Kivipellon Saila

sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Sitä sun tätä

Kävimme eilen Seinäjoen asuntomessuilla. Toisaalta piristää nähdä uutta rakentamistrendiä, toisaalta se järkyttää ihan mahdottomasti, saa sisikunnan painimaan jaakopinpainia - olenko hamstraaja? Pihat ja sisätilat olivat kliinisen siistejä, varastotilaa minimaalisesti. Mihin mahtuisi neljän aktiivisen nuoren kevät - kesä - syksy - talvi - arki - pyhä -varusteet, omat ja kullan kaikki tavarat ja tuhat kippoa ja kuppia - niille ei löydy paikkaa ... no kierrätyskeskuksessa olisi tilaa. Millaisille perheille talot suunnitellaan? Entä pihat? Kukat kivilaatikoissa. Talot sävyiltään ruskeita, harmaita tai tummia muuten, havuja paljon...haluan kukkivia kukkia...eivätkö suunnittelijat halua! No kriittisyys sikseen...laitan makupaloja niin pihoista kuin taloistakin, tuttavaperheenkin talosta, johon ihastuinkin!

Ajattelen kai siis hyvin kriittisesti: laattoja paljon, mitä tekee routa? Entä kuinka lasketuu siitepöly männikössä hulppeille terasseille? Ihanat oheiskasvit? Kivilaatikko, jossa perennat, syksyllä sataa, pakkanen tekee kepposensa, kylmä varastoituu kiveen, kuinka käy taimiressukoiden....Apua miten tylsä ihminen olenkaan!!
 


Siisti.

Prinsessalle, neiti A:lle omaksi tehty ihanuuslampunvarjostin!

Ihana huone! Upea ja käytössä kulumaton flyygeli!

Täällä tuttavaperhe näkee vain kauniita unia!Ehkä tylsä?

Iski ja vahvasti! Kuin ladon ovi!

Ja tämä myös, paanuseinä! ...ne pölyt?

Helppo pitää puhtaana!

Prinsessavessa!

Tästäkin tykkäsin ja pölyt tulivat taas mieleen!

Taideteos!

Rakastan enkelinsiipiä!

Tässä oli jotain ihanaa!

Messujen pienimmän talon (33 neliötä) naulakko, kaunis, mutta onko kestävä?
 Kaikenlaisia yllätyksiä!

Ihana!

Ihana tämäkin!

Karun kaunis...

...kuten tämäkin!

Monta elementtiä kohtaavat toisensa!

Kaunis mutta epäkäytännöllinen, keittiö yläkerrassa...kuka kantaa kauppakassit kiemuraportaat ylös?

Entisen kilpatanssijan unelma!

Ja puutarhaa...tytär tuli noutamaan pois, tässä viihdyin pisimpään!
Meille tarvittaisiin!

Söpösiä!

Ihana purppura komeamaksaruoho! Meni heti hankintalistalle!

Näistäkin tykkäsin!
Mietin, olenko liian käytännöllinen, perivanhoillinen, hamsteri...tai jotain (olen)! Kotiin oli kiva tulla, omaan pesään!

Ihania messupostauksia löytyy myös täältä ja täältä!

Seinäjoen messuille kannatti kuitenkin mennä! Logistiikka toimi erinomaisesti, ruokaa oli helpolla saatavilla ja vessat löytyivät myös tarpeen tullen!

Kävimme kuitenkin kaupungilla syömässä sitä sun tätä! Suosittelen! Jälkkäriksi tytär oli paistanut pannukakkua omppuhillon ja vaniljakastikkeen kanssa! Vatsa pullotti mukavasti ja kotiin ajelimme hissuksiin saunaa lämmittämään! Kiitos kuopukselle mukavasta päivästä ja parhaimmat onnittelut 22 v.!

Mukavaa alkavaa viikkoa Teille ihanuudet!

