Kivipellon Saila

tiistai 28. helmikuuta 2017

Mukavia kavereita!

Arvatkaas tuleeko viikonloppuisin mitään valmista!


 Vakituinen ja tosi miellyttävä eläinten bongauspaikka on keittiö. Minulla on jalustalla kamera keittiössä ikkunan vieressä, 
mukava lämmin paikka, 
paitsi, että toisinaan tahtoo kotityöt jäädä tekemättä, 
kun ruokintapaikalla käy niin mukavia vieraita.  
Onneksi haukkaa ei ole pitkään aikaan näkynyt.

Kuvat ovat parin viime viikon ajalta.
Kaikille on riittänyt hyvin syötävää, 
olen ollut hieman taipuvainen viemään vallankin oraville herkkuja. Ne tuntuvat tykkäävän manteleista...
onpa siinä tinteilläkin ihmettelemistä!

 
Valppaana oravat ovat kovinkin, 
talossa on kissoja - tosin hiukan laiskoja, 
mutta varuillaan kannattaa kuitenkin olla!

Lumiauran tapaan kynnetään kevyeen hankeen uomaa kelissä kuin kelissä, aina jotain löytyykin.


Ihania kavereita! 


Mukavaa viikonjatkoa!

69 kommenttia:

 1. Kurret ovat kyllä niin söpösiä opportunisteja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat niin ihania ja touhukkaita, niitä on mukava seurata!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tuli nyt vielä mieleen se kun mainitsit tilanneesi esikoita Barnhavenista. Oletko tilannut sieltä ennen ja millaisia kokemuksia sinulla mahdollisesti on? Uskaltaisikohan sieltä tilata taimia? Kiitos vastauksestasi jo etukäteen :)

   Poista
  2. Olen tilannut ensi kerran viime keväänä niin siemeniä kuin taimia. Taimet olivat hyväkuntoisia lähes kaikki - yksi näytti niin kuolleelta mutta annoin sille aikaa ja siitä kehittyi varsin komea yksilö, kuului kai sen kasvutapaan kuihduttaa lehdet talveksi. Siemenet kylvin heti navettaan viileään kylmäkäsittelyyn, varmaan kaikki iti, sain komeat taimet niistä ja jo muutamat kukkivat syksyllä. Taimista riitti ystäville annettavaksi myös. Nyt seuraan, kuinka ne ovat talvehtineet, suojasin niitä hiukan syksyn lehdillä (kuten muitakin pihan kukkijoita). Viime syksynä laitoin uuden tilauksen niin esikoista (taimet ja siemenet) kuin jouluruusutkin (niitä on vain syksyllä, koska niillä on niin kova menekki).

   Olen tilannut Alpine auricula -hybridejä (niistä tein viime keväänä postauksenkin, sieltä näet millaisia taimia postissa tuli), syksyn tilauksen kanssa hieman 'hurjatelin' tilasin kerrottuja ym ihanuuksia.

   Tuon Barnhavenin olen kokenut turvalliseksi paikaksi tilata, sieltä on tilanneet myös useat blogiystäväni myös kuten Irene Rakkaudesta Vironperään, Tylsä Mörökölli ja Saaripalstan Saila.

   Poista
 3. Mäki kyttään lintuja keittiön klasista, monia kertoja päiväs. Olisin iki onnellinen, jos meilläki käys kurreja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiö on hyvä bongauspaikka, lämmin ja mukava! Meillä on aika iso metsä tuossa vieressä, siksi varmaan kurret uskaltavat tulla ihan pihaan.

   Poista
 4. Oravat ovat tosi ihania. Niiden touhuja on kiva seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oravat ovat mukavia kavereita, nyt ne pihaan uskaltavat tullakin kun kissat eivät välitä lumikeleillä paljoa ulkoilla.

   Poista
 5. Voi että miten ihastuttavia luontokuvia. Kyllä oravatkin ovat niin,niin suloisia pörröhäntineen ja korvatupsuineen! Ihastuttavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Intsu! Meillä on ruokintapaikka keittiön ikkunan alla, siitä niitä on niin mukava bongailla! Oravat ovat tosi kauniita!

   Poista
 6. Oravien puuhastelua on hauska seurata, siksi saavat paljon pähkinöitä :)

  VastaaPoista
 7. Onpa sinulla mukava bongauspaikka, saa tosiaan olla sisällä lämpimässä ja voin kuvitella kuinka siinä unohtuu kaikki muu eläinten touhuja katsellessa :) Hyviä kuvia olet saanut kurreista!
  Kiitos, mukavaa viikon jatkoa myös sinulle, ja alkavaa maaliskuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bongauspakka on täydellinen, lämmin ja suojaisa! Kiinanruusun taakse on hyvä maastoutua :D Eläiten touhuja katsellessa todella unohtuu maiset murheet.

   Kiitos Tuulikki! Paketti tuli perille, siitä myöhemmin lisää!

