sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Poikien kanssa...

...pihakierroksella! 

Nöpö
Heistä saa aina kaverin mukaan katsomaan milloin mitäkin, nyt ruskaa ja viimeisiä kukkijoita! 

Muutama kuva myös prinsessasta, joka eilen ilahdutti päivääni, neiti Nappi, tai oikeastaan mummon Napsukka, Napero, mussukka! Tyttönen painaa jo melkein 10 kg! Noutajan taitoja hän on jo paljon oppinut!


Tarhuri puuhissan...
Piha alkaa olla paketissa talviunta varten, muutamia runkosuojauksia vailla vielä, mutta katteita olen levitellyt kovasti ja haikaillut ensi kevään herkkuja, niitä riittää jälleen!

Pojat olivat mukana, katseltiin tammia...
Punatammi, terhot kotoisin Mustilasta.
Otatammi, lehti herkän kaunis!
Tammi, terhot kerätty vanhoista Tampereen Metso-kirjaston edessä olevista tammista!
 ...kellastuvia lehtikuusia...



...surullista surukuusta...
Surukuusi

...ja sireeniaidassa sirkuttavia tinttejä. Ensi kertaa näin Kivipellossa pyrstötiaisia, niin kauniita...kuva ei anna oikeutta!


...paisteja, tuumii Sulo!

Onneksi linnut olivat Sulolle vain haave, niillä riitti sirkutusta ja touhua, syötävää etsivät ennen kylmää yötä. Pyrstötiaisia oli oikein parvi!

Kukkijoita riitti muitakin...




Yksin yksinäinen.


...katsastettiin vielä valkosipulimaa ja eilen nostetut purjot, jotka saavat vielä olla ulkosalla kuivumassa.

Linnut ovat löytäneet auringonkukkien siemenvarastot, sopivaa evästä tankattavaksi ennen muuttomatkaa!


Jouluruusut heräävät, nuput nousevat maasta.Viime talvi koetteli vanhaa ystävää, mutta kesä kasvatti uusia siementaimia ja vahvisti muutenkin kasvustoa. Jospa saisin jälleen jouluksi ihanan kukinnan!

Nuput nousevat.
 Kierros on tehty, hiukan lepäillään ennen iltaa ja yön metsästysretkeä!



Mukavaa alkavaa viikkoa!

Oikean sininen ametistiukonhattu ehti kukkimaan sittenkin!

52 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja somat mannekiinit, krapsutuksia heille:)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Pojilla on nyt pehmeä ja paksu talvikarva, siihen on mukava upottaa kädet, he ovat aina paikalla kun pihalla touhuan!

      Poista
  3. Ei saa olla rauhassa edes omassa puutarhassa - näin joskus ajattelen itse, kun kattilauma kulkee pihakierrosta perässäni mouruten rapsutuksia :D Pulskat on kissat teillä(kin) - köh, köh... se talvikarva tukevoittaa kuvausvaiheessa ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, nautin niin paljon kun pojat ovat mukanani pihalla, muuten tuntuisi niin yksinäiseltä! Vallankin Nöpö on aina kanssani pihahommissa, välillä puskee ja välilla kauempaa valvoo tekemisiäni. Pojilla toki on vahvat lihaksetkin ja tosi paksu talvikarva, näyttävät siis aika .... vankoilta :D

      Poista
  4. Oi kun on ihanat kissapojat, ja tuo puun alla kuikuilu niin hassua. Musti myös tänään katseli kiinnostuneena 10 metrin päässä olevaa punatulkkua, ihan kuin olisi ollut mitään mahdollisuuksia... ja tähän tulokseen Musti taisi tullakin, kun lopulta tallusteli vain suoraan kotiin ruokakupille.
    Ihania nuo sinun erikoispuusi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämä ilman kissoja olisi aika synkää ja yksinäistä! Sulo uskottelee itselleen että pystyy nappaamaan linnun jopa kiipeämällä puuhun lintujen perässä ja linnut kiusaavat ressukkaa! Onneksi meilläkin ruokakuppi on varma saalis :D

      Noista tammista ja vaahteroista tykään, huntuvaahtera on ensi kesän must-hankinta!

