Kivipellon Saila

tiistai 5. heinäkuuta 2016

Sadetta ja aurinkoa

Nyt minulla on aikaa...en aio alkaa valittamaan vaivojani, mutta jälleen ystäväni ortopedi luki minulle madonluvut ja tyhjensi polveni kertyneestä nesteestä tuikaten kortisonin tilalle, joten hissutellaan viikko. Tämä sama toistuu parin kuukauden välein. Pisto ei satu, ortopedini on taitava ja hyvä saarnamies, puutarhaihminen hänkin!

No varauduin hiljaiseloon ja kuvasin kaikkea kuin varastoon näitä hissutelupäiviä varten. 

Jospa esittelen Teille vieraamme, pienen pupusen, joka tassuttelee pihamaallamme joka päivä. Ruohonleikkurin sijainen, nautiskelijakin. Kissat eivät ole olleet siitä kiinnostuneita ollenkaan. Pupu tuo ruohobaarin joskus ystävänsäkin, toisen pikkuisen. Olen niin iloinen että pupusia näkyy pitkästä aikaa, kettuja, supeja ja ilveksiä ei ole näkynyt aikoihin. Keittiöbongaus siis jatkuu!

Tässä olen kököttänyt hyvän tovin.
Täytyy välillä venytellä.
Mikä liikkui?
Ai jaa tuolla ikkunan takan joku häärii tuollaisen koneen kanssa.
Vahinkoa pupuset eivät ole pihalla eikä kasvimaalla tehneet.

Ja sitten korukukkia! Kasvaako pihallasi korukukkia, herkkiksiä, pieniä ihanuuksia ja suurempiakin, no varmasti! Tässä tämän päivän korukukat.

Kivikkokurjennokka
Taimi on peräisin Vuorelan puutarhasta Raumalta, pieni herkkis! Ostin sen bloggaritapaamismatkallani ja onneksi ostin, se on ihana väriläiskä!

Rotkolemmikki
 Viime talvi vei mennessään rotkolemmikkini, ostin uudet, Vuorelasta nekin. Ihailen kasvin kauniita lehtiä!

Keltamaksaruoho
 Taimi on ihan itse paikkansa hakenut ja löytänyt, keltainen hiipii puutarhaani!

Iiris
Kotoisin Tommolan tilalta, iiriksen nimilapun vei tuuli ennen kirjaamista muistivihkoon. Tunteeko joku?

Pieni pirpana ängelmä, jonka nimilapun tuuli vei myös! Ihana ja niiiin pieni!
Kukkivat mansikantuoksuiset jasmikkeet! Kukkia on tuhansia ja taas tuhansia, valkoinen kukkapilvi.


Taimen ostin esihistoriallisella ajalla Pinsiön taimiston syysloppuunmyynnistä markalla, kannattava ostos!

Jasmikkeen vieressä on valtavan iso kivi, Sulon tähystys- ja päiväunipaikka. Nyt kivi on verhoutunut kasvien alle. Tuossa vasemmalla Coral Charmin vieressä löytyy kivi.


Mulla on ollut projektina kukka- ja kasvimaan siivous, se on loppusuoralla, taimet vielä maahan ja sitten voin alkaa uuden perkauskierroksen...tai rytörinne kaipaa huoltoa vielä.Tästä kukkamaasta paleltui aika monta kasvia, uudet on jo hankittu. Etsiskelen sopivan kaunista tukea kärhölle, jonka aion laittaa penkin keskelle.

Rytörinteen reunalla kasvaa pikkujasmike, senkin tuoksu huumaa, siinäkin on valtavasti kukkia!

 Perattavaa löytyy siis vielä täältä Rytörinteestä, onneksi, täytyy nyt vain malttaa mieli ja Nöpön kanssa ihailla suloista suvea!

Mukavaa päivän jatkoa!

34 kommenttia:

 1. Moi. Ihana väiski. Toivottavasti nöpö näkee kivoja unia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ja toisinaan se tulee pihaan kaverinsa kanssa, kaksi pikkuista! Nöpö uneksii varmaan myyräpaisteista! Hauska katsella kun Nöpö nukkuu, silmät on kiinni, mutta korvat liikkuvat äänen perässä. Sulo kun nukkuu niin sikeästi, että vaikka herkkua olisi vieressä niin uni ei katkea!

   Poista
 2. Meidänkin pihasta voi pongata nukkuva rusakon tai siilin, joka asustaa terassimme alla, niiden touhuja seuraamme lasten kanssa. Apua, onpas mahtavan kokoinen jasmike, minun pitää ilmeisesti siirtää omani tilavampaan paikkaan 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi kivaa lasten kanssa seurailla pihan tapahtumia, eläimiä jotka uskaltautuvat rauhassa pihapiiriin, niistä jää mukava muisto!