44 kommenttia:

 1. Kiitos messuraportista, jotkut ratkaisut näyttivät todella kauniilta mutta missä käytännöllisyys? Olisi mukava vierailla messualueella muutaman vuoden päästä ja katsoa miten ratkaisut ovat toimineet. Oma koti kullan kallis ja ihanasti rempallaan 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käytännöllisyyttä peräänkuulutin monessa messukohteessa myös! Samaa ajattelin, paluu messualueelle muutaman vuoden kuluttua voisi olla mielenkiintoista! Oma koti on kultaakin kalliimpi :D

   Poista
 2. Kiva päivä teillä:-)) Messutalot vaikuttavat ei tavallisen ihmisen taloilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosi kiva päivä kaikkinensa! Olet niin oikeasssa, ei tavallisen ihmisen taloja lainkaan!

   Poista
 3. No JOTAIN olet varmasti ;-) Juu, minustakin moni nykytalo ja piha on todella tylsä, persoonaton kliininen... Mutta varmaan asukkaat tekevät noista sitten kodit rojuineen ja pelakuineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kodin asukkaat tekevät ja talon henki syntyy kai sitten aikanaan riippuen kai siitä onko rakennettu taloa vai kotia!

   Poista
 4. On siellä ollut nähtävää niin, että tunnelmia voi sulatella vielä pari päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon oli nähtävää ja jotain kivaakin löytyi, sulateltavaa riittää!

   Poista
 5. Ne pihat oli kyllä surkeita, tosin en kaikkia kiertänyt ja messutavarat vei vähänkin näkymät. Kiitosta linkistä blogiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi surkeita oli pihat, jopa ankeita! En ihan kauhean monessa talossa käynyt sisällä, mutta messutavarat ottivat tosiaan osansa näkymistä! Tottakai linkitin, messuista saa aina laajemman kuvan kun eri kuvakulmien ja postausten kautta niitä tarkastelee!

   Poista
 6. Aina välillä tulee käytyä asuntomessuilla. Nyt jäivät väliin, joten kiitti kivoista kuvista!

  Kyllähän noi messutalojen ratkaisut aina vähän pistävät mietityttämään. Mutta kyllä niistä jotain kivojakin juttuja jää mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaakin löytyy kaiken keskeltä! Monta ratkaisua jäin ihmettelemään.

   Poista
 7. Ei ole kyllä kovin käytännöllisiä ratkaisuja noissa mistä laitoit kuvia.. minunkin makuuni pihat oli kovin ankeita, pelkkää tuijaa ja havua. Mutta tuo yksi makkarin tapetti oli ihana, ja se ladon ovi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihat olivat niin ankeita, mutta varmaan siitä muotoutuvat kun talojen asukkaat itse pääsevät pihoja tuunaamaan, en usko että kovinkaan moni tyytyy noin kliiniseen pihaan, värittömään! Mukavaa löytyi, tuo tuttavaperheen makkarin tapetti oli ihana ja se ovi myöskin!

   Poista
 8. Minustakin nykyajan talot ja puutarhat ovat liian "tehtyjä" ja kliinisiä. Tylsiä, sanoisin. Olen varmaan ikävä ihminen... Minulle on mieleen mummonmökkimäinen, ei liian siisti puutarha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme siis molemmat aika ikäviä ihmisiä, mummonmökkimäinen värejä täynnä oleva piha ja talo kertomuksineen on mieleen!

   Poista
 9. "Oma pesä kullan kallis" kuitenkin....en viihtyisi lian nykyaikaisessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma pesä on niin kullankallis, enpä minäkään varmaan noin kliinisessä viihtyisi!

