tiistai 13. joulukuuta 2016

Lucian päivänä

Ulkona puut ovat kauniissa kuurassa. Upea kuu on valaissut monena iltana ja yönä. Eilen illalla meitä ilahdutti suunnattomasti, kun pienen kuntakeskuksemme katuvalot eivät syttyneetkään palamaan lainkaan. Läheisen koulun kentällä paahtoivat vain valonheittimet ja pihoissa jouluvalot. Kauneimman valon antoi upea kuu! 


Joulukukkia laittelin viikonloppuna. 

Kielot purkeissaa pukkaavat piippoja sammalen läpi. Luulen, etten koristele ruukkua ollenkaan - pula-aika -tyyli sopii minulle, tärkeintä on tuo piippojen nousu ja vihreät lehdet, toivottavasti myös kukkia saisin edes muutaman. Kielon tuoksu on ihana!



Muutama hyasintti on tanakasti nupulla jäkälämaton alla. Hyasinteista pitäisi tulla kirkkaan punaisia ja purpuran värisiä...aika näyttää. Jäkälänkin ostin...meillä ei ole omassa metsässä sellaista paikkaa, josta jäkälää raskisin hakea ja riittävä pussukka maksoi 4 euroa, niin ostin sen aika hyvällä omallatunnolla.


Amaryllys on aukaissut kukkiaan, ihana valkoinen hennolla punaisella raidalla! Haluaisin lisää amarylliksiä...



Tänään Lucian päivänä toivon teille kaikille...

iloa
valoa
rakkautta
välittämistä
kaunista joulun odotusta

Mukavaa viikonjatkoa! 

 

52 kommenttia:

  1. Samoin sinulle Saila ja hyasintin tuoksuista joulunodotusta <3

    VastaaPoista
  2. Valkoinen amaryllis, ah niin ihana. Oma suosikkikukkani.
    Ihanaa ja tunnelmallista joulun odotusta myös Sinulle blogiystävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen amaryllis on niin kaunis! Luulin, että omani on aivan puhtaanvalkoinen, mutta siinä oli muutama hentoinen punainen suoni, mutta ei haittaa :D

      Kiitos Kruunu Vuokko!

      Poista
  3. Ihana ja valoisa postaus! Hienoja nuo ylösnousevat kukan alut.
    Valkoisia amarylliksiä olen katsellut, vaan en ole löytänyt. Milloin on kuljetusvaikeuksia, pakkanen, liian iso, punainen tai kallis. Mutta uskon että vielä niitä löytyy.
    On ne kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilie! Kielon piipot ovat myös mielestäni ihania, uutta kasvua, pieniä nousevia taimia!

      Toivottavasti löydät amarylliksen ilahduttamaan, hintahaitaria niissä kyllä riittää ja tuo sää tekee myös oman kiemuransa, pakkasta ja viimaa on riittänyt.

      Kauniita ovat!

      Poista
  4. Kielon piipat on kyllä keväisen suloisia! Pakko joskus itsekin kokeilla tuota kielojen hyötämistä. Niitä kun kasvaa täällä luontojaan tiheinä kasvustoina. Koitan kitkeä niitä penkeistä pois, mutta noinhan ne voisi hyötykäyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piipat ovat niin suloisia, uusia versoja ja ne jos mitkä ilahduttavat! Kieloja nyt ensimmäistä kertaa koitin hyötää, odottelen nuppua, edes yhtä! Meilläkin kasvaa tuolla metsässä monessa paikassa sankat kielokasvustot. Lehtoon olen muutamia vaaleanpunaisia kieloja hankkinut, ne eivät ole vielä kukkineet.

