Kivipellon Saila

tiistai 15. joulukuuta 2015

Kohtaamisia

Aurngonlasku tänään
 Kivipellossa ei ole nukuttu, vaikka onkin ollut hiljaista. Kotimiehet ovat touhuilleet ja isäntäväki on ollut hanimuunilla...Madeiralla.


Matkalla nautin suunnattomasti ihmisten kohtaamisesta, niin tälläkin matkalla. Ajattelen, että on olemassa niin hyviä kuin pahojakin kohtaamisia...pahoille ei kannata ajatusta antaa, mutta hyville paljonkin. 


 Nautin suunnattomasti, kun saan tavata ihmisiä ympäri maailmaa. Kielitaitoni ei ole kummoinen, mutta yritän silti jutella ja tutustua, tällä kertaa juttelin saksalaisen, portugalilaisen, englantilaisen, ukrainalaisen, moldovalaisen, slovenialaisen, hollantilaisen, ruotsalaisen ja englantilaisen kanssa....voi että olin innoissani!!

Lumiukko ja katsokaas mistä tehty, kun lunta ei ole!
Olimme kansainvälisellä retkellä ja siellä tapasin saksalaisia, slovenialaisen, englantilaisia ja ruotsalaisen! Yritimme kaikki ihan yhtä hyvällä enkulla tutustua, nauttia ruuasta, kukista, maisemista ja iloisesta yhdessäolosta kuljettajamme Sergion kanssa. Sergio on ihana mies, olemme tavanneet aiemminkin, jos menette Madeiralle kansainväliselle retkelle, tunnette hänet siitä että hän äärimmäisen positiivinen ja laulaa...koko ajan! 


Pääsin avomereen uimaan pitkästä aikaa. Rannalla tapasin kaksi naista, toinen ukrainasta ja toinen moldovasta. Ukrainalainen asui Belgiassa nyt ja moldovalainen Madeiralla...hauskoja naisia molemmat. Hauskinta oli se, että nautimme ihanasta lämmöstä ja kiehuvasta merestä, jonne pääsimme uimaan ja nauratti minua sekin että tuo ikäiseni moldovalainen nainen heitti kärrynpyörää mennessään suihkuun uimisen jälkeen ja oli suihkussa käsinseisonnassa (siis ulkosuihkussa). 


Aamulenkillä tapasin hollantilaisen naisen, hän oli menossa Madeira Magic -kuntoklubille ja minä kuvasin kukkia...sanainen arkku avautui kukkien johdatuksella, kameralla on ihmeen iloinen vaikutus ja kukilla tietenkin!


Tärkeällä kaupparetkellä, siis mennessäni hakemaan venuksenkengän taimia hallista...

 
...tapasin neljä englantilaista, siis kaksi vanhempaa pariskuntaa. Pakko oli alkaa taas jutella! He olivat menossa bussilla Montelle ja toivotin heille turvallista ja mukavaa matkaa, Madeiran bussikuskit ovat ralliautoilijoita, joten neuvoin heitä pitämään penkistä hyvin kiinni! Pahoittelin, että kielitaitoni ontuu, toinen vanhoista herroista kannusti ja sanoi että puhun kuitenkin paremmin englantia kuin hän suomea...nooo eipä hän Suomessa ole koskaan käynyt ja jostain syystä taisimme ymmärtää toisiamme erinomaisesti!Viimeinen iloinen asia tänään oli posti! Sain paketin Väkertäjältä! Voittoni hänen arvonnastaan, paketissa oli muutakin! Kiitos Väkertäjä, teit tästäkin päivästä iloisen!Saatanpa vielä postailla matkastamme ja siitä, että Kivipellon isäntä on nyt nähnyt maailman kaikki orkideat ja niitä ei tarvi enää mennä katsomaan, hah! Mukava mies, tulee pienellä lahjonnalla kuitenkin mukaani, vaikka mihinkä puutarhaan, kunhan isottelee!

Musta orkidea
 Montako aamua on kevääseen...viikkoko?


 Mukavaa Joulupuuhastelua kaikille! Auringon näin hanimuunillani ja se lupasi pian hiippailla tänne pohjoiseenkin!

