tiistai 29. syyskuuta 2015

Olisihan tämäkin taas pitänyt arvata

...säätieto lupaa mitä vain ja kurjet lensivät suurina auroina kuntamme yli, eilen lensi yli 16 000 kurkea, mitä se siis tarkoittaa...emännälle vipinää tietty!

Viime yönä, kuten arvata saattaa, pakkaspoika teki tekosiaan, ei yöllä vaan aamulla, aamun sarastaessa, nipisti sillain mukavasti ja tosi ärsyttävästi. Nurmi oli kuurassa, no auton laseja ei raaputella vielä tarvinnut, onneksi! 

No töppösiin tuli vipinää ja se ei ollut ihan ainoa, joka Kivipellon emännän tassuihin sai vipinää...

Myyrät, pah. Kurpistoja kerätessäni mokoma tuli tiirailemaan emännän puuhia. Katsoimme toisiamme silmästä silmään, kuin viholliset konsanaan!


Tässä kasvoi porkkanoita.
Ja kurpitsaakin oli maistettu, jopa mutusteltu.
 Huusin Nöpöä apuun, no masu oli täynnä, rapsutuksia kaipasi enemmän ja myyrä meni menojaan, toistaiseksi!



Nyt kurpitsat, loput porkkanat ja punajuuret ovat nostettu.

Kanojen kesäkurpitsat ja perheen talvisquashit.

Emännän eväät
Aika ihania!

Voi porkkanaressukoita!

 Myyrä otti osansa, suhteettoman suuren vielä, valitettavasti! Ajelin vielä mehulingolla viimeiset rypäleet mehuksi, tänä vuonna Zilgan rypäleet olivat uskomattoman makeita, ihania, ja niitä nautiskelimme!

Aurinko laski, kasvariin laitoin lämpökynttilät yöksi, tuskin kuitenkaan hallaa tulee. Taivas verhoutui pilveen! 

Illan hommat tuli tehtyä!




34 kommenttia:

  1. Voihan myyrä minkä teki. Vaan ihanan paljon satoa kumminkin, jotakin jäi teillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osille päästiin, mutta harmitti kun porkkanat olivat niin hyvässä kasvussa!

      Muuten siellä kuusireissulla Lohjalla ajattelin Sinua, tarha oli panssariaidattu ja sähköportilla varustettu...nelkijalkaiset hirviöt varmaan sielläkin tuhoa ovat tehneet ja siksi alue oli niin hyvin aidattu. Meillä on vain noita pikkuisia vaikka nekin tuntuvat olevat hyvin tehokkaita!

      Poista
  2. Aika upea sato verrattuna ainoikaiseen kurpitsaani. Mutta yhtään en väheksy harmitustasi, myyrä olisi voinut keskittyä niihin antimiin, joita luonto tarjoaa. Pitääkö sitä tulla ihmisten työn hedelmiä nautiskelemaan. Ihana Nöpö varmaankin lohdutti emäntää. Kenties tuumaili mielessään, että emäntä saa tällä kertaa sen myyrän.
    Aina nuo pakkaset yllättävät, vaikka kuinka niitä ennustettaisiin. Huh sentään, kohta saa taas aamusella auton ikkunoita rapsutella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurpitsasato oli kyllä aika hyvä, vallankin ilahduin noista jättiläismeloneista ja keltaisesta kesäkurpitsasta! Isot kurpitsat ovat kanojen talviruuaksi kasvatettuja ja niin kauniita! Tänä vuonna on myyriä meillä ollut paljon, vaikka kissat ovatkin urakoineet ja harmitti nuo porkkanat, no jos ensi vuonna sato olisi parempi, punajuurikkaita ne eivät löytäneet onneksi! Nöpö kyllä osaa lohduttaa!

      Pakkanen taas yllätti, en huomioinut tarpeeksi hyvin kurkiauroja, taas ne pitivät paikkansa! Syksy hiljalleen saapuu ja sadonkorjuussa on loppukiri. Kylmyyttä en kyllä kaipaa laisinkaan!

