Kivipellon Saila

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Hurma

Tänään koskin multaan, sain tuntuman oksasaksista, japanese hackista, kottikärryjen kahvoista...tunsin sitä ihanuutta, se alkoi siis! Kukkapenkkejä siivoilin, siis aloittelin poikien kanssa tietenkin!
Sulo

Tässä kuitenkin viikonlopulta tunnelmia, jotka lämmittivät puutarhurin sieluani!
Virvalilja kukkii!

Akileijojen sykeröt avautuvat!

Blogiystävältä saatu kullero on kevään pioneereja! Iloiset terveiset Hernepensaskujanteelle!
Ruohosipulia!
Iiriksiä!
Heräävä kylmänkukka!
Arvatkaapas mikä! Jouluruusu tietenkin!
Kuuluuko kellojen helinää?
Mikkeli kukkii kunhan kevät ehtii!
Maja on valmis!
Ja bongausta keittiön ikkunan takaa! Maastouduin kiinanruusun taakse.
Jotain irtosikin!
Ilokseni huomasi että rasvamakkaroille tuli kaksi tikkaa, ensin toinen otti evästä ja sitten toinen omalla vuorollaan! Olen niin iloinen näistä linnuista! Kohta onkin aika ottaa makkarat jo pois!

Meillä on nyt kevät! 
Jaksoimme taapertaa talven tuiskujen läpi!
Nautitaan!

48 kommenttia:

 1. Moi . Hienoja kuvia. Miten voi olla kevät jo noin pitkällä. Aika hyvä apuri sinulla puutarhan puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuuli ja aurinko veivät lähes kaikki lumet mennessään! Sulo on kiva puutarhakaveri ja pitää myyriä aisoissa!

   Poista
 2. Ei hyvänen aika - asutaanko me samassa maassa ollenkaan?! :)
  Oiskohan tuo tilanne täällä joskus muutaman viikon kuluttua... Tai sitten täytyy mennä tuonne ulos tutkimaan vähän tarkemmin tilannetta :) :) Haravaa ajattelin toki heilutella tällä viikolla minäkin, ainakin niissä kuivissa kohdissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidetaan me asua kuitenkin! Lumi katosi niin nopeaan! Aurinko ja tuuli tiiminä on aika tehokas. Ensi viikonloppuna ajattelin jatkaa pihahommia ja asettua kasvariin kylvöhommiin :D

   Poista
 3. Aivan ihana kisu. Kukan alkuja noin paljon. Meillä on vielä maa osittain jäässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo on ihana kisupoika, ikuinen pentu, kujeilee koko ajan, mukava kaveri! Piippoja on jo paljon, mutta meilläkin routa on syvällä kun lumentulo kesti niin kauan!

   Poista
 4. Meillä on vielä suht paljon lunta, mutta kovaa vauhtia se vähenee. Joitakin piippoja on paikoin näkysällä. Ne täytyy mennä ikuistamaan kameralla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lumi häviää aika nopeasti keväällä! Piippotarkastus pitää tehdä säännöllisesti, kasvun voima on niin suuri!

   Poista
 5. Oivoivoi, nyt on kyllä parhaat ajat käsillä! Joka päivä jotain uutta ja ihanaa. Ja vaikka ei vielä omassa puutarhassa, niin pääseepä herkuttelemaan muiden kuvilla.

  Meinasin omat talipötköt jo korjata pois, mutta en raaskinut, kun meilläkin käy pari käpytikka niitä naputtelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, jatkuvaa ihastelua ja nautiskelua, talvi on kunnialla selätetty! Upeita kevätkuvia tosiaan blogistaniasta löytyy ja omassa pihassa pääsee livenä katsomaan ja koskettamaan pieniä piipottajia!

   En minäkään ihan vielä raskinut pötköjä pois ottaa kun on ollut viileää, kohta otan kuitenkin!

   Poista
 6. Ihanaa, kaikkea versovaa ja nuppuilevaa! Ja Sulo-poikanen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurman aikaa eletään nyt, selvittiin talvesta! Kissat nauttivat myös!

   Poista
 7. Juuri noin tunnen minäkin, talvi on tainnutettu sittenkin! Paljon on siellä jo puhjennut vihertämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvittiin voittajina kovista pakkasista ja lumesta! Kevät on alkanut voimalla!

