Kivipellon Saila

perjantai 4. toukokuuta 2018

Kaikkea kivaa

Eilen uskaltauduin pihahommiin - varovaisesti kuitenkin! 
En vielä ottanut uskollisia kottikärryjä vaan ämpärin (hiukan hillitäkseni viettelystä nyppiä rikkaruohoja), 
johon pitkävartisella kuokalla silmiinpistäviä ärsytyksiä 
kaivoin maasta ylös. 

Nyt on oivallinen aika käydä taistoon rönsyleinikkiä ja voikukkaa vastaan, meillä Rytörinteessä kasvaa molempia vielä, 
vaikka olen ehkä saanut niistä erävoiton. 
Illalla ja varsinkin tänä aamuna huomasin erinäisiä uusia
 lihaksia kehossani - preoperatiivinen hissuksiin olo teki tehtävänsä, nyt on aika saada voimat takaisin.

Nöpön kanssa tehtiin puuhastelun päätteeksi 
pihakierros isolle kukkamaalle. 

Ihailen aina, kuinka sievästi Nöpö tassuttelee astumatta kukkien päälle.
   Kevään tuloa on kukkamaallakin odotettu innolla,
sipulikukat kukkivat niin kauniisti juuri nyt. 


'Peeping Tom'

Tete Bouclé

Hyasintti, nimetön Lidlistä ostettu viime syksynä.

 Aarteitakin löysin...talvi oli onneksi armollinen heille!

Valkoruusuleinikki (Adonis brevistyla), jokaisella tarhurilla pitää olla oma adonis, sanoi ystäväni Suvikummun Marja!

Keltakielokki (Uvularia grandiflora) on mukavasti vahvistunut!

Lumikeissa (Sanguinaria canadensis) kukkamäärä ilahduttaa! Kukan lehdet suojaavat herkkää kaunotarta ja avautuvat vasta kukinnan jälkeen.

Olen fritillarioiden ystävä ja tämä tummapikarililja (fritillaria camtschatcensis) taimi on vankka. Olen jotenkin ihastunut kasveihin joiden loppumääre on juurikin tuo camtschatcensis.


Olen esikoiden ystävä. 
Muutama vuosi sitten tilasin Barnhavenista esikoiden 
taimia ja siemeniä. 
Kaikki sieltä tilaamani taimet ovat kasvussa - viime talvena menetin vain yhden esikon, 
mutta se kirveli sitä enemmänkin - upea tähkäesikko menehtyi valitettavasti, ilmeisimmin myyrän herkuteltua sen juurakolla! Palloesikko  (Primula denticulata 'Red select' Vuorelasta kotoisin.

Esikko (primula 'Kummityttö' erinomainen kukkija, limenkeltainen)
Myös kaikki kuusi Barnhavenista tilaamaani 
'Collection' -helleborusta ovat vahvassa kasvussa. 
Laitoin ne kasvuun kahteen eri penkkiin kokeeksi. 
Nuppuja ei vielä näkynyt...vahvistukoon taimi, 
kukinnalla ei ole kiire, vaikka se kiinnostaakin. 
Nämä 'Collection'-taimet voivat tuottaa vaikka millaisia herkkuja ja odottavan aika on joskus pitkä, siis pitkämielisyyttä!


Liljat ovat voimakkaassa kasvussa jo. Varjolilja (punainen) on puskenut maasta todella vahvoin versoin.

Lilium martagon, sain nämä punaiset ja vielä kasan valkoisia entiseltä esinaiseltani.


Sulo odotteli meitä etupihalla. 
Häntä ei kukat kiinnostaneet himpun vertaa! Puskemassa hän kävi uutta ihastuksensa kohdetta, pikkujasmiketta.Kevät on nyt parhaimmillaan! 
Toivottavasti saamme sipulikukkien hurmasta nauttia vielä hyvän tovin ja vuokkojenkin! 
Kukkapenkkeihini on jostaan syystä muuttanut valkovuokkoja 
- se ei haittaa, ne ovat ihania!Kaunista ja lämmintä viikonloppua!
 


