Kivipellon Saila

perjantai 8. maaliskuuta 2019

Pelargoniunelma

Talvella tein ratkaisevan päätöksen: 
en hanki enää yhden yhtäkään pelakuuta. 
Talvi koetteli omia vanhoja niin kovalla kädellä, 
talvetuspaikka on ainoa mahdollinen ja epäsuotuisa valitettavasti.

Mutta!

Jotain tapahtui, jotain joka herätti pelakuu-unelmani henkiin! 

Nyt meillä kasvaa pienenpieniä siementaimia. 


Pistokkaita otin maltillisesti 


ja parin viikon päässä oleva Tukholman puutarhamessumatka innostaa lisää. 
Ostoslistallani on pelakuita, tietenkin! 
Tuskin maltan odottaa, mitä kaikkea ihanaa löytyykään! 
Ja mikä parasta, 
matkaseuralaiseni ovat tässäkin asiassa hyvin kannustavia!


Oikein ihanaa Naistenpäivää teille kaikille!


Oikein ihanaa vauhdilla etenevää maaliskuuta 
ja mukavaa viikonloppua!


51 kommenttia:

 1. Pelaguu-unelma on tarttuva, eikä yhtään hullumpi tauti. Lämpimät onnittelut monista pelaguuvauvoista.
  Oikein ihanaa Naistenpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelakuu-unelma on todellakin niin tarttuvaa ja ihana unelma! Haaveilen kaikenlaisista ihanista pelakuun taimista jo nyt, eli hurahdus täydessä vauhdissa - jälleen!

   Kiitos!

   Poista
 2. Aurinkoista naistenpäiää<3 Mä en viime syksynä laittantu pelakuita talvetukseen. Olen myös malttanut olla menemättä hakemaan pistokkaita, vaikka se ottaa kyllä todella koville... Ehkä kun menen niin siellä ei enää ole mitään jäljellä. Tänä keväänä en ilmeisesti pääse Tukholmaan, odotankin innolla, muiden kuvia ja ostoksia. Kivaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati!

   Mietin pitkään viime syksynä, josko kokeilisin pistokastaimetusta. Aioin, mutta hyvä aikomus hurahti jonnekin. Nyt laitoin siementaimia tulemaan jokusen, samoin pistokkaita. Haaveilen muutamista ihanuuslajikkeista, joita varmaan löydän Tukholmasta ja onhan minulla kannustavaa seuraa mukanani, heiltä ei ihanuuspelakuut jää huomaamatta!

   Poista
 3. Ymmärrän vallan mainiosti unelmmoinnin, pelakuut ovat niin hurmaavia.
  Olen kohtuullisen onnistuneesti saanut talvehtimaan noin 12 vuotta Mårbacka -lajiketta. Ainahan niistä joku talveen kuukahtaa, mutta muutama selviää. Vanhan talon viileä eteinen on suureksi avuksi.

  Ihanaa naistenpäivää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä unelmointi on tosi ihanaa! Mårbackat ovat tosi ihanainen pelakuuperhe. Mullakin kaikki vanhat lajikkeet ovat säilyneet hengissä, mutta kirjavalehtisten kanssa on ollut ongelmaa. Viileä eteinen on varmasti tosi suotuisa talvetuspaikka!

   Kiitos!

   Poista
 4. Oman (hyvin rajallisen) kokemuksen mukaan siementaimet ovat pistokkaita kestävämpiä, joten ehkäpä saat paremmin pelakuut menemään ensi talven yli!

  Voi Tukholma, en ole koskaan käynyt ja jää varmaan nytkin väliin. Mutta ehkä ensi vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivon, onneksi nyt mennään kevättä kohden huimaa vauhtia!

   Tukholman messuilla pari kertaa olen käynyt, viime vuosi jäi väliin, nyt taas mennään 😊

   Poista
 5. Hih, no eipä nyt ihan siltä näytä, että olisit pelakuitta tänäkään vuonna :-D Niitä saattaa kohta jopa olla entistä enemmän. Ihanaa Tukholman-matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mielen saa tässä asiassa muuttaa ja mitä muuta voikaan, pelakuut ovat ihania! Kohta niitä on varmasti vaikka kuinka!! Kiitos!

