lauantai 21. tammikuuta 2017

Vastahyökkäys

Oli taas niin ihana aamu, aurinko nousi punaten taivaanrannan kauniiksi! Harmittaa vain, etten keittiöstä saa kunnon kuvia, kun kylätien katulamput palavat...valosaastetta, pah!


Leivoin, kuten usein lauantaiaamuna. Tänään leipomukseni eivät oikein onnistuneet. Laitoin piirakkataikinaan terveysinnostuksissani jälleen liikaa karkeaa ruisjauhoa, sen arvaa mitä siitä seuraa...kuoret eivät tulleet kauniita. No tulevat nuokin varmaan syödyksi!



Isännällä on aikomus saada maailma valmiiksi ennen hanimuunia, työ kutsui ja piti lähteä jatkamaan viikolla alkanutta projektia.
...isännällä nenä niiskuttaa ja kurkku muuttumassa riivinraudaksi, vastahyökkäys on nyt paikallaan! Vastahyökkäys on tehokas ase myös miesflunssaa vastaan.
Ensin smoothieta...kiitos Rantakasvi kannustuksesta, meillä syödään nyt joka päivä smoothieta.

Vitamiinipommi: iso valkosipulin kynsi, kesäkurpitsaa, avocadoa, kurkkua, pinaattia, oliiviöljyä, pikkutomaatteja.
Isäntä sanoi tuosta ihanasta smoothiesta: Tämä on oikeasti pahaa...ei ole vastasin, syö, syö vaan!



Lämmintä vettä ja inkiväärisiirappia. Carmolis-tippoja, auringonhattu-uutetta...ja piirakoita! Illalla taidan kaataa tipan konjakkia, sillä on hyvä kurlata kun kurkku tuntuu kipeältä...jos vain ei ole sille allerginen.



Toivottavasti selviän voittajana taistosta flunssaa vastaan!

Aurinkoista viikonloppua!


36 kommenttia:

  1. Oh, olipa siellä punainen taivas! Meillä oli taas sellainen hennon vaaleanpunainen.
    Ihanan aurinkoiselta näyttää taas päivä.
    On sinulla kunnon tropit ainakin, suussasulavan herkullisilta näyttävät piirakat.
    Tuo vitamiinipimmi. Kuullostaa kyllä minunkin mielestäni oikeasti pahalta :DD
    Meidän aamusmoothiet eivät varmaankaan ole yhtä terveellisiä, mutta taatusti paremman makuisia; mansikkaa, vadelmaa, banaania ja mantelimaitoa ;).
    Toivottavasti sinun lääkityksesi tehoaa, ettei mene hanimuuni pilalle flunssan takia. Tämä flunssa kestää oikeasti kuusi viikkoa! Mulla on nyt kuudes viikko menossa ja nyt alkaa helpottaa, kahtena viime yönä en ole enää herännyt yskimään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taivas oli jälleen upean punainen, monena kirkkaana aamuna taivas on ollut tosi upea, punainen!

      Troppeja on ja taisto kova flunssaa vastaan! Isäntä varmasti tykkäisi sinun smoothieista enemmän ja varmasti ne ovat paremman makuisia, mutta meillä on nyt elämäntaparemontti menossa ja kohti terveellisempää tulevaisuutta käy matkamme, toistaiseksi :D

      Haudutan vielä inkivääriä ja pakuriteetä illalla, kunhan isäntä taas kotiutuu...toivottavasti saan selätettyä alkavan taudin! Harmillisen kauan tuo flunssa on sinua kiusannut!

      Poista
  2. Sulla on käytössä niin jykevät tropit, että varmasti kurkkukipu lähtee käpälämäkeen. Maailma värjäytyi tänään pinkiksi, aivan mahtava auringonnousu. Sun epäonnistuneet (?) karjalanpiirakkas on noin 176 % paremman näköisiä kuin minun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä tosiaan toivon, tämä on nyt pahin hetki flunssan tulla. Isännän työmaalla tauti on kaatanut monta urheaa ahertajaa punkan pohjalle.

      Taivas on ollut tosi upea monena päivänä!

      Kiitos! Kuoret eivät oikein onnistuneet, terveysinnoissani jauhopussista humpsahti karkeaa ruisjauhoa kuoritaikinaan ja syy oli siinä. Sain kakkarat ajeltua, mutta nättejä niistä ei tullut!

      Poista
  3. Upea puna taivaalla. Tuon smoothien ainekset ovat kyllä hyviä. Jos nyt lunssat ei lähe niin .. Toivottavasti paranee ennen hani muunia. Ei noissa piirakoissa minusta mitään vikaa ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puna oli aamulla tosi upea, harmittaa vain nuo katuvalot, aina kuvaamisen tiellä!

      Smoothien ainekset ovat täynnä elämän energiaa, ihanaa vihreyttä ja terveellisyyttä...yritän ajaa lenssun alut pois tästä talosta! Menee samalla kummituksetkin, kun valkosipulia reilulla kädellä laitoin :D Toivottavasti isäntä paranee!

