Kivipellon Saila

maanantai 26. joulukuuta 2016

Kukon askel...

...varmasti kaikki huomaavat tuon tärkeän asian tänään! 

Päivä on kukon askeleen pidempi kohti kevättä! 


Viikko sitten oli vielä luonto talven ihmemaa, mutta joulunaikaan satoi vettä ja piha muistuttaa suuressa määrin luistinkenttää!


Olen ollut ilmeisen kiltti ihminen tai muuten tonttujen kaveri! 
Pukki toi tullessaan paaaaljon ihania lahjoja! 
Yksi suurista toiveistani oli pöllön pönttö, ja sen sainkin! 

Olin sille löytänyt sopivan puunkin, mutta Kivipellon isäntä tyrmäsi laajoin perusteluin ajatukseni, pönttö menee siis hiukkasen toiseen paikkaan, mutta toivon, että näen joskus iltahämärissä tuon upean linnun äänettömän liidon kohti upeaa pesäpaikkaa. 

Pönttö tarkastettiin huolella, pojat ovat noissa pönttöasioissa lahjomattomia asiantuntijoita!


Onko siellä ketään, kyselee Sulo!

Siemenjuttuja hiljalleen olen tutkinut netin syövereistä ja on pakko jakaa instaystävältä saatu ihanuuskrassivinkki, joka tulee kasvamaan Kivipellossa ensi kesänä! Kaunotar on 'Phoenix a flaming colors'.

Toivotan Teille kaikille mukavaa Tapaninpäivää! 
Toivottavasti pieni auringonsäde kirkastaisi meidän kaikkien päiväämme!


44 kommenttia:

 1. Hyvä, että asuntotarkastajat ovat työssä näin joulunakin :) Meillä pojat on joutuneet olemaan koko joulun yläkerrassa ja/tai ulkona, kun hoitokoira on alakerrassa...se ei oikein perusta kissoista, toisin kuin oma Elmo-koiruli, joka on kissojen hyvä kaveri. Mukavaa Tapaninpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuntotarkastajien virka on tärkeä ja työaika 24/7, laatua pitää olla, uudet asukkaat ovat vaativia! Onpa teillä ollut vähän sovittelemista, Elmo varmasti on kissojen kanssa kaveri, kaikki koirat eivät ole kissoihin niin tottuneetkaan!

   Mukavaa Tapaninpäivän jatkoa sinne teillekin!

   Poista
 2. Olin eilen metsässä kävelyllä ystävän kanssa ja kaikki näytti niin keväisen vihreältä sateen puhdistamassa maisemassa. Nyt pilkahtelee aurinko. Minun puolestani voisimme hypätä tästä suoraan kevääseen :) Pöntön tarkastajat tekevät tärkeää työtä. Hyvää Tapania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on nyt niin keväinen ja vihreä, vaikka maa jalan alla routaisen kova kuitenkin. Kävin jo lumikelloja etsimässä, en löytänyt kuitenkaan, melkein onneksi. Olen samaa mieltä, kevääseen voisimme hypätä samantein. Pöntön tarkastus on tärkeä tehtävä :D

   Kiitos, samoin sinulle ja Nerolle!

   Poista
 3. Huomasin :D
  Meillä on satanut vettä lähes koko joulun ajan enemmän tai vähemmän. Ulkona oloahan se vähän on haitannut.
  Pojat taitavat hyväksyä pöntön koon ja mallin.
  Ajattele, katselin ja vastailin tässä tulojärjestyksessä blogipostauksiin. Lukiessani näitä siun paria viime postausta, pieni auringonsäde pilkisti pilvien lomasta, näkyy pieni pala sinistä taivasta! Kiitos kun toivoit meille sitä :)
  Mukavaa Tapaninpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin aamulla aurinko ihan oikeasti pilkisti, se tuntui hyvältä, samoin pidentyneen päivän hetket, mukavaa että aurinko vilkutti sinullekin edes hetken :D Meilläkin satoi vettä eri olomuodoissaan, märkää oli kovin eikä ulkoilu innostanut ihan kauhean paljoa.

