Kivipellon Saila

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Kaunein

Talvi verotti pionien kukintaa, melkoisesti, mutta ei kokonaan. Ken on heistä kaunein?


 Vanhus, isomummulta saatu, ainakin 30-luvulta peräisin oleva, kerrottu, matala, kestävä. Vain kaksi kukkaa tänä kesänä!! Kesti talvisodan aikaiset kovat pakkaset ja viime talven roudan!

Ujon herkkä! Pussipioni, valkoisena kerrottuna ostettu, punainen kuitenkin. Johtuneeko maan happamuudesta vai pussittajan erheestä, kuka tietää. Viime kesänä kerrotumpi, tänä kesänä vain yksi löyhäkerrannainen kukka, ujokin kai?
Avautuvia ja uhkeita ihanuuksia, tuoksun kun saisin vielä mukaan! Ihania! Sarah B on ollut suosikkini jo lapsesta saakka!


Herkkä, Sarah B ja Karl Rosenfeld. Muurahaiset ovat jo pionin kukkien makeuden löytäneet.

Ihana, mutta älä haista, ehkä petyt! Coral Charm, korkea, upea mutta tuoksu vaatimaton, ehkä epämiellyttävä?Valkoisia, tuoksuvia kaunottaria!

Uhkea Sarah!Yksi ehdottomista suosikeistani! Ihanuus, tuoksu ... viettelevä!

Nyt on pionien aika! Kukintaa kuritti talvi pahemman kerran, mutta nuppuja tuli kuitenkin edes vähän, siis nautitaan!

 
Mukavaa alkavaa viikkoa!

46 kommenttia:

 1. Upeita pioneja, etenkin tuo vanha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Vanha on ihanuus, lahja miehen mummulta, paljon elämän melskeitä kestänut!

   Poista
 2. Moi. Mahtavia kukkia. Oikein hyvää ja antoisaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 3. Sinulla on niin paljon pioneja, että kukkia on paljon, vaikka talvi koettelikin!
  Tuo sinun Sarah'isi on paljon punaisempi kuin minun, mun on vaan ihan vähän vaaleanpunainen!? Juuri tein postauksen meidän tämänpäiväisestä Pionien kotiin suuntautuneesta reissustamme. Siellä olivat näytemaat kärsineet todella paljon talvesta. Siellä olivat kuitenkin vielä ne kaikki kasvit maassa lyhyiksi leikattuina. Voisikohan olla mahdollista, että ne juuret olisivat säilyneeet ja voisivat lähteä vielä ensi vuonna kasvuun. Harmi kun en huomannut kysyä.
  Mukavaa viikkoa sinullekin! Jokos sinulla loma alkoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja! Luin juuri postauksesi ja olin tosi iloinen että vanha Mattikin jaksaa vielä olla mukana pionitouhuissa!

   Ihmettelin oman Sarahini roosautta ja tummia suonia kukan terälehdissä, en muista niitä aiemmin olleenkaan, varmaan sekin talven tekosia! Talvi varmaan teki tekosiaan tasamaan taimimaille, mun pionit ovat hiekkamaassa rinteessä, turvetta niihin en laitakaan koskaan, koska ne sitoo vettä ja tekee maan roudan aikana höttöiseksi ja hankaloittaa pionin juurakon talven kestävyyttä pahoin. Toivottavasti Pionien kodin näytemaa ei menehtynyt lopullisesti! Saattaa olla että itu kasvusta säilyy kuitenkin, kun saa kesän levätä!

   Loma alkaa elokuun alussa, huomenna menen polvipunktioon taas...lepolomaa kai sitten taas vaikka siitä en niin välittäisi juuri nyt.

   Poista
 4. Moi. Ei noista voi valita kauneinta. Ne on kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tosin tuoksu viettelee ja Sarah B ja Angel Cheeks vetävät silloin voiton!