   Poista
 10. Kiva messukatsaus! Asuntomessuilla näkee mielestäni hyvin ajankohtaiset trendit ja uusimmat rakennus- ja sisustusratkaisut. Yleensä messuille mennessä minulla on ollut muutama aihe, johon olen etsinyt ratkaisuja, esim. saunan valaistus, kodinhoitohuoneen käytännöllisyys tms. Kun näitä tarkkailee useammassa kohteesa, saa hyvin ideoita omaan tarpeeseen. Yleisnäkymien katselmointi on asuntomessuilla minunkin mielestä hankalaa, koska harvoin mikään uppoaa täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piparminttu! Harvoin nykyisin käyn asuntomessuilla, mutta nyt mennessäni piharatkaisut olivat ajatuksenani tarkkailla, laatoituksia ja kukkapenkkisysteemeitä! Laatoituksista isäntäkin oli kiinnostunut! Aika monessa pihassa oli asfaltti ja raskaat kukkalaatikot, joihin en ihastunut, laatoituksia löysimme muutaman aika kivan. Keittiö ratkaisut ovat aina olleet kiehtovia tai masentavia, yllättäviä, niin jälleen!

   Poista
 11. Kyllä me varmaan ollaan vanhoja hamstereita (vaikkei minulla ylenmäärin tavraa olekaan) ainaskin siinä mielessä, että tavaroilla, taloilla, kasveilla ja ihmisillä pitää olla tarina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikkei ihan niin hamstereita, mutta tarina täytyy olla tosiaan! Kai noillekin messukohteille aikanaan elämä ja tarina syntyy, jos on rakennettu kotia eikä taloa ja omat rakkaat romut löytävät tiensä oikeisiin paikkoihin.

   Poista
 12. Moi. Noin herkullista versiota en ole vielä maistanut. Tutummaksi on tullut paikallinen nakkikioski versio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo 'Sitä sun tätä' oli tosi herkullinen, suosittelen ja oluiden ystäville olisi löytynyt myös kaikenlaista maisteltavaa!

   Poista
 13. Moi. Tuossa on muutamat samalla linjalla omien ajatuksieni kanssa. En tiedä viihtyisinkö nykyajan taloissa. Kokeilemalla se selviää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla myös omien ajatuksieni kanssa ja paljon riippuu myös siitä onko rakennettu kotia vai taloa, uskon että niinkin kodin henki syntyy! Kokeilemalla tosiaan tuokin asia selviäisi :D

   Poista
 14. Hih, melkein samat kuvat mullakin tallessa asuntomessuilta :)
  Koostetta olin kasaamassa jo uusimpaan postaukseen, mutta oli liikaa kuvia :) Nähtävää oli, moneen makuun. Pihakuvia mäkin räpsin enimmäkseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuljettiinkohan peräkkäin kameran kanssa kuvia räpsimässä :D :D

   Nähtävää oli tosiaan aika paljon ja pihat kiinnostivat ja hiukan masensivat usein ankeudellaan! Messupaikka oli kyllä mukavasti metsän ja tuon 'Kyrkkärin' lähellä!

   Poista
 15. Uudet pihat ovat usein aluksi tylsiä, mutta varmaan vuosien varrella noihinkin tulee rehevyyttä ja elämää. Vaikka oma huusholli onkin hamstraajan koti, niin jokin tuossa kliinisyydessäkin viehättää. Itse en kuitenkaan osaisi elää noin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika varmaan tuo rehevyyttä pihoihin ja vähentää kodin kliinisyyttä, uskon! Varasto- ja kaappitiloja hamsterina olisin kaivannut enemmän. Omaa kotia messujen jälkeen katseli taas uusin silmin...mukava oli kotiin palata!

   Poista
 16. Messuilla tulee fiilis, että oma koti on ihan ränsistynyt ja kaikki kodinkoneet ja tekniikka auttamattomasti jäljessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minulla ei ihan tuollaista fiilistä tullut! Aluksi tuo kliinisyys viehtti, mutta käytännöllisyyttä usein peräänkuulutin vallankin neljän lapsen äitinä :D Kotiin oli kiva palata!

   Poista
 17. Kivoja kuvia ja ideoita. Aivan löytyy kivaa uutta kotiin.

