lauantai 27. tammikuuta 2024

Ajatuksia värimaailmasta...


Tänään on sadellut hiljaleen lunta. Sää lempeän harmaa. 

Nyt jäätyäni eläkkeelle ja elimistö on toipunut hiljalleen yli 40 vuoden vaativasta työtahdista, luovuus ja huolenpito kehosta on lisääntynyt huomattavan paljon. Minulla on mahdottoman paljon suunnitelmia, mitä kaikkea haluan tehdä ja missä haluan käydä ja tietenkin pitää huolta niin rakkaista kuin itsestänikin.

 Neulontaan olen palannut jälleen, minulla on vahva usko, että illalla ennen nukkumaan menoa neulominen rauhoittaa yöuneni, autonominen hermosto lepää ja yöuni on virkistävää. En tiedä onko se totta vai tarua, mutta tykkään neuloa, leikkiä väreillä ja tehdä kaikkea kivaa niin meidän Muruille ja hiukan muillekin.




 

Värimaalimaa pohdin alkuun melkoisen paljon, mutta viime kesän Jäämeren reissulla minulle selvisi, että luontohan on täynnä erilaisia väripaletteja, joten kamera esiin ja kuvaamaan ja ennen uuden neuleen aloittamista katson kuvia ja kuvamuistot siirtyvät neuleisiin, aika ihanaa!

Jäämeri hurmasi minut aivan kokonaan, kuvat Norjasta Vannøyan saarelta.

 Väripaletti löytyy ihan pienistäkin asioista!


Värimaailmani on voimistunut, musta-valkoinen-harmaa -maailma on jäänyt taakse ja väriä on tullut elämään.






Mutta, nyt täytyy jatkaa lauantain puuhasteluja ja uusin neule tietenkin kutsuu, lämmin ruskea, siihen hiukan valkoista ja loput värit sitten ovatkin vielä arvoitus.


Kaikkea hyvää Sinulle!










 

22 kommenttia:

  1. Ihanaa kun heräsit, kevät on kohta täällä!

    VastaaPoista
  2. Neuleiden värisuunnittelu on yksi kivoimmista asioista koko elämässä! Ja juuri tuokin, että sitä voi keksiä sitä mukaa kuin työ etenee.
    Ihanat, ihanat kuvat Jäämeren rannalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värisuunnittelu on todella kivaa puuhaa ja olen jopa valmis purkamaan enemmänkin, jos värimaailma ei iske silmään oikealla tapaa! Tuota uuden villapaidan värimaailmaa en sen enempää ole miettinyt, mutta mulla on Jäämereltä kiviä ja simpukankuoria sekä hiukan korallia kupissa - niistä saa jo oivallisen yhdistelmän - sinistä eri sävyissä, ruskeaa, valkoista ja pieni määrä oranssia, sellaista kuin ravun saksissa oli.
      Jäämeri on todella ihana paikka! Minulla jostain syystä jotkut paikat puhuttelevat paljonkin, joskus jopa kutsuvat, kuten Saana teki ennen sen valloitusta ja senkin jälkeen. Mutta tuolla Vannøyan edustalla on saari Nord-Fugløya, joka puhuttelee minua aivan samalla tapaa. En tiedä mistä se johtuu! Tuon saaren edustalta sain hyvin kalaa, painolla ja syvyyttä ihan rannassa oli 111 metriä!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kaunis kiitos! Jäämerellä oli aivan ihana viime kesänä käydä, värimaailma oli huikea ja kuvaus ilman suodattimia antoi huikeat kuvat joihin palaan aina aika-ajoin, sieltä saa hyvää inspiraatiota neuleisiin.

      Poista
  4. Ihanat värit noissa maisemakuvissa! Luonto osaa tarjota mitä hienoimpia näkymiä, kun vain malttaa pysähtyä niiden ääreen. Olen itse huomannut sen, että eri elämänvaiheissa värit puhuttelevat eri tavalla kuin ennen. Minulla oli ennen musta, tummansininen ja vaaleanvihreä varsinkin paidoissa lempivärejä, nykyisin tummansininen ja vihreä ovat korvautuneet punaisen sävyillä, erityisesti lämpimät, murretut korallin sävyt vetävät puoleensa. Ehkä sinullakin on nyt tullut sellainen vaihe, että mieli kaipaa erilaisia värejä kuin aiemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maisemat, auringonlaskut ja -nousut, päivän pilvimuodostelmat ja luonto on todella kaunista myös Jäämerellä, sävymaailma ihana ja inspiroiva! Tuo värimaailma-asia on aivan kuten kirjoitit, varmasti elämänvaiheesta kiinni. Olin tiukasti mustavalkoisen ja harmaan ystävä, puutarha keltainen ja oranssi oli muualta kuin kasvimaalta ehdottomasti kielletty (paitsi narsissien kohdalla). Elämäntilanne on nyt muuttunut, värit ovat ihania ja osa uutta minääni!