Kameliakuja

28 kommenttia:

 1. OOh; siellähän olet ollut ihan paratiisissa, mukavien ihmisten seurassa! Mitä parhain hanimuunipaikka varmasti! Ehkä noilla muistoilla ja mielikuvilla pärjää täällä pohjolan pimeydessäkin, sitä kevättä odotellessa. 23. päivä on se eka kevätpäivä, onhan :) Ja Joulupäivänä on täysikuu, kyllä tässä hyvin pärjatään!
  Pitäis muuten järkätä ne sun ja Teekkarin treffitkin, lähipäiville....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanimuunipaikka on erinomainen ja suositeltava, ihanuuksia löytyy ihan koko ajan, tässä hiukan alkupaloja! Mukavia ihmisiä tapasin, herkkuja syötiin ja oli aikaa olla isännän kanssa ilman työasioiden melskaa aivoissa! Ja kuvattavaa oli loputtomiin. Tuo uusi kamera on ihana, sen makroputki tietty ja tykki vielä lisäksi (jonka ostin ennen matkaa, onneksi). Isäntäkin teki tuttavuutta kamerani kanssa :D

   Kevät on siis ihan tässä ja nyt, ekat siemenpussit ostin hanimuunilta, vaikka 1.1. alkaa siementen metsästys varsinaisesti, eka kevätpäivä on tosiaankin 23.12.!!

   Me voimme Teekkarin kanssa tapailla, ihan kuinka hänelle vain sopii, päivät olen tosin töissä mutta annatko mun numeron hänelle niin voidaan laittaa vaikka vatsappia ja sopia.
   VastaaPoista

   Poista
 2. Oi tuo viimeinen kuva saa sydämen sykkimään! Kunpa kamelioita voisi kasvattaa Suomessa, ne ovat niin kauniita pensaita.
  Hihii, vai maailman kaikki orkideat on nähty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme pyhänä retkeilemässä sunnuntaimarkkinoilla ja eksyimme tähän satumaiseen paikkaan sattumalta. Kameliat olivat suuria ja kukkivat, osa oli kerrottuja osa yksinkertaisia ja alla olevat valkoiset atsaleat alkoivat kukkia, olivat nuppuja täynnä. Paikka oli niin ihana ja alue aika suuri. Isäntä jätti minut yksin hetkeksi kuvaamaan ja hengittämään tämän upean paikan ilmaa!

   Juu, kaikki nähty kuulemma...olisin mennyt yksin tuohon orkideapuutarhaan, mutta isäntä epäili että eksyn matkalla ja lähti mukaan. Lahjoin hänet....kun janottikin :D

   Poista
 3. Minun lahjonnat ei oo vielä vieneet Madeiralle saakka, ehkä joskus!
  Juuri tuollaista ajattelin siellä olevan, kuin kuvissasi bougainvilleat ja aaloerinne meren yläpuolella. Varmaan ihana loma teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan...minä lahjon isäntää orkideapuistoon ja onnistunkin aika hyvin siinä, hän pelkää että eksyn yksin mennessäni!

   Meillä on isännän kanssa aina niin hauskaa yhdessä reissussa ja muutenkin...tunnemme toisemme kai jo niin hyvin ja annamme tilaa toisillemme, matkallakin!

   Poista
 4. Teillä oli varmasti ihana lomamatka. Uusi kamerasi pääsi heti kunnon testiin, kuvat näyttävät kyllä hyviltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella :D ja kamera, isäntäkin halusi tehdä sen kanssa tuttavuutta. Makro pääsi hyvin oikeuksiinsa ja oikeastaan löysin kamerasta kolme erilaista makroa: luontomakron, makron ja kukkamakron, oli niin jännää!

   Poista
 5. Madeira on upea paikka! Kiva, että matkanne oli onnistunut. Upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, matka oli onnistunut ja pääsin tutustumaan kameraanikin paremmin oikein ajan kanssa ja kuvattavaa riitti! Madeiralta löytyy aina jotain uutta!

   Poista
 6. Ihanat te ja se on rakkautta parhaimmillaan, että menee toisen mukana ja ilahtuu toisen innostumisesta, vaikka ei olisikaan itselle niin poltteleva aihe, vaikkapa nuo orkideat. :)

  Mukavaa keskiviikkoa Saila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia, juuri noin ajattelen myös! Ja aina ihmeesti löytyy yllättävistä paikoista kiintoisaa katseltavaa, vaikka orkideahuoneen ruostuneet rakenteet :D

   Mukavaa keskiviikkoiltaa Sinullekin!

   Poista
 7. Kiva matkakertomus :). Madeira on yksi ''pakko-päästä''-listani kohteista. Ihana tuo venuksen kenkä, ja tuo musta orkidea, en tiennyt että niitä on mustana myös!

  Vaikkei uutisotsikoista aina huomaa, niin kyllä niitä mukavia ja hyviä ihmisiä enemmän kuin pahoja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, suosittelen matkakohdetta lämpimästi, siellä kukkii aina paljon! Juuri noita venuksenkenkiä halusin ja viimein sain ne taimena ja kukkivana kotiinkin! Mustia orkideoja on Euroopassa muutama, juuri tuolla puutarhalla on pari ja sieltä on Englantiin jonnekin yliopiston puutarhaan luovutettu myös muutama taimi. Niitä ei ole kovin montaa olemassa ja orkideahuoneessa ne on sillain asetettukin ettei sinne pääse niitä kähveltämään.