      Poista
  3. Sadonkorjuu on niin parasta, vaikka ne myyränryökäleet nyt törkeästi kävivät varkaissa. Onneksi jäi kuitenkin sinullekin vielä, etteivät kaikkea vieneet
    Onni toi taas tänään oikein pulkan myyrän, kävi ensin näyttämässä minulle ja rouskutteli sitten myyrän etupään hyvällä ruokahalulla siinä ihan vieressä. Aika mielenkiintoisia ääniefektejä syntyi siinä, etten sanoisi. ...mutta meillä myyrät saavat olla varuillaan!
    Meillä pelakuut säilyivät hyvin kasvarissa viime yön ja nyt onkin taas luvattu lämpimämpää ensi yöksi. Ensi viikonloppuna on silti pakko viedä ne risuverstaalle.
    Onpa kiva, että löysit vihdoin sen käärmekuusen. Ja muutaman muunkin, näemmä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kuullostaa aika rajulta kun kisuli myyrää rouskuttaa! Herkkää! Kissat ovat kyllä niin taidokkaita metsästäjiä! Hyvä ettei pakkanen pelakuitasi vienyt, omani toin ajoissa suojaan.

      Myyrät ovat todellakin sellaisia pahalaisia, mutta minkäs teet! Aikaisemmin ei myyrät ole kurpitsojen kimppuun hyökännyt kun muutakin on ollut syötäväksi!

      Toivottavasti ilmat jatkuvat leutoina, vähän olisi pihahommia tehtävänä ja sipuleita maahan laitettavana, valkkarit sitten vuorollaan.

      Kuusistani olen niin onnellinen!

      Poista
  4. Joko teil kävi halla, se on aina jotenkin niin haikeaa, mutta iloa siulle tuottaa tuo mahtava sato , syödystä kurpitsasta huolimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halla kävi vieraana, valitettavasti. Olisi se pitänyt arvata kun kurjet niin porukalla etelän helteisiin olivat matkalla. Satoa kyllä sain vaikka myyrä verottikin!

      Poista
  5. Voi myyrä minkä teit! Onneksi teillekin jäi hyvä määrä herkkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myyrä vei osansa, mutta onneksi ei kaikkea. Kissojen kanssa täytyy tilanne tarkistaa ja usuttaa ne jahtiin!

      Poista
  6. Komea sato myyrästä huolimatta!

    VastaaPoista
  7. Myyrä päätti ehtiä ennen ja saada oman osansa. Viljely puutarhassa antaa jos ottaakin ja siihen vain on tyytyminen jos kuinka harmittaa.
    Komealta silti näyttää keräämäsi sato ja ensi vuonna taas uudet odotukset, tätähän tämä viljely on.
    Nöpökään ei ihan kaikkeen ehdi ja kerkiä.
    Tsemppiä ja rapsutuksia........

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myyrä piti huolen osuudestaan, nyt tuntuu olevan myyriä aikalailla! Puutarhointi on aaltoliikettä, joskus tulee menetyksiä, useimmiten silkkaa iloa, sellaista se vain on!

      Satoa sain meille riittävästi, vaikka porkkanat harmittavat. Ensi vuonna on uudet odotukset ja ajatukset, sellaista se on ja kyllä oikeasti kissat verottavat myyriä niin paljon ettei niitä sovi moittia. Mitä olisikaan elämä ilman kissoja!

      Kiitos, rapsutukset menevät perille varmasti!

      Poista
  8. Voi mahoton mitä tihutöitä! Mukavaa päivää joka tapauksessa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myyrä teki myyräntöitä, pahalainen! Ehkä selviän tästä :D Mukavaa loppuviikkoa Sinullekin!

      Poista
  9. Sulla on kyllä niin mahtavaa satoa puutarhasta. Sittenkin,vaikka myyrät ovat vieneet osansa! Nyt on vielä ihanaa syksyä ja usien lokakuukin,mutta marraskuu on vuoden tympein aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satoa tuli, tykkään niin paljon kurpitsoista kasveina, niiden värit ja muodot ovat hyvin kauniita ja ruuaksikin hyvää, kanatkin tykkäävät! Myyrä otti osansa, luontokappale, ei pahuuttaan, vaikka harmittaakin!

