torstai 5. tammikuuta 2017

Madame Butterfly

Siementilaukset ovat nyt täydessä vauhdissa. Kasvimaan vuoroviljelysuunnitelma on tehty, se oli aika helppo juttu. 
 
Kuvattu 3.11.2016
Lajikemäärä meillä ei ole kovin suuri ja kukat hiljalleen valtaavat kasvimaani, tykkään kukkivista pelloista niin paljon. Suuri unelmani olisi lainehtiva, kukkiva kosmoskukkapelto. 

Haaveenani on myös rehevä krassipilvi, 
sellainen kuin blogiystävälläni Tuulikilla oli viime kesänä! 
Aivan ihana! 

Kuvattu 3.11.2016
Mutta asiaan... Viime kesänä kasvatin leijonankitaa. Sain vahingossa toista mitä tilasin. 
Nyt minulla on sille 'toiselle' nimikin 
Madame Butterfly. 
Kestävä, kaunis, ihana ja pientä pakkasstakin kestävä leijonankita!


Ensi keväänä sitä taimetan ihan varmasti, tositarkoituksella! 

Ihanaa alkavaa viikonloppua ja Loppiaista!
Pysytelkää lämpimänä! 

42 kommenttia:

  1. Vau, mitkä värikylläiset ja kauniit kuvat.
    Ihanaa loppiaista sinulle.

    VastaaPoista
  2. Minä olen niin surkea siemenkasvattaja, että vain samettikukat saan kasvamaan. Toisaalta luotan enempi perennoihin, ne kun nousevat ihan itse joka vuosi. Se on niin helppoa ja vaivatonta!

    Lupsakkaa Loppiaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perennoiden kanssa on helppoa, tosin niiden siemenlisäys joskus tuottaa...askaretta :D Yritän niitäkin joka vuosi muutaman siemenestä kasvattaa. Mutta jos sammarit kasvatat niin kyllähän muutkin sitten luontuvat kuin tanssi!

      Kiitos Tita!

      Poista
  3. Ihastuttava tuo leijonankita! En ole koskaan kasvattanut, onko vaikea/helppo tapaus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leijonankidat ovat ihania tuo Madame supersuloinen! Leijonankitoja ei ole vaikea kasvattaa. Niiden siemenet ovat vain niin mahdottoman pieniä ja sirkkataimet myös, mutta yrittää kannattaa ja vahvuutta taimiin saa latvomalla, jos raskii :D

      Poista
  4. Voi mitkä kukkapilvet! Minäkin haaveilen kukkakedoista ja yksi suosikkini on kosmoskukka. Onnistuisikohan se lähtemään alkuun kedossa!? Leijonankitasi ovat olleet ihan hurmaavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko! Leijonankidat ovat tosi ihania samoin kosmoskukat. Nyt en uskalla mennä sanomaan kuinka kosmoskukat onnistuisi kedolla, paitsi jo niille tekisi multapläntin ja siihen kylvää, niin kyllä ne sitten varmasti kasvavat.

      Poista
  5. Oi, oi mikä ihana väriterapia-postaus tällaisena pakkaspäivänä!
    Nyt on just oikea aika suunnitella ensi kevään ja kesän kylvöjä. Täälläkin päässä surraa vaikka mitä haaveita.
    Lämpimiä ja aurinkoisia hetkiä pakkaspäivääsi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on siementilaukset olleet työnalla tämän viikon, oivallinen tapa viettää talvilomaa. Päivät ovat kuluneet mukavasti siemensivuilla surffaillessa ja instragramin kukkakuvia katsellessa! Leijonankidat tulivat jostain mieleen, ne ovat kyllä niin ihania. Haaveita riittää, kukkivan kesän ja kasvimaan taas haluan, siemeniä on jo tulossakin!

      Kiitos Riina!

      Poista
  6. Oi ku o Matamis hianot sävyt. Tuloo lapsuus miälehe. Äitee ei ny mikää himopuutarhuri oo koskaa ollu, mutta leijonankitoja ja samettikukkia kylyvi joka kevät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuon Matamin värikirjo on niin upea, jo yhdessäkin kukassa montaa sävyä, upea kukka, minunkin lapsuusihanuus. Naapurissa täti niitä kasvatti, vallankin sellainen samettisen tummanpunainen jäi mieleen.

      Poista
  7. Kuvissa taidetaan olla taas siellä ihanassa kasvihuoneessa. Varmasti olet nuo pienet samettikukatkin kasvattanut siemenistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kasvihuoneessakin kukkia mulla kasvaa aina vain enemmän, pölyttäjiä houkuttelemassa. Itse olen taimet kasvattanut. Samettikukkien piti olla lajiketta 'Red Gem', mutta oli mitä sattui, tuosta keltaisesta en olisi välittänyt. Mutta noiden sitruunainen tuoksu on väriä tärkeämpi, sekoittavat kirvojen hajuaistit ihan kokonaan. Paprikoiden kanssa noita yhdessä kasvattelen, kirvavapaasi!