   Poista
 8. Moi. Oravat ovat yllättävän kaikki ruokaisia. Olen nähnyt ja kuvannutkin kun orava syö porkkanan. Mahtavia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan, sitä ihmettelee minne katoaa kaikki siemenet ja mantelit! Ai koko porkkanan, melkein oravan kokoisen!

   Kiitos Matti Juhani!

   Poista
 9. What a bird, the Bullfinch. But, the Squirrel has got there first, nothing for you!!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Also Lady Bullfinch is so lovely and beautiful! Yes, they did, I love Squirrels!

   Poista
 10. Kivoja kavereita sinulla kuvattavana!

  VastaaPoista
 11. Upeita kuvia ihanista puutarhan asukeista! 💕

  VastaaPoista
 12. Oma Avara luonto -kanava on aika koukuttava. Vain kerran olen tänä talvena nähnyt punatulkkuja täällä. Joitakin päiviä sitten pihalla vieraili tilhiparvi. Kun antaa eläimille ruoka-apua, saa itsekin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanava on tosi koukuttavaa, aika hujahtaa siivillä, monta lähtöä on venähtänyt, kun on pitänyt katsoa vielä hetki ruokintapaikan tapahtumia!

   Varmaan punatulkkujen määrä on vähentynyt, uskon niin! Tilhiäkin näkee joskus, pihallasi oli niille vielä herkkuja. Meilläkin pari kertaa on käynyt noin 40 yksilön parvi, söivät viimeiset parsan marjat.

   Totta, en olisi uskonut kuinka paljon iloa ruokintapaikasta on ollutkaan!

   Poista
 13. Voi kun suloisia vieraita sinun ruokintapaikallasi käy. Itse pidän enemmän pörröhännistä kuin siivekkäistä, jos pitää valita. Linnut ovat tietenkin myös mukavia, mutta oravat vievät minulla voiton. :)

  VastaaPoista
 14. Mukavat maisemat Sinulla keittiön ikkunasta.
  Pidän sekä linnuista että oravista. Niitä on mukava seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, tosielämää parhaimmillaan! Ruokintapaikan tapahtumia on niin kiva seurata! Aamulla jo odottelee päivän valjetessa ensimmäisiä vieraita, yleensä sinitiaiset ovat ensimmäisiä :D

   Poista
 15. Hyvä idea, että kamera on valmiiksi jalustalla, saatkin napsittua mainioita kuvia. Kyllä, lintujen ja tupsukorvien ruokailuja on hauska seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kamera ei ole valmiina niin hyvät tilanteet menevät ohi, niin on käynyt monta kertaa! Jalusta on hiukan isännän paikalla, onneksi hänellä riittää ymmärrystä väistää :D

   Pihan elämää on tosi kiva seurata!

   Poista
 16. Ruokintapaikkalla on mahdottoman mielenkiintoista seurattavaa, aina tulee sopivaa ohjelmaa :)
  Meillä on ruokintapaikalta ulkoseinään vain kolmisen metriä ja orava yrittää kovasti päästä välikaton väliin pesimään. Valitettavasti keskeytämme aina sen touhut.
  Mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjelma on minulle niin sopivaa, samaa lähetystä ei tule kahta kertaa, jännitystäkin on sopivasti!

   Orava varmaan haluaisikin laittaa pesänsä suojaan välikaton väliin, pakkohan sen touhut on keskeyttää, ettei tule harmeja! Varmasti muitakin pesäpaikkoja löytyy!

   Kiitos, samoin Sinulle!

   Poista
 17. Hikipäässä näkyy orava touhuavan ikkunasi alla - haluaa varmaan hamstrata kaikki mantelit itselleen.

  VastaaPoista
 18. Aina kun on kotosalla tulee kytättyä lintuja ikkunasta. Meidän oravat käy vaan vesisateella näemmä. Kuten nyt eilen. Surkean näköisiä märkinä! No, hyvä kun kuitenkin käyvät. Kissoista on mukava niistä kiihtyä, vihulaisia heidän mielestään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintulaudan touhut vievät huomion helposti, niin mukavaa seurattavaa se onkin! Meilläkin sateella oravat tykkäävät käydä ruokintapaikalla, arvaavatkohan ne, etteivät kissat halua tulla tassujaan kastelemaan sateeseen?

   Poista
 19. Lintujen ja oravien touhujen seuraaminen on hauskaa. Meilläkin lintulauta on keittiön ikkunan kohdalla ja monenlaisia persoonallisuuksia siellä näkyy. Nyt on eräs talitintti ryhtynyt vaativaksi ja huiskii kauranjyvät pois maahan ja herkuttelee vain auringonkukan siemenillä. Olet onnistunut saamaan hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, parasta ohjelmaa, voittaa telkkarin mennen tullen! Persoonallisia vieraat ovat, punatulkku ei päästänyt tinttejä automaatille ja sinitiainen aikoi automaatin kunkuksi...onneksi kaikille riittää syötävää! Meilläkään tintit eivät kaurasta oikein tykkää, auringonkukansiemenet valikoituu ja muut lentää maahan.

