Kivipellon Saila

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Lomamatkalla Hangossa elokuulla

Nyt on sopiva aika katsella kesän muistoja! Teimme yhden vähän pidemmän kesäreissun ja muutaman pienen, jokaiselle lomaviikolle jotain mukavaa ohjelmaa. Emme kumpainenkaan olleet koskaan käyneet Hangossa, matkaa sinne pitkään suunnittelimme ja viimein matka toteutui. Sää helli meitä, vaikka tuuli puhalsikin raikkaasti.

Hanko on kaunis kesäkaupunki. Aina uudessa kuten usein vanhassakin vierailupaikassa silmäni etsivät istutuksia, vanhojen talojen kauneutta ja kirkkaan taivaan ja luonnon liittoa. Paljon kuvattavaa ja ihailtavaa löytyi!

Upeita, reheviä ja hyvin hoidettuja kukkaistutuksia!
 


Lintuja...Vanhojen talojen kauneutta...Sinistä merta ja kaunista taivasta...

Kuva otettu ruokapaikkamme ikkunaluukun kautta, siksi musta reunus tuossa oikealla.


Kävimme myös Tulliniemessä, hieno paikka, vaikkakin valtava autojen varasto olikin laitettu niin lähelle rantaa ja vanhaa metsää oli kaadettu sähkölinjojen tieltä, olikohan se ihan tarpeellista!

Kuvat otin isolla putkella pitkoksilta...opasteen mukaan rannalle ei saisi mennä tassuttelemaan.


Merikaalikasvustot olivat niin kauniin sinivihreitä!

Hankoon varmasti mennään joskus uudelleenkin!


36 kommenttia:

 1. Oi, kun tulikin kesää ikävä!
  Todella kaunis paikka ja kesäpäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, on niin kiva fiilistellä vanhoissa valokuvissa, joissa vielä kesä kukkiin ja auringon lämpö hehkuu!

   Hanko on tosi kaunis kaupunki.

   Poista
 2. On hienoa, kun jossain on säilytetty vanhaa, niin ei ole Lahdessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olen samaa mieltä! Tuossa naapurikirkolla Tampereella taitaa olla sama meininki kuin siellä Lahdessa.

   Poista
 3. Kauniita kesämuistoja! Hanko on kaunis paikka, meidänkin käynnistä on jo vuosia aikaa. Olisi kivaa käydä Hangossa, Tammisaaressa, Kirkkonummella, Porvoossa ja Loviisassa, milloinkahan ehtisi tuollaiselle kierrokselle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava palata vanhoihin kuviin kun ulkona on niin viileää ja auringonsäteitä näkyy harvakseltaan.

   Hanko on tosi kaunis kaupunki, mutta meilläkin nuo rannan ihanat kaupungit ovat vielä käymättä ja houkuttelevat. Voisi mukavasti tehdä muutaman päivän rantakierroksen juurikin noihin mainitsemiisi kaupunkeihin, ehkä ensi kesänä.

   Poista
 4. Ihania matkakuvia! Kiitos raikkaasta kesän tuulahduksesta:)

  VastaaPoista
 5. Oikein virkistäviä ovat tällaiset kesäpostaukset syksyn harmaudessa räntäsadetta odotellessa:)
  Ihana oli tuo edellinenkin postauksesi, taas muistui mieleen meidän mukavat kesäiset hetket ja retket. Ensi kesänä taas uudet retket!
  Pitää minunkin muistaa peitellä adonikseni talveksi ja varmaan se kellojouluruusukin....
  Leppoisia sukankutomis- ja kesähaaveiluhetkiä sinulle. Aina ehtii haaveilla sen polven jumppaamisen ohella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mukavaa on katsella kukkaistutuksia, kasvimaita, sinistä taivasta ja lämpimältä näyttävää merta :D

   Meillä oli tosiaan niin kiva retki kerta kaikkiaan, ensi kesää odotellessa! Olen niin hurahtamaisillani vaahteroihin...täytyy kaikki taas kirjoittaa ylös ettei sitten kesällä unohdu kun hankintamatkat jälleen alkavat :D

   Täytynee peitellä ihanuudet katteen alle, kun taas ei tiedä mitä ensi talvi tuo tullessaan, hyvä varautua kunnolla, ainakin on yrittänyt vähentää talvituhoja, adonis ja muut ihanuudet saavat sitten olla sateelta suojassa, routakaan ei niiden juuria kurmuuta sitten kovin.

   Kiitos! Kesästä haaveilen jo vankasti! Kummityttö tuli talkoilemaan kasvimaalle ja voit vain arvata miten se pisti pään taas surisemaan ja miettimään mitä kaikkea voisin jo kylvää ehkä ja ne lavakaulukset, ne haluaisin myös. Puikot ovat kiliseet ja jumppaan mitä kummallisimmissa paikoissa, jopa ruokaa laittaessani...se kyllä kannattaa.

   Poista
 6. Voi miten kauniita kuvia löytyi kamerasi linssin takaa.
  Siitä onkin pitkä aika kun Hangossa on tullut käytyä. Todella kiva ja hieno kesäkaupunki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon oli kaunista kuvattavaa, varjoisilla kaduilla oli ihania täloja täynnä kauniita yksityiskohtia ja upeita puuvanhuksia!

   Hanko on kaunis kesäkaupunki!

