Kivipellon Saila

maanantai 5. maaliskuuta 2018

Aurinko paistaa ja lunta sataa....taitaa tulla kevät

Suuri metsästäjä Sulo vaanii ja vaanii, 
turvallisesti keittiön ikkunalaudalla. 


Paisti kiikarissa! 
Paisti vain oli tilanteen tasalla! 


Voi mamma, miksi linnut aina kiusaavat!


Palataan taas vanhoihin sanontoihin:

Uusi lumi vanhan surma. 
Mutta onko uusi pakkaslumi vanhan pakkaslumen surma myös?


Hanget kuin timantteja. 
 Aurinko paistaa ja lunta sataa!

Mukavaa alkanutta uutta viikkoa!

14.5.2017
 

63 kommenttia:

 1. Kyllä se kevät sieltä tulee, kun aurinko on alkanut paistaa. Meidän ruokintapaikalla on viime viikkoina ollut aika hiljaista. Mistäköhän se johtuu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihmetellyt aivan samaa meidän ruokintapaikalla, hiljaista on - vain tinttejä ja punatulkkuja, yhtään tikkaakaan en ole nähnyt saati pikkuvarpuria, urpiaisia tai vihervarpusia. Toivottavasti joskus tulevat kuitenkin, niitä on niin kiva aina seurata.

   Kevät on tulossa ja loppuviikolle on luvattu jo lempeitä lukemia pakkasmittariin.

   Poista
 2. Puutarhuri on ikuinen optimisti ja tämä kyllä perustuu jo kokemukseenkin. Kyllä se kevät vaan tulee ajallaan, vaikka nyt ei ihan uskoisikaan. Meille on loppuviikoksi luvattu jo plusasteita ja lumisadetta. SE lumi on jo vanhan surma ainakin!
  Yhtenä päivä Ruusa istui terassilla ja ruokintapaikalla koivunoksalla istui keltasirkku. Muita lintuja ei ollut silloin paikalla. Pitkän aikaa Ruusa ja sirkkku keskustelivat siinä oikein kunnon keskustelua, vuorotellen Ruusa naukaisi ja lintu sirkutti vastauksen. Mistä lienevät jutelleet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ikuinen optimisti, vaikka sitä ei aina huomaisikaan, mutta lopputulema on tosiaan optimistinen. Loppuviikolle tosiaan luvattiin jo nollakeliä ja keväällä lumi häviää melkoisen nopeaan niin tuulen ja auringon haihduttamana kuin sulamisenkin kautta.

   Taisi olla Ruusalla ja tipusella vakavia asioita selvitettävänä, mielenkiintoista olisi tietää mistä he keskustelivat - ilmiselvä keskustelu oli meneillään :D.

   Poista
 3. Meidän pojat seuraa lintujen touhuja ikkunan takaa. Sulolla on vielä vähän paremmat apajat :). Kevät tekee jo tuloaan, hyvin hitaasti, mutta varmasti. Ihanaa päivää Saila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninni!

   Kissoilla on tosiaan paljon tosi-TV-seurantaa niin ikkunan edessä kuin takanakin. Sulolla on mahdoton ego, hän uskoo saavansa tiput jopa juoksemalla kiinni puusta, tintit nauravat hassulle kissalle!

   Kevät tekee tuloaan! Kaikkea hyvää sinulle!

   Poista
 4. Pakkaset näyttää lauhtuvan, joten kyllä ne lumet siitä kohta saavat kyytiä <3 Ihana kuva-sarja saaliista ja saalistajasta :) Kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkaset lauhtuvat loppuviikkoa kohden ja sitten lumi saa kyytiä ja päästään piippoja metsästämään mekin!

   Sulo on kova poika lintuja metsästämään, saalis on aina vain melko pieni/olematon, onneksi henkilökunnalta saa herkkuja!

   Kiitos!

   Poista
 5. Päästä hyvä ihminen suuri metsästäjä kartanolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kartanolla Sulo olikin, ikkunan ulkopuolella ikkunalaudalla odottamassa, että paisti tulisi suoraan suuhun :D, linnut pitävät pikkuista aina pilkkanaan!

   Poista
 6. Siellä kevätaurinko häikäisee ja timantit säihkyvät hangella!
  Kevään oikuttelevat säät ovat täälläkin.
  Ja ne mantelipuut ehtivät jo kukkia ohi.

  Kaunista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut monta uskomattoman kaunista aurinkopäivää ja timatteja kimmeltää hangella, hiljalleen hituloiva lumikin näyttää taikapölyltä, kaunista ja kylmää!