   Poista
 5. Mä niin ihailen erityisesti kahta juttua sun puutarhalla: muhevia pioneita ja niitä jouluruusuja :)
  Kaikki on kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Väkertäjä! Molemmat voittivat talven, kukinta oli vaatimatonta, mutta keräävät voimia ja ensi keväänä ja kesänä saamme taas nauttia! Jouluruusu on vahvistunut entisestään :D :D

   Poista
 6. Voih, eihän noista voi valita lemppariaan, kaikki ovat niin upeita. Sinulla onkin komea penkki pioneja, kuunliljat sopivat mainiosti niiden kaveriksi .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lempparin valinta on vaikeaa, pionit ovat niin ihania kukkia! Olen hiljalleen keräillyt taimia ja kohta niitä alkanee olla lähellä 50 kpl, osa aika pieniä vielä vallankin keltaiseten pionien penkissä. Kuunlilja on hyvä kasvi pionipenkin reunalla, antaa rehevyyttä mukavasti.

   Poista
 7. Upeat pionit.
  Tuo piono jonka kuva on Uhkean Sarah:in alla, tiedätkö se nimeä. Luulen, että meillä kesäkodissa on sellainen ja moni on kysynyt sen nimeä.
  Voisiko se olla Kiinanpioni Sorbet? Kesäkodin pioni on hyvin vanha ja tämä nimiveikkaus on oikeastaan vain arvailua.
  Levitätkö pionien juurelle tuhkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Molley!

   Uhkean Sarahin viereen istutin 'Angel Cheeks' -pionin, kukinta ei ole tavanomainen enkelin poskelle, ja olenkin ajatellut että taimi on Pionien kodissa mennyt sekaisin ja olenkin saanut tilalle 'Wladyslawan', no kauniita molemmat ja hyvin tuoksuvia, eli 'Angel Cheeks' on edelleen ostolistalla :D, toisaalta taimi on vielä aika nuori ja juurakko ei kokonaan ole kehittynyt, se voi vaikuttaa myös kukan runsauteen, kuten myös hankala viime talvi. Sorbetin kukinta on vielä pörhöisempi ja keskellä kukkaa oleva ruusuke runsaampi mielestäni.

   Tuhkaa pioneille en anna, mutta katan joka syksy pionipenkkini niin katkotuilla versoilla kuin syksyn lehdilläkin, ovat viihtyneet niin hyvin. Pionipenkkini on hiekkaisessa rinteessä, joten talvimärkyyden kanssa ei ole ollut ongelmia.

   Poista
 8. Paljon ihanuuksia. Lempparini on Sarah, jo tuoksunsa vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Sarahin tuoksun huumaa ja kukan runsautta ei voita mikään!

   Poista
 9. Pionien kuvia voisi katsella vaikka kuinka pitkään. Upeita kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Pionit ovat tosi upeita kukkijoita ja iltaisin kanalareissulla kierrän pionien kukkia ihailemassa ja nuuhkimassa, lähes kaikilla on huumaavan ihana tuoksu!

   Poista
 10. Kyllä ne ovat ihania ja niiden asettaminen johonkin kauneusjärjestykseen on äärimmäisen vaikeaa. Minun Sarahini ovat aivan selvästi vaaleanpunaisia ja osassa on noita punaisia 'suonia'. Ehkä myös valo-olosuhteilla on vaikutus terälehtien värisävyyn. Olisiko tuo Molleyn kysymä pioni Bowl of Beaty? Se nyt ensin tuli mieleen, mutta saman tyyppisiä on muitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kaikilla pioneilla on oma juttunsa, kaikki ovat viettelevän kauniita! Värin voimakkuuteen vaikuttaa kasvualusta aika paljon ja siitä varmaan johtuu, että Sarahisi on vaaleampi sävyltään, ihania nuo fuksian suonet kukissa!

   Bowl of Beauty -pionia en ole ainakaan tuohon kohtaan istuttanut, mutta täysin mahdollista on että Pionien kodin taimistolla on purkin nimilappu mennyt sekaisin, eli kolme mahdollisuutta on olemassa, Angel Cheeks (jona taimen ostin), Wladislawa tai B of B. Mutta jos ottaa huomioon viime talven hankaluuden ja sen vaikutuksen kukan kokoon, taimen iän ym. niin paras jäädä odottelemaan ensi kesää, josko ensi talvi olisi armollisempi ja juurakko pääsisi talvehtimaan kunnolla ja näin antamaan oikeanlaisen kukinnon.