   Kiitos Pirkko!

   Poista
 20. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 21. Hienosti olet onnistunut kuvaamaan pihasi vierailijoita. Hauska idea asettaa kamera valmiiksi, kun tilanteet menevät nopeasti ohitse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanteet menevät niin nopeaan ohi, jalustalla kamera odottelee asetukset valmiina ja tilanteita saa siten kuvattua paremmin.

   Kiitos Mari!

   Poista
 22. Somia kuvia herkuttelivista vierailijoista.♥Mukavaa kuluvaa viikkoa sinulle:)

  VastaaPoista
 23. Ihania kuvia! Varsinkin tuo, missä punatulkku on oravan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marketta! Punatulkku-herra melkein omi automaatin, meni vähän isottelemaan oravallekin, onneksi piti välimatkaa kuitenkin!

   Poista
 24. Eipä ihme että aika kuluu noita ihanuuksia seuratessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika saa tosiaan siivet! Nyt olen illan pimeydessä ollut kuistilla kuuntelemassa lehtopöllön huhuilua, soidin niillä jo alkanut!

   Poista
 25. No sulla on kuvausarsenaali kohdillaan, ilmankos saat noin hyviä otoksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin paljon sutta ja sekundaa tuli kuvattua ja sitten päätin laittaa jalustalle kameran asetuksineen, vaikka isännän aamukahvipaikkaa se hiukan pienensikin - vaihtoi istumaan pöydän toiselle puolelle.

   Poista
 26. Söpöjä oravia! En yhtään ihmettele että niitä jää pidemmäksi aikaa seuraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oravat ovat niin ihania ja kun ne tulevat vielä kahdestaan sulassa sovussa syömään, niitä on mukava seurata.

   Poista
 27. Tintti-tv:tä katselee mielellään. Usein ihan yllättää itsensä pitkäänkin seuraamasta lintujen touhuja. Monet ärsyyntyvät oravien vierailuista ja pitävät niitä tuholaisina. Ovathan ne sitäkin, mutta en vaan osaa niitä inhota. Meillä oli muutama aamu sitten kolme kurrea kerrallaan lintulaudalla ja kiva niitä oli katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tintti-TV on paras tosi-TV, uusintoja ei tule ja ohjelma mukavaa katseltavaa, vaikka helposti vaipuu niitä katselemaan teemukin kanssa. Oravat kai tekevät joskus tuhojaan, meillä ei niistä ole harmia koskaan ollut. Kolme kurrea, varmaan oli kiva niitä seurata!

   Poista
 28. Ihani kuvia! Minulla myös keittiö paras bongauspaikka. Syötin 4-6 oravalle auringonkukan siemeniä ympäri vuoden. Ja voi, miten meillä hiiret lisääntyivät. Yritän keksiä jotain oraville niin, ettei hiiret pääsisi osingolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vekki! Keittiö on erinomainen bongauspaikka! Vai tuli teille hiiriä, se on harmillista! Meillä hiiriä ei ole näkynyt, varmaan kissat pitävät niistä huolen. Varmasti keksit oraville jotain kivaa hiirivapaata :D

   Poista
 29. Lintujen touhuja ja ruokailua on tosi kiva seurata ikkunan takaa. Itse tulee vähemmän kuvatuksi, mutta onneksi täältä blogimaailmasta löytää näitä tosi kivoja otoksia melko paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä kuvaan kukkia ja kaikenlaisia puita ja puskia, mutta nyt on aiheet olleet vähissä ja tuo ruokinta-automaatti sopivasti hollilla, niin noita lintuja ja oraviakin on tullut kuvattua hiukan - opeteltua :D

   Eläinten touhua on niin kiva seurata!

   Poista
 30. Siinä lintuja ja oravia seuratessa sitä tosiaankin aika menee siivillä! Tein sellaisen virheen, että laitoin ruokaa maahan rastaille. Kuinka ollakaan rotta löysi tiensä pihalle. Nyt olen lopettanut suoraan maahan ruon tarjoilemisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika menee niin siivillä! Olen laittanut maahan myös ruokaa, mutta meillä kissat ovat pitäneet huolen hiiristä, rottia ei ole onneksi näkynyt, ne ovat niin iljettäviä! Meille rotta on joskus tullut, naapurissa on sikala, uskon että sieltä ovat tulleet, mutta meidän Nöpö on ensiluokkainen rottakissa - kauaa ei rotat meillä juhli!

   Poista
 31. Hienoja kuvia luonnossa liikkuvista eläimistä, itsekkin kuvaan paljon lintuja ja oravia myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pike! Luonnosta löytyy niin paljon kaikkea kaunista ja monimuotoista kuvattavaa!

   Poista
 32. Onpa sinulla siellä ihania vieraita. Punatulkku ja oravia. Niiden vierailuja onkin kiva seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mukavaa seurailla ihania vieraita ja ihan keittiöstä :D

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!