   Pönttö on nyt hyväksytty ja pian se menee paikalleen, jotta pesintätouhut voivat alkaa, pehmusteetkin on laitettu.

   Kiitos Vikki, samoin sinulle!

   Poista
 4. Komea on pönttö! Täällä meillä on pyryttänyt lunta lähes koko aamun, mutta nyt alkaa sinistä taivasta pilkottaa pilvien lomasta. Jospa se aurinkokin sieltä vielä kurkistaisi. Hauskaa Tapaninpäivää ja hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komea on ja pehmusteet paikoillaan! Voi, onko teillä lunta!! Toivottavasti aurinkokin edes hetkeksi kurkkaisi pilven takaa!

   Kiitos Tiiu, samoin sinulle!

   Poista
 5. Voi pojat - ovat niin tärkeän näköisiä. Ja tärkeää hommaa tuo onkin. He takuulla tietävät ensimmäisinä sitten, kun pönttöön muuttaa asukas :-)
  Onpa teillä ollut valkoista! Täällä etelässä on nyt ihan lumetonta, tähän saumaan sopisi kevään tulo oikein hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuntotarkastus on vaativaa ja vakavaa puuhaa, sitä ei pidä laiminlyödä miltään osiltaan. Uskon, että pöntön elämää valvotaan, ehkä varovaisesti soveliaan matkan päästä, asukkaalla onkin kokoa vähän enemmän.

   Meillä kävi talvi pikaisesti ja toivottavasti kevät tulisi tuon pikatalven jälkeen, vaikka hetikin!

   Poista
 6. Pöllönpönttö oli hieno lahja! Toivottavasti sinne löytää asukas ja perustaa perheen. Se on kyytiä myyrille.

  Tuo krassi on mykistävän upea! Mun viime kesän krassit meni kaalikoiden suihin, toivottavasti ensi kesä on armollisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pönttö on upea! Meillä on saman taitavan rakentajan muidenkin lintujen pönttöjä kovassa käytössä. Toivon tosiaan, että pöllö tekee sinne pesän, myyriä riittää heillekin ihan varmasti!

   Tuo krassi sai minut ihan keväthurmaan, aivan uskomattoman kaunis ja aion niitä meille ensi kesänä laitella kasvuun. Meillä kaalikoi ei ole koskaan krasseihin iskenyt, ei muutkaan tuholaiset, onneksi! Armollista kesää täälläkin odotellaan!

   Poista
 7. Pöllöpönttöpojat! Ja mitä ihania tammenterhoja tuossa namuvadilla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pönttöpojat tarkastuspuuhissaan! Ihanat tammenterhot löysin Elsan lempituolista, esikoinen teki niistä asetelman namujen kanssa :D

   Poista
 8. Hieno joululahja! Hyvää Tapaninpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululahja on upea, saimme lahjaksi myös peuranherkkua - meille tulee siis oikea ruokintapaikka ja siitäkin olen niin iloinen! Oma pieni riistapeltoni ei ole vielä pupujakaan houkutellut, haenkin sieltä lehtikaalia kanoille. Sain joululahjaksi myös blenderin, joten lehtikaalit päätyvät myös isännän smoothieihin :D :D :D

   Kiitos! Mukavaa Tapaninpäivän iltaa sinne teillekin!

   Poista
 9. Moi. Upeat kuvat. Meillä meinaa ison linnun pöntön vallata talitiainen. Pönttö on hyvä tarkistaa. Meinasiko kissat suorittaa pesän valtauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sami! Onpa tintillä mahdoton ego, jos meinaa pöllönpönttöön asettua :D Pönttö pitää tarkistaa, pesänvaltaus ei liene nyt kyseessä, mutta huolellinen rakennustarkastus varmastikin :D

   Poista
 10. Kyllähän ton huomas siis päivän pidentyneen. Vähän pilkahti aurinko, aattona satoi silkkaa vettä.
  Meidän rauhallisesta aatosta postasin blogiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringon pilkahdus tuntui niin mukavalta, meilläkin satoi aattona vettä!