 

77 kommenttia:

 1. Kauniisti ne kevään ensimmäiset kukat kukkivat jo siellä.. Nöpö ja Sulo taitavat olla myös ihailukierroksella♥
  Leppoisaa viikonloppua sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään ensikukkijat ovat aina niitä odotettuja ja kaivattuja, ihanaa väriä pihamaalle :D. Kyllä vaan Nöpö ja Sulokin kukista tykkäävät, puskevat kovasti (joskus vähän liiankin kovasti) ja nuuhkivat!

   Kiitos Tuta!

   Poista
 2. Voi, miten upeaa kukintaa. Täällä esikot vasta aloittelevat. Ymmärrän, että rikkaruohojen näkeminen turhauttaa kun niiden eteen ei voi käydä kontilleen, puutarhurin kärsivällisyysharjoitus.
  Lumikeissa on erikoisen ja kiehtovan näköinen, tuollaisen haluaisin omaankin kevääseeni.
  Kokemukseni mukaan tähkäesikot ovat valitettavavn lyhytikäisiä.
  Hurmaavat puutarha-apulaiset, minäkin aina ihastelen kissan keveää kulkua, jopa kylvötaimien keskellä se osaa sovittaa jalkansa tallaamatta kasveja.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukintaa nyt riittää, uusia nuppuja ja versoja pukkaa maasta koko ajan :D. Kärsivällisyyttä nyt todellakin kysytään, kontilleen ei ole mitään asiaa - onneksi hankin ajoissa pitkävartiset työkalut!

   Lumikki on mielenkiintoinen kasvi, kukkii ensin ja sitten vasta lehti avautuu. Taimet ovat Vakka-Taimesta :D näin siellä viime kesänä lumikin lehtiä lehtomaisessa ympäristössä, olivat melkein ruokalautasen kokoisia...omani ei tuohon kokoon vielä yltäneet.

   Tähkäesikoita olen kerran aiemmin kokeillut ja lyhytikäisiksi ne jäivät valitettavasti myös.

   Nöpö on aina paikalla, kun puutarhassa teen jotain vaikka ihan pientäkin vain, valvova silmä paikalla. Joskus Sulokin tulee, harvemmin kuitenkin. Kissan askel on hento ja kaunis, varovainen.

   Kiitos Cheri!

   Poista
 3. Oi miten kukkiikaan <3 Toivottavasti tulisikin kaunis ja lämmin viikonloppu, vielä ei näytä siltä, pilvistä ja puoliviileää... Kunhan tästä päivästä selvitään, lupauduin tuuraamaan ystävää pyhäkoulu-askartelussa illalla ... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kukkia niin paljon jo ja uusia nuppuja tulee koko ajan! Lämmintä viikonloppua odottelen myös innolla ja sateetontakin. Nyt meillä on hyvinkin pilvinen ja 'raikas' sää. Siellä pyhäkouluaskarteluissa varmaan mielikin lepää, mukavaa puuhaa varmasti!

   Poista
 4. Kiva kuulla, että paluu normaaliin on alkanut. Aivan hirmu pitkällä teillä kasvit. Tuo Lumikeissa on niin kaunis ja mielenkiintoinen. Ihana kevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljalleen normaaliin olen palaamassa. Tarkkaan täytyy vielä askelta katsoa, tasamaata on mukavampi kulkea vaikka saan jo leikatulla jalalla ponnistaa. Ilman keppejäkin jo kuljen, maanantaina on jumpparin kanssa treffit :D. Kottikärryjen kanssa en vielä uskalla seikkailla, jos on lastia mukana.

   Kevät on edennyt huimaa vauhtia tosiaankin! Lumikkeja aina odottelen kukkaan, ne ovat hyvin mielenkiintoisia kukkia, kauniita. Kevät on niin ihanaa aikaa!