   Poista
 6. Tervetuloa meidän pelargonihullujen joukkoon. Pelargoni on niin upea, supisuomalainen. Talvetuksessa oli monella tänä vuonna ongelmia, minulla myös. Pelargonihullut kokoontuvat ensin 13.4. Lietoon pelargonitapahtumaan ja tietysti 29.6. Poriin vuoden tärkeimpään tapahtumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saako näistä tapahtumista jostain lisätietoja? Kiinnostaisi!

   Poista
  2. Voiko tässä seurassa muuksi tullakaan, sinun viehtymykseen minulla on vielä tovi matkaa, mutta perässä tullaan ja kovaa vauhtia! Pelakuu on niin ihana kukka, minulla on siitä niin kauniit lapsuusmuistot!! Aika viettelevät tapahtumat kyllä!!

   Poista
  3. Intianminttu, liity suomen pelargoniyhdistyksen jäseneksi: https://pelargoniyhdistys.wordpress.com/
   siellä on tietoa, sekä nettisisuvilla ja Facebookissa. Osa tiedoista on salasanan takana, jonne vain jäsenmaksun maksanut pääsee.

   terkuin yhdistyksen hallituksen jäsen ;)

   Poista
 7. Minun ”pelakuupeukaloni”on tykkänään kuollut. Yhtään pelakuuta ei täällä minulla ole talvehtimassa, toki yksi siemenpussi tuossa odottaa. Saas nähdä, tuleeko mitään valmista!
  Onnea sinun pelakuufarmillesi. 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Molley! Sinun pelakuupeukalosi kukoistaa varmasti, siemenpussista tulee aarteita ja lisää saa kaupasta!

   Poista
 8. Dear Saila!

  Pelargonia are very sweet, and the small seedlings are so cute and promising! I love them too.
  Happy weekend!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello dear Marit!

   Pelargonias are so sweet, small seedlings are really so cute, promising (Apple Blossom).

   Thank You!

   Poista
 9. Täälläkin kasvaa pelargonin alkuja :) Talvetettavat kuoli...öhöm.
  Kivaa reissua ja näytä sitten mitä ostit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluissa on aina energiaa ja iloa, talvetus ei täälläkään aina onnistu - viime talvi vei muutaman mennessään...onneksi kaupasta saa lisää uusia ihanuuksia!

   Kiitos! Messupostaus tulee ihan varmasti!

   Poista
 10. Minulla selvisi hyvin hengissä ne muutamat pelakuut mitä minulla on , mutta otin kyllä niistä pistokkaita juurtumaan . Sinulla on siellä jo terhakoita alkuja ja pistokkaita .Kirjavalehtisenä minulla ei ole koskaan ollut .Ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat perinnepelakuut meilläkin säilyivät, kirjavalehtisillä oli tiukempaa. Mutta onneksi uusia taimia saa kaupasta ja siementaimia kannattaa aina laittaa! Pelakuut ovat ihania!

   Poista
 11. Pelakuu on kyllä hyvin kaunis ja kiitollinen kasvi, eli ei yhtään hassumpi valinta hurahduksen kohteeksi. Kauniit pelakuut, tuo kirjavalehtinen on aika hauskan näköinen. Se ei oikeastaan edes kaipaisi kukkia, kun lehdet ovat niin koristeelliset. Ihanaa naistenpäivää ja viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelakuu on kaunis ja kiitollinen, otollinen hurahduksille ilman muuta! Kirjavalehtiset ovat todella kauniita jo ilman kukkiakin, mutta kukinta on kuitenkinkin kruunu!

   Kiitos Minna!

   Poista
 12. Pelakuut ovat kauniita. Olen koittanut vaalia äidiltä jääneitä pelakuita. Ihanaa viikonloppua Saila!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelakuut ovat ihania! Sinulla on aarteita, rakkaudella vaalittavia!

   Kiitos Anne!

   Poista
 13. Oikein hyvää Naistenpäivää. Todella kauniita kukkia.

  VastaaPoista
 14. Erittäin kauniita kukkia. Hyvää Naistenpäivää.

