keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Kevättä ilmassa

Meidän mäellä oli eilen illalla ja yöllä melkoinen meteli ja räiske. Raketteja ammuttiin varmaan tavallista enemmän. 
Sulo tietenkin nautti, 
mutta Nöpö-ressukka oli piilossa pimeässä pannuhuoneessa. Aamulla keräilin palaneita raketteja pihalta. 

Lemmikkiystävällinen, pah sanon minä!

Harmittelin - en tykkää raketeista ollenkaan! 
Yksi palanut raketti löytyi kasvihuoneen vierestä, 
toinen liiterin seinustalta. 
Onneksi ei tullut tulipaloa! 
Toivon hartaasti, 
että rakettien ammunta kiellettäisiin kaikilta muilta paitsi ammattilaisilta!

Metsälenkillä vietiin metsän eläinten ruokintapaikalle jyviä ja ihailimme kuusitaimikkoa.

Pihakierrokselta etsin jotain kukkivaa...ja kyllä löysinkin! 
Sitkeä Tuulikki-orvokki oli kukassa. 

Tuulikki
              Olin iloinen, että jouluruusut olivat nupulla 💖 toivon                                       niiden kukkivan vasta keväällä. 

Helleborus niger
                 Alastomatimmet (colchium autumnale pukkaavat                             nuppuja, vaikka niitä yritin peitellä - turhaan siis.
Muutakin mukavaa löytyi!Beatrix Potter -maassa oli meheviä lehtiruusukkeita.

Oikein mukavaa alkanutta uutta vuotta ja vuosikymmentä!

Päivä on jo pidentynyt!


56 kommenttia:

 1. Ihanaaaaa!
  Paitsi tuo ensimmäinen aiheesi. Raketit raivostuttavat täälläkin. Ne saisi kieltää ihan kokonaan, mutta ykstyisihmisiltä kieltäminen olisi edes hyvä alku. Eilen uutisia katsoessa meinasi tulla itkupotkuraivari niistä Sydneyn ilotulituksista ja samaan aikaan kokonaisia asuinalueita palaa, ihmisiä palaa autoihinsa ja luonnoneläinten kärsimykset ovat sellaisia, ettei kestä ajatellakaan. Meilläkin varmasti luonnoneläimet pelkäävät raketteja, vaikka eivät toivottavasti vahingoitukaan niistä. Mikseivät ihmiset pistä niitä rahoja vaikka luonnonsuojeluun. Lähes otin yhtä miestä kauluksesta kiinni, kun olin kaupassa käymässä ja ohi mennessä kuulin, millaisella summalla hän raketteja siinä ulkopuolella osti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin eilen illalla ihan tuota samaa, miten kukaan edes ajattelee siellä Australiassa, missä on hirveä kuivuus, raketteja ampua - ihan uskomatonta! Rakettirahoille riittäisi parempiakin kohteita ja tuossa naapurustossa paukuteltiin ihan mahdottoman paljon, viimeiset hetki sitten! Kun käytiin ruokintapaikalla, haaveenani oli kuvata eläimiä, mutta eihän siellä ollut yhden yhtä, pelokkaina varmaan ovat menneet suuriin metsiin suojaan! Nuo tuollaiset uudet äänettömät raketit ovat ihan irvokkaita, paras olla ampumatta ollenkaan!

   Oli niin kivaa löytää vihreää ja kukkivaa tänään 😊💖😊

   Poista
 2. Yhdyn teidän ajatuksiin, Australian manner ja sen eläimistö + ihmiset ja heidän kotinsa tuhoutuvat ja kansa vaatii komeita ilotulituksia, käsittämätöntä! Eikä mene vuottakaan, ettei meillä joku vammaudu rakettipuuhissa. Jos on ammuttava, niin ammattilaisille koko homma. Mutta positiivisiin puutarhatunnelmiin on myös mukava yhtyä, uusia piippoja tammikuussa, toivotaan, että pääsevät lumipeitteen alle ennen paukkupakkasia, jos niitä nyt edes tuleekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon raketit myös ammattilaisten käsiin, niin paljon ihan turhaa vahinkoa syntyy amatöörien ammuskelussa. Ja tuo Australian juttu on ihan mahdoton, lähes käsittämätön!