   Poista
 5. Niin kauniisti jo kukkii. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Ihanan siistit ovat sun kukkapekit. Mä elättelen toiveita että nyt tulisi muutama sateeton ja lämmin päivä niin saisin kukkapenkkejä putsattua. Mä istutin kanssa viime syksynä ekaa kertaa hyasintteja, ostin ne Hankkijalta, sieltä ne nousee, olen tosi yllättynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin kuvata niin, ettei kaikki roskat näy. Aika paljon jätän katteeksikin vallankin isojen kasvien kuten pionien alle maatumaan ja kosteutta pidättämään. Lämmintä viikonloppua kovin odottelen myös! Hyasintit ovat kyllä kauniita, nuo siniset ovat aikaisessa verrattuna etupihan sintteihin ja hyvin ne ovat kasvaneet - hiukan epäilin, kun ostin ne Lidlistä...syksyllä täytyy taas olla haukkana paikalla kun sinne kukkasipulit tulevat :D.

   Poista
 7. Sulla on tosi paljon jo kukkia ja lisää näyttää nousevan.
  Mulla ei näy yhtään vielä valkovuokkoa, teillä on selvästi edellä kevät.
  Kisuli seuraa tarkkaavaisesti, jos jostain kolosta nousisi hiiri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko ajan vauhdilla nousee kukkia aurinkoa tervehtimään ja uutta kasvua aloittamaan! Jostain syystä meillä on kukkapenkkiin tullut valkovuokkoja ja nyt ne sitten ovat jo kukassa, metsän puolella valkovuokkoja ei vielä ole kuin nupulla vasta.

   Meillä kisut ovat taitavia metsästäjiä ja täällä maalla kissoja tarvitaan niin hiirien kuin myyrien metsästykseen.

   Poista
 8. Hello dear Saila!
  Your garden looks so beautiful with all those Spring blooms!
  Great captures and pictures of the Daffodils,the Hyacinths and the primula flowers!
  Your cats are sooo cute! Nopon Is very carful for not stepping on the blue flowers!
  Wishing you a lovely and sunny weekend! Happy gardening! Hugs!
  Dimi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You dear Dimi!

   Spring has come and I'm happy every day! Daffodils, primroses and the first hyacinths are already in bloom, also the scilla siberica and pusckinia libanotica blooms beautifully, I would like to have a blue 'flowercarpet' in my garden! Nöpö is very careful when walking in the middle of flowers in the lightest steps.

   Today weather has been very windy and cold, I hope that the sun shines on the weekend and the weather is warmer.

   Hugs!

   Poista
 9. Voi mitä kukintaa ja tämähän on vasta alkua! Tuon lumikin erikoinen kasvutapa alkoi kiinnostamaan. Hienoa, että pääsit tekemään jo pientä kitkentää puutarhassasi, se kun on parasta terapiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuahan tämä vasta on ja lisää tulossa koko ajan...toivottavasti olin syksyllä tarpeeksi ahkera sipulin istuttaja, ainakin narskuja olisi voinut laittaa enemmän :D. Tarhurointi on parasta terapiaa, mulla on tuolla Rytörinteessä sellainen korotettu penkki ja siellä saatoin seisaallani puuhatella.

   Poista
 10. Onpa mukava kuulla että olet hyvin hissuksiin jo lähtenyt liikkeelle, ja Nöpö ilman muuta mukana. Teillä siellä kevät onkin hurjan paljon pidemmällä kuin täällä. Valkovuokotkin kukkivat jo, täällä ei ole vielä maan åinnalla minkäänlaista elämää, siis vuokkopaikalla. Ja narsissit, ja muut!
  Minäkin tykkään paljon esikoista, tuo punainen palloesikko on niin kaunis. Montakohan vuotta menee ennenkuin se on tuon kokoinen kuin sinun. Meinaan kun kasvatin niitä vuosi sitten siemenistä ja nyt niissä on vain 1-2 kukkaa, ja nekin aivan pieniä. Jaksan kyllä tietysti odotella :)
  Ja minullahan on tuota samaa esikkoa mutta eri nimisenä. Se on Primula ”Naapurin Täti” - on kestävä ja niin heleä kukkiessaan.
  Lähden nyt tästä googlettamaan tuon lumikin, näyttää aika mielenkiintoiselta. Sitä ennen toivotan Kivipellon väelle oikein mukavaa alkavaa viikonloppua, aurinkoista sellaista ☀️☀️☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hissuksiin ämpärin kanssa lähdin liikkeelle, kottareita en vielä uskaltanut ottaa, kun en ollut varma pääsenkö niiden kanssa kompostille saakka :D. Nöpö valvoi ihan koko ajan puuhiani, voi jos hän osaisi puhua - sellaisia ilmeitä välillä sain :D. Kevät tuntuu olevan aika hyvässä vaiheessa, vuokot kukkivat kukkapenkissä (sinne ne ovat tulleet aivan omatoimisesti) ja pikkunarskut myös scillojen ja posliinihyasinttien kanssa. Rusokoiranhammas jo kukki ja Pagoda vahvoilla nupuilla. Esikot ovat pian kukintavuorossa ihan kaikki, tuo palloesikko on aika aikainen ja 'Kummityttö'. Muutaman vuoden täytyy tosiaan odottaa, jotta esikot kukkisivat, mutta toisaalta siemenkylvöni kukki jo saman vuoden syksyllä muutamin kukin, varsinainen kukinta on siis vielä edessä. Mulla on omenapuiden alla paljon esikoita ja kun ne kukkivat on melkein kesä! Kun palloesikkosi kukkivat, näky on varmaan huikean kaunis! 'Naapurin Täti' on varmaan tosi kaunis myös ja ahkera kuten tuo 'Kummityttökin'.