   Kylläpä pionit antavat paljon filosofisia pohdintoja...ihanaa :D :D :D

   Poista
 11. Upeita pioneja, vaikea valita kauneinta kun kaikki ovat yhtä ihania!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovat niin ihania kukkia ja helppoja kasvattaa! Kukan jokaisella avautumisvaiheella on oma ihanuutensa, samoin jokaisen eri taimen värimaailmalla ja tuoksulla.

   Poista
 12. Ihania! Ei pysty millään valitsemaan yhtä ja parasta. Voisin ottaa kernaasti kaikki, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ovat ja siksi nekin ovat vieneet mennessään eikä loppua näy! Onneksi pionit ovat niin helppoja kasvatettavia ja vanhetessaan kukinta vain vahvistuu.

   Poista
 13. Tosi kauniita.
  Nyt näyttää tuo Sarahin jälkeinen pioni tutulta. Sellainen tai lähes sellainen on pihassani, myyty jollain muulla nimellä. Tiedätkö sen lajiketta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovat niin kauniita! Ostin taimen nimellä 'Angel Cheeks' Pionien kodista, kukinta nyt muistuttaa myös Bowl of Beautia tai Wladislawaa, mutta uskon että hankalalla viime talvella on vaikutus nuoren taimen kukintaan. Taimien kukat täysikasvuisina on kuitenkin aika lähellä toisiaan. Toki myös on täysin mahdollista että kukan purkkiin on lipsahtanut väärä nimilappu.

   Poista
 14. Just minäkin kävin vähän kukkasia kuvaamassa. Blogilomani on päättynyt ja taas olen blogia päivittänyt. Ihastuttavia pioneja sulla. Kyllä tuo Sarah on minunkin suosikkini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti lomasi virkisti, kävinkin katsomassa iloista postaustasi! Pionit ovat ihania ja Sarah lähes kuningatar upeuksien keskellä!

   Poista
 15. Todella kauniita pionikuvia! Mikä lieneekään viimeiseksi kuvattu - valko-vaaleanpunainen? Minullakin on sen tapainen, lajiketta en tiedä. Ihania kuvia olet onnistunut saamaan, meillä sade rasitti jo monia kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Viimeksi kuvattu on ostettu nimellä 'Angel Cheeks' Pionien kodista, josta lähes kaikki pionin taimeni ovat kotoisin. Kukinta ei ole taimelle täysin luonteenomainen, se muistuttaa lähes 'Wladislawaa' tai 'Bowl of Beautia', mutta viime talven ankaruus on varmaan rasittanut katteesta huolimatta tainta ja sen vaikutus on varmaan kukan pienuus ja kerrannaisuuden rehevyyden vähyys ollakseen siis 'Angel Cheeks'.

   Poista
 16. Aivan ihania pioneja! Pionin kukat menevät nyt niin äkkiä ohitse. Onneksi kerkesin ottaa kuvia kukkapenkistä toissapäivän. Nyt vesisade on hakannut kukkaset jo maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Pionit ovat ihania ja sade hakkaa raskaat kukat helposti maahan, vaikka kuinka tuet laittaisi ajoissa, vallankin raskaskukkaiset kerrannaiset kuten 'Sarah Bernhardt'. Hyvä että ehdit sateen edelle kukat kuvaamaan!

   Poista
 17. Aivan ihastuttavia pionia ♥ Mulla ei ole koskaan ollut tätä kaunokaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! Pioni on ihana ja viihtyvät aika pohjoisessakin, suosittelen, niin kukan kauneuden kuin ihanan tuoksunkin vuoksi!

   Poista
 18. Oi mikä pioni kavalkadi, niin kaunista. Pioni kuuluu ehdottomiin lempikukkiin ja kasvaisipa meidänkin pihalla Pioneja. <3

  Mukavaa tiistaita Saila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Pionit ovat ihania ja kuuluvat nekin lapsuusihanuuskukkiini (niitä riittää siis enemmänkin :D)

   Poista
 19. Eihän noita voi panna paremmuusjärjestykseen. Ovat kaikki mitä kauneimpia ja mitä hurmaavimpia. Ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi vaikeaahan se on laittaa kaunottaria järjestykseen! Pionit ovat niin ihania jokaisessa kasvun vaiheessa, kaunein ehkä kuitenkin on heräävä kukkanuppu, hiljalleen terälehtien avautuessa täyteen kukkaan!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!