   Poista
 11. Moi. Rakennustarkastajat ovat tarpeellisia. Ihania kuvia. Kissat on niin söpöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matti Juhani! Rakennustarkastajilla on tärkeä rooli ilman muuta! Kissat ovat kyllä ihania :D :D :D

   Poista
 12. Kerrassaan ihastuttavalta vaikutti joulunne, mitkä kukat ja tunnelmat...wau...pöllön pönttö on jännä, kävivätkö pojat ihan sisällä asti tutkimassa? Minäkin tilailin ekat siemenet jo, niin ihanaa! Tuskin malttaa odottaa, että pääsisi kylvämään. Onnellista uutta puutarhavuotta sinulle toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä oli niin ihana joulunaika! Pojat tutkivat pöntön tarkkaan, sisätiloja ei onneksi kuitenkaan! Siementen tilaus on niin harrasta puuhaa, se täytyy aloittaa ajoissa ja tehdä harkiten, ettei mitään tärkeää unohdu! Kylvöaikaa minäkin odottelen kovasti!

   Kiitos Sametti Hortensia, sitä samaa toivon sinulle!

   Poista
 13. Kukonaskeleen verran kuulostaa jo aika hyvältä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukon askel kuulostaa ja näyttää hyvältä, tässä kohden tuntuu aika pitkältäkin :D

   Poista
 14. Oi, pöllönpönttö on hieno lahja, varsinkin kun virallinen tarkastuskin on suoritettu asiallisesti. Pöllö olisi kyllä hieno vieras pihapiirissä. Löytäsiköhän se pöntön, jos laittaisi meillekin tilaukseen. Vaikka mun lepakonpönttö ei olekaan houkutellut lepakkoja.....
  Vai pitäisi sitä jo siemeniä alkaa katsella ;D Aika mahtava on se krassi kyllä...
  Ihan selvästi oli päivä jo niin paljon pidempi! Meille kun sattui vielä aurinkoinen päiväkin tänään! Vaikka lunta saisi kyllä nyt tulla, kun se kevät ei kuitenkaan vielä tammikuussa ala!

  Kiitos Saila ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin pöntöstä niin iloinen, ihanuusminiän isä on tehnyt meille monta pönttöä, mutta tämä oli unelmien täyttymys, vaikkakin paikasta vielä neuvotellaan! Toivon, että pöllö löytää pöntön! Sen laittamisella on kohta melkein kiire, että ehtii ennen keväthurmaa!

   Siemeniä pitää katsella jo ilman muuta! Tuo krassi menee tilaukseen, esikoiden siemenet on jo tilattu Barnhavenista, inventaariolista on mielessä tukevasti - ailahdusvaralla tietenkin!

   Teillä paistaa aina aurinko...meillä satoi vettä ja oli niin pimeää, ihan mahdottoman pimeää. Lumi ehkä valoisuuteenkin auttaisi, mutta sitä saisi tulla vain maltillisesti!

   Mukavaa matkaa Teille!

   Poista
 15. Mutta kyllä, olenkohan ilonpilaaja kun sanon, että se kukonaskel on vielä niin olematon. Täällä Tampereella ei kukko ole vielä edes käynyt askeltamassa tai no......
  Töntöntarkastajat ovat niin söpöjä ja ilmeisesti ihan täyttä terästä. Odottelen täällä Unholassa sitä kukkoa tänne isoin harppauksin ja auringon säteitä kanssa, olisiko liikaa toivetta!
  Nyt menen kurkistamaan krassilinkkiäsi, kiitos ja hyvää uutta vuotta sinne teille 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöntöntarkastajat eikä töntön.......

   Poista
  2. Voi Molley-ihanuus, et ole ilonpilaaja, taisit vain katsoa ikkunasta ulos :D eilen meilläkin taisi olla samanlainen keli kuin teillä! Toivottavasti saamme auringosäteitä sinne Teille Unholaan kuin tänne Kivipeltoonkin :D ja kaikille muillekin!