   Lumikki on tosi mielenkiintoinen kukka ja hyvin kaunis, kukkii ensin valkoisin kukin ja sitten avatutuu lehti.

   Kiitos, aurinkoa ja lämpöä nyt tarvittaisiinkin - ulkona on varsin raikas keli nyt, onneksi ei sada!

   Poista
 11. Hämäläisen lapsuuden ihanin kukkija oli valkovuokko. Niitynreuna kasvoi niitä valkoisenaan. Saattoi melkein kuvitella olevansa keijukainen, kun astelin niiden keskellä ;) Enää en saattaisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkovuokko on kaunis, lapsuuteni maisemissa oli 'vain' sini- ja keltavuokkoja, valkovuokkoja ei ollut ollenkaan, nyt onneksi on ja paljon! Oi, varmasti keijukaisen askelin kepeästi kukkien keskellä kuljit! Oletko koskaan koittanut kasvattaa siellä teillä valkovuokkoa, haluaisitko kokeilla?

   Poista
 12. Ihanaa kukintaa sinulla :) Minulla myös esikoita ja vasta hiukan ovat tulleet maan pinnalle. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kevät on herättänyt niin sipulikukat, esikot kuin vuokotkin!

   Kiitos Liisa!

   Poista
 13. Aah mitä ihanaa kevätkukintaa ja Nöpöli tassuttelemassa ♥
  Kurkkiva Tomppa on erittäin suloinen, sen sipuleita täytyy etsiä syksyllä. Ja upeat kasvustot kielokkia, lumikkia, esikoita ja kaikkea! Voi, minulla ei ole enää yhtään toissa vuonna Barnhavenilta tilattua esikkoa jäljellä. Jos eivät kuolleet viime kevääseen, kun talvi tuli takaisin kevään alettua, niin viimeiset kuolivat kesän kuivuuteen. Harmi. Täytyy keksiä parempia paikkoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkukinta on nyt niin täällä! Nöpö astelee aina niin kevyesti ja hiljaa, ettei astuisi kukkien päälle, Suloa ei kukat hetkauta, hän voi jopa nukahtaa kukkien päälle tai puskea ne lähes kuoliaaksi rakkaudesta ja tuoksun hurmasta.

   Totta, Tomppaa katsellessa tulee niin hyvä mieli - tötterö pitkällä se esittelee kauneuttaan! Eurobulbsilta niitä olen tilaillut. Kielokki ja lumikki ovat molemmat viihtyneet sijoillaan ja kukintaa tietenkin odottelen kovin. Esikoita hiukan mietin, josko Keski-Euroopassa syntyneet täällä viihtyvät, kaikki ovat hengissä toistaiseksi ja kukintaa odottelen kovin. Mulla on muutama noita Candelabra Primula Collection -esikoita, jotka nousevat korkeuksiin kukinnallaan, viime kesänä ne kukki ja näkyy taimet olevan edelleen hengissä...odotellaan siis. Kerrottujakin esikoita odottelen ja niitä alppiesikoiden kukintaa.