   Jasmike on aika iso tosiaan :D

   Poista
 3. Muista levätä <3

  Meilläkin vierailee pupuja kissapoikien ihmetykseksi. Terveiset Nöpölle ja Sulolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei auta muu tosiaan, sain taas mojovan saarnan ja uhkaukset, joten hissukseen olen :D

   Kisupojat ovat varmaan ihmeissään pitkäkorvaisista karvakavereista! Terveiset menevät pojille, kiitos!

   Poista
 4. Ihana pupunen!
  Ja ihana Nöpö kissa!
  Mukavaa päivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Pupu on kyllä suloinen pikkuinen, omillaan jo pitäisi sen pärjätä, tuli tänne meille sitten iloksemme ja onneksi tuhoa ei ole tehnyt vielä ainakaan!

   Nöpö on mun puutarhakaveri parhaimmasta päästä!

   Poista
 5. Hienoja korukukkia. Upea jasmike. Omat pari vuotta sitten istutetut jasmikkeeni eivät ole vielä kukkineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puutarhamyyrä! Korukukat ovat kyllä ihania, pitää pysähtyä ja hiljentyä niitä katsomaan, ovat niin pikkuruisia.

   Jasmike kukkii tosi komeasti, oikeastaan jo useamman vuoden ajan, viihtyy tuossa ison kiven juuressa, aika suojainen paikka sillä on töyrään alareunassa pionipenkin vieressä. Myös kääpiöjasmike on paikkansa ottanut ja viihtyy, sekin ison kiven juuressa :D

   Poista
 6. Voih niitä sinun polviasi, mutta hyvä kun saat apua niihin. Nyt vaan hissuttelet - onneksi on sadepäiviä (kai sielläkin?) ettei niin hirveästi tee mieli sinne pihamaalle möyrimään.
  Ihanan pupun olet bongannut pihamaaltasi, taitaa olla aika kesy.. onneksi ei ole tehnyt vahinkoa pihamaallasi.
  Tuo jasmike on sinulla ihan valtavan iso, ja tuoksu on niin huumaava!
  Ihana tuo korkea ruukku - se on kuin tehty hopeavitjaa varten :)
  Rapsutuksia leuan alta Nöpölle - on niiin suloinen ja pehmoinen ❤️ ja sinulle jaksamisia niitten polvien kanssa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei auta kuin hissutella, ulkona olisi hyvä työkeli mutta antaa tuulen puhaltaa... Meillä ei ole tänään satanut, eilen illalla tulikin sitten reippaanlaisesti vettä, onneksi ei ollut ukkosta. Ortopedini on vanhan ajan saarnamies ja hyvä pelottelemaan (siis lukemaan mulle faktoja), olen hiljalleen nöyrtynyt ja totellut, siirtynyt pitkävartisiin työkaluihin ja jättänyt konttaamisen puskien juurilla.

   Pupu on viihtynyt aika paljon pihallamme ja joskus tosiaan tuo kaverin mukanaan, apilaruoho niille maistuu hyvin! Jasmiinin tuoksu tuulessa on aivan ihanan mansikkainen, hedelmäinen, tykkään siitä niin ja jossakin valaistuksessa se ihan kuin hohtaisi valkoista valoa, tai luulen niin!

   Ruukku iski heti kun sen näin, se on meidän pihan kallein ruukku ja sain muutaman vuoden siitä kommentteja isännältä, en enää, on kai unohtanut koko jutun, mutta tykkään siitä kovin ja hopeavitjaa siinä usein kasvatan ja myös valkoista lumihiutaletta, nyt laitoin vaihteeksi markettoja.

   Rapsutukset menevät Nöpölle ja kiitos kannustuksestasi!

   Poista
 7. Välillä tekee ihan hyvää oikein luvan kanssa vaan hissutella.
  Rusakko on niin sievän ja pehmeän näköinen. Onneksi se ei ole tehnyt pahaa puutarhassa. Meilläkin asuu yksi pariskunta pihassa.
  Kivat korukukat ja upeat jasmikkeet.
  Leppoisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekee tosiaan! Valmistelin punktioon menoa viikon verran, jotta saan levollisin mielin huilata, lauantaina tuli tytärkin auttamaan, saatiin kanaheinätkin seipäälle.

   Toivottavasti pupunen löytää tiensä metsään ennen talvea, en välittäisi sen herkuttelusta pihallamme loppusyksystä tai talvella, täytyy kaikki aarteet kuitenkin hyvin suojata, rusakoita tuntuu nyt olevan aina monta täällä meilläpäin.