      Poista
  8. Olen yhtenä kesänä kasvattanut Madame Butterfly -lajiketta ja se on todellakin kaunis kuin mikä! Tuo alin kuva on viehättävä, miten sitä janoaa ja kaipaakin jo taas värejä niin paljon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lajike on niin kaunis ja kiitollinen! Sekoituspussissa värikirjo oli niin mielenkiintoinen, jopa yksi kukka saattoi olla monenkirjava! Nyt tosiaan oikein janoaa värejä ja valoa!

      Poista
  9. Tämä kukkien väriloisto on jotain ihan huikeaa!
    Olet vielä marraskuussa päässyt ihailemaan tuota kukkaloistoa, johan tuosta sai pimeyden keskelle melkoisen energiapläjäyksen!
    Kiitos siulle samoin, mukavaa loppiaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vikki!

      Leijonankitani olivat muovihuoneessa ja ihmeesti siellä kestivät kylmää, kaverina myös huomattavaa kylmyyttä sitkeästi kestänyt samettikukka. Sietokykyä varmaan lisäsi se, etteivät joutuneet alttiiksi vedolle ja tuulelle. Nyt kaipaa väreja niin paljon!
      Väreistä kyllä saa ihanasti energiaa!

      Poista
  10. Pilvellinen kukkia sinulla siellä - minulla täällä pakkasta 30! Ja komeat revontulet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts! Toivottavasti olet pukenut päällesi kaikki villapaidat ja -housut, pipot, tumput, kaulahuivit ja sukat ja ne ihanaiset huopaiset lapikkaat! Upeat revontulet, tulen teille joskus kuvaamaan noita revontulia...ne ja salamat kiinnostavat niin kovin!

      Poista
  11. Hienoja leijonankitoja. Tuo viimeinen kuva on upea, niin täynnä väriä ja kesäistä tunnelmaa. Se piristi kummasti tammikuista päivääni.
    Tuota Madame Butterfly -leijonankitaa voisin itsekin kasvattaa, niin söpön kerrottukukkainen se on;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit piristävät aina, mukavaa jos kuvat toivat iloa päivääsi! Leijonankidat ovat ihania, vallankin tuo Mme Butterfly, suosittelen lämpimästi niiden kasvattamista!

      Poista
  12. Nuo Leijonankidat on kauniita ja minullakin on niitä ollut joskus. Kiva olla sisätiloissa, kun pakkasta -19 astetta. Hyvää loppiaista tv Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on monta lapsuusihanuuskukkaa, leijonankita on yksi niistä ja siksi sitä lähes joka vuosi kasvatan, myös ensi kesänä :D

      Sisätiloissa on nyt mukava olla, meillä alkoi vielä tuulemaan joten pakkasen purevuus lisääntyi, ulos mennään vain jos on ihan pakko.

      Kiitos Liisa!

      Poista
  13. Leijonakidoista mäkin tykkään, niitä voi laittaa maljakkoonkin.
    Mahtavan värisiä. Tällä hetkellä ei ajattele kuin hyvä että saa olla sisällä kun on kylmä. Lumi peittää maat, toivotaan ettei kaikki kasvit kuole, kun on niin vähän lunta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leijonankidat ovat ihania ja kestävät maljakossa hyvin!

      Sitä toivon minäkin, pakkanen on niin kova, mutta onneksi tuli lunta hiukan kasvien suojaksi. Viikonloppuna pitäisi tulla lunta enemmän ja pakkasen lauhtua.

      Poista
  14. Tulee aina mummo mieleen, kun näkee leijonankitoja, hän sai ne upeasti kasvamaan siemenkylvöistä, toisin kuin minä. Sinulla myös on taito hyppysissä, voi että osaavat olla kauniita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummot osasivat ennen kasvattaa vaikka mitä, niin pelakuita, verenpisaroita, maatiaisamarylliksia, kesäkukkia ja ihan mitä vain, vaikka kasvilamppuja ei silloin ollut saatavilla tai mitään erikoismultia!

      Leijonankidat ovat ihania!

