Kivipellon Saila

keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Askeleen edellä...

...aurinko kulkee taivaanrantaa hipoen, viileä tuuli puhaltaa, kurjet menivät jo sekä hanhet, joutsenvanhemmat nokkivat poikiaan, käskevät siivilleen, nyt on siis syksy! Aamulla maa kuurassa...

Ehdin ennen pakkasta, viime lauantaina! Sain isot pelakuuruukut suojaan ja kukat purkitettavaksi ja kasvimaaherkut...niin ihanuuskasvini, kurpitsat! Suloinen pyöreys ja pitkulaisuus, värien juhlaa! Ja upea sato!


Syksy oli maalannut tienoon vielä hetkeksi upeilla väreillään, pian kaikki seestyy ja on aika levon ja talviunen, ajaustyön aika tarhurille!
Mongolianvaahera
Pienet rinneangervot alkavat leiskumaan

Aurinko kultaa haapojen viimeiset lehdet!

Mutta pyhänä palasin juurilleni! En ole varma pääsenkö Tampereen kädentaitomessuille, sattuneesta syystä. Päätin lähteä Seinäjoelle kädentaitomessuille huristelemaan viime sunnuntaiaamuna...kannatti! Messut olivat makuuni, juuri sitä mitä etsin ilman massoja, ilman töniviä vihaisia ihmisiä, ilman hikipisaroita...ja sain kaiken mitä etsinkin, messuista jäi hyvä mieli!

Betonienkeleitä, näistä tuli kyllä mieleen vahvasti vaikuttanut kirja 'Suon kansaa'

Pienten myssyjä, suloisia!

Jukka Rintalan töissä aina jokin säväyttää ja ihastuttaa, niin nytkin!Ja tämä kierrätyskangas ja siitä valmistetut tuotteen...ihastuin!

Mutta ne juuret! Olen joskus esihistoriallisella ajalla opiskellut kansantanssin opettajaksi ja edelleen kansallispuvut, niiden valmistus ja kaikki niihin liittyvä saa sydämeni sykkimään hambon tahdissa (vaikka sitä Ruotsin ja Tanskan puolella enemmän tanssittiinkin).
Minua myös ilahdutti suunnattomasti, ettei messujen standipaikat olleet niin kalliita etteikö sinne saattanut tulla myymään pienet 'tuottajat', paljon oli kädentöitä tarjolla, moneen makuun ja kaunista!Näiden ihanien huovutettujen hahmojen tekijä oli Anja Suhonen!

Myös alan koulutus oli edustettuna...puku hurmasi niin että koulu jäi kirjaamatta ylös, eikö vain ole upea puku!


Kivipellossa mennään säätietojen, työaikojen, puuhastelujen matalaa lentoa...tämä on se hetki vuodesta, jolloin viimeiset taimet ovat maassa, ja kukkasipulit tietenkin, varaudutaan ensilumeen, kylmään, talviuneen...postaukset harvassa toistaiseksi, ajatukset kyllä blogiystävien mukana...pian postauksia tulee taas tiheämpään tahtiin!

Iloista viikon jatkoa!

46 kommenttia:

 1. Moikka. Mahtavat kurpitsat. Syksyn värit on todella kauniita. Messuilla oli todella hienoja käsitöitä näytillä. Huovutetut hahmot oli ihan mielettömän hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sato oli taas ilahduttava ja värimaailma kaunis :D

   Olen ihastunut pieniin messuihin, siellä myös pienet 'nyrkkipajat' pääsevät esittelemään töitään ja usein ne ovat tosi upeita kuten nuo huovutetut hahmot!

   Poista
 2. Onpa sun pihallasi mahtava värikimara ja noi kurpitsat, ah autuutta. Sulla onkin ollut runsaasti katsottavaa messuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy antaa parastaan ja värimaailma on tosi sähäkkä!

   Messuilla oli paljon katsottavaa ja olen niin iloinen että paikalla oli myös käsityöläisiä upeine tuotteineen!

   Poista
 3. On teilläkin noissa kurpitsoissa syötävää! ='D

  Samoilla ajatuksilla noista Tampereen kädentaitomessuista. En ole varma lähdenkö käymään, vaikka tossa lähellä olisi. Jotenkin ovat juurikin tuollaista ahdasta rynnimistä ja todellakin ne "pienet tuottajat" puuttuvat täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, tosin vain talvikurpisat tulevat ruokapöytään, muut menevät kanojen herkuiksi!

   Se on tosi harmi että puutarha- ja kädentaitomessut ovat muuttuneet massatapahtumiksi ja pienet 'nyrkkipajat', käsityöläiset, ovat jääneet syrjään, vaikka heillä olisi tosi paljon annettavaa ja upeita töitä myyntiinkin! Ja ne terävät kyynärpäät...