      Ei tällä kertaa oikein nättejä piirakoista tullut...mutta terveellisiä, paljon kuitua!

      Poista
  4. Inkivääri on hyväksi kokemani flussalääke. Ohuita siivuja tuoreesta inkivääristä mukiin ja kuumaa vettä päälle. Toivottavasti saatte torjuttua flunssan. Mehevän näköisiä piirakoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inkivääristä olen paljon hyvää kuullut, kokeillut hyvin vaatimattomasti! Kiitos vinkistä. Ostin inkivääriä ja haudutan siitä lääkettä, onneksi matkakohteessammekin inkivääriä saa kaupasta, jos tauti kuitenkin on sitkeämpää sorttia.

      Kiitos, piirakat olivat maultaan hyviä, mutta laitoin kuoritaikinaan vähän liian reippaasti karkeaa ruisjauhoa!

      Poista
  5. On hyvät piirakat, ei se ulkonäkö haittaa kun pistä ääntä kohti :)
    Kyllä on tropit. Mulla ei vois mennä noin terveellinen smoothie alas :)
    Troppehin vois lisätä vielä sitruunaa ja reiluja annoksia D-vitamiinia, jo vot.
    Mie luotan D-vitamiiniin ja auringonhattutippoihin, sekä pakuriteetä keittelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, syötyähän nuo kaikki tulee kuitenkin :D

      Tropit on vankat, kevyin eväin flunssaa vastaan ei kannata edes alkaa taistoa! Oikeasti tuo smoothie on hyvää, joskus laitan siihen vielä omenatuoremenua jotta rakenne olisi juotavampi. Pitää nälkää aika kauan. Sopii siis elämäntaparemonttiimme oikein hyvin! Sitruunaa tosiaan, se sopii tuohon smoothieenkin ja D-vitamiinia taidan antaa isännälle tuplamäärän. Meillä on sellaista suoraan kurkkuun suihkutettavaa auringonhattu-uutetta ja se on kyllä hyvää, sitruuna sopii pakuriteehenkin mainiosti!

      Poista
  6. Itse tehdyt piirakat ovat sellaista herkkua, ettei samanlaisia ikinä mistään kaupasta saa. Itse olen tehnyt karjalanpiirakoita vain kahdesti; ensimmäisellä kerralla niistä tuli kivikovia ja toisella suussasulavia, vaan silloin olinkin oikean mestarin opissa.

    Tänä aamuna oli maailma aivan punainen. Meidän punatiilitalommekin suorastaan hohti auringonnousun säteissä. Ikkunasta räpsin muutaman otoksen, mutta eivät ne kerro puoliakaan siitä, mitä silmät näkivät.

    Noista flunssantorjuntatipoista tuli mieleen, kun Akuutissa testasivat erilaisia reseptittömiä flunssalääkkeitä ja yskänlääkkeitä. Saman vaikutuksen sai laittamalla kuumaan veteen sekoitettua hunajaa ja sitruunaa. Vielä en ole päässyt kokeilemaan, kun viime talvi meni kokonaan flunssatta. Toivotaan, ettei edes tarvitse kokeilla.

    VastaaPoista
  7. Rakastan kuvia "polttaa" taivas. :)

    VastaaPoista
  8. Lisää vielä hunajaa - se auttaa kurkkukipuun. Hyvät tropit on ja toivotaan niiden tepsivän!

    VastaaPoista
  9. Mahtavan värinen taivas! Aamurusko jäi minulta väliin jos sellainen oli täällä. Kerrankin sain nukuttua pitkään;-)) Tymäkät dropit siellä teillä on käytössä;-))Karjalanpiirakoita pitäisi tehdä, kun saisi aikaiseksi. Ruista ja ohraa ei voi käyttää, joten pitää keksiä muita jauhoja. Hyvää viikonloppua;-))

    VastaaPoista
  10. Herkullisen näköisiä piirakoita ja varmasti makuisia myös, nam! Monesti on tehnyt mieli tehdä karjalanpiirakoita, mutta jotenkin miellän sen vaivalloiseksi ja aikaavieväksi.

    VastaaPoista
  11. Kaunis punainen taivas! Toivottavasti vastahyökkäys tehoaa ja pääsette terveinä hanimoonille :)

    VastaaPoista
  12. Lurps. Kuolasin jo instassa noita piirakoita..

    VastaaPoista
  13. Vanha herra on solidaarinen ja uhkasi tulla hakemaan teidän isännän meille. Ei raavaalle miehelle saa tommosta syöttää, se mutisi, kun kailotin sille talon toiseen päähän sun smoothie-reseptiä.

    Paa nuoi "epäonnistuneet" piirakan isännän mukaan, kun se tullaan adoptoimaan meille;)

    VastaaPoista
  14. Sulla on ny oikee järiät aseet flunssaa vastaha. Kumma o, jos ei auta. Toivottavasti sun poloveski tokenis kuntohon.
    Ny onki ollu komeeta auringonnousuja monena aamuna.

