Kivipellon Saila

tiistai 3. heinäkuuta 2018

Sadetta odotellessa

Kaikenlaisia säitä lupaillaan, 
sadetta kai nyt on tuloillaan oikein kunnolla. 
Toivottavasti niin käykin. 
Eilen lannoitin lavakaulusmaan juurekset, 
kaalit ja purjot laimennetulla nokkosvedellä. 
Uusi erä tätä erinomaista ilmaista lannoitetta on jälleen tulossa. 

 Tilliä leikkasin kulhollisen kuivattavaksi. 
Sato oli erittäin hyvälaatuista tänä vuonna. 
Tänään perkasin härkäpapumaan. 
Pavut olivat itäneet hyvin huonosti jostain syystä. 
Pikkutaimia pilkisti maasta,
 tein paikkakylvöt auringonkukalla 
ja ne olivat nousseet hyvin taimelle. 
Härkäpapumaa on nyt iloinen sekamelska. 
Pääasia, että saan maata parannettua ja lannoitettua.

Hiukan kukkiakin kuvailin. 

Clematis 'Arabella'
 'Arabella' on hiljalleen ottanut tilaa maanpeittokärhönä Rytörinteessä.

 'Arabellan' vieressä kasvaa pikkujasmike, köynnösruusu 'Flammentanz'. lumikärhö ja kääpiöpalsamipihta 'Nana'. 


Lilium canadense
 Ihanat kanadanliljat ovat aloittaneet kukintansa. Korkeutta näillä ei ole vielä kuin toista metriä, mutta sipulin kasvaessa ne keinuvat tuulessa jopa kahden metrin korkeudessa.

Pionipenkin alaosassa kasvaa pihajasmike. Nyt on sen aika kukkia. Jasmikkeen kainalossa kukkiin ritarinkannukset. Väriyhdistelmä miellyttää silmääni kovin.

Meconopsis napulensis
 Sisäpihalla on odottava tunnelma. Satiinivaleunikko on nupulla. Tätä odotan innolla, ensimmäinen kukintaa. 
Nuput näyttävät kovin vaaleilta, odotetaan...

Sisäpihan tummien penkissä kasvaa valkoinen varjolilja. Sen liitto c.fuscan kanssa on herkkä, kaunis, koskettava!

Sade alkoi noin neljän aikaan. 
Äsken kävin katsomassa sademittaria ja yli 10 mm oli jo satanut. Kiitos, sadetta vielä toivoisin lisää, 
juuri näin lempeästi kuin nyt sataa!

Toivottavasti ystävät teilläkin sataa!


Ruusuista viikkoa teille kaikille!

Lapsuudenkodin perinneruusu Rosa 'Minette', Mustialanruusu
 


56 kommenttia:

 1. Hello,

  The flowers in your garden are very beautiful! Clematis 'Arabella' are so pretty. I love the blue color. Minette is also very nice.

  I wish you a nice week!
  Hugs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Marit!

   I love c. 'Arabella', it is so bright blue and I hope that it grows over covering a flowerbed. 'Minette' is quite old, the plant from my childhood's home.

   Than You!

   Hugs!!

   Poista
 2. Ihanaa, sataa! Tänne ei vielä ole kertynyt kuin 1 mm, mutta sekin on mahtavaa etenkin, kun sateen pitäisi jatkua koko yön ja silloin vettä pitäisi tulla enemmänkin. Hyvä, että tihku on esikastellut maan pinnan.
  Kaunista tillisatoa, todella!
  Mulla se ei oikein kasva ikinä, varmaan liian kuivaa. Ehkä sitä voisi kylvää johonkin varjoisaan kukkapenkkiin.
  Ihanaa katsoa kaunista kanadanliljaasi, kun omat kukkavarret peura söi, ja ritarinkannukset myös. Onneksi on blogit, joissa kukkia voi ihailla!
  Ihastuttavia nurkkauksia ja kasviyhdistelmiä, tulee tunne, että puutarhasi on täynnä kauniita soppia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ihanaa! Oli aika hauskaa sateenvarjon kanssa pihalla hiippailla Nöpön kanssa, tiukasti varjon alla hänkin pysytteli :D. Ihanaa, että siellä rannallakin sataa, tulisi tihkuna lempeästi! Tilli onnistui laatikossa nyt superhyvin. Jätin hiukan kasvuun, jotta kukkisi ja saisin kurkkuen mausteeksi ja koristeeksi kukintoja. Tilli olisikin varmaan tosi kaunis varjopenkissä :D.