      Poista
  5. Onpas upeita värejä kuvissa. Jäämeren alue on todella upeaa aluetta. Myö tykätään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit olivat Jäämerellä todella upeat, vallankin aurringonlaskut ja meren sävy - ihania! Jäämeren alue on upeaa, siellä olen usein käynyt mutta tuo viime elokuun kalareissu muutti kaiken, Jäämeri vietteli minut!

      Poista
  6. Niin kauniita neuleita kaikki ja hienot maisemakuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos! Pohjoisessakin maisemat ovat todella upeita!

      Poista
  7. Ihanat värit jäämeren luonnossa ♥
    Oletkin ollut tosi ahkera neuloja, varmasti inspiroi erityisesti se, että saat kutoa niille sinun muruillesi.
    Minäkin teen nyt vaihteeksi villasukkien sijaan iloisen harmaata villajakkua itselleni.
    Ihanan pehmeää helmenharmaata lankaa on todella rauhoittavaa ja rentouttavaa kutoa.
    Ihanaa pian alkavaa helmikuuta ja kevättalvea sinulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit olivat todella hurmaavia, eipä mitään suodattimia kamerassa tarvittu! Niin maisemat kuin merikin vietteli minut ihan täysin ja haaveet uudesta matkasta elävät!

      No nyt on ollut aikaa neuloa, niin itselle kuin Muruille! Sain jo hiukan palautetta että voisin yhden isännän villapaidan (sata vuotta vanha) korjaaminenkin pitäisi hoitaa, mutta uuden tekeminen on mukavampaa kuin korjaaminen tässä kohden. Kaikkia ihania malleja riittää loputtomiin, mutta aika alkaa olemaan kortilla. Helmenharmaa on todella kaunis ja lempeä väri ja sopii niin monen eri värin kanssa yhteen. Kutominen on todella mukavaa, täytyy vain hankkia se niskan takaa tuleva valo jotta illallakin ei isäntää harmita, kun koko talon valot on päällä että näen tehdä kirjoneuleita.

      Kiitos, kiitos samoin!

      Poista
  8. Hienoja neuleita tiet, väritkin on kauniit. Muruille on mukava tehä neuleita ja muitakin vaatteita. Tuo merimaailma on tämmöselle järvi immeiselle ihan vieras, Norjan jylhiä maisemia ois mukava käyvä kahtomassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Ulla! Näitä neuleita on niin kiva tehdä Muruille ja välillä itsellekin, ajatukset lepäävät ja sitä aina välillä tarvitsen. Jäämeri on upea paikka, olen siellä käynyt usein, mutta viime elokuun kalareissu oli ihan huippujuttu, niin maisemat, valo, kalansaaliit, meri...vietteli ihan täysin!

      Poista
  9. Hienoja värejä ja kuvia! Onnea eläkepäivistä :)
    Jäämeren maisemat, vaikka kuinka niitä monessa paikasa kehutaan, ei ole minua houkuttaneet koskaan. Ehkä kylmyydestä kärsivänä Jää...ei huokuttele, vaikka hienoja on värit.
    Mutta tuota ajatusta, että neulominen illalla toisi paremman unen, on kyllä pakko kokeilla. Välillä tulee taas valvoskeltua :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos! Nyt olen niin onnellinen, pitkä työura on takana ja on aikaa ja mahdollisuus tehdä hiukan matkoja ja täällä kotona nauttia neulomisesta ja kohta taas puutarhan hoidosta.
      Viime elokuulla Jäämerellä ei ollut kylmää lainkaan, päinvastoin, lämmin sää yllätti! Olin varautunut hyvinkin villavaatteilla ja niitä ei paljoa tarvittu, no merellä kyllä.
      Mulla on sellainen aktiivisuusranneke. Olen siitä seurannut, että ainakun hiljennyn illalla neulomaan, yöllä autonominen hermosto lepää paremmin ja uni on levollisempaa ja virkistävämpää. Kannattaa kokeilla!

      Poista
  10. Katselin kuvassa kämmenissäsi olevia simpukankuoria ja kaikkea muuta löytämääsi. Niissä on kerrassaan hienot sävyt. Turha keksiä pyörää uudelleen, kun väriyhdistelmät on meillä silmiemme edessä, jos vaan huomaa katsella. Kauniita kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, värimaailma - yhteensopivat värit löytyy aivan läheltä luonnosta ja sen kauneudesta! Nuo simpukat, korallit ja kivet olivat niin ihania ja niistä saan oivallisen väriyhdistelmän neuleeseen, samoin upeista auringonlaskuista, sieltä löytyy sähäkkyyttä melkoinen määrä. Tuo elokuinen Jäämeren matka tältäkin osin avasi silmiäni vielä enemmän luonnon kaudeudelle!

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!