   Kiitos Irene!

   Poista
 8. Hauska rusakkokuva. Lukuluetteloni pikkukuvassa katsoin ensin, että onko teidän pihamaalle saapunut jostain torkkuva kameli. Isompi kuva paljasti, ettei sentään, rusakkohan se.

  Mielenkiintoista, miten ensin bongaa jossain blogissa jonkun kukan ja heti perään toisessa. Luin juuri Navettapiian puuhamaa -blogia, jossa oli juttua juurikin tuosta kivikkokurjennokasta ja pienestä ängelmästä, jonka nimeksi Navettapiika oli laittanut "Kääpiöängelmä (Thalictrum kiusianum)". Varmaankin sama kasvi.

  Saaripalstan Saila totesi kommenttina johonkin postaukseeni, ettei luonnossakaan kukaan ole kaiken aikaa nyppimässä ja järjestämässä. Se on oivallinen ohje sinulle juuri nyt, kun pitää muistaa levätä ja säästää jalkaa. Saisitko raahattua puutarhatuolin kukkapenkin luo ja piirrettyä niitä kukkapenkkikarttoja, joita talvella sitten kaipaamme? Siis, jos sade antaa myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between, ei ihan kamelia meillä ole pihassa vielä, onneksi, pupunen vain!

   Nauratti itseänikin, ollaan oltu samoilla ajatuksilla Navettapiian kanssa, tuota kivikkokurjennokkaa ei ole aikaisemmin paljoa nähnyt missään ja Vuorelassa siihen ihastuin, tuo ängelmä onkin viimevuotinen, täytynee hankkia sellainen jaloängelmä kuin Sinulla on, se on niin ihana, samoin tähtiputki!

   Kaiman ohje on oivallinen, kiitos kun jaoit sen minullekin! Tuo nyppiminen tahtoo olla 'verissä', rikkaruohot harmittavat, sille vain ei voi mitään, luontoa täytyy kasvattaa. Tosiaan, hyvän vinkin annoit, täytyy alkaa kukkapenkkikartan tekoon, nyt siihen olisi oivallinen tilaisuus tosiaan! Meillä ei ihan kauheasti ole satanut, tänäänkään ei ole tullut tippaakaan, tuuli puhaltaa kovin, ei ole itikoitakaan :D Talvella kukkapenkkikarttoja kaivataan ja usein!

   Poista
 9. Puput ovat ihania! Miksiköhän niitä on nyt niin paljon pihoilla. Onko ne saalistajia vai hyttysiä paossa! Aivan upea jasmike! Tuleeko siintä noin iso! Meidän pitää siirtää pikkuinen taimi muualle, tai tulee ahtaat paikat. Tuoksuuko jasmike kovasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puput ovat niin ihania ja nuo meidän pihavieraat ovat aika pieniä, kai vähän aikaa sitten vieroitettuja ressukoita! Hakevat kai turvaa?!

   Meidän jasmike on hiukan yli 10 vuotta vanha ... no vanhempikin kun sen piiskataimen markka-aikana ostin, valeessa kasvoi aika kauan ennenkuin saatiin piha kuntoon tämän talon rakentamisen jälkeen. Jasmike tuoksuu tuulessa, mansikkainen-hedelmäinen tuoksu leijuu tuulen virran mukana, tyynessä täytyy mennä viereen nuuhkimaan, tykkään sen tuoksusta, joka ei mulle aiheuta mitään reaktiota (allergiaa tai kolmoishermosärkyä).

   Poista
 10. Kumma, mutta meillä ei ole tänä kesänä näkynyt yhtään pupusta - olisivatko loikkineet teille. Mini-ihanuuet ovat niin herkkiä. Minäkin juuri bongasin kirkkaankeltaisen maksuruohotupsun violetin ajuruohomaton keskeltä. OOtas niin otan kuvan - nyt sataa kaatamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille ne kaikki tulivat junalla, toppasivat tuossa meidän pikkuasemalla ja loikkivat tänne etelään lomaa viettämään, ihmettelinkin että mistä ne tulivat!

   Onko siellä alkanut vedenpaisumus kun sataa noin kovin ja kai ukkostaakin? Jään odottelemaan korukukkakuvaasi innolla!

   Poista
 11. Moi. Väiski on tosi söpö. Sinun puutarha apuri on simahtanut kesken hommien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väiski on tosi söpönen ja viihtyy pihallamme! Apuri simahti, kuistin pöydällä on mukavampaa torkahdella auringon lämmittäessä!