   Kesät hiipii hiljalleen, varmaan lunta vielä tulee ja pakkasta, mutta päivä pitenee ja pikkutaimet puskevat poteista iloiten!

   Poista
 3. Tuleehan niistä roskaa, saastetta, käryä. Miksihän ei luonnonsuojelijat ihmeemmiin Niitä vastusta. Australian tilanne on sitten tosi kamala. Edes siellä olisi luullut järjen voittavan.
  Ihmisillä tuntuu olevan rahaa paljon käytössä hyvinkin moneen ei niin välttämättömään asiaan. Mutta ei voi muuttaa muita, kuin vaan itseään.

  Onhan outoa tämänkin talven vietto kun tähän aikaan kukkii. Mitenkähän kylmä kesästä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, samaa ihmettelen myös! Australian tilanne on ihan mahdoton!! Raha on niin moninainen käsite, minulle perusasiat ovat tärkeimmät ja voin säästää monessa kohtaa - raketteja en ole koskaan edes ostanutkaan.

   Toivottavasti kesä on kuitenkin kesä, lämmin, leppoisa vaikka sataakin joskus voi!

   Poista
 4. Amen to that ! En kyllä mitenkään pysty ymmärtämään Australian ratkaisua ja muutenkin olen aika nuiva rakettipommitteluihin. Kauniitahan ne ilotulitukset ovat mutta ilmankin voi olla.

  On kyllä ollut taas kerran äärilaitojen talvi, lämmöt seilaa hurjalla syklillä laidasta toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, I agree!! Raketit ovat kauniita, silti ammattilaisille ne antaisin ihan kokonaan!

   Totta! Saa nähdä mitä tuleman vielä pitää, juuri mietin ja kommentoin Maritin kanssa, viime vuonna Norjassa oli lunta niiiiin paljon, ja nyt ei ollenkaan - saati meillä!

   Poista
 5. Samoilla linjoilla olen kanssasi tuossa rakettiasiassa. En ymmärrä moista paukuttelua ollenkaan. Kovin näyttää keväiseltä kuvissasi. Onnellista uutta vuosikymmentä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Raketit ovat mielestäni ammattilaisten 'heiniä'.

   Poista
 6. Hyvää uutta vuotta Saila! Rakettien ampuminen saisi loppua!

  VastaaPoista
 7. Kyllä saisi raketit kieltää ei-ammattilaisilta kokonaan, ihan turhaa rahan ja ympäristön kulutusta. Julkisetkin showt voisi korvata vaikka jollain hienolla musiikki-/valoshowlla joka olisi elämys ja taideteos.

  Minua myös otti päähän tuo Sydneyn päätös maastopalojen keskellä ampua raketteja ja ei voinut kuin ihmetellä joidenkin ihmisten tyhmyyttä. Voi teidän Nöpö-parkaa... :( Meidän Mimma ei onneksi raketteja pelkää, halusi vaan eilen illalla ikkunan auki kun kuuli pauketta ja meni katselemaan mutta täällä aika vähän raketteja ammuttiin. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi, viime vuoden lopulla Tampereella oli ihan uskomaton valoshow, korvasi monin verroin raketit!

   Australian tilanne on ihan järkyttävä ja vielä raketit... Nöpö pelkäsi, onneksi ampuminen loppui - meillä vasta uudenvuoden päivän illalla. Onneksi vuosi taas mennään rauhassa, toivottavasti amatöörien ammuskelu kielletään! Voi Mimmaa 💖

   Hyvää uutta vuotta Linda!

   Poista
 8. Hello again, Saila!

  I agree very much about fireworks. All animals out in the wood will also be very afraid. My to cats was afraid last evening. They can make laser fireworks :)

  Your garden looks like spring. We have a little snow, but soon it will melt away too. Happy new garden year, Saila!
  Hugs 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello, dear Marit!

   I think, animals mostly are afraid of fireworks. I hope, that the professional only use them!

   It so incredible, You tell about Your weather and in a couple of days the same weather is here - again 😊, now we have a little snow, but...

   Happy New year to You 💖 Hugs!

   Poista
 9. Tosiaan kevättä ilmassa noissa kuvissa!
  Meillä Bunny on tottunut niin jokaviikkoiseen paukutteluun täällä, ettei paljon välittänyt jyskeestä.