   Nyt on siis jatkuvat hurman aikaa, ihastuksen kiljahduksia kuuluu lähes päivittäin!

   Poista
 14. Onpa monipuolista kukintaa ja viherrystä! Palloesikkoa olen kylvänyt jo useana vuotena, mutta kukintaan ei ole ennättänyt. Nyt odottavat viime syksynä kylvetyt ja jo taimella olevat. Saapa nähdä...
  Kärsivällisyyttä toipumiseen - kannattaa todella ottaa varoen alku, jotta ei tule ikäviä yllätyksiä. Aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tässä mäenpäällä varmaan aika hyvä pienilmasto, metsä suojaa pohjoisen tuulilta - kukinta on siis vauhdissa. Palloesikkoa en ole koskaan kylvänyt, täytyisi kokeilla - kaikkea hyvää sinun palloesikoille ja vahvaa kasvua!

   Kärsivällinen ja varovainen olen ollut ja noudattanut saamiani ohjeita tarkkaan. Kaatumista varon ja sitä eniten pelkäänkin. Liikuntaa kivun rajoissa (kuten neuvottiin) olen harrastanut ja hiljalleen voimistanut lihaksia. Pihahommia en paljoa ole tehnyt ja aina hanskat kädessä, jottei tulisi tulehduksia - niistäkin varoiteltiin kovin.

   Kiitos Pirkko!

   Poista
 15. Sinulla alkaa olla mittava valikoima kaikenlaisia erikoisuuksia. Jos minulla on esikko, niin sinulla kymmeniä erilaisia esikoita. Ihanuukisa piha pullollaan.
  Rikkaruohotaistoon on näemmä aika ryhtyä mitä pikimmiten. Jokunen voikukka on jo hyvässä kasvussa ja rönsyleinikkikin hyvänä kakkosena. Viikko sitten ajattelin, että tässähän pääsee helpolla. Olisi kannattanut olla ajattelematta. Taisivat rikat kuulla.
  Kykkimättömyys tuottaa varmaan uusia lihaslöytöjä. Ei välttämättä mikään huono asia, sillä kontaaminenkin on välillä aika työlästä.
  Kissat osaavat balettimaisen sipsutuksen - halutessaan. Osaavat ne sitten mätkähtää keskelle mamman kauneinta kukkapuskaa, jos sille tuulelle tulevat.
  Mukavaa viikonloppua sinulle ja koko Kivipellon väelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, onhan niitä erikoisuuksia jokunen matkan varrella tullut. Se varmaan johtuu siitä, että teen yhden hyvän ystävän kanssa toivioretken joka elokuu ainakin yhteen ihanaan paikkaan ja se voi johtua siitäkin, että kukkien nimet viettelevät - kuka voisi vastustaa lumikkia, keltakielokkia tai lilakiehkurakieloa...en minä ainakaan, saati adonista!

   Rikkojen kanssa kannattaa olla varuillaan ja nyt ne ovat vielä pieniä ja lähes heiveröisiä, kannattaa tehdä täsmäisku! Rönsyleinikki on kavala ja meillä naapurustossa asuu pikkutyttöjä jotka tykkää puhallella voikukan pähkylöitä ja arvaa vaan minne ne kaikki siemenet leijailevat...meille tietenkin. Onneksi naapurin ohdakepellon siemenet eivät ihan kaikki tänne ole kulkeutuneet!

   Kykkimättömyys todella tuottaa lihaslöytöjä ja onneksi vanha ortopedini neuvoi minua hankkimaan kunnon työkalut ajoissa, oikein pitkällä varrella, nyt häntä tuosta neuvosta kiitän!

   Totta, kissat osaavat nuo molemmat konstit, paitsi Nöpö! Nöpö tekee tuon mätkähdyksen vain kasvimaalla, jollei saa tarpeeksi huomiota. Siinä on purjon ja kaalin taimet saaneet kissan päälleen kunnes olen ottanut kissan kainaloon ja vienyt sen isännän hoteisiin.

   Kiitos Between!

