Kivipellon Saila

perjantai 27. marraskuuta 2015

Joulukorttitehdas

Joulukorttitehdas käynnistyi heti Tampereen kädentaitomessujen jälkeen. Kuopus on hyvin taitava korttien tekijä, hän laittoi alkuun korttitehtaan ja mallien mukaan jatkoin. Tytär tekee hyvin kauniita kortteja, minäkin yrittelin, mutta en oikein saa mitään laitettua suoraan, yritin kuitenkin. Korttien tekstit ja nauhat ovat iloisesti kallellaan :D

Kuvia luvassa kasapäin...

Tässä tehdas...työhuoneessani (lue: studiossani) on korttien valmistusta varten pöytä, jossa on hallittu kaaos. Kuopuksen iso sisko lupasi sen siivota, värien mukaan....voi kauhistus - ajattelimme kuopuksen kanssa, kaikkihan ovat hyvässä järjestyksessä ja tarvittavat löytyvät helpolla! Kiitos, mutta ei kiitos!...ja tyttären mallit.Leimasimia en ole käyttänyt vuosiin, Between herätteli minut ja kaivoin leimasimet esiin, ostin muutaman uudenkin ja vaihdoin tekniikkaakin.

No tässä omat korttini. Tulostin pari viime lauantaina ottamaani talvikuvaa paperille ja tein niistä kortteja  sarjatuotantona, ei kai haittaa? Kuviin tuli hento punaisen sävy jostain syystä.
 Pallotarroja ja pukin kuvia.
 Stanssattuja lumiukkoja ja tähtitarroja.
 Leimattuja lumihiutaleita ja tarra kylästä.
Maisemia pohjoisesta.
 Leikkurilla tehtyjä kuusia, keltainen timantti tähtenä,
Stanssattuja joulupukkea ja kultaa.

Kuusileikkurilla tehtyä ja hiukan hileliimaa.
 Piparikortti.
Leikkurikortti ja hopeanauhaa.
Vielä valkoisia kuusia
Ja leimauksia, timantteja lumihiutaleiden keskellä.

Pyhänä on ensimmäinen adventti, silloin suljen kortit kuoriin ja lähetän hyvän Joulun toivotukset sukulaisille ja ystäville!

Mukavaa viikonloppua!

30 kommenttia:

 1. Kauniita kortteja! Siellä on oltu ahkeria! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viimein sain kortit valmiiksi ja nyt pääsen niitä kirjoittamaan!

   Poista
 2. Onpa kauniita kortteja!
  Ajattelin tänä vuonna luistaa joulukorttien lähettämisestä.. jospa satsaisi pääsiäiskortteihin keväällä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kortteja on kiva lähettää, mutta joskus täytyy luistaakin, lämmin ajatus lähimmille ja ystäville on yhtä kaunista!

   Poista
 3. Kauniita! Täälläkin oli koko viikon kortit vaiheessa, nyt ovat postittamista vaille. Hyvää ekaa adventtia ja joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvää ensimmäistä adventtia Sinullekin ja iloista Joulun odotusta!

   Poista
 4. Hienoja! Tykkään varsinkin timanteista kuusen latvassa. Sellainen ei ole käynytkään mun mielessäni.

  Mulla on jo akvarelli, josta teetän kortit, eli menen vähän laiskemman tietä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänä vuonna on ollut noita timantteja ja hileliimaa tavallista enemmän korteissani.

   Akvarelli on varmasti upea, korttien teemaa ja tekotapaa on kiva vaihdella vuosittain, minäkin tein osan korteista omia valokuviani hyödyntäen! Korteistasi tulee varmasti kauniita!

   Poista
 5. Onpa paljon erilaisia kortteja, tosi kauniita!

  VastaaPoista
 6. Upeita kortteja ja vaikka minkälaisia! Mekin askartelimme lasten kanssa kortteja, kerrankin ajoissa valmiina :D Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa ensimmäisen adventin iltaa ja alkavaa viikkoa Sinullekin! Meilläkin on kortit jo ajoissa valmiina. Lasten kanssa on ihana tehdä kortteja!

   Poista
 7. Valtavan ihania kortteja!!! Suloisia, hillittyjä ja kauniita. En keksi ihailevia sanoja kylliksi.
  Nyt ne pitää kirjoitella täälläkin. Ei mulla kyllä ole noin hienoja kortteja eikä paljoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie! Sain kuopukselta malleja ja osan sitten sävelsin itse, nautin suunnattomasti korttien teosta, tosin tekstit ja kuvat eivät aina mene ihan suoraan ja se hiukan huvittaa itseäni. Innostuin tekemään kortteja ja kun tulostin pari ottamaani valokuvaa, sain niistä tehtyä sarjatuotantona jokusen kortin. Minäkin sain kortit kirjoitettua, nyt on sitten viimeisten pakettien teko vielä edessä ja sitten voin alkaa miettimään herkkuja ja joulun ruokalistaa. Näitä jouluhommia on niin kiva nautiskellen tehdä!