      Ihana syksy jatkuu, olen syksyn lapsi ja nautin tästä ajasta kovin. Paljon on puuhaa tehty ja toinen mokoma jäljellä. Viikonloppuna pitäisi ehtiä vielä Seinäjoellekin :D

      Kivat kässyt ja kynttilät valaisevat loppuvuotta ja Joulun valmistelu, mukavaa siis tiedossa pihatöidenkin jälkeen!

      Poista
  10. Upea sato myyrän tuhoista huolimatta! Minulla on vielä porkkanat maassa:-o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain! Pidä huoli porkkanoistasi, tuntuu - ainakin meillä - että myyriä riittää vaikka kissat verottavat parhaansa mukaan!

      Poista
  11. Siis onko nuo kottarit ihan oikeasti täynnä kurpitsoita!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, kuusi pullukkaa, eikös ole sieviä! Joskus on kottareihin mahtunut vain kaksi kurpitsaa!

      Poista
  12. Nöpö on niin söpö <3. Tyhmät myyrät, saisivat pysyä siinä myyrille tarkoitetussa ruokavaliossa ja pysyä kasvimailta pois :(. Mutta onpa komeat kurpitsat, noista riittää vaikka mihin! Ja punajuurista tulisi hyviä lindströminpihvejä jos niistä tykkää :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nöpö on kissojen aatelia, ihana poika! Myyriä on ihmeen paljon tänä syksynä näkynyt, valitettavasti!

      Kurpitsat kasvoivat hyvin, kasvualustana oli kompostoitunutta kanalan pehkua, voimaa riitti! Syksyllä laitan siihen valkosipulit kasvamaan! Lindströmin pihvit maistuvat ja uunissa kypsennetyt ja maustetut punajuurilohkot, ne ovat aika ihania!

      Poista
  13. Saila, blogissani on sinulle haaste. Käy noutamassa, kunhan syyskiireiltä kerkiät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Käyn kurkkaamassa...ehdin varmaan hiukan myöhemmin vastaamaan.

      Poista
  14. Oho, mahtava kottikärryllinen ;)

    VastaaPoista
  15. Voi itku miten ihania kurpitsoja! Minä yritin kasvattaa, yhtään ei onnistunut joten tänään ostin ruokakaupasta yhden. Kurpitsojen ja kasvisherkkujen suhteen taidatte olla ihan omavaraisia :) Ihana Nöpökisuli, puskee innoissaan vihanneslaatikkoa. Kävimme kissatalossa katsomassa kisuja, siellä oli tuollaisia ihania punaisia pentuja! Poikani ihastui ikihyvin, mutta ne pikkuiset olivat jo varattuja. Toivottavasti Nöpö nappaa myyrän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi kun et onnistunut kurpitsojen kanssa, alkukesä oli aika viileä. Laitoin taimet maahan vasta juhannuksen jälkeen! Kasviksien suhteen olemme hyvin omavaraisia ja siitä olen onnellinen. Nöpö on mun puutarhakaveri, aina mukana ja tykkää puskemisesta, kissat ovat kyllä aika suloisia! Toivottavasti löydätte sopivan kisun! Nöpö on hyvä metsästäjä ja toivon että Sulon kanssa pitävät huolen myyräkannasta, kuten aina!

      Poista
  16. juur viikol juteltiin isännän kans josko kohta näkisimme kurkiauroja! mahtava sato, vaik myyrät osansa ottivatkin. kyl syksy ja sadonkorjuu vaan on niin mieluista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sadonkorjuu on mieluista aikaa ja elän vahvasti lintujen mukaan, säätä luvataan vaikka mitä mutta linnut tietävät koska viileät ja pakkaset alkavat! Meillä jo hanhetkin parveilevat! Kurjet menivät jo! Satoa riittä meille kahdelle ja lapsillekin annettavaksi reilusti, se on aina mukavaa antaa kasvattamaansa. Myyrät ottivat osansa mutta kyllä niillekin talvievästä riitti.

      Poista
    2. sanos muuta, minullakin useimmiten viemisinä niin lapsille kuin ystävillekin jotain puutarhasta tai vaikkapa sieniä tai marjoja, ja saajat ovat aina tyytyväisiä tuomisiin;)

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!