötellessään sireenien katveessa keskipäivän kuumuudessa.Iltaa kohden sää hieman viileni ja Sulo heräsi kaikille aisteilleen......kuu nousi taivaalle......taivaalla olikin hieman liikettä, pallo oli laskeutumassa muutaman kilometrin päähän pellolle...Pienet karvapallot odottelevat vielä hetken, 
kohta on aika kukkia...

Sinivaleunikko (Meconopsis baileyi)

Kuolanpionin kesä on nyt!
 
Kuolanpioni (Paeonia anomala)

Nautitaan!

60 kommenttia:

 1. Voi kattikulta, kesä se on kissallakin. Lämpöä rakastava kissa kellii varmasti onnellisena lämmenneillä laatoilla. Ilme on ainakin autuas.

  Minua hieman hämmentää, minulla on likimain samannäköinen pioni, julmettu puska. Ostin sen vuokkopionin nimellä. Onko niitä oikeasti niin tuhannen eri sorttia?

  Nautitaan nyt, pelkästään tämä toukokuu on pelastanut tämän kesän jos ne lämmöt nyt tässä olivatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on kissallakin ja Sulo jos kuka osaa siitä nauttia joko laatoilla maaten tai keinussa reporankana kuin kollipoika ikään!

   Pioneita on tosiaan tuhannen sorttia ja asia alkoi kiinnostamaan ja juuri luin Rea Peltolan ja Vesa Koivun kirjasta 'Pioni', että vuokkopioni Paeonia humilis 'Anemoniflora' ("officinalis" Anemoniflora) on siis yleinen vallankin Keski-Euroopassa. Kukat siis vuokkomaiset, tuoksu mieto. Juurakossa taitaa olla mukuloita!?. Siis Vuokkopioni pionisi on varmastikin, vaikka tuota kuolanpionia muistuttaakin. Eron varmaan huomaa kukan rakenteessa parhaiten.

   Nyt pitää nauttia niin kauan kuin tätä hunajaa riittää!

   Poista
 2. Sulo ON suloinen♥
  Kyllä nautitaan...Niilokin makoilee ulkona. Välillä auringossa ja välillä varjossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suloinen on ja ikuinen pentu touhuissaan :D

   Nyt on kissanpäiviä meille kaikille suotu jo paljon, vaikka sateesta olisi toivo, kun maa on niin kuivaa jo.

   Niilolle rapsutukset, mukavia katveisia köllöttely-/tarkkailupaikkoja varmasti nyt löytyy :D

   Poista
 3. Kyllä kissat osovaat nautiskella lämmöstä. Meillä ei vielä nuppuja näy sinivaleunikosssa, kohta ne kurkistelloo.

  En uskaltas tuohon palloon nousta!

  Kuolanpioni vaikka on yksinkertanen, on vuan niin ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, viettää oikeita kissanpäiviä! Eilen nuo nuput vasta huomasin ja heti tutkin josko valkoisessa sinivaleunikossa tai komeavaleunikossa olisi nuppuja, vielä ei näkynyt.

   Enpä minäkään tuollaisella pallolla uskaltaisi matkustaa. Muutaman kerran vuodessa tuollainen pallo täällä seikkailee, kerran lensi yli ja ihan mahdoton kohina kuului.

   Kuolanpioni on kaunis!

   Poista
 4. Kyllä kissat osaavat tuon nauttimisen taidon! ='D

  Minun kuolanpioni ei kuki koskaan kunnolla. Tekee ihan pienet terälehdet, jos niitäkään. Olen epäillyt, että se on minulla liian kuumassa ja kuivassa paikassa.

  En ole itsekään tuollaisella pallolla matkustanut. Mutta muutama vuosi sitten ostimme kaksosveljilleni 40 -vuotislahjaksi porukalla tuollaisen pallolennon. Tykkäsivät kyllä molemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaavat ja erittäin hyvin vielä kaiken lisäksi :D.