   Poista
 8. Teillekin on tullut näemmä talvi, muuri peittynyt lumeen. Aivan ihania kortteja, kyllä kelpaa lähettää. Minusta mamman kortit eivät lainkaan kalvenneet tyttären korttien rinnalla. Kiva kun vielä lähetät kortteja, minusta tuntuu aina kurjalle kun jotkut antavat korttirahat hyväntekeväisyyteen eivätkä muista sitten ystäviään ollenkaan :( Oikein tunnelmallista ensimmäistä adventtia toivottelen sinulle & perheellesi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi tuli ja meni, nyt pauhaa tuuli ja sade hakkaa poikittain.

   Kiitos! Tytär tekee niin kauniita kortteja ja ideoita hänellä riittää, kovasti tykkään itsekin kortteja tehdä ja hissuksiin kun siihen hommaan alkaa, ideat tupsahtavat kuin itsestään mieleen...

   Olen samaa mieltä kanssasi, hyväntekeväisyys on tärkeää, mutta ystävien muistaminen on myös hyvin tärkeää, kortteja laitan mielelläni ja ilahdun kun itsekin niitä saan, talletan ne muistojen arkkuun tulevia aikoja varten...joskus niitä on aikaa selata ja katsella, ihailla! Hyväntekeväisyyteenkin laitan roponi, aina kun vain on mahdollisuus. Viime vuonna oli meilläpäin kaunis keräys, kaupassa sai ostaa joulukukan yksinäiselle, sai itse valita kenelle sen antaa (nimetön nimettömälle) ja jokaiselle kotipalvelun ilmoittamalle yksinäiselle meni kukkanen!

   Ihanaa adventin aikaa myös Sinulle ja perheellesi ja joulun odotusta, meillä jo tontut hiippailevatkin!

   Poista
 9. Oi miten ihania kortteja, ahkeria tekijöitä olette

  VastaaPoista
 10. Vau, teillä on tosiaankin ollut korttitehdas. Siis KORTTIEHDAS ihan isoilla kirjaimilla. Ja toinen toistaan hienompia kortteja tehtaassanne on syntynyt. Tämä postaus täytyy nyt kyllä laittaa kirjanmerkiksi talteen ensi vuotta varten. Silloin on taas kaikki hyvät ideat tyystin kadoksissa. Tykkään kovasti noista sinun valokuvakorteistasi. Ja kaikista muistakin, ihania jokainen!

  VastaaPoista
 11. Ja piti vielä sanomani, että näkistpä meikäläisen "työhuoneen" pahimman askartelusession aikaan. Kaikki pinnat ovat täynnä jos jonkinlaista härpäkettä. Mutta ei se haittaa, aikanaan ne siivotaan pois ja taas on järjestys paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between, muistutit minua noista leimasimista ja niitä käytimme ahkerasti! Korttipöydällä on hallittu kaaos, sitä vähän siivosin, laitoin joulukorttimatskuja vähän omille paikoilleen, mutta korttipöytää ei parane mennä paljoa pitelemään, muuten siitä ei löydä mitään. Meillä isäntä tykkäsi noista valokuvakorteista ja ajattelin niitä tehdä ensi vuonnakin...

   Poista
 12. Huh mikä määrä kortteja - ja toinen toistaan kauniimpia. Erityisesti pidän niistä, missä on valokuvasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vanha Rouva! Itsekin miellyin noihin valokuvakortteihin, talvimaisema tuli hetkeksi ihan tilauksesta, nyt sataa poikittain ja tuulee!

   Poista
 13. Onpa siinä kortteja! Teillä on iso suku ja ystäväpiiri. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, meitä on aika paljon ja minulla on tapana laittaa muutamalle pikkuiselle neitoselle omat joulukorttinsa...40 on jo kirjoitettu ja muutaman vielä kirjoitan!

   Poista
 14. Kylläpä olette olleet ahkeria, ja tehneet kauniita kortteja!
  Meillä joulukorttiajatus vielä kesken, ehtiihän sitä vielä, jos kiirettä pitää;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvinhän tässä on vielä aikaa korttien valmistamiseen ja kirjoittamiseen. Olen vain rytmittänyt tänä vuonna jälleen tämän joulunalusen, ajattelin että kortit ja paketit ovat valmiina ennen toista adventtia ja näyttää että ajoitus onnistuukin,

   Poista
 15. Voi kuinka kiva, että jollakin muullakin näyttää tuollaiselta tuo korttishow :) Mä koetin siivoilla eilen pienempään kasaan omaa työmaatani, vaan taas se on levällään... Hienoja kortteja sulla, mä teen tänä vuonna sarjatyönä vaan samaa sorttia, mutta saa siinäkin aikaan melkomoisen "järjestyksen" :D

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!