   Poista
 12. Keltamaksaruoho laikuttaa meillä portin pieltä. Toivon sen leviävän, sillä on niin pirtsakka. Ihana iris! Rotkolemmikki minullakin Vuorelasta, uusi tämän kesän tuttavuus minulle ja kivat lehdet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole keltaisen ystävä, mutta tuo keltamaksaruoho on paikkansa löytänyt ja pienenä aurinkona siinä paistaa, tykkään siitä kovin! Iiris kukkii nyt jo toista vuotta, aika nuori taimi, harmittaa että nimilappu hukkui! Aion alkaa piirtämään kukkapenkkikarttoja, unohduksen lumet vievät nimilaput ja nimet mennessään ja joskus se harmittaa. Rotkolemmikki on kaunis niin kukkiessaan kuin kukinnan päättyessä, sen lehdet ovat ihanat!

   Poista
 13. Ihana tuo Iiris, minun lempikukkiani. Jasmiinin tuoksun tunsin ihan täällä asti. Omani taitaa olla tappolistalla, sillä tuoksu on minulle niin myrkkyä, että olin tänä vuonnakin siitä kaksi päivää migreenissä. Ja kiitos nyt selvisi tuokin: Rotkolemmikki. Sain taimen ystävältäni Nettimartalta, be
  boheemilta puutarhurilta, jolle nimet ei ole tärkeitä. Toivotaan, että nämä nivelongelmat on ohi ja pääsemme nauttimaan pihoistamme. Kortisoonipiikit on minullakin edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iirikset ovat niin ihania kerrassaan ja laji- ja värikirjo on melkoinen! Harmi, että jasmiini pamauttaa Sinulle migreenin päälle! Tuo meidän iso jasmiini ja pikkuinenkin ovat molemmat sellaisessa paikassa, missä tuoksu sekoittuu tuuleen ja se ei tule koskaan kovin vahvana, tosin kolmihermosärkyä en kukkien tuoksusta ole onneksi saanut koskaan, edes hyasintista, teollinen lisäaine tuoksuissa saa säryn hereille aika nopeastikin joskus.

   Hyvä että voin olla avuksi, Nettimartan sivuilla käyn myös aika usein katsomassa, kaikkea kivaa hänenkin pihassaan kasvaa! Nivelongelmat ovat niiin kurjia, mutta onneksi vielä olen saanut avun tai ainakin helpotuksen kortisonista, toivottavasti se autttaa Sinullakin. Ensi kuulla menen taas tarkempiin tutkimuksiin ja sitten selviää jatkot ja lääkitykset. Pihatyöt ja käsityöt ovat kuitenkin niin ihanaa terapiaa ettei niistä helpolla luovuta!

   Poista
 14. Voih, paranemista sinulle! Ota nyt vain iisisti, äläkä rehki! Mistä se neste johtuu? Suloiset pupu ja nöpö! Onneksi kisut eivät pupua jahtaa, olet kouluttanut ne hyvin. Ihania uutuuskukkia puutarhassasi. Niin kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hissutellut olen, nesteen kertyminen on arvoitus ortopedeillekin ja varmaan ensi kuun polireissulla asiaan selvitellään paremmin.

   Kissat eivät ole pupuista kiinnostuneita onneksi, elävät rauhallista rinnakkaiseloa :D

   Kiitos! Tuo fuksia kivikkokurjennokka oli niin raikkaan värinen ja kuuluu samaan sukuun kurjenpolvien kanssa, että ajattelin sen kestävän, taidan talveksi sitä kuitenkin hiukan suojata! Sitä on ilmeisimmin saatavana myös valkoisena.

   Poista
 15. Toivottavasti toipuminen sujuu ja pääset hissukseen taas touhuamaan puutarhassa. Jasmikkeet ovat ihanania pensaita, jotka tuoksullaan luovat tunnelmaa. Olen istutellut pikkujasmiketta sinne tänne puutarhaa, sopivan pieni pensas mahtuu moneen nurkkaan. Voi ja miten ihania puutarhavieraita saatte pitää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hissuksiin täytyy olla että kortisoni pysyisi paikoillaan mahdollisimman hyvin siellä nivelen sisällä...malttaa täytyy, onneksi välillä sataa niin houkutukset eivät kasva liian isoiksi!

   Pikkujasmike on kiva pieni kukkiva pensas, sopii niin moneen paikkaan ilahduttamaan!

   Meillä tosiaan tuo pieni pupu viihtyy pihapiirissä :D

   Poista
 16. Jänöpupu on ihana ja mikä tärkeintä - ei syö kukkaistutuksia :) Tsemppiä polven kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pupunen on tosi ihana ja hyvätapainen, toistaiseksi! Kiitos Piparminttu :D

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!