   Poista
 4. Voi mitkä kurpitsat! Mitähän teet noin mahtavasta sadosta? Miten minulta menikin nuo messut ihan ohitse? Seinäjoen messuilla on erilainen tunnelma, kuten sanoitkin, ei ole kiukkuisia tuuppijoita. Kiitos messu kierroksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurpitsoiden kasvatus on lähellä sydäntäni, rakastan kurpitsoita! Kasvatan niitä kanoille ja talvikurpitsat käytän kyllä omaan tarpeeseeen, ihaniin keittoihin ja patoihin!

   Pienillä messuilla tapaa ihania kädentaitajia ja tuottajia, jotka sydämellään tekeävät myymiään tuotteita, siksi heitä suosin! Siellä tapaa ihania ihmisiä eikä montaa tuuppijaa ja terävää kyynärpäätä ole mukana!

   Poista
 5. Olipas kurpitsat ja kottikärryt niin sävy sävyyn :) Mahtava lasti. Kiitos käsityömessukierroksesta! En ole itse käynyt, joten mukava oli nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasti oli sävysävyyn vahingossa :D mutta nautin sadosta, siitä riittää meille ja kanoille herkkua!

   Pienet messut ovat aina käymisen arvoiset, kaikkea kivaa löytyi ja ihan kohtuuhinnallkakin!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Messuilla vierähti aikaa ja kaikkea kivaa ja mielenkiintoista löytyi!

   Poista
 7. Oi, mitkä kurpitsakärryt!
  Nuo kurpitsat ovat niin kauniita ja muhkeita.
  Vielä hetken pitää kiirettä pihalla, vaikka sohvan nurkka kissaseuralaisineen ja sukankudin jo kovin houkuttelevatkin :)
  Minunkin pelakuuni muuttivat jo risuverstaalle, kasvari alkaa olla valmis talveen.
  Kylläpä sinun mongolianvaahterasi siellä hehkuttelee, meillä on vielä ihan vihreä!?
  Moneen vuoteen en ole kädentaitomessuilla käynytkään, siellä Tampereella on tosiaan aina melkoinen tungos, vaikka mihin aikaan menisi. Tänä vuonna tulin houkutelluksi halvalla pääsylipulla. Pitää vielä päättää minä päivänä kannattaa lähteä messuille....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran messuilla Lepaalla näin koko pellollisen kurpitsoita, voi mikä ihana näky jäi sieluun! Oma maani on siihen verrattuna pieni, mutta sadosta nautin, siitä riittää niin meille kuin kanoillekin talviherkkua!

   Kudin kutsuu, pelakuut vielä navetassa odottamassa purkitusta, ihanat tuliaisesi kukkivat! Aika hiljalleen asettua talviunille :D

   Nuo mongolianvaahterat ovat aika värikkäät vielä, hetken!

   Toivottavasti kaikkea kivaa löydät Tampereen messuilta! Ajattelin sinne mennä myös, mutta riippuu tuosta polvesta ja siksi ennakoin ja menin Seinäjoen messuille ja se kyllä kannatti vaikka Novita ei ollutkaan paikalla...noo lankaa riittää 'hiukkasen' ja riittävästi! Messuilla tosiaan joka päivä riittää väkeä!

   Poista
 8. Mielettömät kurpitsat! Kurpitsoissa on kyllä jotain ihan taianomaista. Ja kauniita värejä muutenkin puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta!! Kurpitsat ovat ihania! Nyt on kauniin ruskan aika!

   Poista
 9. wau mikä kurpitsasato! Kauniita töitä tuolla mesuilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rakastan kurpitsoita :D

   Messuilla oli kaikkea kivaa, tosiaan ja käsityöläisiä!

   Poista
 10. Upeita kurpitsoita ja niin paljon!
  Olen käynyt kahdesta Tampereen käsityömessuilla ja siinä on riittävästi. Tuotteiden lähelle ei ole toivoakaan päästä ja jotenkin se tungon ja kiukkuiset ihmiset oli ihan liikaa. Ilmeisesti Tampereella myös messustandi maksaa niin paljon, että se karkoittaa monet pienet, mutta varmasti mielenkiintoiset esittelijät kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satoa tuli vaikka hieman olin skeptinenkin...

   On tosiaan harmillista että niin kädentaito- että puutarhamessut ovat paisuneet niin ettei siellä riitä tilaa/kohtuullisella hinnalla olevaa standipaikkaa pientuottajille/käsityöläisille vaikka heillä olisi paljon annettavaa ja upeita töitä ja ideoita! Tuo tunku ja jatkuva töniminen messuilla harmittaa myös minua!

   Poista
 11. Ei kellään voi olla täyttä kottaria kurpitsoja, ei! Ootko muuten huomannut, että kottikärrysi ovat kel-----t!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, rakas ystävä! Kottarit ovat isännän, tosin...mmmmm...mullakin on k.......t kottarit, miksi niistä tehdään aina tuon värisiä?

   Poista
 12. Kurpitsasatosi on puhutteleva - varsinainen puutarhurin onnistuminen! Kurpitsareseptejä saat hakea urakalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noooooo, reseptejä en haeskele, osa menee pitsipöksyille, osa menee halloween-kurpitsoiksi lähipiiriin ja talvikurpitsoista teen herkkuja, ne ovat niin ihania!

