Kivipellon Saila

sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Siuronkoskella

Tänään toteutin pitkäaikaisen haaveeni/aikomukseni, 
mennä katsomaan koskikaroja Siuronkoskelle, 
ennen niiden muuttoa pohjoiseen. 
Aurinko alkoi laskemaan, 
sää oli kirkas ja vilpoinen. 
Kuvaajan kädet kohmeiset. 

Sorsapariskunnalla lienee aikeita yhteiselosta...


 
 Ihminenkin oli jättänyt koskelle jotain, mikä ei sinne kuuluisikaan.


Uistin sähkölangassa kiikkunassa.

Voi oluttölkkiä...!!

Maisemia koskelta...


Kuuluisa Koskibaari, tänäänkin terassi oli jo auki ja asiakkaita riitti.

Vesille venosen mieli, uskon!


Hiukan villasukkatuotantoa! 
Olen ihastunut tuohon Alizen ohueen sukkalankaan, 
mukavaa kutoa, juoksee puikoilla niin hyvin! Yhdet tavalliset harmaat saapassukat mukana myös.


 
Meidän pihassa kävi odotettu vieras. Nöpö seurasi sivusta vieraan leikkiä hangella, tuli sitten 'vaaran' mentyä ohi tutkimaan tilannetta.

 

Minulla on ollut melkoisia ongelmia kuvankäsittelyn kanssa. Käyttämäni Picasa jäi 'eläkkeelle' ja uusi asennettiin tilanne. Kaikki tässä postauksessa olevat kuvat ovat siis käsittelemättömiä ja ilman vesileimaa juurikin tästä syystä!!
Sitä en oikein osaa vielä käyttää. 
Onko sinulla joku tosi helppo, mukava ja turvallinen kuvankäsittelyohjelma, jota voisit suositella?


Oikein mukavaa Pääsiäisen jatkoa!

51 kommenttia:

 1. Komeat on kuvat käsittelemättäkin. Ekat koskikarat on bongattu täälläkin jo pari viikkoa sitten! Siinäpä vekkuli pieni lintu, joka lentää ilmassa ja vedessä. Siis on amfibio! Antoisaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän outoa on, kun olen tottunut ainakin hiukan retuseeraamaan kuviani. Näin ensi kertaa koskikarat ja todellakin vekkuli pieni lintu, välillä jää petti alla ja räpisteli hiukan, mutta sitten taas touhu jatkui!

   Poista
 2. Ihana ilma lintubongaukseen ja hyvät kuvat koskikarasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilma oli todella upea ensimmäiselle todelliselle linturetkelleni! Kiitos!

   Poista
 3. Oletpa saanut koskikaran hyvin kuvaan. Ne on ihania seurattavia :)

  VastaaPoista
 4. Koskikara löytyi!! Roskaaminen on tyhmää. Upeita sukkia! Minä käytän Adoben Phoshop elementsiä, tosin käytössä todella vanha versio! Juuri mietin, raaskisinko ostaa uutta? Verkkokauppa.comissa taisi olla nyt tarjouksessa. Toisaalta on jo sen verran iäkäs läppäri, että jos sitten kun joutuu ostamaan uuden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyi ja siitä olen onnellinen, tosin tein hiukan etukäteistiedusteluja varmalta tietolähteeltä. Ohjelman ostoa ajattelin myös, meilläkin järjestelmä on iänikuinen ja hankintoja siis tulossa meillekin, josko siihen asti pärjäisi.

   Poista
 5. Hyvät kuvat oot saanu koskikarasta. Mihinäpä ei ihimisen jättämiä merkkiä olisi. Hianoja sukkiaki oot teheny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin niin iloinen, että paikalla oli kolme koskikaraa. Ne ovat varmaan tottuneet ihmisiin, kun niin lähelle tulivat.

   Ihminen jättää valitettavasti merkkejään liiaksikin.

   Kiitos! Tuota lankaa on mukava kutoa.

   Poista
 6. Kauniita kuvia ja niin hieno lintu tuo koskikara!
  Aurinkoista pääsiäistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Aurinko helli ihanasti paitsi tänään lunta on riittänyt niin paljon! Koskikara on kaunis lintu.