   No voi harmi! Taitaa varmaan olla hyvä vaihtaa sen paikkaa, jotta saisit kukinnan.

   Tuollainen pallolento olisi varmaan aika jännittävä, mutta minulla on sellainen korkeanpaikankammo, että varmasti istuisin korin pohjalla koko ajan :D.

   Poista
 5. Näkee että Sulo nauttii.Suloisia kuvia katsoessa tulee rentoutunut olo. :)
  Eläimet ovat niin konstailemattomia luonnollisia.

  Upeassa kukassa pioni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, varsin konstailemattoman luonnollisia ja ihania!

   Kuolanpioni kukkii nyt komeasti.

   Poista
 6. Kissojen pötköttely on niin mukavaa katsottavaa! Voiko elämä olla parempaa kuin kissalla auringonpaisteessa :)
  Kaunis pioni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, viileät laatat alla ja lempeä varjo - mikäs siinä köllötellessä, jos vielä masu on täynnä!

   Kuolenpioni on nyt täydessä kukassa.

   Poista
 7. Kissat osaavat nauttia hetkestä 🤗 Minullakin kolme vuotta sitten istutettu kuolanpioni teki tänä vuonna seitsemän kukkaa, se kukki viime vuonna ensimmäistä kertaa kahden kukan voimin eli näyttää viihtyvän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaavat vallan mainiosti!

   Olipa mukavaa, että kuolanpionisi kukkii ja löytyi heti hyvä paikka. Mulla on useita kuolanpioneja, siementaimiakin jo, täytyy vain muistaa ottaa kukkapohjat pois, koska tuo meidän pioni on aika fertiili lisääntymään.

   Poista
 8. Kylläpä tosiaan kisuliinilla on kissanpäivät - ei tarvitse paljoa miettiä mistä se sanonta on tullut :)
  Sulo varmaan ajattelee että mihinkäs tässä valmiissa maailmassa kiire olisi. Itsekin pitäisi joskus ottaa oppia kissoista, kunhan ei kuitenkaan tule tavaksi :)
  Voi että, sinulla kohta sinivaleunikko kukkii, minulla vielä piitkä matka kukintaan, siemenet kun ovat vielä pussissa, ääks.. muistin juuri. Pitääpä ottaa siemenpussi hollille ja alkaa tosissaan tutkia asiaa, kannattaako enää laittaa vai jätänkö ensi keväälle.
  Täälläkin kukkii kohta kuolanpioni, tykkään siitä ihan mahdottomasti.

  Ihania kissanpäivien jatkoja Sulolle, olet niin nimesi veroinen <3 Mammalle myös terkkuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanonta tosiaan pitää paikkansa, kuten useat muutkin eläimistä johdetut sanonnat. Sulo nauttii lämmöstä ja köllöttelee pihalla mielellään, Nöpö hakeutuu yleensä pensaiden alle tai talousrakennusten suojiin.

   Joskus tosiaan voisi ottaa oppia, rentoutua oikein kunnolla niin sitten jaksaa paremmin touhutakin.

   No jos sinulla on vielä siemenet pussissa niin kukintaa täytynee ehkä hiukan odotella, toisaalta syksyllähän ne voisi kylvää niin saisivat hyvän kylmäkäsittelyn. Huomasin eilen, että valkoisessakin sinivaleunikossa on ensimmäiset nuput tulollaan, satiinivaleunikko ei varmaan vielä kuki eikä komeavaleunikko - keltaista valeunikkoa minulla ei olekaan.

   Kuolanpioni on tosi kaunis kukinnaltaan!

   Sulo kiittää ja kehrää! Mammakin kiittää :D

   Poista
 9. Hello dear Saila!
  Great captures of your adorable cats!
  My cat is also lazy from the Summer heat,sleeping all day!
  Wonderful pictures of the moon and the Air Balloon!
  Wishing you a lovely evening and happy week ahead!Hugs!
  Dimi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Dimi!