   Arvaas vaan, kuka minulle noita kanadanliljoja suositteli ja se oli sitten menoa se! Kävin viime kesänä Vakka-Taimessa ja siellä ne huojuivat metsässä melkein kahden metrin korkeudessa kukkien, että olivat ihania!! Harmi, että ne peurat syövät ihan kaikki!! Tästä ei ole Laukkoon ihan mahdotonta matkaa, onneksi täällä peuroja ei juurikaan ole, vaikka lähellä niitä riittää. Laukon alueella metsästysseuralla on lupia kaatoon yli 300, kauhea määrä, paljon on peurojakin.

   Soppia meillä löytyy joitakin ja noita isoja kiviä, joita silloin kiviaidan teon aikaan tästä piha-alueelta kaivettiin ylös. Tässä oli varmaan jääkaudella sulamispaikka...järkäleitä löytyy paljon.

   Poista
 3. Upea kivi pikkujasmikkeen ja ruusun taustalla. Muutenkin kaunis yhdistelmä ja jos siinä vielä 'Arabella' ja lumikärhö ovat kavereina... <3 Huikean kokoinen pihajasmike ja miten komeasti kukkii! Ritarinkannuksetkin näyttävät ihan minikokoisilta :D Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kivi kaivettiin tästä meidän pihasta, kun vuosia sitten kiviaitaa teimme. Meillä kiviä riittää :D. 'Arabella' on tuossa kääpiöjasmikkeen ja ruusun kanssa ihan vierekkäin, samaan kuvaan niitä en huomannut ottaa. Pihajasmike on pihamme ensimmäisiä pensaita. Ostin sen markalla loppuunmyynnistä silloin joskus, kauan se oli valeessa ja kukkapenkkiin päätyi. Meillä oli lapsuudenkodissa pihajasmike ja tykkäsin siitä jo silloin. Ritarit tosiaan näyttävät aika pieniltä, vaikka isoja ovat :D.

   Kiitos!

   Poista
 4. Olipa niin ihania ja kauniita kuvia ja kukkia, että näitä pitää palata katsomaan uudelleen vaikkapa marraskuussa ja saada oikea vitamiini ja väripiristysbuustaus! Kaunista ��.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla Annika! Talvikuukausia varten täytyy ottaa paljon kuvia piristysbuustauksia varten ja toki siksikin, että hiljalleen silloin voisi alkaa haaveilemaan uudesta kasvukaudesta ja suunnittelemaan sitä.

   Poista
 5. Hieno lumikärhö. Kuinkahan kuivassa paikassa suostuu kasvamaan? Meillä satoin yön ja päivän aikana 30ml vettä, yöllä saatiin upea ukonilma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikärhö on tosi kaunis ja toki maata parantamalla ja kattamalla kasvupaikan voisi saada kärhölle sopivaksi. Toisaalta lumikärhö on lehtien perusteella ilmeinen luonnonlaji ja sitkeäksi mainittu, niin uskoisi sen viihtyvän myös kuivemmassakin. Kuinkahan kosteaa maa oikeasti on katteen alla ihan siellä juuristossa?

   Onpa teillä tullut vettä ja ukkostakin! Toivottavasti ukkonen ei hajottanut paikkoja!! Meillä ukkosta ei ole onneksi ollut, no torstaina kerran välähti ja jyrisi.

   Poista
 6. Kauniilta näyttää! Valkoinen varjolilja on ihana, sellaisen hankin omaankin pihaan vielä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SariHanne! Valkoinen varjolilja on todella kaunis, kannattaa laittaa hankintalistalle ilman muuta.

   Poista
 7. Voi miten kaunista! Meidän jasmike pitää taas kerran siirtää! Kasvaa ilmeisesti aika isoksi? Minä laitan ensiviikolla tilliä jäätelörasiaan ja pakkaseen. Yöstä lähtien on täällä satanut kovasti vettä;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvit joskus hakevat paikkaansa pidemmänkin aikaa :D. Pihajasmike kasvaa aika korkeaksi tosiaankin ja kannattaa miettiä sellainen paikka, jossa se saa tarpeeksi valoa ja tilaa kasvaa. Mun lapsuudenkodissa pihajasmike yltää rintamamiestalon räystäälle saakka.