  Toivotan ihanaa ja onnentäyteistä vuotta 2020 sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättä on ilmassa, silti uskon, että lunta ja pakkasta vielä saadaan! Olipa hyvä, että Bunny ei ollut paukkeesta harmissaan!

   Kaunis kiitos!

   Poista
 10. Päivä on jo tosiaan pidentynyt :)! Tänään kävelyllä auringonpaisteessa bongasin ikivihreitä kasveja luonnosta enkä yllättäen kaivannut ollenkaan lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä on pidentynyt jo huomattavasti! Luonnossa on nyt mukava kulkea, vaikka on pikkaisen lunta, silti on mukavaa ja valoisaa!

   Poista
 11. Oikein hyvää alkanutta vuotta sinullekin :-)

  VastaaPoista
 12. Turhan paljon eilen ammuttiin löysää rahaa ylös taivaalle. Meillä Pena-kissa pelkäsi ja makasi keittiö tuolilla pöydän alla.
  Päivä on jo hieman pidentynyt ja se on tosi iloinen asia. Vesisadetta en kyllä yhtään kaipaa, sitä sorttia on kyllä saata jo ihan riittävästi.
  Hyvää tätä vuotta toivottelen ja uutta vuosikymmentä myös. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikn löysää rahaa ja mitä sillä rahalla perheelle olisi saanut muutakin - ruokaa?

   Lunta saatiin pikkuisen ja nyt on valoisampaa, saa nähdä miten sää vielä muuttuu. Vesisadetta en harmittele, pohjavedelle se tekee hyvää kuitenkin.

   Oikein ihanaa alkanutta vuotta ja vuosikymmentä sinullekin!

   Poista
 13. Lunta siellä näkyy olevan ihan yhtä paljon kuin täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta ei vielä ole tullut, mutta sitä vielä saadaan 😊😊😊

   Poista
 14. Sullon puutarhas jo palio lupaavia näkymiä. Hyvää uutta vuatta ja kokonaasta vuasikymmentä!

  VastaaPoista
 15. Ihania elonmerkkejä puutarhassa, vaikka eihän nuo nyt oikein tähän vuodenaikaan sovikaan. Jospa kuitenkin tulisi lunta niiden suojaksi ennen kovia pakkasia. Hyvää alkanutta puutarhavuotta ja vuosikymmentä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi lunta kaipaankin, vaikka ihanaa noita kevään ensi herääjiä on seurata!

   Kaunis kiitos!

   Poista
 16. Samaa mieltä raketeista. Kissat säpsähtelevät niitä, mikä tosin ei ole mitään siihen verrattuna, mitä jo aikoja sitten edesmeneen koiran kanssa oli. Itsekin säpsähtelen paukkuja ja pelkään, että raketti osuu rakennuksiin tai muuhun palavaan. Roska inhottaa myös, tosin sen määrä tuntuu ehkä hieman vähentyneen vuosien myötä.

  Minulla kukkii jouluruusut penkissä. Oikein kauniita toki ovat, mutta mieluummin haluaisin tähän aikaan vuodesta katsella hankea enkä kukkia.

  Mukavaa uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakettien ammunnan antaisin ammattilaisten käsiin ihan kokonaan! Itse en niistä välitä ja Nöpö-kisu pelkää ihan mahdottoman paljon! Roskasta en tykkää ollenkaan ja nyt tuntui nuo pari vähältä piti -juttua ihan mahdottomalta!

   Nyt on jouluruusujen kukinta-aika ja kukinta onneksi jatkuu keväällä siitä mihin se nyt jäi, kukat hieman lumesta ja pakkasesta kärsivät kuitenkin. Lunta minäkin kaipaan, en liukkautta enkä kovaa pakkasta. Hiihtämään tekisi mieli!

   Kiitos Elina!

   Poista
 17. Minulla meni vuodenvaihde sairastaessa ja yhtään ainokaista rakettia en nähnyt. Minä pidän raketeista ja joka vuosi olen jonkun padan ostanut. Mutta nyt jäi ostamatta.

  Meillä on kyllä aina paukuteltu oman pellon reunassa. Silloinkin kun oli hevosia. Osa niistä pelkäsi, osa ei. Mutta tälläiseen yhden päivän paukutteluun pystyi niin hyvin varautumaan niiden kanssa ja hoitamaan asiat niin, ettei niille tullut ihan kauheasti ylimääräistä stressiä.