   Näin on, hyvät ihmiset ovat niin tavanomaisia ettei se ylitä mitään uutiskynnystä vaikka pitäisi! Näin matkalla niin paljon kaikenlaista hyvää!

   Poista
 8. Madeiraa kauniimpaa hanimooni-paikkaa saa kyllä etsiä. Olen monta kertaa harmitellut nuoruudenaikoja, jolloin ei oikein reissussa uskaltanut puhua, kun koko ajan pelkäsi virheitä. Nyttemmin en enää siitä piittaa, sillä kukaan ei ole koskaan alkanut hämmästellä huonoa kielitaitoani vaan pikemminkin ilahtunut ylipäätään siitä, että vieras yrittää kommunikoida toisen kielellä. Ihania ihmisiä on kaikkialla, kunhan vain antaa itselleen tilaisuuden tutustua heihin.
  Miesten kanssa matkatessa täytyy heitä kohdella, kuin lapsia ikään. Samat metodit pätevät molempiin - siis miehiiin ja lapsiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meistä on kuule kasvanut upeita aikuisia ja jalostuneita, rohkeita naisia ja varmoja...enää ei kieltenopettajan tarkat säännöt estele puhumista ja jos sanoja ei muista niin sitten esitetään asia kiertoteitse käsiä käyttäen...sillain muutkin tekevät! Maailman ihanat ihmiset odottavat että juttelemme heille ja tutustumme!

   Niin pätee samat metodit ja he ovat yhtä hellyttäviäkin kuin lapset!

   Poista
 9. Nyt tuli matkakuume, ei voi mitään. Madeiralla olemme olleet "hanimuunilla" kerran ja tykkäsimme kovasti saaresta. Minä rakastin kukkasia, puita ja ruohoja, kun niitä kasvoi joka paikasta, toinen toistaan upeampia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Postaan tässä lähiaikoina kuumelääkettä lisää...Madeira on ihana paikka! Me ollaan oltu Madeiralla hanimuunilla ainakin seitsemän kertaa ja aina löytyy jotain uutta, nytkin eli saarta emme ole ihan läpi vielä kolunneet ja Porto Santo on vielä käymättä kokonaan!

   Poista
 10. Voi lovely... Mä en ole koskaan ollut reisussa tähän aikaan vuodesta. Pitäis sekin kokea. Ihania matkakuvia.
  Hienoa, että sait paketin perille ja ilahduit. Tontun tuohitähtikin oli vissiin pysynyt kuosissaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paketti oli niin ihana,ja tähti oli paikallaan kauniisti! Se namupaketti oli myös ihana :D KIITOS!

   Tämä on oikein hyvä reissuaika, kun pihahommat on kuosissa, joulukortit ja joulupaketit sekä esijoulusiivo tehty on hyvä suunnistaa aurinkoa katsomaan kauniiseen paikkaan, suosittelen. Tosin kun kotiin palasimme, saimme upean auringonlaskun paluupäivänämme ihasteltavaksemme!

   Poista
 11. Mitä ihania juttuja! Kanssasi täysin samaa mieltä siitä kuinka kiva tavata ihmisiä, erilaisia ja eri paikoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Madeiralla on kaikkea ihanaa jokaisena vuodenaikana ja ihania ihmisiä osui kohdalleni monesta maasta! ...ja kaikkia kivoja kässyjä ja tuunauksiakin!

   Poista
 12. Ai että, Madeiralle pitäis joskus mennä kukkia ihailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kaikin puolin onnistunut matka! Suosittelen :D

   Poista
 13. oi sainpa postauksestasi ensimakua tulevaan matkaamme, maaliskuun alussa meillä vuorossa matka isännän kanssa juuri Madeiralle;) teemme ihan reppureissun, kun nuo ryhmämatkat ovat kukkarollemme hivenen liian tyyritä. hyviä vinkkejä sain postauksestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanuus! Madeiralla on kaikkea ihanaa aina ja varmaan keväälläkin! Nuo paikalliset matkanjärjestäjät ovat aika edullisia, niitä käytämme, pikkubussilla retkiä ympäri saarta ja osan retkistä teemme itse, ostimme jo vuosia sitten paikallisbussiin lipun joita tankkaamme aina ja niillä pääsee mukavasti matkaamaan edullisesti. Madeiralla on ihanaa herkutella paikallisilla ihanuuksilla...kauppaan vain ja sieltä sitten hedelmiä, vihanneksia, kalaa, oikeaa kanaa, oliiviöljyä, juustoja, leipää...niistä valmistuu mitä ihanin illallinen vaikka hotellin parvekkeelle...jos kynttilät tulivat mukaan :D

   Ihanaa matkaa Teille!

   Poista
 14. Kerrassaan ihania kuvia.. Oikein ihanaa jouluaikaa sinulle Saila♥ toivoo Tuta!

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!