   Mantelipuiden kukinta oli varmaan jälleen kaunista, kuin lunta!

   Kiitos Susanna!

   Poista
 7. Sääkartalla näkyi ensi viikon kohdalla vesisadetta, se ainakin tietää lumen surmaa ja sitä, että liukkautta luvassa.Nero ei edes yritä lintupaistia, liian vaikeaa, vaan on kuin ei siivekkäitä huomaisikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamulla tutkin sääkarttaa myös ja huomasin säätilan muuttuvat hiljalleen keväiseksi - yöllä pakkasta ja päivällä plussan puolella. Toivottavasti ei tulisi vesisateita ja hankalia kaljamia, liukkaasta en kyllä tykkää ollenkaan.

   Nero on viisas kissa ja tietää rajansa, Sulo on ikuinen pentu. Hän yrittää jopa juosten saada linnun kiinni puusta - aina ressukka jää toiseksi.

   Poista
 8. Hello dear Saila!
  Wonderful pictures of the snowy landscapes!
  Love the sparkling on the snow!
  Such a cute kitten!Great shot of the preety bird!
  Enjoy your new week!Greetings!
  Dimi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Dimi!

   We here in Finland have had tough frosts and a lot of rainy snow even here in the middle of the country. The sun shines beautifully and in the snow twinkle thousands of diamonds.

   Sulo is my gardencat also, he is trying to hunt birds, but the birds just laugh at him!

   Thank You!

   Poista
 9. Voih,ihanainen Sulo!! Kyllä mamman pitää nyt siirtää lintujen ruokintapaikkaa,ettei ne Sulon kiusaksi keikistele:) Kevättä kovasti odotellaan täälläkin ja varmaan Sulokin odottelee,ettei olisi ulkona kylmää ja märkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnuillaon hauskaa Sulon kanssa, ressukka yrittää metsästää mutta linnut ihan selvästi vain kiusaavat, sitä ollaan katseltu usean kerran. Joku aika sitten punatulkkuherra ihan tosissaan Suloa ärsytti, siitä oli kisun pitkämielisyys kovilla.

   Lämpimiä kelejä jo luvattiin, keväistä säätä - yöpakkasta ja plussaa päivän ajaksi, toivottavasti ei tule kovin liukkaita kelejä!

   Poista
 10. Mä yritin hokea perheelleni tuota "uusi lumi, vanhan surma"-sanontaa jo marraskuussa, mutta kukaan ei oikein ymmärtänyt muo. Ajattelin, että jos oikein toivoo, niin lumet sulaa hyvissä ajoin. :)
  Onneksi tuo sun viimeinen kuva on niin toivoa antava. Ennen kuin huomaammekaan, tuo aika on täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua! Mutta pian päästää tosiaan huomaamaan, että uusi lumi on vanhan surma, vaikkei ihan tuollainen pakkaslumi, jota eilen meillä satoi. Loppuviikolla alkaa kevätsäät yöpakkasineen ja plussaa päivällä. Aika rientää vauhdilla ja pian päästään piippoja ja vuokkoja ihailemaan.

   Poista
 11. Satelee hienokseltaan pakkaslunta myös täällä, mutta tuskin se jaksaa tuota paksua hankea edes millin verran sulattaa. Toisaaltaan jos nämä yöpakkaset jatkuvat näin kireinä taitaa sittenkin tuo lumipeite olla vain hyväksi.
  Sulo kyllä se vain on niin, että paras vain käyttää mielikuvitus saalistusta ja koittaahan se kesä sitten aikanaan. Meillä Pena-kissa käy ovella vain päivystyskatselmuksessa, siis vielä on talvi ja lunta eli suuri harmi kissan mielestä vain jatkuu ja jatkuu......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reippaita pakkasia on tosiaan ollut ja tuo hituloiva pakkaslumi vain pöllyää, loppuviikosta taitaa polaaripyörre alkaa pyörittämään lämpimämpää ilmaa, josko sitten hiljalleen kevät tulisi ja onneksi tuo lumi suojaa aarteita hangen alla.

   Meillä molemmilla kissoilla on ollut tämä talvi jotenkin niin vaikea, tykkäävät makoilla lämpimässä miestenhuoneessa ja äkkiseltään vain käyvät ilmaa haistelemassa todeten sen aivan liian kylmäksi ja märäksi kissan tassutella. Onneksi henkilökunta hoitaa tehtävänsä ja syötävää saa helpomminkin kuin lintuja metsästämällä.

   Poista
 12. Ihana kuva toi missä sataa lunta.
  Vähäsen meilläkin on hivellyt lunta ja pakkasta on vieläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pakkaslunta tosiaan hituloi eilen muutamaan kertaankin.