      Poista
  15. hih, kiitos maininnasta :DD - tosiaan nyt talvella katsottuna krassipenkki olikin aivan ihana. Kesällä sitä jotenkin turtuu kaikkeen, talvella katsoo kaikkea vähän toisella silmällä eikös vaan. Arvaapas mitä?
    Menin ja tilasin Exoticilta leijonankidan siemeniä, koska nuo sinun kukkasi nähtyäni tuntui että on aivan pakko saada leijonankitaa. Lajikkeeksi valitsin sekoituksen nimeltä "Tetra". Leijonankitaa olen kasvattanut viimeksi parikymmentä vuotta sitten, joten nyt on aika verestää vanhoja muistoja :) Saattaa olla että minun kasvimaanreuna-kukkapenkit levenevät vielä..Tuo alin kuvasi on niin lumoava, että näen sen unissanikin. Kysynpä vielä, että montako tainta leijonankitaa laitoit yhteen taimiruukkuun, muistelen että siemenet ovat hyvin pieniä..
    Täällä on nyt talven pakkasennätys, mittarissa -26 astetta! Kisukin istui minuutin rappusilla, katsoin kellosta :) Hyvää loppiaispäivää Kivipeltoon, tänään suunnitellaan ensi kesän kylvöjä . . .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa olenko nähnyt unta sinun krassipenkistäsi! Haave ensi kesään ilman muuta! Kesällä lähes turtuu, kukkivia ihanuuksia on niin paljon ja vihreää, talvi on silloin jossain tavoittamattoman kaukana!

      Leijonankitoihin innostuminen on niin helppoa, ovat tosi ihania! Kun koulin pikkutaimia, aluksi laitan purkkiin yhden, mutta jos olen ollut kylvöksen kanssa huolimaton ja taimia riittää ja riittää, laitan samaan purkkiin ensin kaksi, sitten kolme ... voihan niitä koulia sitten hiukkasen isompanakin, jos tuntuu siltä. Leijonankidan siemenet ovat niin pieniä, lähes kuin lobelian! Tuo 'Tetran' värimaailma on tosi kaunis!

      Teillä olikin aika kylmää, meillä oli 'vain' -25 C, kissat ovat miestenhuoneessa tyynyillään nukkumassa, juuri ja juuri pissalle ulos lähtevät viimeisessä hädässä.

      Kiitos Tuulikki, täällä on samat suunnitelmat menossa!

      Poista
  16. Anoppi kasvatti aina samettikukat ja leijonankidat itse. Pienen torpan vielä pienemmillä ikkunoilla. Eikä hänellä ollut todellakaan lisävaloa niille!

    Joskus kasvatan samettikukkaan, enemmän tai vähemmän onnistuneesti. Jos olisi tilaa, kasvattaisin varmaan paljon kaikenlaista, mutta en jaksa sitä kasvien jatkuvaa siirtelyä. Ja sitä että joka huone on täynnä taimia! Joten jatketaan haaveilua kukkivista pelloista! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatteles, kuinka taitavia ennen vaimot ovat olleet! Ovat kasvattaneet kaikkea ihanaa ilman kasvilamppuja tai erikoismultia, vaihtaneet keskenään siemeniä ja juurruttanut oksia!

      Kasvatan suurimman osan taimista kasvihuoneessa huhtikuun puolesta välistä alkaen, paisti pelakuiden pistokkaat ja paprikat. Tuo roudaaminen edestakaisin on ihan mahdotonta hommaa, pyrin sitä välttämään viimeiseen asti!

      Kukkivista pelloista on ihana haaveilla, instassa on yksi kuvaaja Japanista, joka on kuvannut kukkivia kosmoskukkapeltoja ja -kukkia monella tapaa, arvaa kuinka niitä ihailen ja haaveilen että meillekin tuollainen pelto tarvittaisiin, pelkät auringonkukat eivät enää riitä!

      Poista
  17. Joskus tulee tosi kivoja yllätyksiä ja ne ovat hauskoja. Piristävät kummasti :) Muistan leijonankidat jo lapsuudesta. Olivat niin jännittävän näköisiä. Itse en ole vielä kesäkukkia ehtinyt kasvattelemaan kun olen yrittänyt täyttää uutta puutarhaa monivuotisilla. Ehkä niidenkin aika joskus koittaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätykset ovat tosi ihania ja tuo leijonankita oli ihan super, yleensä mulle tulevat yllätykset ovat keltaisia! Kaikki kukat ovat ihania, kasvatan kesäkukkia jonkin verran ja perennoita muutaman vuodessa. Kaikkia kukkia on niin ihana kasvattaa!

      Poista
  18. Tästä se lähtee, puutarhavuosi 2017... Ihanat kuvat!

    VastaaPoista
  19. Moi. Todella kauniita kukkasia. Terveisiä kipakan pakkaset keskeltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sami! Eilen oli aikas kipakka pakkanen vielä, mutta onneksi alkoi lauhtumaan, tänään enää -3 astetta.

      Poista
  20. Moikka. Onpas kauniita kukkia. Kiva katsella kun oli niin kova pakkanen. Lämmittää mieltä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!