   Poista
 16. Ompas siellä mahtavia kukkapehkoja. Kaunis ja erikoinen tuo lumikki, kokkeilin sitä muutama vuos sitten siemenestä kasvattoo, en onnistunu vaikka hankikylyvön tein. Onko kerrottu vai yksinkertanen?
  Varovaisuus on nyt valttii, siitä se polovi vähäkerrallaan kuntoutuu.
  Mukavoo viikonloppuu Kivipeltoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kasvu vauhdissaan tosiaankin! Lumikki on kaunis, kerrottu ja taimena sen ostin Vakka-Taimesta (tai oikeastaan kahtena eri vuonna, kun piti saada vielä lisää). Siemenkylvöä en olekaan kokeillut.

   Varovainen olen ollut, lihaksia olen yrittänyt jumppauttaa ja niveltä muutenkin kuntouttaa - nyt ei kannata hötkyillä!

   Kiitos Ulla!

   Poista
 17. Kaunista ja lämmintä viikonloppua myös Sinulle :) tosin tänään meillä päin ollut sateista ja todella kylmää .... !

  Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meilläkin tänään on tuullut ihan mahdottomasti ja sää ollut 'raikas'.

   Poista
 18. Monenlaista kaunista kukintaa, ihana tuo palloesikko!

  Mukavaa ja nautinnollista viikonloppua, aurinkoakin on luvattu<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kevätkukkijat avanneet kukkiaan! Palloesikko on tosi ihana ja tuo väri on juuri mun lemppari.

   Kiitos, aurinkoa ja lämpöä kaivattaisiin ja kovasti!

   Poista
 19. Onpa teillä kevät pitkällä! Oulussa satoi tänään kinttaan kokoisia lumilättyjä niin, että keväinen tunne oli tosi kaukana!
  Istutin syksyllä pihaan tuloreitin pientareet täyteen ” Suomi 100” kukkasipuleita. Ajattelin, että lakkiaisissa sadat kukkaset kukkivat päivää juhlistaen. Juu ei! Kyllä saa ihmeitä tapahtua, että ehtivät😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä totta tosiaan tähän maahan, pitkään ja hoikkaan Suomi-neitoon niin monta säätä mahtuu! Viime viikon lopulla täälläkin oli tosi viileää, mutta lauantaina sää alkoi sitten lämmetä hiljallee.

   Toivottavasti sipulikukat ehtisivät juhlissanne kukkiaan avaamaan, sään lämpenemistä onneksi on luvattu!

   Poista
 20. Kivan värinen palloesikko. Ostin palloesikkoa valkoisena, onneksi en heti istuttanut ilman kukkia olevia taimia, olivatkin puoleksi liiloja. Rönsyleinikkiä ja voikukkaa vastaan saakin taistella kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo palloesikko on mun suosikki väriltään ilman muuta! Mullakin on käynyt useamman kerran niin, että taimet ovat väriltään ihan jotain muuta mitä lappu kertoo, useimmiten sävy on keltainen.

   Rönsyleinikki ja voikukka tosiaan haastavat joka vuosi taistoon!

   Poista
 21. Sinullahan on siellä paljon sellaista kukintaa mitä minulla ei ole vaikka paljon on minullakin.Olen myös hurahtanut esikoihin ja niitä on minulla aika paljon .Ihanaa kevättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukinta on nyt voimalla alkanut ja meidän piha on melko suojainen ja mäen päällä, siksi varmaan kukintaa nyt riittääkin. Esikot ovat niin ihania!

   Poista
 22. Ihania keväisiä kukkijoita. Rikkaruohoilla on tapana selvitä joka talvesta erittäin hyvinvoivina. Taistelu täälläkin aloitettu, taas kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaista pakkastalvea ei varmaan tulekaan, joka lamaannuttaisi rönsyleinikin tai voikukan kasvun! Taisto on siis alkanut!!

   Keväiset kukkijat ovat niin ihania :D.