  Lehmä ei korvaa lopannut ikinä raketeille ja eivät noi lampaatkaan kauheasti hötkyile. Ei sen enempää kuin mistään muustakaan normaalista poikkeavasta.
  Kanat ovat aina rauhassa orrella ja kissa ja koirakaan eivät välitä.

  Kangasalla ja tässä Kuhmalahdellakin oli omat ilotulituksensa, mutta en jaksanut kumpaakaan lähteä katsomaan. Koko uusi vuosi ei tuntunut yhtään miltään. Kiitos tämän flunssanperkeleen, minkä kourissa olen edelleen.

  Toivottavasti tämä uusi vuosi olisi terveempi kuin edeltäjänsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmin paikka!

   Raketit ovat kauniita katsella, mutta silti antaisin ne ammattilaisten käsiin, koskaan en niitä ole ostanut. Mukavaa kuitenkin, että kunnat ja kaupungit järjestävät yhteisöllisiä tilaisuuksia, vaikka raketit voisi varmaan korvata vaikka valoshowlla.

   Olenkin seurannut IG:n kautta, että pitkään oletkin sairastanut - täällä vähän sama juttu! Pari ab-kuuria ja kortisonia...onneksi kevättä kohden mennään ja ajoissa parannutaan.

   Toivottavasti! Hyvää uutta vuotta, Marketta!

   Poista
 18. Sydämellistä uutta vuotta Saila. <3

  VastaaPoista
 19. Oi, että siellähän on ihan kevät! <3
  Oikein onnellista uutta vuotta ja vuosikymmentä Kivipeltoon!

  VastaaPoista
 20. Minä en ole vielä kokenut että kevättä olisi ilmassa muutakuin unelmissani. Mutta todella siellä sinulla on luonnossakin jo muistutus keväästä. Rakettiasiaan en ota sen enempää kantaa kuin . Itse emme ammu niitä ja jokainen joka ampuu voisi itse korjata omat roskat pois. Olimme pojan lapsien kanssa ja ilta meni mukavasti ja aikaisin nukkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät lähenee hiljalleen ja unelmat käyvät toteen! Uuden vuoden raketit jakaa mielipiteitä, ja niin saa ollakin - itse en niistä pidä enkä niitä ostakaan. Mutta kauniita ne on katsella. Meillä toinen kisuista pelkää ihan mahdottoman paljon pauketta.

   Poista
 21. Meillä ei täällä maalla onneksi kuulunut tänä vuonna rakettien paukuttelua, joskus on ollut toisin. Toivoisin, että tuosta luovuttaisiin, edellinen koiramme oli täynnä kauhua paukuttelun ja myöhemmin myös ukkosen aikaan. Se oli surullista katsottavaa. Onpa sinulla keväisen näköistä! Toivoisin, että minunkin jouluruusuni kukkisivat keväällä penkissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella surullista katseltavaa, kun eläin paukkuja pelkää! Toivottavasti ammattilaisten käsiin ainoastaan ammuskelu annettaisiin!

   Jouluruusut ovat meillä nupulla, toivon, että sinunkin jouluruususi kukkisivat keväällä kauniisti!

   Poista
 22. Upeat uudenvuoden kukkijat löysit omasta puutarhastasi! Kyllä Suomenkin puutarhakausi on näköjään pitkä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea ihanaa löysin!

   Suomi on pitkä ja kaunis maa, puutarhakausi on melkoisen pitkä 😊

   Poista
 23. Valo on kuitenkin lisääntynyt, vaikka tällä hetkellä tuiskuttaa pöllyävää lunta. Muuten ei kovin keväiseltä tunnu. Mielessä on jo kevät, sillä siemenluettelot tipahtelevat postilaatikkoon. Antoisaa vuoden alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin tuiskuttaa ja pilviverho peitti niin, että valot oli pakko laittaa päivälläkin.

   Mielessä kevät ja pian on siementilausten aika!

   Kiitos Pirkko!