   Poista
 7. Veikeä pikkunen lintu tuo koskikara. Siellä miun kotipihan luona on joki, joka laskoo Kitteenjärvestä, Kangasjärveen ja aikanaan Laatokkaan. Siellä koskessa voip nähä koskikaran.
  Kauniita villasukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitin hahmottaa kotipihasi sijaintia ja aika lähellä rajaa siis on ja vaikuttavaa tuo, että Laatokka on laskujoen viimeinen paikka. Olin niin iloinen, kun linnun näin ennen sen muuttoa pohjoisemmaksi.

   Kiitos Ulla!

   Poista
 8. Hienot luontokuvat! Näkisinpä minäkin koskikaran...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on vain niin outoa laittaa kuvia ilman käsittelyä (no en paljoa käsittele, mutta joskus kuitenkin). Näin koskikaran nyt ensimmäistä kertaa livenä, toivottavasti saat saman mahdollisuuden vielä joskus.

   Poista
 9. Ihana koskikara! Mutta voi tuota roskaamista :(
  Itse käytän Gimp - kuvankäsittelyohjelmaa, on ilmainen.

  Mukavaa alkanutta huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskikara on kaunis ja vikkelä lintu, mukava katseltava ja hiukan haasteellinen kuvattava. Roskaaminen harmittaa aina!!

   Kiitos vinkistä!

   Poista
 10. Tuo siltahan on kuin lapsuuteni silta! Se sijaitsi Pomarkussa, vaurioitui ja purettiin, mutta sille on luvassa uusi elämä:) Nyt kylällä ajellaan vielä joen yli väliaikaisiltaa pitkin. Ylellä oli sillasta juttua syksyllä: https://yle.fi/uutiset/3-9822776 Jutun otsikko oli: "Tuhannen kiven palapeli: Pomarkun vanha kivisilta puretaan ja kootaan uudelleen."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, menenpä tutustumaan tuohon linkkiin! Vanhat sillat ovat kauniita ja todellisia palapelejä varmaan tehdäkin.

   Poista
 11. Hienoa, että kuvausretki tuotti tuloksia ja sait kuvia koskikarasta. Tosi kaunis paikka muutenkin. Nuo roskat inhottavat. Hetki sitten luin aamun digiHesarista monien turistikohteiden hiekkarantojen muovijätteistä. Käsittämätöntä ja lohdutonta.

  Sinun kuvasi ovat hienoja käsittelemättäkin. Omia kuviani käsittelen ainoastaan rajaamalla niitä. Siihen riittää yleensä Picasa. Minulla on Photoshop elements, mutta minusta se on kankea. Olisi mukava löytää joku helppoköyttöinen ja muutenkin näppärä kuvankäsittelyohjelma, mutta en ole jaksanut asian eteenpäinviemiseen niin kovin panostaa. Istun muutenkin ihan liikaa tietokoneen äärellä.

  Pian saat uuden polven. Tsemppiä leikkaukseen ja toipumiseen!

  Ai niin, kauniit sukat. Niistä näkee, että lanka on soljunut helposti puikoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siuronkoskella olen joitakin kertoja ollut kameran kanssa, paikka on muutenkin kaunis ja rauhallinen, pieni ja aktiivinen kyläkeskus. Muovijätteet ovat niin ikäviä ja kuinka paljon sitä jätettä onkaan, miten kukaan voi heittää vain luontoon...no joku voi!

   Kiitos! Pääosin itsekin rajaan ja joskus säädän valoa, juuri muuta en teekään. Picasa minulla oli, mutta sitten ohjelma ilmoitti että on jäänyt 'eläkkeelle', url-osoite oli häipynyt taivaan tuuliin, harmitti niin vietävästi, tykkäsin Picasasta. Uuden ohjelman metsästys on käynnissä!

