Kivipellon Saila

keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Haaste...neljä kuvaa vuodesta...

Vuosi sitten laitoin ilmoille haasteen -
Neljä kuvaa vuodesta!  ...jatketaan tänäkin vuonna... 

Lisänä viime vuoteen laajennan tätä haastetta. Haase eli viimekin vuonna niin, että 'varjohaasteena' oli neljä kuvaa kissojen vuodesta. Mennään siis molemmilla. Vastaa molempiin, jos hyvältä tuntuu - tai jos sinulla on tiukka aikataulu arjessa, en pahastu vaikka et haasteesta tällä kertaa koppia otakaan. Haasteeseen voit sinäkin lukijani, jota en haastanut nyt mukaan ottaa osaa haluamallasi laajuudella.

Postaukseen toivoisin neljä kuvaa, jotka on otettu eri vuodenaikoina, ehkä samasta paikasta. Tiedän, että neljä kuvaa on aika rajallinen, voisiko siis olla neljä tunnelmaa ja kuvia tietenkin enemmän...
Mukana voi olla uusia ja vanhoja sekä jo julkaistuja kuvia.
Kevät

Kevvät on ihanaa aikaa niin meillä tarhureilla kuin kissoillakin. Maasta pukkaa piippoja, silmut turpoavat, 
multa tuoksuu ja mikä ihaninta - 
luonto on kissoille herkullista paistintuoksuissta aikaa.





Kesä 

Kasvu on lähenyt hyvään vauhtiin. 
Viime kesänä sadekausi kesti melkein koko kasvukauden, 
mutta sateen ropina on vain muisto. 
Olihan melkein lämmin sää ja kasvit lähes kaikki viihtyivät.





Syksy

Kesä jatkui lähes syksyyn saakka - voiko oikein erotella kesää ja syksyä, paitsi tietenkin valoisuuden perustella. 
Pelotteluhallan jälkeen usein kesä jatkuu aika pitkällekin. 
Apureita kukkasipuleiden kanssa riitti. 
Osa sipuleista piti istuttaa pariinkin kertaan. 
Pojat löysivät mukavan pehmeitä pisupaikkoja kukkasipuleiden istutuspaikoista ja kuoppaa kaivaessa mamman sipulit saivat komean ilmalennon!







Talvi

Viimein satoi lumi...tai oikeastaan satoi - suli - satoi - suli ja nyt viimein satoi reippaasti, lähes 20 cm eilen. 
Itseään kunnioittava kisupoika ei hangessa viitsi kovin paljon taapertaa ja aika hauskan näköistä ainakin meidän poikien tipujahti hangessa onkin, vana jää jäljelle kun pehmeä massu vaaniessa laahaa maata.

Kasvimaa ja luonto nukkuu talviunta hangen alla, kisupojat miestenhuoneessa henkilökohtaisen palvelijan tarjoillessa syötävää ja joskus herkkujakin.




Tässä oli siis Kivipellon neljä vuodenaikaa. 
Kuvia oli siis enemmän kuin neljä, mutta ei haittaa. 
Reilu viikko jouluun ja pikkuisen yli viikko talvipäivänseisaukseen - eli kevät alkaa siis tänä vuonna 22.12. (terveisin Saaripalstan Sailalle 😉), 
silloin hissunkissun alkaa päivä pitenemään! 
Vuosi kului siivillä, pian alkaa siementilausten tutkailu (otin jo pikkuisen varaslähdön vastoin tapojani). 
Nautitaan kuitenkin Joulurauhasta ja hiljaisuudesta!


Mukaan voi siis haastaa neljä blogiystävää - tai kuinka monta haluaa.
Haasteeseen voi vastata, jos haaste tuntuu hyvältä.

39 kommenttia:

 1. Kivat kuvat ja ihanat kisulit.
  Tunnelmallista ja hyvää joulun odotusta Sinulle.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia, kasvimaasi on niin upea! Ihanan haasteen laitoit taas kiertämään. Rauhallista joulun odotusta! Ja rapsutuksia pojille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Hiljalleen kasvimaani saa mielestäni muotoa ja laajuutta, ensi kesänä on kasvimaalle tulossa paljon uutta struktuuria :D ja uusia kasvatus- ja kasvikokeiluitakin.

   Kiitos! Pojat kiittävät ja kehräävät!

   Poista
 3. Ihania kuvia!
  Tuo venyttelykuva kertoo kaiken rankasta puutarhaelämästä! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Kesään ja kasvukauteen on aina mukava palata! Raskas työ vaatii raskaat venyttelyt, vallankin pitkään kestänyt piian valvonta :D

   Poista
 4. Muhkea kasvimaa teillä on :). Ja nuo sinun kissanpoikaset on niin ihania, aina skarppeina <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elmeri! Ensi keväänä kasvimaani saa uuden ilmeen ja toivon saavani kukintaa ja runsautta lisää. Pojat ovat ihania ja aina mukanani mitä sitten teenkään.