  VastaaPoista
 15. Juuuuuh, ilman muuta me hankitaan pelakuita Tukholman messuilta! Ruotsissa on aina upeat valikoimat, eihän niitä nyt millään kaikkia voi jättää sinne kasvamaan. Onneksi meillä on erinomainen kyyti, niin kuskaaminen on helpompaa! 25 pelakuuta kuskasin mökille talvehtimaan, olisikohan niistä joten kuten ollut hengissä kahdeksan, kun viime viikonloppuna käväisin. Sen sijaan tähtihortensia näyttää ehkä selviävän jo toisesta talvetustalvestaan, varovaisen lupaavalta näytti myös bougainvillea. Kirjavalehtiset pelakuut kuolivat kaikki, ne on jostain syystä hienohelmaisempia ja vaativampia. Ihanaa, kohta nähdään! Ei millään malttaisi odottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et usko, että päässä jo surraa! Pelakuita ilman muuta me hankitaan ja niitä tuoksuherneitä! Se musta tuoksuherne, jonka sain arvonnastasi, oli tosi upea! Meillä on erinomainen kyyti, paras mahdollinen - samoin seura! Saa nähdä millainen kuorma tulee mukana, eihän todellakaan niitä voi sinne Ruotsiin kaikkia jättää kasvamaan. Kirjavalehtiset pelakuut ovat haastavampia kuin perinteiset. Mulla kuoli muutamia, mutta me tytöt ostamme niitä lisää!

   Kohta nähdään ja sitten meillä onkin tosi kivaa!

   Poista
 16. Upeita kukkia! Ihanaa naistenpäivän iltaa ja mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 17. Ymmärrän oikein hyvin pelargoniunelmoinnin. Kevät taitaa teettää sitä. Itse olen käynyt muutankin puutarhan nettisivuilla ihan vain kokeeksi laittamassa alkuja ostoskoriin... En ole tilannut mitään, sillä tulevan matkani on taatusti surma kaikille pienille kasvivauvoille.
  Oi, Tukholmasta löytyy varmasti paljon pelakuuherkkuja! Kannattaa ostaa kaikki, mitkä aiheuttavat sydämentykytystä, muuten saattaa jäädä harmittamaan. Ihanaa matkaa, harmi etten itse pääse sinne tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa saada vertaistukea ja tässä ihanassa seurueessa sitä aina riittää ja siitä olen iloinen 😊💕. Jos matka on tiedossa, kannattaa tosiaankin himmailla - vauvat tarvitsevat vaalimista ja hoitotuki ei aina auta tässä tilanteessa.

   Uskon, että Tukholmasta löytyy pelakuuherkkuja ja paljon - onneksi meitä on kolme matkalaista, silloin bongaamme varmasti enemmän kuin yksillä silmillä! Olen samaa mieltä, kaivelemaan jää jos jonkun herkun jättää taakseen.

   Kiitos! Olisin sinutkin siellä mielelläni nähnyt! Onneksi messuja tulee! Oikein hyvää matkaa sinullekin!

   Poista
 18. Pelargoneja pitää olla, mutta huuma etenee maltillisesti. Vanhat talvehtimassa, pistokkaita otetaan kohtapuolin, mutta ei sentään siemenkasvatusta, ei:) Mukavaa naistenpäivä-viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelakuita pitää ilman muuta olla, maltillisuus on kunniakasta ja suuri tavoitteeni monella saralla 😉. Siemenlisäystä kannattaa joskus kokeilla! Aiemmin sitä harrastin enemmänkin, nyt maltillisesti!

   Poista
 19. Sullonki pelargooniaunelmia toteutumas monella tyylillä. Mulla ihime ja kumma, o selevinny suurin osa talavesta. Tai tiärä viälä varmasti. Paria pitää ainaki leikata kovalla kärellä, ku ovat nii raaskuja. Pistokkahiahan niistä saa, varmuuren vuaksi. Ensimmääne siämenvilijelmäki o tuloollansa. Hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nyt on havaittavissa aika monta tyyliä ja siitä olen iloinen! Onpa hyvä juttu, että talvi oli pelakuillesi armollinen ja leikata kannattaa joka vuosi. Mullakin on muutama vanha raasku ja ne leikkasin, ihmeesti niissä jo kasvua näkyy. Pistokkaita kannattaa aina ottaa!