   Tilliä kannattaa nyt laittaa säilöön, kun se ei ole ehtinyt kasvaa liian isoksi, kalan kanssa tilli on tosi hyvää.

   Nyt sitä vettä sitten tulee kuivan kauden edestäkin! Maa on ollut tosi kuivaa niin pihalla kuin luonnossakin.

   Poista
 8. Hienot tillit sinulla minulla on ihan kitukasvuisia. Ei ole kuivattavaksi tai pakastettavaksi . Ja mitä upeaa kukintaa joka paikassa. Huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tillit viihtyivät hyvin laatikon suojissa ja kasvoi meheväksi. Tein eilen uusintakylvön. Osan jätin kehittämään kukkavartta kurkkujen säilöntää ajatellen. Harmi, että tillisi ovat kitukasvuisia. Tuolla aikaisemmin Saaripalstan Sailan kanssa mietittiin, että tilli voisi olla kaunis kukkapenkissäkin ja kasvaa hiukan varjoisammassakin paikassa.

   Kiitos Nila!

   Poista
 9. No jopas siellä kukitaan! Arabellasi on aivan ihana, juuri katselin omaani, muutama kukka avautunut, mutta ei se noin upeasti tule kukkimaan. Kanadanliljat ovat myös upeita, minulle uusi, värikin on ihana, ei liian räikeä oranssi kuten esim. ruskoliljoilla. Valkoinen varjolilja on niin puhtaan ihana, niitä metsästin vuosia, en ole edelleenkään löytänyt. Mutta viime syksynä Mustilasta ostamani satiinivaleunikko on täälläkin nuppuja täynnään, ihan jännittää, mitä sieltä tuleekaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Arabella' on todella kaunis ja sen lähes puhtaan siniset kukat miellyttävät. Oma 'Arabellani' on muutamia vuosia vanha, ostin sen pikkutaimena Kivistikin Taavin nettikaupasta Eestistä, myöhemmin tilasin siihen kaveriksi kaksi pikkutainta lisää. Kärhö on viihtynyt paikallaan ja juurikin maanpeitoksi sitä halusinkin. Se on kukkinut muutamana kesänä tosi kiitollisesti ja uskon, että sinun 'Arabellasi' varmaan tulevina kesinä kukkii runsaasti myös!.

   Kanadanlilja on upea ja vahvistuttuaan kasvaa korkeuksiin. Tuo oranssinsävyinen on yleisempi, mutta sitä on myös punaisena, joka on harvinaisempi. Omat taimet ostin Vakka-Taimesta ja joka vuosi hankin niitä hiljalleen lisää. Lehtomaisessa paikassa se saattaa kasvaa jopa parin metrin korkuiseksi. Valkoista varjoliljaa voisi saada Euroopan kukkasipulimarkkinoilta, kannustan metsästykseen. Valkoinen varjolilja on kaunis! Laitetaan molemmat kuvia tänne blogistaniaan satiinivaleunikoistamme kunhan ne alkavat kukkimaan. Taisit sinäkin taimet ostaa Tommolan tilalta :D.

   Poista
 10. Kaunista ja rehevää! 10 mm sadetta kuulostaa taivaalliselta. Täällä ei yhtään. Ja nyt alkoi jo aurinkokin taas paistaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on rehevää, kun saatiin vettä. Viime vuonna oli aivan samalla tapaa, siellä rannalla ei satanut ollenkaan ja täällä sisämaassa vettä saatiin ihan mahdottomasti! Toivottavasti sinnekin sadetta saataisiin!

   Poista
 11. Puol kolmen aikaan aamuyöstä oli kova ukkonen, toinen alkoi puol kuuden aikaan aamulla. Vettä tullut ihan kiitettävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas on jytissyt! Toivottavasti ukkonen ei hajottanut paikkoja ja kaatanut puita! Nyt sitä vettä sitten tulee, luonto kiittää!