      Poista
  5. Moi. Aivan ihanat kuvat. Pojat ovat kyllä huippumalleja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pojat ovat aina valmiita tulemaan pihakierrokselle ja ovat oppineet poseeraamaankin!

      Poista
  6. Oi oletpas saanut vieraaksi ihanan pirteän koiramussukan, kyllä nyt vauhtia ja "vaarallisia tilanteita" teidän pihalla riittää..:D Kisuliinitkin ovat kyllä mukavia seuralaisia tuolla pihalla, emäntänsä perässä kulkevat..
    Jouluruusu on aivan ihana, sellainen minulta puuttuu, laitathan sitten kuvaa siitä kun se kukkii.. Kyllä kelpasi minunkin auringonkukat joillekuille kun ne olivat kuivumassa kanalan räystään alla, kuoret vain jäivät.. Täällä on purjot vielä maassa, ja punajuuret myös.. Ei ole halla käynyt vielä juurikkaitten kimpussa. Sen verran vain laitoin että saa sitten jouluksi rosollia. Kelloköynnös sinulla vielä sinnittelee, se on niin kaunis, ja tuo pensashanhikki on todellinen syksyn aurinko :)
    Minä alan kohta kömpiä työmaalle, mukavaa viikon alkua sinulle Saila <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Napero on niin ihana mummon vauva, mies aina muistuttaa että hän on koira...niii-in mutta siltikin on ihanaa kun kymmenkiloinen vauva tulee syliin ja on siinä turvassa! Kissojen kanssa ovat jo tutustuneet, Nappia kiinnostaa ja Nöpö ilmoittaa että kiva olet, mutta älä tule lähemmäksi :D

      Jouluruusu on tosi ihana ja kuvia taas laitan kunhan se jälleen alkaa kukkimaan. Niitä olen hiljalleen hankkinut lisää, viimeisin aarteeni on kellojouluruusu, jonka ostin Vakka-Taimesta elokuulla. Toivon niiden kukintaa ja usein ne kukkivatkin jouluna, jollei lunta ole kovin tullut, kukinta jatkuu sitten keväällä siitä mihin se jäi talvella, ihana kukka vaikka aika myrkyllinen.

      Purjot nostin, kun polvileikkausta ajattelin, no ne ovat nyt kellarissa ja polvi paketissa. Punajuuria en nyt kasvattanut, pienen määrän ostin ihan joulua varten, myös uunipunajuuret ovat tosi hyviä yrteillä ja hunajalla marinoituna.

      Kelloköynnös on ihmeen kestävä, vaikka pakkasta on ollut jo monta kertaa niin se ei näytä jäätymisen merkkejä. Se onkin viimeinen tuossa seinustalla...mmm...taidankin nostaa sen kellariin ja yrittää talvettamista. Meillä on kellari aika kostea, mutta yritän silti! Kelloköynnös on ihana kukka!

      Kiitos Tuulikki!

      Poista
  7. Voihan pojat! Niin suloisia. Ja puut olivat syötävän hienoja, nuo tammet pusi pusi. Wautsi jouluruusut kukkivat pian, miten ihanaa! Nyt maltan minäkin tuskin odottaa, laitathan sitten kuvia??!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojat ovat niin mukavia kavereita! Tammista tykkään minäkin, ne ovat kauniita kaikkina vuodenaikoina! Jouluruusut ovat jo kauniisti nupulla, laitan kuvia sitten taas kun kukinta alkaa. Tuossa vaaleassa jouluruusussa kukat näin loppusyksyllä ovat lyhyessä varressa mutta varsi keväällä kasvaa ja kukka nousee lehtien seasta kaunisti.

