keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Tuliaisia

Jälleen kotona.
Onkin kulunut aikaa, kun tein edellisen postauksen. 
Ensin viikko aikaa saada maailma valmiiksi ennen lähtöä 
ja sitten viikko paratiisissa viettämässä 
hanimuunia.

Mutta täällä taas.

Rakkaat ystävät, toin teille tuliaisia!


Nousevan auringon ja kukkia, ihanuuksia molemmat. 
Voi, kun sen lämmön vielä olisin voinut 
matkalaukkuun pakata!




Ensi jouluksi haluaisin tällaisen joulutähden!

Bignonia venusta






Näitä haluaisin meille aina jouluksi!

Kuva otettu pikkukameralla, hiukan epätarkka siis. Yksi noista kaunottarista muutti meille, taisteli pakkasta vastaan lentoasemalla ja kotimatkalla. Väri kuvassa hiukan tummempi kuin oikeasti onkaan, upea venuksenkenkä.

Dombeya cacuminum


Metrosideros tomentosa



Matkamme onnistui erinomaisesti. 
Näimme paljon, koimme paljon mukavaa yhdessä. 
Nautimme upeasta säästä, ihanista mauista, kukista ja puista, retkestä vuorille, 
pistäytymisestä paikalliselle taimistolle. 

Aamun tunteina, kun mukaan tunkenut issias herätti, lähdin lenkille hiljaiseen kaupunkiin, rantabulevardille...kello oli noin 6:n kieppeillä. Aallot löivät rantaan, kalastajaveneiden lamput näkyivät horisontissa, mustarastaat lauloivat, kissat heräilivät, muuten oli aivan hiljaista, sain yksin nauttia heräävästä luonnosta. Kivipellon isäntä nukkui rauhaisaa untaan hotellissamme. Aamun lenkit 1-1,5 tuntia olivat niin nautinnollisia. Hiljalleen lenkin loppuvaiheessa samettinen pimeys alkoin hälvetä, taivas muuttui upean siniseksi ennen auringon nousua...oli niin upeaa!

Matka voimaannutti! 
Sain paljon uusia ideoita 
ja siemeniä tietenkin, 
jokunen juurakko 
ja yksi venuksenkenkä.

Huomenna taidan aloittaa kylvöt!


Mukavaa viikonjatkoa teille kaikille!

60 kommenttia:

  1. Ihania, upeita ja lämpöisiä kuvia meidän talven keskelle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuta! Meille osui lähes sateeton viikko ja lämpöä riitti, kotona pakkanen tuntuu aika purevalta!

      Poista
  2. Huikean kaunis tuo eka kuva ja ihanaa kukkaloistoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auringonnousun upeus alkoi pilvenreunojen kultaisella nauhalla, hiljalleen valo voimistui...tulin lenkiltä ja piti mennä suihkuun, isäntä odotteli aamupalalle menoa varten...en malttanut lähteä, odotin parvekkeella kameran kanssa auringonnousun loppuun asti ja se kannatti :D

      Kiitos Kruunu Vuokko!

      Poista
  3. Kiitos Saila näistä ihanista kuvista! (Olen monta vuotta haaveillut magnoliasta, ihana nähdä sen kukkia)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Anne! Magnolia kukki niin upeasti kasvitieteellisessä puutarhassa samoin kamelia, josta myös pidän kovin!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kukkaloistoa riitti, vaikka Madeiralla oli talvi myös.