   Poista
 5. Voi, kun Nöpö ja Sulo ovat niin kissamaisen suloisia ihanuuksia ♥
  Ja nuo kesäiset kuvat ovat niin terapeuttisia juuri tähän aikaan!
  Todellakin se talvipäivän seisaus on jo ihan pian, Tuomaksen nimipäivänä! Pitää varmaan tehdä taas se jouluhalko ihan kevään (ja joulun) alkamisen kunniaksi!
  Vielä tällä viikolla on vähän tiukka aikataulu, äsken sain viimeiset tilaushavupallot tehtyä, että olikin inspiraatio hukassa niiden suhteen....
  Nipsulla (ikää siis kohta 17v), on lääkitys päällä, kilpirauhasen liikatoimintaa oikein kunnolla, mutta nyt 3 viikossa ovat kaikki arvot parantuneet huimasti, kaikki muut normaaleja, paitsi kilpirauhasarvoa vielä pitää saada laskettua. Että puuhaa kyllä riittää......
  Kiitos, haasteeseen vastaan viimeistään joulunpyhinä, silloin yleensä tulee sellainen outo hetki, että kun on ollut ihan hirveästi puuhaa ja yht´äkkiä ei olekaan enää yhtään kiire. Onneksi on jo aika monta erilaista haastetta odottamassa, kunhan muistan ne kaikki :)
  Oikein ihanaa joulualusaikaa teille kaikille sinne Kivipeltoon ♥


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat ovat tosiaankin ihanuuksia, karvakavereita!

   Kesäkuviin on niin ihana palata, niin vähän aikaa kun kaikki kasvoi ja niin vähän aikaa uuteen kasvukauteen. Impecta ilahdutti minua tänään uudella siemenluettelolla :D.

   Totta, Tuomas on taittaa talven ja aloittaa kevään, sitä pitää teilläkin juhlia oikein ilolla!! Jouluhalko on oivallinen kevään juhlan leivonnainen :D :D :D.

   Sinulla on varmaan ollutkin aika tiukka syksy, minullakin melkein ja tässä hiukan yllättäen sairastelinkin...sekin hidastutti hiukan tahtia.

   Voi harmi, että Nipsulla on ollut ongelmia liikatoiminnan kanssa, mutta hyvä että tilanne on tasaantumassa kuitenkin. Uskon, että puuhaa riittää.

   Mukavaa, jos vastaat haasteeseen, tämä on viime vuoteen hiukan laajennettuna. Mutta ei mikään kiire, talvea vielä hiukkasen jatkuu, vaikka ajatukset hiljalleen suuntaavat kevääseen. Joulun aikaan kaikki hiljenee, kiire jotenkin väistyy.

   Kiitos Marja, samoin sinne teille Suvikumpuun ja rapsutukset kaikille kisuille!

   Poista
 6. Hienot kuvat puutarhasi vuodenkierrosta! Varsinkin kesäkuvasi olivat piristäviä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puutarhamyyrä! Kevät- ja kesäkuvia jaksaisi selata vaikka kuinka!

   Poista
 7. Hieno kuvasarja eri vuodenajoista puutarhassasi!
  Hyvä, kun muistutit kevään alkamispäivästä =D

  Iloista joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Talvikuvia otin tänään, meille satoi oikein kunnolla lunta - koko eilisen päivän ja ennekuin mies tuli kotiin piha oli neitseellisen sileä, valkoinen ja koskematon - 20 cm lunta!

   Kevät alkaa aika pian :D

   Poista
 8. Hienoja kuvia taas kerran. Sinulle sopiikin tuollaiset haasteet hyvin, kun olet niin ahkera kuvaaja - näitä selailee huvikseen (aina kun tänne vain ehtii...) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Väkertäjä! Tykkään haasteista ja tämän haasteen laskin ilmoille viime joulun alla samoilla teemoilla, ajattelin tehdä tänä vuonna samoin. Kaikkia kevät- ja kesäkuvia on mukava selailla, kun tuuli tuivertaa ulkona ja lunta sataa - jos vain ehtii...syksy on ollut aika tiivistahtinen, jouluna sitten toivottavasti rauhoittuu.