      Poista
  8. Sulla on kaunista puutarha täynnä, mutta kaikista ihanempia ovat nuo karvaiset tarhurit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Viimeiset kukkijat kyllä ilahduttavat ja nuo karvaiset kaverit!

      Poista
  9. Kissat ovat mukavia puutarhakavereita:)
    Upeita tammenlehtiä, mahtuiskohan meillekin tammi;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta ja ne kurittavat myyräkantaa, josta olen vallankin iloinen!

      Tammista tykkään kovin ja niillä tuo lehtien muoto ja ruskaväri mukavasti vaihtelee, vaikka lehtien kompostoituminen onkin aika hidasta, mutta sopivat kyllä katteeksi mukavasti!

      Poista
  10. Ihania kuvia! Sullä on komeat jouluruusut. Itselläni ne ovat paljon pienempiä. Ja kaunis maksaruohokuva pisti silmään kun olen viime aikoina niitä mietiskellyt. Postailinkin jutun. Ihanat eläinseeuuralaiset sulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pauliina! Tuo vaaleajouluruusu on tosi vanha, toistakymmentävuotta sitten sain pienen joulukukan kummitytöltäni, juuri ennen tämän kodin rakentamisen alkamista. Se piti saada varmaan paikkaan ettei jäisi rakentamisen alle ja tuossa mahdollisimman epäsuotuisassa paikassa (kirjallisuuden mukaan) se kasvaa ja kukkii kauniisti. Sitä olen usein jakanutkin ja pienestä taimesta on minullakin tuossa neljä isoa puskaa.

      Maksaruohot ovat tosi ihania, tuon komeamaksaruohon kukan väri on aika herkullinen syksyisessä maisemassa.

      Pojat ovat kyllä ihania!

      Poista
  11. Sul on hyvää seuraa matkassa :)

    VastaaPoista
  12. Hei Saila! Hyvä että sinulla piisaa noita apureita:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihatyöt ilman kunnon kavereita ei tuntuisi varmaankaan yhtä mukavilta :D

      Poista
  13. Ihania puutarhakavereita peuhaamassa! Voih, tuo kelloköynnöksen kukka on uskomattoman kaunis, omani eivät ehtineet kukkimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat ovat tosi kivoja puutarhakavereita :D

      Kelloköynnös on tosi nätti ja tänä vuonna ehti kukkimaankin. Ajattelin nostaa sen kellariin, josko saisin sen talvetettua.

      Poista
  14. Meillä ei juurikaan mikään kuki enää, no sentään yksi Kruunuvuokko ja Maa-artisokankukat lopuillaan... Onneksi on eläimet, Elmo ja kissat piristää päivää ja vielä tämän viikon on yksi hoitolainen, pikkuinen (mutta Elmoa vanhempi) koiraneiti :)Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkien aika alkaa olla jo ohi, mutta eläimet jaksavat ilahduttaa, aina!

      Kiitos Sesse!

      Poista
  15. Sulla on jo hyvin laitettuna pihatalvikuntoon. Minun täytyisi vielä suojata kukkapenkkiä ja ottaa gladioduksen sipulit maasta. Tosin en ole varma istutanko niitä enää. Kyllä nuo kissat ovat söpöjä. On molemmatkin,mutta aivan erityisesti tuo minun Sulo:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, laittelin kun tuo polven puhdistus oli tulossa. Ajattelin että ei sitten tarvi enää isompia pihahommia tehdä. Pientä puuhastelua riittää ihan lumen tuloon asti. Gladioluksia joskus talvetin, mutta en saanut niitä uudelleen kukkimaan kun sipuli taantui.

      Kissat ovat kyllä niin ihania, tuo Sinun Sulo on tosi vilpertti, aina kaikkea jekkua mielessä tai sitten puskee ja kaipaa rapsutuksia :D

      Poista
  16. Surukuusi....luinko oikein, en ole ikinä kuullutkaan. Lehtikuusessa on komea ruska.Mun pitäis saada kans toi vaal.pun.kukka, mikä sen nimi on ?
    Se on kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luit ihan oikein, surukuusi kasvaa oikein surullisesti ja vieressä muitakin surukuusia ja käärmekuusia. Kumpaa vaaleanpunaista tarkoitat, vaaleanpunaista maanpeiteruusua 'Sommarvind' vai komeamaksaruohoa, molemmat ovat kauniita!