   Poista
 13. Uusi viti on vanhan lisä. Olipa tuhannen kauniit timantit hangella. Samanlaisia ihailin meren jäällä tänään, kun tuuletin päätäni päivän tapahtumista.

  Sulolle paljon rapsutuksia, aika kuluu mukavasti saalista vahtien. Kissojen ekotelkkari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla olikin hieno päivä eilen ja onnittelut vielä, yksi tavoite on saavutettu ja uudet haasteet edessä ja pian alkaa työtkin. Viti on todellakin vanhan lisä, pöllyävää ja kaunista! Timantteja kimmelsi niin paljon, melkein häikäisi! Kaunista!

   Meillä tuo ikkunalauta on todellinen ekotelkkasi, tosi-TV. Sulo kiittää ja kehrää!

   Poista
 14. Kauniit lumikuvat ja ihana Sulo! Meillä vain paistoi kirkkaalta taivaalta. Jääpuikot roikkuvat räystäissä ja kadun reunat ovat pitsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Aurinko kimmelsi hangella ja lunta hituiloi. Ihmeesti pakkasellakin aurinko lämmittää ja sulattaa!

   Poista
 15. Tänään oli hangella miljoonittain timantteja. Ei ollut kameraa mukana, mutta ei haittaa, kun sinä olet taltioinut ne kaikki kuvaan.
  Säätyyppi on selvästi muuttunut. Eiköhän tässä kuljeta kohti kevättä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timantit kimmelsivät niin kauniisti! Säätyypissä on selkeä muutos. katsoin ennustetta ja tyypillinen kevätsää tulossa - pakkanen yöllä ja päivällä plussaa. Kevättä kohden mennään!

   Poista
 16. Millään ei jaksaisi odottaa kevättä! Kisuille rapustuksia;-) Miau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottavan aika on pitkä, joskus! Pojat kiittävät ja kehräävät!

   Poista
 17. Sielläkö paistit kiusaavat kissaa, voi ei :) Ei yhtään kunnioitusta!
  Tänään säätiedotus näytti perjantaiksi 0 astetta ja lauantaille +1. Tyypillisesti en olisi tähän aikaan vuodesta innoissani tällaisista lämpötiloista, mutta nyt päivittelin tulevia "plussakelejä" oikein ääneen miehelleni. Vihdoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paisteilla ei ole minkäänlaista kunnioitusta, kiusaavat kissaressua oikein tosissaan!

   Vihdoin säätyyppi muuttuu, tosi kivaa, vaikka tiellä rapa lentääkin. Tyypillinen kevätsää siis alkamassa.

   Poista
 18. Että tuo Sulo on mainio. Ilme ikkunan takana on mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo usein tuossa ikkunalaudalla katselee ruokintapaikan tosi-TV-ohjelmaa, linnut sitä usein kiusaavat ja ressukka nuoleskelee ikkunaa usein, paisti jää haaveeksi. Onneksi on henkilökunta...

   Poista
 19. Kyllä, Sulon ilme on mahtava. Kyllä se kevät saisi jo tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilme kertoo kisupojan ajatuksista...saalista ei tullut suoraan suuhun taaskaan :D. Säätyyppi on selkeästi muuttumassa.

   Poista
 20. Täällä tuota lunta ei onneksi ole vielä toistaiseksi satanut, vaan aurinko on ollut vallalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkopäiviä on ollut tosi paljon, onneksi, vaikka kipakoita pakkasiakin oli. Eilen lunta sateli ja loppuviikkoa kohden lauhtuu sää.

   Poista
 21. Meillon ollu jo muutaman päivän nii harmaata, nii harmaata.......ei timantin timanttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Timantit ovat tosi ihania! Sää meilläkin muuttuu, joten timantit taisivat mennä sen siliän tien.

   Poista
 22. Tuhmat paistit, kun kiusaavat raukkaparkaa :D. Ihania kuvia, varsinkin tuo timanttisena loistava hanki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paistit ovat tosi tuhmia ja kiusaavat niin usein Suloa, joskus lähes uhkarohkeasti kohti lentäen ja ärsyttäen.

   Kiitos Elmeri!

   Poista
 23. Ihania kuvia ja varsinkin nuo timantit hangella, aivan upeita! Suloinen Sulo♥ Mukavaa maaliskuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde! Aurinko on hellinyt tosiaan ja kisutkin ovat uskaltaneet mennä ulos lämmöstä nauttimaan ja paisteista haaveilemaan.