   Poista
 23. Oi, miten ihania kukkijoita! Hyvää viikonloppua Saila;-)

  VastaaPoista
 24. Kyllä oli ihana kierros pihallasi ja kateellisena katselin kuinka kisuli varoo kukkasia. Meillä koiria ei kiinnosta yhtää varoa mitään...siksi osa kukkapenkeistä onkin aidattuina ;)
  Nyt tajusin, että esikkoni eivät ole nousseet eli se myyrän retale on taas ollut vauhdissa. Pihamme lumikkokaan ei siis ole saanut kiinni...
  Kaunista viikonloppua ja tsempit kuntoutumiseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissoilla on melko kevyet tassut, mutta mun ihanuusvauva - tyttären koiraneito ei ole oikein kukka'koiria' ja meno on sen mukaista :D, tosin koulutusvaihe tässä on meneillään ja uskon vahvasti, että koiraneito vielä kukista ihastuu ja 'hoitaisi' niitä lempein tassuin.

   Voi harmi! Myyränpahalaiset ovat minulta vieneet joskus myös esikoita, nyt ison tähkäesikon, monttu oli vain jäljellä! Kissoille siitä annoin reklamaation ja toimeen he tarttuivatkin kiitettävästi! Lumikko on aika tehokas myyrän metsästäjä, kun se mahtuu niiden koloihinkin.

   Kiitos Satu!

   Poista
 25. Todella kaunista kukintaa, ilo katsella. Täällä meillä ei vielä kuki muita kuin sinivuokko ja jouluruusu.
  Kaikesta näkyy, että olet panostanut keväseen ja se on tuottanut kaunista katseltavaa.
  Kissan askel on pehmeä ja harvoin olen nähnyt kissan ainakaan tahallaan astuvan kukkien päälle, mutta joskus kyllä kissa voi rapsutella juuri istutetut taimet tai kukkasipulit.
  Nöpö ja Sulo ovat varmasti hyvin rutinoituneet puutarhan vuoden kiertoon ja kullekin ajanjaksolle omat
  tutut tuoksut pitävät viisaat kissat ajan hermolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkukkijoita talven jälkeen aina niin odottelen ja kun kukinta on ohi, kasvustot jäävät isojen kasvien suojiin tuleentumaan.

   Kissan askel on tosiaan niin hento ja jotenkin tuntuu, että meillä vallankin Nöpö hellii kukkia - no Sulollakin on omat puskukukat ja niitä hän rakastaa joskus kuoliaaksi asti.

   Nöpö ja Sulo ovat täysverisiä puutarhakissoja ja hoitavat työnsä joka vuodenaikaan moitteettomasti, talvella joskus hanki ja pakkanen hiukan hidastaa toimintaa...

   Poista
 26. Kaikkea ihanaa ja jännää siellä nousee!

  VastaaPoista
 27. No nii, puutarhaelämä voittaa, pikkuhilijaa :) Sullonki monellaasta erikoosta ihasteltavaa nousemas ja jo kukkimas. On kuule niitä uusia lihaksia löytyny kummasti multaki, vaikken mitää toipilasaikaa oo viättänykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja kyllä tätä aikaa on jo odotettukin tovi jos toinenkin! Kaikkea kivaa nousee ja siitä olen iloinen, että viime talvi oli niin armollinen! Uusia lihaksia totta tosiaan löytyy ihan koko ajan :D.

   Poista
 28. Kukkaloistoa odotellessa. Kurnau mitä söpöläisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on niin luonnossa kuin puutarhassa kukkaloiston aikaa! Kisut ovat ihania!!

   Poista
 29. Niin paljon kaikenlaisia ihanuuksia on puutarhassasi ja kaunista kukintaa.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! Nyt nautin joka päivä kukkakierroksella kevätkukkijoiden kauneudesta!

   Poista
 30. Vahdit on hyvä olla ettet vielä innostu liikaa. Upeita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja he ovat tehtäviensä tasalla jatkuvasti! Kiitos Matti Juhani!

   Poista
 31. Ihania kuvia, ihania kukkia ja upeita erikoisuuksia. Meillä on kaikki kukinta vielä edessä, krookukset ehtivät ensin mutta kakkossijalle näyttää punnertavan paljon. Miksiköhän niin monet kevätkukat ovat sinisiä?

  Tuota Sulon oikean laidan poseerauskuvaa katsoessa rupesi näyttämään ihan siltä, että hänellä on pikkuisen liian pieni villatakki päällä eikä nappi mene rinnasta kiinni. Nöpöllä menee kiinni :D
  Ja että onko Sulo oikeasti ruskeavalkoinen, näyttää ihan harmaalta tuossa esittelykuvassa. Valtavan kaunis.