   Kiitos, tässä hiljalleen valmistelen kaikkia juttuja - yritän siis saada maailman valmiiksi. Viikolla kävin viimeisen kerran ortopedillä ja kuvauksissa uudelleen ja nyt polvi on 'kypsä'. Sain hyvät ohjeet kivun hallintaan ja toipumiseenkin, toipuminen on minulle niin tärkeä juttu.

   Tuo Alizen lanka on ihanaa kutoa!

   Poista
 12. Siuronkoski on hieno, perinteikäs paikka. Liian harvoin tulee käytyä.

  Mulla on käytössä Gimp, voin suositella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siuronkoski on tosi kaunis paikka jokaisena vuodenaikana.

   Kiitos vinkistä, ehkä konsultoin vielä tarkemmin :D.

   Poista
 13. Ihanat kuvat! On mukavaa, kun saa aikaiseksi tehtyä jotain, mistä on haaveillut pitkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lähimatkailu kannattaa aina, pitäisi vain aina saada lähdetyksi.

   Poista
 14. Onpa kauniita kuvia, ihan ilman kuvankäsittelyäkin!
  Sait varmasti kauniin elämyksen nähdessäsi noin kauniin paikan ja koskikarat.
  Minä käytän Photoscape-ilmaisohjelmaa. Olen ihan tyytyväinen siihen, vaikka joskus haikailen Lightroomin perään. Mutta kun kerran jonkun ohjelman oppii, ei jaksa kovin helposti vaihtaa toiseen ohjelmaan.
  Kaunista ja mukavaa pääsiäsimaanantaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina, koitin isolla putkella ottaa kuvat. Isännän mielestä minulla on aivan liian pienet putket :D olen samaa mieltä!

   Elämys oli suuri ja olin iloinen, kun viimein sain lähdettyä - olin retkeäni haaveillut jo hyvän tovin. Siuron koskimiljöö on todella kaunis, myös maalaismaisema siitä eteenpäin pitkin vanhaa Porintietä on maisemaltaan upeaa.

   Kiitos vinkistä! Kyllä se vain niin on, että opitun ohjelman sijaan kun uutta ajattelee, kynnys on vaihtaa melko korkea.

   Kiitos :D

   Poista
 15. Koskikara on upea lintu, itse en ole vielä sellaista päässyt livenä edes näkemään...pitäisi lähteä virtaavien vesien äärelle :) Ostin aikoinaan Photoshop Elementsin, siitä olen tykännyt, mutta ei siis ole ihan ilmainen. PS. Mielen Lumossa on sinulle yllätys, käy kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella upea lintu ja olin iloinen, kun näin jopa kolme lintua ja etteivät ne olleet vielä lähteneet muuttomatkalle pohjoiseen.

   Kiitos vinkistä!

   Juu, huomasin ja melkein pomppasin kattoon, ihana yllätys olikin!

   Poista
 16. Ihanat kuvat koskesta ja pikkuisesta koskikarasta.
  Minä käytän tuota ilmaista netistä ladattavaa PhotoScape ohjelmaa. Se on helppo ladattava ja siinä ohjelmassa on mielestäni riittävästi niitä kuvankäsittelyohjelmia joita minä tarvitsen. Ohjelman saa ladattua suomenlkielisenä ja ne ovat mielestäni riittävän selkeitä ja lisäksi löytyy netistä lisää ohjeita englanniksi.
  Minulla on myös Photoshop Elements ohjelma, mutta se on vanha versio josta toki löytyy ne kuvankäsittelyn perusohjeet. Harvoin sitä kuitenkaan käytän.
  Suosittelen, kokeile Photoscapea.
  Kuvien peruskäsittelyn lisäksi olen tykästynyt ohjelman Gif-animaation helppouteen ja muutamia "giffejä" olen blogiini lisännytkin.
  Sinulla on laadukkaat kuvat ja kuvien rajaus ja kuvien tiedostokoon muutos ovat ehkä ne tärkeimmät, samoin tuo oman vesileiman/nimimerkin teko kyllä tällä ohjelmalla onnistuu.
  Hyvää lumipyryn täyteistä toista pääsiäispäivää toivottelen sinne teillepäin. (eipä lumesta olisi enää ollut väliksi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siuronkoski on kaunis paikka ja kermana kakun päällä vielä nuo kolme koskikaraa ja sorsapariskunta...noista ihmisten jättämistä roskista tuli paha mieli!