      Poista
  5. Oi, tervetuloa taas takaisin kotosuomeen Saila <3
    Oletkin saanut viettää lomasi todellisessa kukkaisparatiisissa, voi miten ihanaa! Niin kauniita kukkia ja kuvia sait muistoksi matkalta, ja kiitos tuosta auringosta, lämmittää ihan tänne asti :D
    Melkein kaikki kukat tunnistinkin, ja tuo alimmainen kiinanruusukin se taitaa siellä kasvaa ihan luonnonvaraisena. Ihania kylvöjä sinulle, varmaan kuullaan niistä siementuliaisistakin vielä, jään jännityksellä odottelemaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulikki, meillä oli tosi ihana matka! Koko saari on kuin kaunis puutarha ja kukkijoita riitti, vaikka sielläkin on vielä talvi ja hortensiatkin pienillä silmuilla, tulppaanipuut ja estreliziat kukkivat ihan täysin! Tuo auringonnousu oli tosi upea ihan alusta saakka, kuvasin sitä parvekkeelta. Aurinko nousi siellä tosi nopeasti!

      Kiinanruusuja kasvaa siellä kuten täällä ennen orapihlaja-aitoja, luonnossakin niitä olen nähnyt montaa eri väriä myös, näin ihanuuskukkaisenkin (tunnustus: kerrottu sitruunankeltainen).

      Siemeniä toin aika monta pussia, jokusen juurakonkin ja ihan pienet amarylliksen sipulit (nekin oli keltaisia ja siksi oli pakko ne ostaa, tosin en usko niiden keltaisia olevankaan, mutta aika näyttää). Huomenna avaan multapussin :D :D :D

      Poista
  6. Kiitos kauniista kuvatuliaisista!
    Ihana, että hanimuuninne oli onnistunut. 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Riina! Meillä oli tosi onnistunut hanimuuni kaikilta osiltaan!

      Poista
  7. Borta bra, men hemma bäst. Niin se on. Mutta kyllä on upeita kuvia ja varmasti siemenet ym. on ne parhaimmat tuomiset. Varmaan mekin näemme sitten kevään kuluessa mitä kivaa löysit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kaukaa näkee paremmin, kotona on parasta ilman muuta!

      Kiitos! Aika vähän tuotiin mitään 'tuliaisia', mutta siementen maailma minua kiehtoo ja kiersin joitakin siemenkauppoja ja ostin mieleisiä :D Muutaman yllätyksenkin löysin ja muutamalle silmäni avautuivat.

      Poista
  8. Onpa ihania! Erityisesti tuo oranssisininen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kesätuulia! Tuo oranssisininen, estrelizia (kolibrikukka) on minunkin ihanuuskukkani. Niiden kukinta-aika oli parhaimmillaan!

      Poista
  9. Kiitos kun toit tänne meille tuliaisia ja matkanne oli onnistunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain! Matka oli erittäin onnistunut kaikilta osiltaan!

      Poista
  10. Ihana aamuaurinko! Käsittämätöntä, talavi ja nuan palio kukkijoota.
    Keltaane amaryllis !?! Olis tainnu lähtiä munki joukkohon, färistä hualimatta tai just sen tähäre :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auringon nousu oli tuona aamuna melkoinen spektaakkeli, sitä oli pakko jäädä katsomaan ja kuvaamaan! Paljon oli kukkijoita, vaikka olikin talvi ja heidän mittapuun mukaan kukkijoita oli vähän. Osa puista oli vielä ilman lehtiä (mm. plataanipuut) ja hortensioissa lehtisilmut vasta puhjenneet.

      Tuo keltainen oli pakko ostaa, amaryllis 'Amarillo', myös nimellä 'Amarilla', netinkin mukaan se olisi keltainen, mutta varaus on kuvauksen aiheuttamaan värivirheeseen, mutta se jää nähtäväksi, mielenkiintoinen tapaus, vaikka onkin keltainen :D

      Poista
  11. Tervetuloa takaisin arkeen. Kauniita kukkia. Ja hyvä että matka oli onnistunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, matka oli erittäin onnistunut ja isännällä vaihtui mukavalla tapaa vuosikymmen levadavaelluksella vuorilla.

      Poista
  12. Kiitos tuliaisista. Upea juttu että hanimooni oli onnistunut. Terkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Madeira on kuin kaunis puutarha, olisin voinut unohtua sinne vallan kokonaan! Hanimuuni onnistui erittäin hyvin, näimme paljon kaikkea kaunista!