   Poista
 13. Melkee ole kade tollaselle kurpitsa sadolle..siis upea!
  Mun kurpitsat vei kuivuus muutama kesäkurpitsa ehdittii syömään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että kun asuisit hiukan lähempänä niin saisit osan noista pullukoista :D

   Onneksi sait hiukan satoa kuitenkin! Saharassa on hankala kasvattaa vettä vaativa kasvia!

   Poista
 14. Kerrassaan upea kurpitsasato ja ihania ruskan värittämiä puita, pensaita ja perennoja.
  Kivaa messuantia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! Nyt on kauniin ruskan aikaa!

   Nautin aina vain enemmän pienistä messuista :D

   Poista
 15. Mitä teet kurpitsoista? Aivan ihania ovat. Olen joskus kasvattanut myös. Seinäjoen näyttelyt näytti tosi kivalta. Suuri syy, miksi en ole Tampereella enää käynyt on juuri se valtava ahtaus ja pientekijöiden puute. On mennyt liian massamaiseksi. Loistoidea tuo kansallispukujen esilleasettaminen. Niitä näkee nykään niin harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot menevät kanoille ja lähipiirin halloween-koristeiksi! Talvikurpitsat ovat tosi säilyviä, ne ovat pitkälle talveen kellarissa. Niistä teen keittoa ja paistoksia! Suosittelen!

   Isot messut niin kädentaito- kuin puutarhamessuissa on mennyt massatapahtumiksi ja siksi olen hiljalleen alkanut suosia pieniä messuja! Seinäjoella olin ensi kertaa - en viimeistä, siellä oli tilaa ja nähtävää, sain kaikki mitä halusinkin ja oli myyjillä aikaa jutustella sekä käsityöläisiä paikalla, nautin! Myös noista kansallispuvuista nautin ihan mahdottomasti: kankaista, pitseistä, hatuista, tykkimyssyistä, kengistä...sain niitä rauhassa katsella :D

   Poista
 16. Kuinka nuo vuorenkilvet noin punoittavat!? Kiva messupostaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin tuota samaa, vahvasti punoittavat!

   Kiitos Pirkko, messuilla oli tosi kivaa!

   Poista
 17. Moikka. Upeat messukuvat. Ihmettelen noita upeita kurpitsoja. Terkkuja.

  VastaaPoista
 18. Muhevat kurpitsat.
  Ja miten kiva "käydä" Sjoen messuilla näin toisten kuvien kautta, kun en itse päässyt sinne, kuten en vuosi takaperinkään... Ja mukavinta on kun kaikilla on hieman eri kiinnostuksen kohteet kuvata - näin näkee liki kaiken oleellisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurpitsasato onnistui kyllä niin hyvin jälleen! Tykkään kasvattaa niitä!

   Aina ei messuille pääse ja kuten sanoit on niin mukava lukea messupostauksia kun saa mukavan otoksen toisten mielenkiinnon mukaan otetuista kuvista! Ja vaikka itse olisikin messuilla käynyt, kaikkea ei aina huomaakaan :D

   Poista
 19. Saila, ota yhteyttä vekkin@gmail.com enkeleistä.

  VastaaPoista
 20. Huh mitkä kurpitsat, hieno sato! :)

  VastaaPoista
 21. Ooh ihana kirjoitus, luin innoissani. Ensinnäkin upeat kurpitsat, saat hienon halloweenlyhdyn tai montakin! Käsityömessut vaikuttavat tosi hienoilta, vaikka mitä ihanuutta pullollaan. Iloista syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sametti Hortensia! Kurpitsoista on moneksi niin halloweenia juhlistamaan, keittoon kuin kanoillekin, unohtamatta paahdettuja siemeniä :D

   Messuista pidin kovin, siellä oli tilaa katsella ja tutustua tuottajien standeihin ilman että ihmismassa vyöryi päälle! Hyviä ostoksiakin tein :D

   Kiitos!

   Poista
 22. Mahtava kurpitsasato! Voi nuo messut menivät ohi tänä vuonna, Seinäjoki on tuossa aika likellä. Ensi viikonloppuna Areenassa olisi antiikkimessut, sinnekin vähän kutkuttaisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurpitsat kasvoivat hyvässä maassa, kompostoituneessa kanalan pehkussa :D Vai on Areenassa antiikimessut, olen niistä kuullut! Valitettavasti en sinne pääse, mutta jos menet niin toivottavasti teet hyviä löytöjä :D

   Poista
 23. Onpas mahtava sato kurpitsoista tullut. Harmittelin juuri viikonloppuna kun en muistanut laittaa kurpitsaa kasvamaan tänä vuonna ollenkaan - nyt niitä olisi kaivattu.
  Mukavaa syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satoa tuli jälleen ihana määrä, tykkään kurpitsoista niin paljon! Niistä riittää herkkua niin meille kuin kanoillekin :D

   Kiitos, samoin Sinulle!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!