   Meillä kukko askelsi - tai uskon niin, kanalassa ainakin pontevasti, mutta eiköhän se päivä ala hiljalleen kirkastumaan ja pitenemään kuitenkin ja harppauksin kaiken lisäksi!

   Pöntön tarkistajilla oli hyvä syyni ja tarkat silmät, hyvä koti pöllöperheelle, kunhan se puuhun saadaan ennen keväthurmaa :D

   Se krassi on ihana :D :D :D

   Poista
 16. Vaikka päivän piteneminen ei vielä näy, niin ajatus kukonaskeleesta ilahduttaa. Eikä siinä kauan mene, kun valon lisääntymisen jo huomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatus tosiaankin ilahduttaa ja valon määrää tarkkailee entistäkin tarkemmin, pienen lisän tuntee sisikunnassa :D Valon määrä lisääntyy melkoista vauhtia, pian sen huomaa oikein kunnolla!

   Poista
 17. Voi, ihanat tarkastajapojat :D. Pöllöpönttö kannattaa laittaa kauas lintujen ruokintapaikasta, muuten saattaa tulla ruokailijakato :D. Pöllö olisi kyllä ihana saada omalle pihalle asustamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat olivat tarkkoja ja puuhakkaista, tutkivat ja testasivat pöntön, sisälle eivät kuitenkaan menneet, onneksi! Sisällä siellä on jo heinää, laitamme hiukan sammaltakin vielä pehmukkeeksi. Laitamme pöntön kauas ruokintapaikasta, meillä kummallakin on selkeä visio paikasta, uskon että isäntä perustelee omansa perusteellisemmin ja tuonne kuusikkoon se sitten viedään :D Meillä asuu täällä pöllöjä, siis metsässäkin, useita - äänestä päätellen, mutta tuonne meidän metsän puolelle haluaisimme niitä vielä lisää, siellä asuu vasta yksi yksinäinen.

   Poista
 18. Toivorikkaus on meidän puutarhueiden hyve: päivä pitenee ja riittää että edes sen kukonaskeleen verran! Mahtava joululahja tuo pönttö, toivottavasti joku onnekas pöllö sen löytää asumuksekseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta Maria, me tarhurit olemme toivorikkaita, siksi jaksamme joka vuosi kasvattaa ja kylvää vaikka mitä, joskus tulee pummi mutta emme lannistu vaan jaksamme uudelleen ja uudelleen yrittää, samoin odottaa talven jälkeen päivän pidentymistä, valoa ja lämpöä!

   Tuo joululahja oli tosi ihana!

   Poista
 19. Voi sitä onnekasta pöllöä, joka tuon pöntön ensiksi löytää..!! Kyllä nuo joulun sateet muuttivat taas luonnon keväisen näköiseksi, mutta säätiedotukset kertovat karmivaa viestiä hyytävästä talven tulosta. Ettei vaan pakkanen meidän kasvejamme koettelisi, ja siinä samalla meitäkin.. Pidetään peukkuja keväälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkuja keväälle, toivottavasti ei tule sellaista pahaa talvea uudelleen, yksi riitti! Lumi kyllä suojaisi ihmeen hyvin.

   Toivottavasti saamme pöntöön asukkaan, komean pöllön!

   Poista
 20. Hieno pönttö, siitä tulee varmasti hyvä pesäpaikka pöllölle.
  Valoa kohti mennään, se on tässä talven keskellä yksi parhaista asioista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pönttö on hieno lahja ja hyvä pesäpaikka pöllölle! Valon määrän lisääntyminen on kyllä yksi parhaista asioista!

   Poista
 21. Hyvä, että rakennustarkastajat tarkastivat ja mitä ilmeisimmin hyväksyivät pöllönpöntön :) Toivottavasti saat sinne asukkaan. Ihanaa, että kohti kevättä mennään. Liisa

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!