   Kiitos vinkistä myös sinulle! Käsittelen kuvia niin vähän, että ohjelman tulisi olla helppo käyttää ja mielellän ohjeet myös suomeksi...tarkennukset saa olla sitten jo englanniksikin. Noiden 'giffien' teko kiinnostaisi myös paljon!

   Juurikin nuo mainitsemasi asiat ovat minulle tärkeitä kuvankäsittelyssä.

   Lunta tuli toistakymmentä senttiä...voi kevät missä lienet!

   Poista
 17. Onpa upeita kuvia. Minusta tuntuu, että olen tuota tietä joskus ajellut, kun tuo Koskibaari on mielestäni näkynyt jossain. Minä en osaa käyttää muuta kuin Picasaa, mikä on helppo käyttää. Upeita sukkia olet kutonut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Tuo Siuronkoski on vanhan Porintien varressa ja tuo Koskibaari suosittu paikka. Nauratti, kun kuvailin noita koskikaroja niin nuoret miehet tulivat t-paita päällä ja olut kädessä lintuja myös katsomaan. Koskikarat ilmeisimmin ovat tuolla tottuneet yleisöönsä. Picasa minullakin oli ja tykkäsin siitä, mutta se jäi 'eläkkelle' ja jotenkin url-osoite hävisi enkä saanut sitä korjattua.

   Kiitos, tuo Alizen lanka on tosi kivaa kutoa!

   Poista
 18. kivat lintukuvat! Sääli, että ihmisen jälki näkyy taas ikävällä tavalla luonnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Ihmisen jälki taas näkyi ikävällä tavalla luonnossa, upeassa koskimaisemassa.

   Poista
 19. Mikähän vieras siellä teidän pihassa kävi, kun Nöpön korvat ovat noin luimussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihanainen koiraneiti kävi mummoa katsomassa ja sylittelemässä! Nöpö tarkkaili neitosta suojastaan ja prinsessan lähdettyä tuli tarkastamaan tilanteen. Onneksi Sulo oli silloin päiväunilla!

   Poista
 20. Hienot kuvat! Ihanaa loppu pääsiäistä ja alkanutta huhtikuuta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde! Pitäisi olla kevätkuukausi ja lunta vain tulee taivaan täydeltä!

   Poista
 21. Hienot kuvat koskikarasta! Olet päässyt näkemään sen läheltä. Minulla on käytössä netistä ilmaiseksi ladattu FastStone Image Viewer. Sillä olen pärjännyt hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihmettelin aluksi sen rohkeutta, mutta sitten selvisi, että koskikarat ovat tottuneet ihmisiin - sillalla käy paljon lintujen ihailijoita.

   Kiitos vinkistä sinullekin!

   Poista
 22. Ihania sukkia ja kauniita luontokuvia. Harmi, kun ihmisten pitää roskata joka paikkaa. :( Minäkin haikailen kuvankäsittelyohjelman perään. Joku Adobe photoshop minulla oli aikoinaan ja siitä tykkäsin, mutta vastaavat taitaa olla aika hintavia.

  VastaaPoista
 23. Koskikara on hauska lintu.
  Saitko siis picasan jostain ladattua? Minä en enää saanut, silloin kun vaihdoin läppärin. Latasin koneelle Faststone ja Photoscape ohjelmat. Tuolla ekalla saa helposti kuvaa rajattua ja kuvakokoa muutettua (kannatta kopioida ensiksi alkuperäinen kuva)ja tuolla jälkimmäisellä saa kuviin kivoja reunuksia, kollaaseja ja myös edellä mainitut perusmuokkaukset onnistuu. Käytän noita molempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo molemmat ovat ilmaisohjelmia, ja hvyin olen niiden kanssa pärjännyt :)

   Poista
 24. Ihan kuin toisesta aikavyöhykkeestä nuo kuvat, kevät jo noin pitkällä!
  Ja niin nättejä sukkia!

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!