   Poista
 9. Kiitos Saila, ihana haaste, jonka otan mielelläni vastaan. Kesäkuvia varsinkin on niin mukava selata ja valita. Hyvä idea käyttää vuodenaikateemaa, jolloin kuvia voi julkaista enemmän.
  Sulo ja Nöpö esittelevät puutarhaasi omistajan elkein. Ja omistajiahan ne ovatkin. Mikä on esitellessä noin upeita viljelyksiä. Ensi kesänä täytyy ehdottomasti kylvää lehtikaalit samoin kuin sinulla. Tuollaista näkymää on kerrassaan ilo katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukavaa kuulla, että otat jälleen haasteen vastaan! Haasteesi odottelee minullakin valmistelua...kohta! Kesäkuviin on tosi mukava palata aina uudelleen ja uudelleen, ne värit, valo ja kauneus, niitä kaipaa, mutta onneksi kevät alkaa ensi viikolla ja ensimmäinen siemenluettelo tuli postin mukana.

   Sulo ja Nöpö ovat pihan valtiaita, kuninkaita, sheikkejä, omistajia. Tuntevat joka kolkan ja vahtivat, että palvelusväki tekee työt huolella ja vahtimista piisaakin :D

   Lehtikaali on niin upea ja monipuolinen kasvi, sitä ei voi olla ylistämättä ja nyt olen perehtynyt laatikkoviljelyyn oikein kunnolla, meinaan laatikoissakin lehtikaalia kasvattaa, tosin vielä pellossakin tavallaan riistapeltona talven evääksi pupuille ja kauriille niin pysyvät pois pihasta paremmin.

   Poista
 10. Hienoja kuvia eri vuodenajoista puutarhassasi sekä tietysti pikku apulaisistasi!!

  VastaaPoista
 11. Kauniita kuvia ja suloisia kisuja siellä joukossa:)

  VastaaPoista
 12. Ihania kuvia kesästä. Sinun kissat on vaan niin söpöjä, miau.

  VastaaPoista
 13. Kisut on niin ihania. Talvi kuvissa taisi molemmat löytää jotain mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia, hauskat venytykset tuossa yhdessä kuvassa :D

  VastaaPoista
 15. Olipa kiva katsella taas noita kesäkuviasi, tämä haaste on niin mukava! Nuo kisut ovat iavan verrattomia puutarhakavereita, ovat niin onnellisia kun saavat tassutella mukanasi kaikenlaisissa hommissa pihalla :)
  Kiitos haasteesta, otan niin mielelläni sen vastaan, ja palan kyllä halusta päästä taas kerran selaamaan kuva-arkistoa! Aika on tosin ollut kovin kortilla nykyään, mutta jee minulla on kuin onkin nyt parin päivän vapaa ennen joulua, joten olen varannut toisen päivän ihan omalle itselleni :)

  VastaaPoista
 16. Ollaan me niin onnekkaita kun meillä on vuodenajat. Ja niin erilaiset. Kivat kuvat, joista voisit ihan kuvakirjan tehdä.

  VastaaPoista
 17. Kauniita kuvia ja kommeita kissoja. Miulla on vielä suamani haaste työnalla, en oo unohtanu. Tarviin siihen vähän Helenalta apuja kuvansiirrossa, kuhan hiän kerkivää! Mukava seurata er vuodenaikoina kuvattuja kuvia!

  VastaaPoista
 18. Aivan ihania kuvia! Kisut ovat suloisia❤ On se vaan onni että on neljä vuodenaikaa, jokaisessa on jotakin mitä aina kovasti odottaa:) Mukavaa talvipäivää❤

  VastaaPoista
 19. Oi, miten toivoa herättäviä kuvia. Jos kissoilta kysytään, niin varmaankin saisi olla kesä. Vaikka ehkä semitalviunukin on paikallaan. Puutarhurikin tarvitsee lepohetken 😺

  VastaaPoista
 20. Hei taas. Kiva oli katsella lämpimiä kuvia ja sato on ollut sinulla hurjan hyvä. Mahtavat lehtikaalit. Minä käytin niitä tosi paljon tänä ja viime vuonna. Joulun odotusta.

  VastaaPoista
 21. Hih ja minä täällä vaan tuijotin ja ihastelin teidän kisuja, tuollaisia hieman palleroisia kisujen tulee ollakin tai palleroinen on väärä sana, sopivalla tavalla pörheyttä. Meidän Osku ja Mickey, miten ovatkin sellaisia pienoisia, kun Onni taas aikanaan oli niin komea ja uljas.

  Mukavaa joulun odotusta Saila <3

  VastaaPoista
 22. Voih, miten ihania kisuleita! Kaikki muu meni nyt vähän ohi, koska kissat! :)

  VastaaPoista
 23. Kiva kuvakokoelma. Nautitaan lumesta kun sitä vielä on.

  VastaaPoista
 24. Saila blogistasi saa aina valtavasti energiaa! itsenäisyyspäivä postauksesi oli sydäntä sykähdyttävä, kuten tämä Kivipellon neljä vuodenaikaakin.

  VastaaPoista
 25. Hih, kiitos vaan terveisistä, kevättä täällä on täysillä odotellaankin :-D

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!