    VastaaPoista
  15. Moikka. Isännällä on varsin erikoinen koktaili. Ainekset ovat hyvät. Onhan se mies saatava kuntoon ennen hani muunia. Omasta näkökulmasta koktaili tarvii lisää valkosipulia. Heh heh.

    VastaaPoista
  16. Minun silmiin piirakat ovat täydellisen kauniita ja mikä upea aamu. Aurinkoista päivää Saila <3

    VastaaPoista
  17. Aivan mielettömän upeat piirakat! Minä aina haaveilen itsetehdyistä piirakoista kovasti. Netistä meinasin kerran jopa ostaa, mutta olisi ollut kamalan kallis ja iso erä (300 kpl!!!). VOi että, oletteko lähdössä romanttiselle matkalle! Miesflunssa on viheliäinen tauti, toivottavasti viherdrinkkisi toimii nopsaan. Minä olen itse ihan smoothiehullu, sillä usein kuittaan aamupalan, niin herkkua. Mukavaa tulevaa reissua teille!

    VastaaPoista
  18. Noin hienoa aamutaivasta en toistaiseksi ole nähnyt tänä vuonna, aina jo töissä ja ei ehdi ikkunoista katsella, mutta iltataivaasta näin eilen vilauksen, hieno sekin! Herkullisen näköisiä ovat myös karjalanpiirakkasi, voi kun jaksaisi itsekin joskus noita itse leipoa..! Pikaista paranemista sinne miehelle, toivottavasti jykevä smoothie tehoaa.

    VastaaPoista
  19. Upea punainen taivas! Tsemppiä taistelussa flunssaa vastaan!

    VastaaPoista
  20. upea taivas ja herkullisen näköiset piirakat! Paranemisia isännälle!

    VastaaPoista
  21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  22. Todella hieno aamutaivas. Karjalanpiirakat näyttävät niin herkullisilta. Itsekin pitäisi niitä leipoa useammin.
    Toivottavasti tuo terveyssmoothie auttaa flunssaa vastaan.

    VastaaPoista
  23. Carmolistipat,- karkit(sokerittomat)ja- pastillit ja ne tehoaa aina.
    Upea aamutaivaan väri ja piirakat ovat herkullisen näköisiä ja varmasti tosi herkullisia.Tuoreeltaan voisi syödä aikas monta.

    VastaaPoista
  24. Alkajaisiksi upea taivaan puna - hienosti tavoitettu! Siinäpä hyvä valikoima flunssan torjuntaiskuja - ja mahtavat piirakat, heti rupesin kolistelemaan piirakkakaulinta, kunhan nyt ehtisi...

    VastaaPoista
  25. Herkulliset karjalanpiirakat :P. Tekee mieli itsekin kokeilla, viimeksi tein niitä yläasteella.

    Nauratti tuo herkkusmoothiesi :D. Minäkin kerran tein Ukolle vitamiinismoothieta, siihen tuli muistaakseni kokonainen salaatinkerä, sitruuna ja muuta mukavaa. Ei tykännyt jostain syystä.

    VastaaPoista
  26. Upean näköinen taivas! Hyvältä näyttivät myös karjalanpiirakat. :)

    VastaaPoista
  27. Smoothieita täälläkin syödään päivittäin. Eikä vain siksi että ne on terveellisiä vaan ihan sen maunkin vuoksi! :P Flunssaa vastaan kannattaa ottaa iltaisin ennen nukkumaanmenoa sinkkiä ja miksei muitakin vitamiineja. Kroppa ottaa silloin kaikki paremmin vastaan ja käy monesti kovinta taistelua flunssaa vastaan levätessä.

    Toivottavasti nuhanenä ei iske sinuun! :)

    VastaaPoista
  28. Olipa kauniin punainen taivas :) Kyllä sinun karjalanpiirakat näyttää oikein hyvältä ja maistuisi täälläkin. Itsekin leivon usein karjalanpiirakoita. Toivottavasti sinä säästyt flunssalta. Liisa

    VastaaPoista
  29. Kyllä on tasaiset rypytykset, vissisti maistuivatkin hyvälle. Ja heti kuvaa katsottua tuli makumuisti itse aitokarjalaisen (edesmenneen) tekemistä piirakoista... Avot, että olivat hyviä.
    Kyllä inkivääri auttaa, eikä se ole vain uskon asia. Toipumisiin!

    VastaaPoista
  30. Nam nam, mitä piirakoita. Melkein jo suussani tunsin maun. Toivotaan nyt, että tropit auttaa ja hanimuuni toteutuu.

    VastaaPoista
  31. Onhan nuo niin komeita piirakoita. Oikein näkyy tuo rukiisuus ja sehän on vain hyvä. Ja käsintehdyn näköistäkin on oltava, että erottuu näkönsä puolestakin kaupan piirakoista :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!