      Poista
  17. Mitä neiti Napsukka höpönassu tykkää pojista Sulosta ja Noposta? Vai onko selvää, kuka hallitsee paikkoja. Ihania kuvia kaikki, varsinkin puut, joista pidän erityisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naperoa kiinostaa kisupojat oikeinkin paljon, Sulo on niin temperamenttinen ettei sen lähelle neitoa uskalla päästää, Nöpö ilmoitti selkeästi että katsella saa mutta ei koskea! Kyllä taitaa Nappi olla paikan prinsessa, kissat lähtevät kun koira saapuu :D

      Kiitos! Puista pidän minäkin kovin! Teetkö joskus postauksen omista puistasi, arboretumistasi?

      Poista
  18. Mielenkiintoinen ja kiva postaus. Suloiset nelijalkaiset.

    VastaaPoista
  19. Sulolla on kyllä niin metsästäjän katse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta ja metsästäjän elkeet! Tosin tuo lintumetsästys on lähinnä koomista :D

      Poista
  20. Ihanat pojat! Ja ah, mitä puita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marketta! Pojat ovat niin mukavia kavereita ja tulevat mielellään kanssani tutkailemaan puita, niistä kissat eivät vielä ole olleet kovin kiinnostuneita, pieniä vielä kiipeilyyn tai kynsien teroittamiseen :D

      Poista
  21. Hi,hi. Upeat kuvat pojista.On ne niiin suloisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pojilla alkaa olla jo vahva talvikarva, suloisia palleroita :D

      Poista
  22. Hieno syksyinen retki ja mukana ihanat kisuset. Kaikkea kaunista syksyisestä luonnosta, kelloköynnökset niin ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kissojen kanssa on käydä välillä puutarhaa tutkimassa, aika vain vierähtää siivillä :D Kelloköynnös on tosiaan kaunis!

      Poista
  23. Komeat on pojat teillä!
    Lehtikuusi on niin kaunis ja pörröisen oloinen ruskassa..mutt näkyy siellä olevan vielä vihreääkin lehtikuusessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vankkoja poikia vahvassa talvikarvassa jo :D pampuloita :D :D

      Lehtikuusen ruska on tosiaan kaunis, ihan kuin se valaisisi jollain tapaa! Vihreää kyllä vielä hiukkasen on mukana.

      Poista
  24. Voiko kauniimpaa syksyä ollakaan. Sinulla on mukavia pihakavereita, Nappi on oikea kaunotar polkkatukassaan :) Minunkin pitäisi viimein nostaa viimeiset purjot maasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ollut kyllä kaunis ja viipyvä syksy, siitä olen kovin nauttinut. On ollut aikaa pihatöille ja sipuleiden istuttamiselle.

      Napilla on tosiaan hauska polkkatukka ja korvat heiluvat sinne ja tänne välillä ollen nurinpäinkin, tytöllä riittää vauhtia!

      Nostin jo purjot, ajattelin että saan ne pois maasta ennen polven operaatiota, hyvä sato tuli. Olisi pitänyt jättää muutama kukkija ensi kesäksi! Sinun kukkivat purjot ovat niin kauniita!

      Poista
  25. Ai niin. Jouluruusuja voi alkaakin tutkailemaan. Omani tuskin kyllä kukkivat, mutta saahan sitä toivoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nyt on se aika! Kyllä Sinunkin jouluruusut alkavat kukkimaan kunhan kasvavat tarpeeksi vankoiksi! Onneksi siihen ei kulu montaa vuotta aikaa! Onhan kasvi kaunis muutenkin ikivihreänä!

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!