      Poista
  13. Tervetuloa lautautuneena takaisin pakkasten keskelle! Kiitos aurinkoisista tuliaisista. Viisasta oli tuoda siemeniä ja juurakoita - voit vaalia hanimuunin muistoja noita reissun anteja hoivaillen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! Pakkanen oli tosiaan perusteellisesti vastaanottokomiteassa paikalla tuulen kanssa! Kävin siellä muutamassa siemenkaupassa, aika jännää, siementen ja juurakoiden ostajille kauppiaat antavat herran rauhan valintaa varten, toisin kuin monissa muissa pikkukaupoissa, nautin siitäkin kovin, sain miettiä ja fiilistellä siemenhyllyjen keskellä pää täynnä suunnitelmia.

      Poista
  14. Ihanan värikästä! Hyvään aikaan olet lomaillut, päässyt kunnolla pakoon Suomen talvea. :) Tuo protean kukka on kyllä komea, minä tykkään siitä möhkäleestä kovasti. Leikkona ei vaan avaudu koskaan noin komeaksi kotioloissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä tosiaan oli värikästä niin taivaalla kuin luonnossa muutenkin, kukkia riitti vaikka olikin talviaika. Pakkasta pakoon päästiin, isännällä on sopivaan aikaan syntymäpäivä.

      Tuo protea on komea, kuningasprotea luulisin. Näin puutarhoissa pienempikukkaisiakin proteoita, niihin ihastuin vallankin!

      Poista
  15. Mää pyärryn kaiken ton ihanuuden eessä!

    VastaaPoista
  16. Kiitos näistä tuliaisista, aivan ihania kukkakuvia!
    Osaan hyvin kuvitella, miten nautit näistä aamulenkeistä! Noilla muistoilla sitä sitten jaksaa odotella kevään tuloa ja ensimmäisiä piippoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain!

      Aamulenkit olivat jotain ihan mahtavaa, suuri Atlantti tyrskysi vierellä, veneiden moottorit kuuluivat kaukaisuudesta ja niiden kirkkaat valot olivat tähtinä taivaanrannassa, tuuli kävi lämpimästi, taivas samettisen sininen (no kerran hiukan satoi kuin suihkupullosta mutta sekin loppui), kaverina mustarastaat, jotka päästivät ihan lähelle ja suloiset kissat! Sain olla ihan yksin, kaupunki oli aivan hiljainen, muutama kulkija vain toivottamassa hyvät huomenet. Se oli niin voimaannuttavaa!

      Poista
  17. Vastaukset
    1. Totta tosiaan, paratiisin Eeva ja Aatami...no päällä oli tosin enemmänkin kuin viikunanlehti :D

      Poista
  18. Mahtavat kuvatuliaiset! Täällä pakkasten kourissa (-22 tänään) on vaikea uskoa, että jossakin toisella planeetalla on tuollainen kukoistus. Mutta tulee se meillekin, siis kylvöjä tekemään, kuten sinäkin! Tervetuloa kotoisiin kuvioihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri samaa tänään mietin kun olin äitiä katsomassa ja aurinko paistoi kovin, lähes häikäisten...täällä meillä pakkanen paukkuu ja sama aurinko lämmittää siellä kaukana niin ihanasti!

      Kiitos Pirkko! Kylvötyöt on alussa ja mullan tuoksu kutsuu!

      Poista
  19. Wau, ihanat tuliaiset, kiitos!

    VastaaPoista
  20. Ihanat kukkakuvat! Superihana myös tuo venuksenkenkäsi, toivottavasti se esiintyy blogissasi jatkossakin. Olitko muuten Madeiralla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elmeri! Oltiin jälleen kerran Madeiralla, se on ollut meidän hanimuunikohde jo vuosia! Paljon jäi jälleen vielä näkemättäkin :D

      Ihastuin tuohon venuksenkenkään kovin jo heti matkamme alussa, sen oikea väri on hyvin tumma purppura, siksi se piti saada. Olen nähnyt pari kertaa Madeiralla mustan orkidean, niitä on maailmassa vain muutama, se on pelottavan kaunis myös, mutta tuo purppura on mielestäni vielä kauniimpi, sen lehdetkin ovat aika ihanat!