   Poista
 7. Kauniita kuvia matkaltanne, Hanko on varmasti ihana kesäkaupunki. En ole koskaan käynyt, mutta kiehtoisi kyllä ajatus käydä joskus kesällä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hanko on kaunis kaupunki ja sinne joskus vielä palaamme.

   Poista
 8. Hanko on upea kesämatkakohde. Kävin siellä muutama kesä sitten, ystäväni oli vuokrannut mökin rannalta. Meri on upea ja rantoja riittää. Retkeä iloa varjosti ikävä tapahtuma kun Kasinon rannassa joku uimari hukkui kun vietimme rattoisaa hetkeä kallioilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta tosiaan upea kesämatkakohde, kauniit rannat ja kalliot, upea meri! Surullista tuo uimarin hukkuminen, sellainen tapahtuma todella varjostaa lomaa ja se jättää muistijäljen jota ei koskaan unohda.

   Poista
 9. Moi. Hienot istutukset ovat laittaneet. Saavatkohan olla rauhassa. Meillä päin ne yleensä rikotaan. Vanhat talot ovat upeita. Niissä on paljon sellaisia yksityiskohtia mitä ei muualta löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istutukset olivat tosi kauniita ja mitä ilmeisimmin ovat saaneet olla rauhassa, kävimme elokuulla ja kukkalaatikot olivat runsaan kauniita, varmaankaan ilkivaltaa niille ei oltu tehty, samoin upeita olivat puistojen istutukset, nekin olivat saaneet olla rauhassa.

   Vanhat talot puuleikkauksineen, upeine ikkunoineen ja ovineen, katoksineen, parvekkeineen ovat niin kauniita ja puuvanhukset ja tyyliin sopivat katuvalot, kaunista! Vanhaa on hoidettu arvokkaasti ja taidolla!

   Poista
 10. Hanko on hieno kesäkaupunki. Tehkääpä joskus sellainen matka, että menette Hankoon jo aamusella ja matkaatte sieltä päiväreissulle Bengtskärin majakalle. Paattimatkaan sisältyy lohikeitto. Unohtumaton elämys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan on kaunis! Tuota majakkareissua olemme myös suunnitelleet kauan ja se täytyisi ottaa retkilistalle! Uskon että matka on unohtumaton ja mielenkiintoinen!

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Hanko on tosi kaunis paikka ympäristöineen ja lähellä on monta mielenkiintoista retkipaikkaa vielä lisäksi!

   Poista
 12. Moi. Eipä ole tullut Hangossa käytyä. Pitää joskus käydä tutustumassa paikkaan. Upeat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kauan mekin harkitsimme ja viimein matkan toteutimme. Tuo Betweenin mainitsema Bengtskärin majakkareissu on vielä tekemättä, sekin olisi varmasti mielenkiintoinen matka!

   Poista
 13. Alkavan kaamoksen keskelle kesäisiä kuvia - mikäpä piristävämpää! Hanko on hieno kesäkaupunki ja sen merellisyys on tosi upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa katsella kesäkuvia kun aamu ei meinaa millään kirkastua, kahdeksan aikaan on vielä aika pimeää vallankin pilvisenä aamuna kuten tänään. Hanko on upea kaupunki!

   Poista
 14. Hanko on myös meillä matkalistalla. Minä olen käynyt 5. luokalla luokkaretkellä Hangossa. En tosin muista mitään sieltä!

  Kiva katsella tuollaisia ihanan kesäisiä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei ihan noin kaukana luokkaretkillä käytykään...Hankoon kannattaa tehdä retki, nähtävää on paljon ja lähellä paljon muitakin tutustumisen arvoisia paikkoja!

   Poista
 15. Ihanaa terapiaa pimeyden keskellä! Hanko näyttää upealta paikalta, vanhoine taloineen ja merineen. Ja mitkä kukkaistutukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noihin kukkaistutuksiin ihastuin kyllä niin, aivan upeita ja muhkeita! Kesäkuvia on niin kiva katsella kun ulkona tuulee ja vihmoo sade! Hanko on kaunis kaupunki :D

   Poista
 16. Voi miten hieno peltinen räystäslista tuossa puutalossa! Vanhat talot ovat toista maata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat hoidetut talot ovat ihania, löytyi tosiaan noita kauniita räystäslistoja, puuleikkauksia, upeita ovia, vanhoja puita ja tietenkin sininen meri josta tykkään ihan mahdottomasti (olen varmaan jossain kehitysvaiheessani ollut joko hylje tai kaskelotti).

   Poista
 17. nyt onkin oiva hetki muistella ihania kesäpäiviä. illat pimenevät jo niin varhain et töistä tullessa ei kauakaan ehdi päivänvalosta nauttimaan. hanko on todella ihana pikkukaupunki, olet löytänyt juuri niitä juttuja kuviisi, mistä minäkin nautin rannikkokaupungissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä niin sopiva aika ja kun vielä kinttuni kanssa olen saikulla niin aikaa kesän kuvien kanssa fiilistelyyn on mukavasti, tosin neuleet ja maalauskin on mukana vahvasti :D Hanko ja rannikon muutkin pikkukaupungit ovat tosi kauniita, ihana sininen meri, huolella tehdyt kukkaistutukset, rakkaudella vaalitut vanhat rakennukset ja puistot vanhoine puineen...tykään kovin!

   Poista
 18. Eikö olekin kiva retkipaikka! Hienot kuvat1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todellakin, Hankoon jäi vielä paljon katsottavaakin!

   Kiitos Sussi!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!