   Poista
 12. Kyllä tuo luonto vielä vettä kaipaa. Todella upea ruusu tuo Mustialanruusu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä luonto vettä kaipaa, ihan kulottuneeksi moni alue metsässäkin kuivuuden aikana paloi. Mustialan ruusu on ihana! Sen tuoksukin hurmaa :D.

   Poista
 13. Oi kuinka kaunis onkaan tuo kanadanlilja ! Ja valkoinen varjolilja, nimet muistiin ja sipulijahtiin.

  Jasmikkeesi on kunnioitusta herättävän kokoinen, olet jälleen kerran valinnut täydellisen paikan. Täällä nimimerkki Siirtoistutuksia vuosittain kaivaa seuraavaksi ylös jättimäisen kuunliljan jonka olen tietämättömyyttäni istuttanut aivan väärään paikkaan aivan liian ahtaasti. Näin kai sitä oppii :D

  Sadetta saatiin yöllä ja tänään, jokainen pisara on tarpeeseen. Nyt kun saisi lämpöäkin uuden aallon.
  Mukavaa viikon jatkoa sinulle Saila.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanadanlilja on tosi upea! Meillä kukkii nyt tuo oranssin sävyinen, punainen (harvinaisempi) on vielä nupulla. Ne ovat Vakka-Taimesta kotoisin. Valkoinen varjoliljakin on ihana, oikein puhtaan valkoinen ja mielestäni liitto tuon c.fuscan kanssa on tosi kohtalokas. Suosittelen sipulijahtia, ja onnea tietenkin!

   Kiitos! Kun pionipenkkiä tehtiin, siihen siirrettiin pihasta ylöskaivettu hermeettinen siirtolohkare. Sen kainaloon oli jasmikkeen hyvä muuttaa ritarinkannusten kanssa. Siirtoistutuksia tulee joka vuosi! Joku oli meillä laittanut c.heracleifoliat viime vuonna väärään paikkaan ja pakkohan ne oli kaivaa pois :D. Kuunliljalle kannattaa antaa tilaa! Siitä voi tulla ihan mahdottoman suuri, tietenkin lajikeominaisuus kannattaa myös huomioida. Kummityttö kaivoi meiltä sisääntulopenkistä rivillisen kuunliljoja pois juurikin sen takia, että ne peittivät kaikki muut. Nyt niitä on yksi rivi ja sittenkin tuntuu, että ne valtaavat kasvutilaa muilta. Kyllä sitä luulisi oppivan ainakin hetkeksi, mutta pitkällä juoksulla....nooo siirtoistutuksia on kiva tehdä, joskus!

   Sade tuli tarpeeseen, maa on niin kuivaa syvältä saakka. Lämpöäkin voisi tulla, vaikka lämpö ja kosteus houkuttelee itikoita.

   Kiitos Hirnakka!

   Poista
 14. Ihanat kuvat ja niin kauniita kukkia♥ Upea tuo Jasmike, meillä on vielä kovin pikkuinen vaan jospa kasvaisi:) Kyllä vaan taas vettä on riittänyt, saisi tulla jo niitä vähän kauniimpia ilmoja! Mukavaa viikkoa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde! Jasmike on tosi kaunis ja kukkii valtavan kiitollisesti. Varmasti sinunkin jasmikkeesi vahvistuttuaan kukkii! Kuivuutta riitti aika pitkään ja nyt vettä saadaan. Lämmintä saisi tulla ja sadetta sillain sopivassa suhteessa :D.

   Poista
 15. Hyvä kun saitta saitte. Meilläkin eilen 15mm. Mie saksin tillii pakkaseen ja herne meillä iti nyt huonosti. Kaunis 'Arabella' maanpeittonakin. 'Flammentanz' köynnösruusuu ihhailen, ihanat kanadanliljat, kaunottaret. Mielenkiintoinen satiinivaleunikko ja kaunis yhistelmä kärhöstä ja varjoliljasta. Mustilanruusu on yks kauneimpia pensasruusuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on oltu kiitollisia! Eilen vielä härkäpapumaan perkasin kiireellä ennen sadetta ja toissaehtoona nokkosvedellä lannoittelin laatikkomaan. Varmaan tuohon huonoon itämiseen oli osasyynä kuivuus. Meillä on härkäpapumaassa nyt paljon pikkutaimia. Maata en kastellut kuivalla kaudella, kun vettä olisi tarvittu niin paljon. Hyvä kuitenkin, että nyt taimettuu niin maanparannukseen ainakin saadaan puhtia ja sen verran nyt ne kukkivatkin, että papuja saan säilöntään. Toivottavasti herneesi vielä itäisivät. Mulla 'Markana' ja 'Jaguar' itivät hyvin, mutta 'Markana' riistapellossa ei niin hyvin itänyt, eli kuivuus oli syynä.