   Poista
 24. Mukavaa tätä tiutiu-vuotta. Siitä se lähti jälleen ja kohta onkin juhannus. Tuo rakettien räiskyttely saa minut myös kiukun valtaan. Karkki on ihan paniikissa, valittaa kovaan ääneen pelkoaan. Minulta ei heru yhtään sympatiaa ampujille eikä myöskään yhtään syytä miksi niitä pitää ampua. Toivon myös hartaasti, että kielletään.
  Ensimmäinen siemenluettelokin tipahti postilaatikkoon. Nyt vaan on oltava maltillinen. Eiks vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ystäväni! Uskon, että tiutiusta tulee oikein hyvä vuosi ja aloitus uudelle vuosikymmenelle myös! Joo, noinhan se menee, aika saa siivet ja sitten vain mennään. Tammikuu on jo ohi ja helmikuu hyvässä vauhdissa 😉! Uskon, että Karkki oli kauhuissaan raketeista! Toivottavasti ne pian kielletään, no paitsi ammattilaisilta. Maltti on valttia!

   Poista
 25. samat oli mietteet täällä uudenvuodenaattona. en ollut uskoa korviani, kun kuulin ettei australiassa luovuta mittavasta ilotulituksesta! asiat ei ole nyt ihan oikeassa arvojärjestyksessä siellä ja ei monessa muussakaan paikassa...
  luonto on kyl ihan sekaisin näistä leudoista ilmoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto oli ihan sekaisin tammikuussa, onneksi tuli lunta - siitä olen iloinen, hiukan suojaa kasveille!

   Rakettitouhu oli ihan mahdotonta niin siellä Australiassa kuin täällä meilläkin!

   Poista
 26. Säät ovat kyllä olleet vaihtelevat, mutta ihanaa, kun päivä on pidentynyt ja aurinkokin pilkistää. Mukavaa vuotta 2020 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Päivän pidentyminen tuntuu jo kovin, valoa tulvii! Olen niin iloinen, kun saimme luntakin!

   Poista
 27. Täälläkin kerättiin naapureista ammuttujen rakettien jämiä, voisi kyllä rajoittaa hieman...
  Ja ah, ihana <3 jouluruusu. Sain lahjaksi kaksi ja mietin, että miten niiden kanssa nyt toimin, että olisivat keväällä istutuskunnossa... Nyt on routaa maassa, joten ei mitään saumaa kaivaa istutuskoloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raketit pitäisi antaa vain ammattilaisten käsiin, vaaraa tuovat niin eläimille kuin rakennuksillekin, kauniita kyllä katsella, mutta jotain muuta voisi keksiä tilalle!

   Jouluruusu on ihana, sain uuden joulukukaksi ja upotin sen purkkeineen kasvihuoneen multaan, peittelin sitä hiukan syksyn lehdillä.

   Poista
 28. Lämmin osanottoni. Arvelinkin, että jotain tuon tyyppistä elämässäsi on tapahtunut. Olen kaivannut postauksiasi ja tavallaan myös surrut ajatusta, että olisit blogielämän jättänyt.
  Pahoittelut myös, etten ole aiemmin kommentoinut. Joulunaika meni reissussa ja osittain siksi olen edelleen hiukan jälkijunassa blogien lukemisessa ja kommentoinnissa.
  Rakettitouhusta olen kanssasi samaa mieltä. Meidän nurkilla paukuttelu kestää tuntitolkulla ja taivaalle lennätetään surutta satoja euroja. Kerään sitten niitä roskia viikkotolkulla omasta puutarhasta ja puistosta. Enää ei tarvitse oman kissan vuoksi murehtia. Juuso pelkästi valtavasti ilotulitusta ja oli säikky jälkeenpäinkin vielä monta päivää. Lähistöllä on useampi hevostalli, joiden omistajat ovat toivoneet mieluummin keskitettyä ja valvottua ilotulitusta.
  Toivotan sinulle oikein hyvää alkanutta vuotta! Lumettomuudesta ja oudosta talvesta huolimatta mennään ilolla kohti valoa ja uutta kasvukautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Hiljalleen palailen tänne blogistanian puolelle - ikävä minunkin sinua on ollut!

   Juu, hiukan luin postauksia ja huomasin, että lomareissussa olet ollut, toivottavasti matka oli antoisa!

   Taivaalle todellakin ammuttiin paljon rahaa, jolla olisi voitu tehdä hyvää monelle ihmiselle ja perheelle, mutta tietenkin joku sai niistä iloa ja kauniitahan ne ovat, mutta turhia! Monella eläimellä oli surun päivä vaihtuva vuosi.

   Kiitos! Kevättä kohden mennään, ilolla kohti valoa!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!