      Poista
  5. Eilenkin oli upea, kirkas kuu :). Ei jäkälän ostamisesta saakaan tuntea huonoa omatuntoa, ainakin tietää ettei kukaan metsänomistaja pahoita mieltään. Laitahan kuvia sitten kun kielot alkavat kukkimaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli, otsalamppua ei pihalla tarvittu ollenkaan. Jäkälää ostin ja mietin toisenkin kerran, omassa metsässä sitä ei kasva ja toisen metsään ei ole asiaa mennä sitä nyhtämään - siis ostin ja sijoitin 4 e. Laitan varmasti kuvat kieloista, toivottavasti saan ne kukkimaan :D :D :D

      Poista
  6. Joulukukkia ei ole koskaan liikaa! Minulla on jo valkoiset amaryllis, joulutähti, hyasintit ja jouluruusu sekä pari punaista amaryllistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, joulukukkia pitää olla. Hypistelin jouluruusuakin, tekisi niin mieleni. Pihalla niitä kasvaa monta, mutta ei liikaa. Tänä jouluna ne eivät ulkona kukkineetkaan, nupulle pääsivät! Toinen amarylliskin olisi vielä aikas ihana :D

      Poista
  7. Oi että! Tuosta kielojutusta tulee varmaan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyödän kieloja ensimmäistä kertaa ja toivon, että saisin edes yhden kukkavanan tai edes häivän tuoksusta!

      Poista
  8. Moi. Ihania kuvia. Hyvää joulun odotusta.

    VastaaPoista
  9. Tämä on niin ihana postaus!
    Voiko paljon kauniimpaa ollakkaan kuin tuo valkoinen amaryllis!
    Toivon että saat kielosi kukkimaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vikki!

      Valkoinen amaryllis on niin kaunis, tuossa omassani on kuitenkin hienoinen häivä - hento hiussuoni - kirkkaanpunaista, lähes valkoinen kuitenkin :D Odotan ja toivon samaa!

      Poista
  10. Kielot ovat tosi ihanasti esillä. Hyansintit tulevat pikkuhiljaa, kaunis asetelma sammaleen kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin erityisen paljon piristävät nuo nousevat kielojen piipot, häivä keväästä :D

      Kiitos Tuija!

      Poista
  11. Ihanaa Lucian-päivän iltaa! Otitko kielojen juurakoita puutarhastasi vai ostitko jostain? Toivotaan kauniita kukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vaalean Vihreää! Juurakot hain tuolta meidän omasta metsästä, siellä on aika isot kasvustot monessa paikkaa - juurakoiden kaivuuhan ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Mulla kasvaa kieloja puutarhassakin, jokunen vaaleanpunainenkin. Jos niiden kasvustot rehevöityvät, voisi niitäkin ottaa hyötöön (ihana ajatus vaaleanpunaiset kielot jouluna)

      Toivon saavani edes muutaman kukan, edes häivän tuoksusta!

      Poista
  12. Täälläkin kuutamo loistaa valoaan ja tähdet! Yöllä voi tuijotella ja unelmoida, jos on hiukankin kuuhullun vikaa. Upeaa on omistaa vakoinen amaryllis! Minulla on tänään valkoinen Nukkahulluruoho! Ali

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä etelässä on usein niin upea tähtitaivas ja kuu. Usein matkoillamme istumme rannalla tai parvekkeella ihan vain katselemassa kaunista yötaivasta ja kuuntelemassa kaskaiden sirkutusta.

      Valkoinen amaryllis on tosi ihana :D Valkoisen nukkahulluruohon kukinta on tosi kaunis myös.

      Poista
  13. Täälläkin kuutamo loistaa valoaan ja tähdet! Yöllä voi tuijotella ja unelmoida, jos on hiukankin kuuhullun vikaa. Upeaa on omistaa vakoinen amaryllis! Minulla on tänään valkoinen Nukkahulluruoho! Ali

    VastaaPoista
  14. Mitä ihanuuksia siellä onkaan nousemassa sammaleen alta! Mukavaa viikon jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiljalleen hyasintteja ja kieloja :D Kiitos Piparminttu!