   Poista
 24. Kyllä se kevät on joka vuosi tullut. Toivon tältä keväältä vähän enemmän lämpöä kuin viime keväänä saatiin. Jos se tarkoittaa sitä, että lunta ja pakkasta on vielä maaliskuussa, se käy minulle, jotta huhti-ja toukokuussa säästyttäisiin pakkasilta ja uudelta lumelta. Vaikka eihän se kevät ikinä ole tasainen ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä vaan ennemmin tai myöhemmin, viime keväänä aloitus oli aika viiveellä, lunta tuli meillä vielä kesäkuussa. Tulisipa sellainen 'normaali' kevät :D.

   Poista
 25. mainio Sulo:) Meidän suuri metsästäjä Riku haaveilee suurriistasta eli puput ja kauriit kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo on ikuinen pentu ja seikkailija, hänellä on melkoinen ego! Oi, Rikullakin on aika miehekkäät haaveet, hiukan isot kuitenkin niin pikkuiselle ihanuudelle, mutta kukapa kieltää haaveilemasta :D.

   Poista
 26. Hienoja kuvia ja timanttija hangella on ollu runsaasti. Ensviikolla on tännekkin luvattu jo vesisatteita. Pekka just sano, jotta ihmeellinen talavi, kun vielä nytkin suap ajjoo autolla järvellä, pilikkijät piäsööt avannon viereen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Auringosta olemme päässeet viimein nauttimaan ja rapsakasta pakkaskelistä. Viikon lopulla sää muuttuu keväisesi, päivällä plussalla ja yöllä pakkasella. Pilkkijöille talvi on varmaan ollut aika suotuinen, jos jäälle autolla on uskaltanut. Siellä teillä ei taida olla järvessä lähteitä tai virtapaikkoja, jotka pitävät jään heikkona.

   Poista
 27. Mainioita kuvia!
  Sulon tekisi niin mieli paistia...:)

  Tinteillä alkaa olla jo kevättä rinnassa.

  Mukavaa maaliskuuta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liplatus! Sulo on suuri metsästäjä ja ikuinen haave paisteista :D. Tinteillä on kevättä rinnassa, vaikka jostain syystä vielä ei automaatilla ole ollut ruuhkaa kuten viime vuonna, aika vähän lintuja on näkynyt, sirkutusta kyllä ulkona kuuluu paljon.

   Poista
 28. Hello Dear Saila!
  Your Sulo is lovely.
  I do not like winter but I am delighted with your winter photos.
  Saila, spring is coming.
  Hugs and greetings.
  Lucja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Lucja-Maria!

   Sulo is my lovely gardencat. A great hunter, even when the birds always tempt, Sulo does not get tired. We have had hard frosts, lots of snow and sunshine beautifully, 'old-fashioned' winter. I dont't like winter and coldness either. The weather is changing to spring at last.

   Thank You!

   Poista
 29. Ei taida tuo sanonta päteä pakkaslumen kanssa. Valitettavasti. Mutta eiköhän se kevät silti pian ala, kunhan vaan jaksetaan hetki odottaa. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä taida tosiaan, mutta aurinko jo sulattaa pakkasesta huolimatta lunta ja varmaan haihduttaakin - nyt tuntuu, että säätyyppi on muuttumassa keväiseksi, toivottavasti ei tulisi kovin liukasta!

   Poista
 30. Hei! Tulin ensivierailulle blogiisi:) Iskin silmäni heti kisuihisi. Tuo harmaa on kuin meidän vanha edesmennyt Vilma ja tuo oranssiruskea on melkein kuin meidän Niilo:) Taidat olla aikamoinen viherpeukalo, tulenkin katsomaan kevät vinkkejä puutarhaamme:) Mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Mammeli, toivottavasti viihdyt! Kävin katsomassa jo blogiasi myös ja meillä taitaa olla saman suuntaisia harrastuksia muitakin kuin ihastus kissoihin. Puutarha on rakas harrastus, jonka ympärillä ajatus pyörii niin haaveissa kuin kesäisissä puuhissakin!

   Kiitos!

   Poista
 31. Voi kun minua nauratti makeasti tuon kissan kurkistus!! Hyvää kevättalvea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo on sellainen ikuinen pentukisu, kova kujeilemaan ja leikkimään, meidän vanhemmalla kisulla Nöpöllä joskus menee Sulon kanssa hermo ja sitten mennään tassulittaa.

   Kiitos!

   Poista
 32. Kissanpäivien härnääjät :) Elämä on... :D
  Timantit taitavat olla mennyttä - tosin pakkasia olikin jo riittämiin. Notta.

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!