   Poista
 8. Sinulla on niin oivat puutarha-apulaiset :D
  Ja miten ihmeessä teillä on kevät jo noin pitkällä, wau! Ihania kevätkuvia! Tuo puumaja on kyllä hieno ja tikastakin olet saanut hyvän lähikuvan. Ihanaa, aurinkoista päivää sinulle Saila ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nöpö ja Sulo ovat parhaat pihakaverit ja aina mukanani pihahommissa! Kevät on edennyt voimalla, aurinko ja tuuli ovat vieneet lumet mennessään, vaikka maassa on routa vielä syvällä. Tykkään kanssa tuosta majasta, isäntä tekee tuollaisen joka vuosi!

   Meillä käy kaksi tikkaa rasvamakkaroilla, joskus yhdessäkin ja keittiö on paras bongauspaikka kiinanruusun takana maastoutuneena :D

   Kiitos Tuulikki!

   Poista
 9. Kyllä vaan, se on KEVÄT! Terkut kissamiskoille.

  VastaaPoista
 10. Tämä on parasta mahdollista aikaa! :) Akileijat on kyllä söpöjä kun tulevat maasta tuollaisena mykerönä, kuin nyrkki pystyssä. Sulo on kiltti kun auttelee puutarhamestarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tätä on odotettu koko talvi! Akileijat ovat tosiaan ihania, ensin voimakkaan violetteja ja sitten herkän vihreitä, lähes kuin nyrkkejä kuten sanoit! Sulo on mukava puutarhakaveri :D Hän on ottanut jo kasvarissa päikkäreitäkin!

   Poista
 11. Kevään hurma on niin mukaansa tempaavaa ja ihan pienestä piipasta se lähtee vyöryen eteenpäin ja tunne kasvun voimasta on valtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurma on niin ihanaa ja kokonaisvaltaista: aurinko lämmittää, tuulikin on jo leuto, lintuja tulee etelästä koko ajan ja konsertti nautittavaa ja maasta puskee piippoja, puiden oksilla silmut paksuuntuneita! Kissat nauttivat myös suunnattomasti!

   Poista
 12. Hehkuta nyt siinä sitten kevättäs, kun toisella on lumi maassa ja meressä puoli metriä jäätä. Samaa on sentäs tikat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malta ystävä hyvä, kyllä teilläkin vielä kevät joskus tulee...jäätä on enää puoli metriä :D Onneksi on jotain yhteistä!

   Poista
 13. Täälläkin ruohosipulit jo pukkaa, mutta kukkasia ei paljoa vielä näy!

  Lintuja on tosi paljon lintulaudalla meilläkin. Se on hyvä juttu se!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään voima on niin suuri! Heti kun pälvet pilkottavat, kasvu alkaa! Nautin myös suunnattomasti linnuista!

   Poista
 14. Ihanat kuvat! Upean värinen tuo virvalilja

  VastaaPoista
 15. Voi ihanuutta, kyllä se kevät voisi julistaa nyt alkaneeksi, ainakin sinun pihassasi! Tosi hauska keksintö tehdä haloista maja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on alkanut ja voimalla! Haloista isäntä tekee majan joka vuosi ja katto tulee päälle, hyvä paikka puiden kuivua kellarin mäen päällä :D

   Poista
 16. Teillähän ollaan ihan samassa vaiheessa kuin meillä täällä "etelässä"! Ihanan värinen virvalilja, sellainen minulta vielä puuttuukin....pitää laittaa syksyn hankintalistalle!
  Mun jouluruusuista kuoli talven aikana kaikki lehdet! Mutta onneksi kukkia on kuitenkin tulossa. Se sitten kasvattelee taas kesän aikana uudet lehdet.
  Mummon myssyistä, jotka kylvin tammikuussa, on 10 itänyt! Pian pääsen jo koulimaan :)
  Meillä on tässä pihapiirissä asustellut jo monta vuotta jonkinlainen käpytikkayhdyskunta. Käyvät koko talven lintujen ruokintapaikalla. Ovat kyllä muuten ihan hauskan näköisiä, mutta kesällä ne nakuttelevat linnunpöntöt piloille. Viime kesänäkin joka ikinen aamu tikka oli hakkaamassa yhden tintinpöntön lentoaukon metallirengasta. Vähän ikävä aamuherätys tintillä, varmaan tuli pää kipeäksi siinä metelissä! Tikat käyvät ryöväämässä pihapiirin linnunpöntöistä pikkulintujen poikaset. Käpytikan luontaiseen ruokavalioon kuuluvat tiaisten ja kirjosiepon poikaset. Siksi en niistä oikein tykkää. Kissat voivat kesän aikana saalistaa muutaman linnunpoikasen, mutta tikka tuhoaa koko pesällisen kerrallaan!
  Oho, tulipa tikavastustamiskirjoitus tästä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virvalilja on niin ihana ja kukan väri tosi kaunis! Mennään nyt siis samaa vaihetta kevättä! Meillä jouluruusun nuput kärsivät talvesta ja kukinta ei ole nyt niin rehevä kuin joskus on ollut, kukkia tulee onneksi jokunen kuitenkin.