      Poista
  15. Oi, kieloja. Ne ovat niin kauniita! Itsekin olen öisin kurkkinut verhojen raosta kuuta, se loistaa niin erikoisen kirkkaasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuutamo on ollut tosi upea, hiljalleen vaan taivas vetäytyi jälleen pilveen ja lämpötila kipusi takaisin lähelle nollaa. Kielot ovat ihania ja toivon kukintaa!

      Poista
  16. Kiitoksia vaan. Hyvää Lucian päivää myös sinulle. Upeat on kuvat.

    VastaaPoista
  17. Kauniita kuvia!
    Ihanaa Valon juhlaa!

    VastaaPoista
  18. Ihanaa joulunaikaa myös sinulle! Kyllä on talvinen luonto kauneimmillaan juuri nyt. Ihanasti satoi juuri lunta, puut valkeina ja kuutamo valaisee, tänä yönä taitaa tosin jäädä pilvien taa. Toisaalta ihan hyvä, jos vaikka saisi vaihteeksi yön nukuttua... :-P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Linda!

      Talvinen luonto on ollut niin kaunis, paikoin sokerihuurretun kimaltava. Kuutamo on ollut tosi mahtava ja valaiseva, meidän kyläkeskuksesssa ei katuvaloja ole polteltu muutamaan iltaan ja siitä olen iloinen, turhaa valosaastetta on muutenkin ja tykkään katsella kuuta ja tähtiä, toivoisin revontuliakin, mutta niitä ei ole näkynyt. Harmillista vain, että kuun kierto vaikuttaa yöuniisi, toivottavasti pian saat jälleen unta!

      Kaunista joulunodotusta Sinullekin!

      Poista
  19. Miten kaunis amaryllis! Niin puhas, niin ylväs ja niin itsenäinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, niin ihanainen! ...mulle tuli sellainen juttu, posti toi ja sormia polttelee :D Kiitos ihana ystäväni, amaryllikseni!

      Poista
  20. Ihania kieloja! lemppareitani. Kunpa saisi niitä jostakin jouluksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieloista kauan haaveilin joulukukaksi, niitä ostin viime jouluksi muutaman kovalla hinnalla. Löysin hyvät hyötämisohjeet netistä ja päätin kokeilla...nyt on jo nuppuja ilmestynyt ja olen niin onnellinen!

      Poista
  21. Nyt oon kyllä huuli pyöreen :0 Miten ihmeessä oot saanut kielotkin kasvamaan? En oo kyl koskaa onnistunut Amarylliksekään kanssa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin ja onnistuin hyvillä ohjeilla :D Amaryllis koitti minullakin temppuilla, mutta alkoi sitten kasvamaan!

      Poista
  22. Mulla on kieloja puutarhassa vielä niin vähän, ettei niitä raaski koettaa kukittaa sisällä. Onneksi löysin niitä eilen ruukullisen Sundilta, olen tosi onnellinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kiva kun löysit! Meillä on tuolla metsän puolella isot kasvustot kieloja. Tuo Sundin puutarha tulee aika usein täällä blogistaniassa esiin, taitaa olla aika ihana puutarha sekin!

      Poista
    2. Siellä on puutarhamyymälän lisäksi paljon ihanaa sisustustavaraa;)

      Poista
  23. Voi ihanuutta, joulukieloja. Ne ovat kyllä parhaat kukat tähän aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat tosiaan, oikeita joulukukkia! Nuo nousevat piipotkin piristivät mieltä kovin!

      Poista
  24. Mä rakastan kielon tuoksua - voi kauneutta!!!

    VastaaPoista
  25. Tosi mielenkiintoista tuo kielojen kukittaminen. En ole kokeillut koskaan, kun amaryllisten kanssaa epäonnistuin täydellisesti. Tulee niin jouluolo kuvistasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vekki!

      Kielojen kukittaminen ei niin kauhean vaikeaa ollutkaan, kiitos suojakelin noin kuukausi sitten. Hain juurakot tuolta meidän metsän reunasta ja purkitin ne sitten. Toimin vain netin ohjeiden mukaan. Harmi, että amarylliksen kanssa ei ollut onnea!

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!