   Sulo (Grace or Charm in English) is my lovely gardencat!

   He enjoys warm summer days and a shady sleeping place. He seems to be sleeping, but still closely follows the sounds of nature - Sulo is a good hunter, birds (fortunately) he can not get caught.

   Few times a year Hot Air balloons fly here in the countryside when the weather is favorable. Flying with such a Hot Air balloon will probably be really exciting!

   Thank You, hugs!

   Poista
 10. Sulosta sietäisi ottaa oppia <3 Joskus olisi hyvä ihan vain olla ja nauttia hetkestä.
  Kivaa tiistai-itaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja pitkän talven jälkeen kukkivan pihan ja luonnon katselu ja nautiskelu on hyvinkin sallittua :D, vaikka harvoin malttaa kuitenkaan.

   Kiitos!

   Poista
 11. Kissat osaavat rentoilun täydellisesti. Sulo köllöttää niin nautinnollisen näköisenä, että mieli tekisi kellahtaa sen viereen.
  Huomasin tänään omassakin sinivaleunikossa nupun. Ja toisen ulkoistaminen iloisemman jutun eli sinulta saatu kuolanpioni on avannut ensimmäiset nuppuja. Sehän ei aiemmin minulla kukkinut ja viime kesän lopulla päätin siirtää sen mielestäni parempaan paikkaan. Siirto siis onnistui ja nyt voin istua pergolassa ihailemassa sinulta saatua pionia. Sydämessä läikähtää joka kerran lämpimästi ja pionin olomuodossa olet läsnä pihallamme seuranamme. Kiitos Saila!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ei ulkoistaminen vaan iloistakin iloisemman...

   Poista
  2. Sulo osaa nautiskelun taidon! Laatoilla se vielä meneekin, mutta joskus hän köllöttää keinussa niin, että pää retkottaa istuimen ulkopuolella ja siitä kun hän kääntää kylkeä, pelkään että kohta putoaa, mutta toisaalta kissa putoaa aina tassuilleen eikä pudotus ole korkea.

   Voi miten ihanaa, että sinullakin sinivaleunikko nuputtelee! Sen nuput ovat niin kauniin pehmeän karvaisia! Mukavaa on myös, että kuolanpioni viihtyy pihallasi ja ilahduttaa kukinnalla! Mukavaa, että saan olla pionina pihallasi :D. Toivottavasti kukinta ilahduttaisi paljon ja vuosia tulevaisuuteen! Nyt meillä molemmilla kukkii kuolanpionit yhtäaikaa - se on niin mukava asia! Toivottavasti tiemme kohtaavat kunhan kuntoudut! Ajatuksissani olet niin usein! Kaikkea hyvää Sinulle!!

   Poista
 12. Oi tuota Sulo ihanuutta! Sulo on vaan niin,niin suloinen! Hienon näköinen kuutamo,ihania kukkasia ja kuumailmapallo. Kerran olen kuumailmapallossa viettänyt mieheni kanssa hääpäivää. Ostin kerran hänelle yllärinä hääpäivälahjaksi kuumailmapallolennon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo on suloinen pieni kisuliini, ikuinen pentu ja kaiken kivan keksijä - tosin loikoilee kuin kollipojat ikään lämpimillä laatoilla.

   Kuutamo on nyt todella komea. Olet sinä rohkea, kun tuollaisen pallon kyytiin olet uskaltanut mennä! Varmasti ikimuistoinen retki.

   Poista
 13. Minä niin Suloa paijaisin. Nöpöä heijaisin. Kumpaakin rakastaisin. Ihania katteja ihanan ihmisen ihanassa puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat pojat ovat ihania ja tykkäävät paijaamisesta - tosin Nöpöä voi paijata vain silloin kun kukaan ei näe, hän siitä tarkka!

   Poista
 14. Hän on jotain mielettömän upeaa <3 Niin upea kisu <3

  VastaaPoista
 15. Tulee hyvälle mielelle kun katselee Sulon loikoilua. Terkkuja.