  VastaaPoista
 18. Kiitos messuraportista! Hyvin ankeita pihoja minun makuuni, mutta ehkä niiden pitääkin olla neutraaleja jotta asukkaat voivat helposti tehdä niistä omanlaisiaan? Sinä olet ihana etkä ollenkaan vanhoillinen kun et mene noihin kotkotuksiin mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sametti Hortensia!

   Ankeita pihat olivat kertakaikkiaan myös omasta mielestäni, tuunaamaan varmaan monen asukkaan sormet syhyävät messujen jälkeen, väriä pihoihin kaipasin!

   Poista
 19. Olen jo monena päivänä käynyt täällä katselemassa sinun messukuvia. Ajattele,me ei olla käyty messuilla,vaikka meiltä on sinne vain 25km ja ollaan ammattirakentajia. Eikä kai me mennäkkään. Mieheni saa kyllänsä töissä uusista taloista ja tuosta nykyään vallitsevasta värimaailmasta,musta,harmaa ja valkoinen. Minäkään en noista välitä,meillä kotona on paljon tavaraa,ei mitään pelkistettyä. Pitää olle runsasta ja antiikkista,ei kuitenkaan sitä talonpoikaisantiikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekään emme varmaan messuille olisi menty, mutta kuopus asuu siinä lähellä ja tuttu perhe oli talon/kodin sinne rakentanut ja tytär oli siellä ollut hiukan pihatalkoissa ja hänen innostaminaan lähdimme, mies (myös rakennusalan ammattilainen) lähti mukaan (pitkin hampain),kun ajatteli että en pysty koko matkaa ajamaan yksin :D

   Tuo uusien talojen värimaailma oli silmiinpistävä ja niin masentava, että uskon että miehesi saa siitä yliannostuksen ja messut eivät jaksa kiinnostaa. Talojen sisustus oli kuin leikkaussalissa, kliinistä! Varmaan kun asukkaat muutavat tavaroineen päivineen, talot syttyvät elämään ja väreja tulee lisää, tuunattavaa olisi kyllä paljon niin taloissa kuin pihoissakin! Meillä taitaa tuo sisustusmaku olla samansuuntainen :D :D :D

   Poista
 20. No huhhuh! Messuilla kai ideana esitellä uusia oivalluksia ja vähän ravistella ihmisiä pois siitä perusmeiningistä mutta nuo pihat! Oivoi sentään, miten tylsiä ja karuja. Helppohoitoisuus tarkoittaa ilmeisesti kukkia kivilaatikoissa, isoja laatoitettuja alueita ja kiveä ja erilaisia katemateriaaleja. Itse pidän kyllä harmaista taloista, meilläkin sellainen on, mutta luoja miten kolkolta näyttäisi jos löisin siihen eteen vain muutaman maanpeitehavun ja kasan mursketta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Tiina, miten jaatkaan ajatukseni, ihan uskomattoman ankeita, tylsiä, kylmiä, elottomia laatikoita, kolkkoja! Harmaa on kaunis...se herää eloon yhdessä värien kanssa. Mitähän tuolla messualueella suunnittelijan ajatus mahtoi olla ja minne kantaa...?

   Poista
 21. Vähän on kliinisen näköistä. Mutta kasvit ovat vielä pieniä. Kun ne kasvavat ja rehevöityvät, näyttää jo paremmalta. Ehkä asukkaat eivät ole viherpeukkuja. He toivovat vaan jotakin helppohoitoista pihaa.
  Luulenpa, että minun pitäisi ottaa vähän oppia täältä. Meillä on niin rehevää, että tarvitaan vaan saksia, sekatöörejä, raivuria ja moottorisahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Irene! Mitähän voisitkaa tuolta oppia...voisit olla oppiäitinä, herätellä rehevyyteen, ihanuuteen ja kauneuteen, värien maailmaan! Kliinistä tosiaan kuin leikkaussalissa...tulevien asukkaiden viherpeukkuja olisi voitu edes aavistuksen herättää, innostaa...

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!