   Hyvä että mummonmyssyt ovat itäneet!

   Vaikka tikka on kaunis, on se melkoinen peto! Meilläkin se tekee samanlaista tuhoa kuin teillä ja sitten se käy hakkaamassa yhden sähkötolpan päässä olevaa metallilevyä että koko kylä kuulee! Niin kissoja syytetään lintujen syönnistä, tikan hommia kaikki eivät edes osaa epäillä! Tikanvastustamiskirjoituksesti oli täyttä asiaa!

   Poista
 17. Mä vasta keräilin risuja, kun penkit on ihan kovat ja osassa on luntakin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin routa on aika syvällä, hiukan luntakin, mutta etelän puolella pääsee jo hiukan rapsuttamaan, tosin maa on aika märkää! Pitää malttaa...

   Poista
 18. Ihania pikkukukkasia pihasi täynnä. Olettepa tehneet valtavan hienon majan! Pysyykö se pystyssä :) En ole ennen huomannutkaan, että Sulolla on söpö töpöhäntä. Ihania kevätpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuosi laitan lisää piipottajia maahan, niitä ei ole koskaan liikaa! Majan on tehnyt Kivipellon isäntä taidolla, pinontekijäsukua syntyjään, minua siihen hommaan ei päästetty :D puut kuivuvat hyvin kellarin mäen päällä tuulessa ja katto on päällä sateen suojana! Maja siis pysyy pystyssä. Sulon häntä ei ole kovin pitkä, ehkä kuva näyttää että se olisi vielä lyhyempikin :D

   Kiitos! Samoin Sinulle!

   Poista
 19. Ihanan aurinkoisia kevätkuvia! Jouluruusun alku on hauskan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihmettelin myös, että mikä sieltä maasta pukkaa :D

   Poista
 20. Keväällä on mielenkiintoista seurata, missä vaiheessa kevääntulo loikkii eri puolilla Suomea. Tähän aikaan kadehdittaa aina niitä alueita maassamme, joissa lumi on jo poissa: meillä ollaan vielä reilusti valkoisen peitteen puolella. Silti on ihana nauttia teidän muiden keväästä, ikään kuin omakin kevät aikaistuisi näiden nautinnollisten kuvien myötä. Hyvää kuopsutteluintoa!

  Sini K.
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuopsutteluintoa on niin paljon! Meillä kotimaa on niin pitkä, monenlaisia pienilmastoja täynnä ja se on suuri rikkaus! Kevät vyöhykkeittäin tulee aikanaan kaikille ja on alueelle niin ominainen, yhteistä kaikille kuitenkin on suuri valon määrä joka herättää!

   Poista
 21. Näin me teemme, talvi oli pitkä ja rankka, nyt ihaillaan sinivuokkoja ja lasketaan nousevia narsisseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvesta selvittiin ja nyt nautitaan kevään kukkijoista ja linnunlaulusta!

   Poista
 22. Oh so nice pictures from our garden, it's so good to see the sprouts to grow again.
  Enjoy the garden and the cute kitty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You, Marit Helene! I agree, all little sprouts are so beautiful, full of new life and joy! I enjoy also the light of spring!

   Poista
 23. Suloinen Sulo nauttii auringosta ja kevät näyttää puskevan vauhdilla esille!
  Kevään ihania päiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat osaavat ottaa kevään lämmöstä kaiken irti, nautiskelevat, tutkivat ja makoilevat aurikokylvyissä! Kevät tulee nyt voimalla ja se on ihanaa!

   Kiitos Susanna!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!