  VastaaPoista
 16. Kuumina päivinä tekisi mieli tehdä samoin kuin Sulo. Maata lähes kokopäivä. Alkaisi tehdä hommia vasta kun ilma viilenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulolla on elämän viisaus hallinnassa ja juuri niin olisi hyvä tehdäkin - hiukan etelämaalaisittain siestaa pitää keskipäivän kuumuudessa :D.

   Poista
 17. Sulo tosiaan osaa nauttia lämmöstä. 😊😊

  VastaaPoista
 18. Sulo! Minullakin on Sulo, koira tosin. Sekin nauttii täysin siemauksin pihalla köllöttelystä. Kun tulee liian kuuma, etsii varjoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulot ovat ihania! Varmasti varjopaikat kutsuvat, tykkääkö sinun Sulo-ihanuus uimisesta, meidän Sulo ei vaikka kelit siihen olisi nyt suotuisat.

   Poista
 19. Meidän pitäisi jokaisen tehdä niinkuin Sulo levätä kuumalla ja illalla virkeänä . No sehän ei taida olla ihan meidän maailmaamme, eikä siihen ole mahdollisuuttakaan . Minäkin sain kuolanpionin yhdeltä naapurilta viime vuonna . Se pääsee nyt omaan penkkiin. Sinulla taitaa sinivaleunikko oikein viihtyvän. En ole koskaan nähnyt livenä sen edes kukkivan . Jospa joskus näkisin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Sulon kanssa pitää siestaa ja heräillä illan viiletessä. Kuolanpioni on mukava aikainen kukkija. Löysin kertaheitolla sinivaleunikoille mieluisan paikan, viime kesänä se jo kukki ja nyt on paljon nuppuja niin sinisessä kuin valkoisessakin sinivaleunikossa (valkoinen kukkiin tänä vuonna ensi kertaa). Sinivaleunikko on niin kauniin sininen!

   Poista
 20. Mitäpä tässä osaan sanoa kuin Sulo ! ❤️ ❤️

  VastaaPoista
 21. Sulo lepäilee kuumuudessa :) Kyllä itsekin on välillä joutunut lepäilemään, sillä tässä kuumuudessa ei jaksa koko päivää huhkia ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo etsii sellaisia paikkoja, joissa on sopiva katve ja tuuli hellii. Nyt on aika kuuma puuhastella ulkona.

   Poista
 22. Oi, Sulo on kyllä tosi ihana kissaherra <3. Ehkä se houkuttelee Mammaa rapsuttamaan vähän masusta :). Kissat ovat rentoilun mestareita.

  Ihania alkukesän päiviä Saila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ovat tosiaan rentoilun mestareita, Sulo vallankin, Nöpö nukkuu kerällä kainosti :D.

   Kiitos Ninni! Rapsutukset Onnille ja Otolle :D

   Poista
 23. Voi tuota kissan elämää! Niin ihanan rentoa. :)

  VastaaPoista
 24. Voi noita kissanpäiviä. Ei vois enempää nauttia ja rentoutua. Upea kuvasarja.

  VastaaPoista
 25. meidän Rikulla on samat taipumukset, se haluaisi maata nurmella ja ottaa aurinkoa

  VastaaPoista
 26. Sulo näköjään tietää, miten kuumat kesäpäivät tulee viettää;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tietää, mutta illan tullessa terästyy katse ja olemus! Nukkuvaa kissaa on mukava seurata, mukamas nukkuu - korvat liikkuvat äänen mukaan.

   Poista
 27. Todellakin kissanpäivät. Mikä venyttelijä, kunpa itsekin olisi noin notkea, mutta Suloon verrattuna notkeus on näkkileivän luokkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissanpäiviä on ollut niin monta! Kissoista pitäisi ottaa oppia, aina he ennen liikkeelle lähtöä venyttelevät. Samaa luokkaa on oma notkeuteni :D.

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!