   Näin Kivistikin sivuilla vuosia sitten maanpeittona 'Arabellan' ja pitihän se sitten meillekin saada :D. 'Flammentanz' on kaunis myös ja kiitollinen kukkija. Kanadanliljoista tykkään ihan mahdottomasti niin oransseista kuin punaisistakin, meillä punaiset ovat vielä nupulla. Valkoinen varjolilja on c.fuscan kainalossa :D. Mustialanruusu on mun lapsuusruusu ja tykkään siitä, vaikka märkinä kesinä se ei tahdo jaksaa nuppujaan availla.

   Poista
 16. Upeaa kukintaa!
  Sade tuli tarpeeseen, täälläkin saatiin kunnon kastelu. Minunkin piti tehdä nokkosvettä, mutta nokkoset olivat täynnä eri ikäisiä perhosentoukkia, joten jätin nokkoset niille ja lannoitin kaupan kasviperäisellä lannokkeella kasvimaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt isot pensaat kukkivat niin ruusut kuin jasmikkeetkin. Sadetta on tullut tosi hyvin ja tarpeeseen, oikeanlaillakin vielä kaiken lisäksi! Meillä nokkosia piti hakemalla hakea, isäntä on päässyt trimmerin kanssa vauhtiin (vaikka ensin sen hankintaa vastusteli pitkään), sain taas uuden ämpärillisen tekeytymään kuitenkin. Perhosentoukkia kannattaa säästellä ilman muuta! Tänä kesänä perhosia onkin näkynyt viime kesää enemmän, onneksi!

   Poista
 17. Kerrankin voi sanoa, että IHANA sade. Oli kyllä niin tarpeen, kun maa aivan kivikovana halkeili jo. Niin kauniita kasveja sinulla taas ja tuo Jasmike. Riivatun kaunis mutta se tuoksu. Tuoksuallergisena en tykkää yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ihana ja kasteleva sade, sittä ehdittiin odottamaankin jo tovi. Jasmike on kaunis mutta tuoksuu aika voimakkaastikin, ei oikein tuoksuallergiselle sopiva.

   Poista
 18. Ruusuista viikkoa, myös sinulle!
  Täällä alkoivat kunnon sateet eilen...ja jatkuvat tänään..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! Nautitaan nyt sateista, ilmeisesti hellettäkin jälleen tulossa.

   Poista
 19. Kauniisti ja runsaasti puutarhassasi nyt kukkii. Jasmiinin tuoksu tuli tänne saakka. Kanadanlilja on kerrassaan ihastuttava nuokkuvine kukintoineen. Pitääpä miettiä, löytyisikö meiltä sille sopiva paikka.
  Vettä on nyt saatu runsaasti ja lisääkin on ilmeisesti luvassa. Yhtään ei harmita pari sateista päivää.
  Minun nokkospaikassani on kasvu tänä vuonna aika vaisua. Joka kesä teen niistä lannoitetta. Sen sijaan nokkosten vieressä kasvavat rohtoraunioyrtit voisin kevyin mielin uhrata samaan tarkoitukseen. Rohtoraunioyrtti ei ehkä ole ihan yhtä tymäkkää, kuin nokkonen, mutta kelpaa kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on sadetta saatu ja se näkyy niin pihassa kuin luonnossakin! Jasmiinit kukkivat tosi upeasti jälleen ja tuoksuvat. Kanadanliljoista tykkään ihan mahdottoman paljon ja hiljalleen niitä pihaan lisäänkin. Onneksi ukkosia ei täällä meilläpäin ole ollut, jotkut ovat niistä kirjoittaneet blogissa - koviakin ukkosia on siis jossainpäin koettu.

   Rohtoraunioyrtistä minulla ei ole kokemusta muuta kuin sen verran, että olen sille hyvin allerginen. Mutta varmasti siitä käytteen saa :D.