  Kivaa puutarhurointiviikonloppua sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hirnakka! Hiljalleen kotimaan puutarharetkiltä tuliaisia itselleni tuon ja usein kasvien nimet viettelevät :D jostain syystä!

   Siniset kukkijat ovat ihania, toisaalta aika paljon keltaisiakin kevätkukkijoita on paljon...ainakin meille niitä on eksynyt useita :D.

   Sulon villatakki on varmaan sikistynyt, kun muu turkki on taas venynyt melko isoksi! On aikas huvittavaa katsella kun Sulo ryömii ja masu viistää maata :D :D :D. Sulo on teräksen harmaa valkoisilla sukilla ja aluspaidalla. Sen vanhemmat ovat sellaisia sekarotuisia shebakissoja. Sulon turkki on hyvin silkkinen ja pehmeä, siihen ei edes punkit pääse, onneksi. Silittäessä turkki usein sähköistyy ja siksi hän ei paljoa silitellä annakaan paitsi päästä. Sulo on todella kaunis! Mun luottotarhalla on kisu samasta pentueesta, melkein Sulon näköinen, temperamenttia vaan ei ole ihan niin paljoa!

   Poista
 32. Ihanan paljon kevätkukkijoita! Tuo lumikki onkin ihan uusi tuttavuus, se on hauskan näköinen:) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 33. Valtavan kauniisti sinulla siellä jo kukkaset kukkivat, varmasti nu retket voimaannuttavat sinun paranemistasi! Ihania erikoisuuksia, tuo lumikki on kyllä jännä, minulle aivan vieras, odotan kovasti nyt näkeväni sen avonaisena, laitathan sitten kuvia. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku!

   Meillä on kukinta alkanut melkoisella vauhdilla ja lämmin sää vielä lisää sitä, toivottavasti tämä lämmin jakso ei olisi liian kuuma, ettei kukinta menisi liian pian ohitse. Tämä on tosiaan parasta toipumisaikaa!

   Lumikki on niin kaunis kerrattu, valkoinen kevätkukkia...kannattaa hankkia, jos tiellesi taimi joskus tupsahtaa.

   Poista
 34. Ihania kevään kukkijoita! Voikukat on kyllä on sitten sitkeitä, niitä saa olla koko ajan kitkemässä:) Otahan vielä varovasti, rapsutuksia kisuille ja Aurinkoista kevätpäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kevätkukkijat ovat todella vauhdissa, nuppuja tupsahtaa ihan päivittäin maasta. Voikukat ja rönsyleinikit ovat todella sitkeitä vihulaisia, kitkentää riittää!

   Varovasti otan ja eilen kävin jumpparilla ja sainkin hyvät ohjeet! Oli niin mukavaa vertaisohjausta - jumpparin molemmat polvet oli vaihdettu ja sama lääkäri meidät leikannutkin vielä!

   Kisut kiittävät ja puskevat!

   Poista
 35. Kaikkea ihanaa sinulla siellä puskee esiin maasta! 😃 👍 💚

  VastaaPoista
 36. Ihania kevätkukkijoita. Ihailen esikoitasi, etenkin vaaleankeltaiset 'Kummitytöt' ovat kauniita.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on kevätkukkijoiden juhla-aika! Tuo 'Kummityttö' on minustakin niin kaunis ja ihan täynnä nuppuja ja kukkia!

   Poista
 37. Oi, sinulla on oikein kevätkukkijoiden meri siellä. Ihanaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkukkijat iloitsevat auringosta ja kukkivat niin kauniisti!

   Poista
 38. Hello Saila!
  It is with great pleasure that I am looking at photos of spring flowers.
  For me, the flowers of spring are a memory.
  I admire your photos perfectly.
  Hugs and greetings.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Lucja-Maria!

   Thank you for your kind words! Spring is in the air here in Finland - at last and weather is like honey! In Poland is already summer, isn't it?

   Hugs and greetings!

   Poista
 39. Beautiful image the building You chose well for the theme.
  Your blog is very nice,Thanks for sharing good blog.
  สล็อต casino

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!