      Poista
  21. Mukava postaus!
    Mietinkin missä lienet ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo!

      Viikko ennen lomaa oli niin hektistä aikaa, piti saada siis 'maailma valmiiksi' ennen lähtöä, en edes instaan ehtinyt kuin tykkäämään muutaman kerran. Nyt uskon että elämä hiukan 'rauhoittuisi'.

      Poista
  22. Hurmaavat Madeiran venuksenkengät ja lumoavat magnoliat!
    =)
    Ihanan kukkaisa reissu teillä ollut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, molempiin ihastuin jälleen kerran ja tietysti kamelioihin, nekin kuuluvat ihanuuskukkiini. Valitettavasti ihanuuspuuni Pink ball dombeya (Dombeya wallichii) oli kukintonsa loppuvaiheessa, onneksi toinen ihanuuspuuni Dombeya cacuminum kukki upeasti!

      Kukkaisaa oli, vaikka siellä olikin vielä talvi!

      Poista
  23. Kiitos tosi paljon kukkaterveisistä. Aah kuinka silmäni imivät noita värejä ja malleja, upeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Tuija! Lomamme oli niin täynnä kaunista: kukkia, värejä ja raikasta luontoa sekä merta!

      Poista
  24. Ihania kukkasia olet päässyt katselemaan ja kuvauksesta päätellen teillä on ollut kaikin puolin hieno reissu! Madeira on minun haaveeni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissumme oli jälleen onnistunut, Madeira on varma paikka hanimuunille! Sinne voi mennä vaikka kuinka monta kertaa, aina löytyy jotain uutta!

      Poista
  25. Hanimuuni kukkaparatiisissa - kuulostaa todella upealta. Nyt voi sitten asettua aloilleen ja alkaa rakentaa kevään kukkapenkkejä siemenistä.
    Kiva, kun olet taas blogistanissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Madeira on juuri sopiva paikka hanimuunille, matkamme oli onnistunut täysin! Matka herätteli minua monella tapaa niin kukkien kuin hyötykasvien osalta, kaikkea kivaa näin ja paljon uusia haaveita syntyi! Jälleen huomasin kuinka paljon taas jäi tuosta ihanasta saaresta näkemättä!

      Taukoa tuli hiukan, ennen matkaa oli paljon puuhaa ja joku väsymyskin iski...mutta virtaa sain matkalta niin paljon, nyt jaksaa taas!

      Poista
  26. Ihanat kukkakuvat! Kiitos vaan tulkuista! ='D

    Ai sinullakin issias tuli reissuun mukaan. Minullakin se oli risteilemässä, vaikka mielestäni en sitä mukaan ottanut! ='D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ole hyvä!

      Tuli mokoma mukaan ja valvotti ilkeästi! Mutta kävely siihen parhaiten auttaa, aamulenkillä oli huomattavan terapeuttinen vaikutus siihenkin!

      Poista
  27. Tämä postaus voimaannutti minuakin - ihailin pitkään kuvia - kukkaisenergiaa kera voimaannuttavien värien - tästä onkin hyvä lähteä leipätyön pariin!
    Kiitos sinulle tästä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukava kuulla että kukkakuvat ilahduttivat Sinua! Madeiralla kukkia riitti, nautin niistä niin suunnattomasti!

      Poista
  28. Ihania kukkakuvia ja upea auringonnousu :) Itsekin kun olin lämpimässä, niin tuli ihan kiva fiilis noista kuvistasi, vaikka Kanarialla ei noin upeaa kukkaloistoa näkynytkään. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Tuo auringonnousu piti kuvata, se oli kyllä upea, myös kukkia oli aika paljon, vaikka olikin talviaika vielä.

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!