   Poista
 20. Que lindas imagens. As flores são lindas. Feliz semana. Cumprimentos.

  VastaaPoista
 21. Ihana tuo tumma kärhö yhdessä valkoisen varjoliljan kanssa!! Kummasti nurmikotkin ovat alkaneet vihertyä sateen myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ajattelen minäkin ja tykkään tuosta liitosta, joka syntyi sattumalta. Totta, nurmikot ovat alkaneet vihertää ja kukkia täällä meillä :D.

   Poista
 22. Varjolilja pitää saada, ehdottomasti. Se on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko haaveissasi puhtaan valkoinen vai vanha roosa? Molemmat ihania!!

   Poista
 23. Ihana kanaranlilija. Moon ihastunu...... lilijoohin. Huamaan ne nykyysin ensimmääseksi. Valakoosen varijolilijanki hankiin keväällä. Nuppujaki jo on. Teillon tainnukki sataa jo aika palio. Meillä alakas sataa vasta tänää illansuus. Viis milliä oli satanu ku tulin yhyreksän mais sisälle. Mukavaa loppuviikkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanadanliljat ovat tosi ihania ja Vakka-Taimessa viime kesänä, kun lehdossa näin niiden tuulessa keinuvan melkein kahden metrin korkeudessa, olin niin ihastunut! Mulla on niitä kahta väriä, keltaista ja punaista (punainen harvinaisempi, mutta sain sitä Vakka-Taimesta onneksi). Hiljalleen niitä keräilen lisää :D.

   Varjoliljat ovat myös tosi ihania niin valkoisina kuin punaisinakin. Suuri ihastukseni kohde on siis vallankin nuo martagonit ja marhan-liljat, jotka ovat l.martagonin ja l.hansoniin risteymät, sekä nuo kanadanliljat. Hiljalleen niitä hankin lisää.

   Meillä on nyt satanut aika paljon, eilenkin sadetta saatiin pitkin päivää sillain lempeästi, jotta maa ehtii kaikki vastaanottamaan. Luonnossa on vielä kuivaa ja vettä tarvitaan lisää.

   Kiitos Navettapiika!

   Poista
 24. Meillä onneksi on satanut jonkun verran. Kyllä kuiva maa sitä kaipaakin. Kaikki ikäänkuin herää eloon sateen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi vettä on satanut viimein ja sade on tullut leppoisan rauhallisesti, jotta kuiva maa on sen kaiken vastaanottanut. Tosi nopeaan kaikki sateen jälkeen elpyy, paremmin kuin kastelukannun kanssa.

   Poista
 25. Eilen satoi yli 30mm reilussa tunnissa, ei siis kovin lempeää...ukkonenkin jyrähteli muutaman kerran.
  Oi mikä kaunotar tuo valkoinen varjolilja on, sellainen täytyy saada omaankin puutarhaan, kun joskus vastaan sattuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä ollut lempeä sade ollenkaan, ihan mahdoton määrä satoi kerralla, ja ukkonenkin vielä! Valkoinen varjolilja on tosi kaunis, lähes puhtaan valkoinen.

   Poista
 26. All your flowers are beautiful and the rose is great.
  It's a pleasure to watch your photos because they are always great.
  Hugs and greetings.
  Lucja

  VastaaPoista
 27. Oi, tuo kuva valkoisista varjoliljoista ja Clematis fuscasta, aivan ihana! Molemmat ovat listallani: pakko saada. Vaan nyt ne pitää saada vierekkäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. C.fusca ja valkoinen varjolilja tukevat värimaailmaltaan toisiaan ja jotenkin tuohon samaan penkkiin on 'eksynyt' näitä väripareja muitakin :D. C.fusca on hankittu Vakka-Taimesta ja tykkään ihan mahdottomasti sen kellomaisista samettisista kukista. Ne ovat nuppuvaiheessa ihania pieniä samettipalloja :D.

   Poista
 28. Upeita kukkia :) Meillä kukkii juuri nyt Jasmiinit ja voi niiden ihanaa tuoksua.

  VastaaPoista
 29. Hello, I went by to say hello, since I've been disconnected from everything for a long time. As always I love your work. That I still think that they are not chapucillas, but great works. A kiss.
  หนังออนไลน์

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!