   Kiitos!

   Poista
 20. kiitos Saila, naistenpäivä kului naisten puuhissa eli oikein mieluisasti.
  sul onkin mielenkiitoinen reissu tiedossa, toivotan jo nyt hyvää matkaa ja onnistuneita hankintoja. mukavaa viikonloppua ja aurinkoisia päiviä pikku taimillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona! Niin täälläkin - vietin lomapäivää ja päätin tehdä sellaista mistä nautin ja maalasin jouluikoniani lähes koko päivän. Siinä aika ja paikka katoaa, kun uppoutuu ihan kokonaan!

   Mukava reissu on tulossa ja seura ensiluokkaista! Kiitos! Uskon, että kolme silmäparia imuroi herkut mukaan!

   Kaunis kiitos!

   Poista
 21. Kannustava matkaseura on onnistuneen matkan edellytys. Ehdottomasti. Varsinkin kasvienhankintamatkoilla.
  Mulla ei yksikään pelakuu ole kuollut talven aikana. Ainakaan vielä ja nyt ne kyllä taas kasvavatkin ihan innoissaan. Vähän niinkuin päätin, että en hanki lisää, mutta jos enintään kymmenen voisin ehkä ostaa......
  Ja niitä tuoksuherneen siemeniä ehdottomasti. Ja mitä Ulriksdalista sattuu löytymään.
  Mukavaa viikonloppua sinulle ja aurinkoisia kevätpäiviä sinulle ja pelakuuvauvoillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä ja siitähän meillä onkin karttunut kokemusta! Kasvienhankintamatkalle kannattaa aina lähteä hyvässä seurassa, useampi silmäpari näkee enemmän kuin yhdet.

   Uskonkin, että sinulla pelakuiden talvi on ollut armollinen, ovathan kasvit olleet hyvässä hoidossa! Meillä tuo talvetuspaikka ei ole oikein suosiollinen, ihan kaikki eivät kuitenkaan menehtyneet - onneksi ja nyt pelakuukuume on iskenyt taas!

   Kymmenen uutta pelakuuta on aika maltillinen ainakin yksiltä messuilta, onneksi näitä messuja riittää muutamat! Tuoksuherneitä täytyy saada ehdottomasti ja ehkä jotain muutakin 😉🌺!

   Ulriksdal onkin varmaan satumaa, pää menee pyörälle siellä lopunkin messujen jälkeen! Pelakuut, daaliat ja tuoksuherneet ovat listallani, ehkä joitain erikoislajikkeisia ruusupapuja haluan myös!

   Kaunis kiitos!

   Poista
 22. Mahtava juttu että joku jaksaa kasvattaa siemenestä asti! Pistokkaita nyt lähen ottamaan tämän postauksesi innoittamana. Hyvää naistenpäivän jälkeistä kevättä ja mukavaa matkaa t. puutarhurintytär

  VastaaPoista
 23. Naistenpäivätoivotukset täältäkin..vähän myöhässä kun tuo työ vie ajan..ja hyvää viikonloppua🌹

  VastaaPoista
 24. Beautiful pictures have a Nice Day. Hugs from Nina

  VastaaPoista
 25. Pelakuita kannattaa aina hankkia. En keksi tilannetta, jossa niitä ei kannattaisi ostaa tai kasvattaa :) Itsekin kävin tänään hakemassa ensimmäiset pistokkaat :) Ihana matka luvassa Tukholmaan - siellähän on runsas ja monipuolinen pelargonitarjonta, jtoen tulee varmasti kaikin puolin onnistunut retki.

  VastaaPoista
 26. Pelargonia"hulluutta" näemmä ilmassa. Juu, ovat hienoja mutta minä osaan vain näivettää ne😳en ole enää vuosiin ostanutkaan.

  VastaaPoista
 27. Ihania pelakuu-unelmia! Ja tiedossa varmasti todella mukava messumatka! Olisi kiva joskus itsekin päästä käymään noilla Tukholman puutarhamessuilla. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 28. Ihania unelmia <3 Varsinainen naisten päivä meni, mutta meillähän on naisten päivä joka päivä. Mukavaa Tukholman puutarhamessuilua :)

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!