sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Oli ihana päivä

Olen pahemman kerran eksynyt lintujen maailmaan, nyt palasin ruotuun, melkein! 

Korvelta kuului kurjen huuto, lähdin siis hiippailemaan sinne! Huuto loppui, pääsin perille, tyhjä reissu, lintuja ei missään. Otinpa kuvia korven maisemista...palasin ja kurjet alkoivat jälleen konsertin. Minua huijattiin!
Taimikko hyvässä kasvussa
Rakastan vanhaa metsää...tuo valkoinen on lunta!
Vanhaa ja uutta taimikkoa.
Korven lato paikallaan.
Tie korvelle.
Koska kamera oli hollilla ja karvatassut kavereina, tein pihakierroksen päivän päätteeksi.


Iirikset. Tätä kukintaa odotin!
Huolsin kaikki viiniköynnökset, kaikissa silmuja! Viime talven kova pakkanen ei niitä lannistanut!
Mehiparta voimissaan. Marmorimehitähden myyrän vihulainen melkein söikin! Vain yksi ruusuke jäi jäljelle!
Kylmänkukka nupulla.
Tätä ihanaa kulleroa käyn usein katsomassa!
Virvaliljojen kukinta on melkein jo ohi!
Rytö, no ei oikeastaan! Talviunille peitelty pionipenkki...
...ja sieltäpä terhakkaat taimet jo pilkistävät!
Esikko jo nupulla.
Esikkoristeymä 'Kummityttö' on selvinnyt hyvin talvesta...
...kuten myös tämä ihanuus...
...ja koiranhampaat!

Jouluruusujen nuput paisuvat!
Lumikellot helisevät kevättä.
Kiviaitakin elää kevättä...
...aitaa pitkin kiipeilevällä  köynnöshortensialla on vahvat silmut.
Ja sinivuokot alkoivat kukintansa!
Valkoiset helmet!
Hempeä vaalea violetti!
Kaikkea kivaa löytyi taas tänään!

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

50 kommenttia:

  1. No ihanalta kuulostikin päiväsi ja näytti. Tosi suloisia uusia kukkijoita, ihanat vuokot. Mukavaa kevätviikkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihan hurman päivä, ei oikein tiennyt mitä tekisi, kaikkea kivaa oli ympärillä, ihania kukkijoita! Nuo vuokot olivat niin suloisia!

      Kiitos Sametti Hortensia!

      Poista
  2. Mikä upea iiris, hieno sävy! Ja kaikkea muutakin kivaa on löytynyt.
    Minäkin bongasin tänään kylmänkukan alun, se oli mukava yllätys. Kivaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iiriksen upea nuppu enteili upeaa kukintaa! Nyt on keväthurman aika! Kylmänkukka pääsi meilläkin yllättämään.

      Kiitos Piparminttu!

      Poista
  3. Heippa. Harmi ettei kurjet olleet enää paikalla. Mahtavassa kasvussa kasvit. Hyvää illanjatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan kurjet olivat paikalla, mutta olivat niin hissuksiin etten niitä huomannut, koitin mennä hiljaa, mutta eläinten kuulo on niin hyvä etten päässyt niitä yllättämään. Olin vain niin iloinen että ne palasivat suollemme takaisin jälleen! Kurjissa on sitä jotain, joka koskettaa omaa sielunmaisemaa. Kevät on jo niin pitkällä, nautin! Sinivuokoista tykkään niin kovin!

      Kiitos Matti Juhani!

      Poista
  4. Onpas sieltä jo nousemassa kukkaa monenlaista! Putsasin eilen kukkapenkit, pioneista näkyi sellainen sentin punainen nypykkä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin kuolanpionin johdolla pionien taimet nostavat päätään paksun peiton alta! Ovat kai nukkuneet makoisat talviunet :D Kukkapenkkejä minäkin tänään siivoilin ja noita viiniköynnöksiä, kaikki ovat hengissä, näytti ainakin siltä :D

      Poista
  5. Ihania keväisiä kuvia! Oikein mukavaa viikon alkua sinullekkin!

    VastaaPoista
  6. Tänään oli aivan ihana päivä. Sinulla kenties piirun verran ihanampi, kun löytyi noin paljon kaikkea mielenkiintoista. Jokaisena päivänä olen hetken pihalla vähän hädissäni kaiken valon ja uuden edessä, kunnes tajuan samaa olevan tarjolla seuraavanakin päivänä. Ihan toista kuin syksyisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin käy minullakin, täytyy ensin patsastella, ihmetellä ja katsella, kunnes tarttuu kottareihin, kuokkaan ja haravaan. Ja kun niihin tarttuu, irti ei millään haluaisi päästää, kunnes uupumus hiljalleen tulee! Joka päivä löytyy niin paljon kaikkea uutta!

      Poista
  7. Moi. Ihania keväisiä kuvia sinulla . Terkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sami, kevät on nyt ihanasti herännyt, muuttolintujakin on palannut niin paljon :D

      Poista
  8. Oi, jo noin paljon kevätkukkijoita teillä! Käväisin pikavisiitillä mökillä tänään ja bongasin sinivuokot, muutaman lumikellon ja pari krookusta kukassa. Esimerkiksi kevätkurjenmiekat antavat odotuttaa itseään. Pääsin kuitenkin istuttamisen makuun, kun messuostoksista jo pari kokeilumielessä laitoin maahan multiin. Istutin pitsiesikon ja valkoisen sormustinkukan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on kukkijat herättänyt ja joka päivä tulee uusia! Ihania messujuttuja sait, tuo pitsiesikko kuulostaa niin mielenkiintoiselta, voisitko siitä joskus postata? Valkoinen sormustinkukka on varmaan ihana!! Sinivuokot kukkivat jo kovin!

      Poista
  9. Paljon jo kevään merkkejä siellä, pian sulaa loputkin lumet!

    VastaaPoista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos, muovihuoneessa kasvaa seitsemän erilaista viiniköynnöstä ja niiden lomassa kesällä kukkia, tomaatteja, kurkkuja ja yrttejä!

      Poista
  11. Minäkin niin tykkään samoilla metsässä.. Paljon on sinulla pihalla jo katseltavaa, Ihana tuo viiniköynnöstunneli, saatko paljon sieltä satoa? Ja lumikellot, ihan kuin ne helisisivät tosiaan :) kivaa alkanutta viikkoa sinullekin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kulkea tuolla korvella ja toinen paikka on raiskio, ihan tuossa vieressä molemmat ja vanhaa metsää, helppokulkuista, mukava kulkea, kuunnella ja ihmetellä kaikkina vuodenaikoina.

      Mulla on seitsemän erilaista viiniköynnöstä, vanhin on Zilga, siitä tulee satoa yli ämpärillinen perattuna marjoiksi ja ajan sen tuoremehuksi, joka on äärettömän hyvää ja makeaa. Muut ovat niin pieniä vielä, ettei niistä ole tullut kuin makupalat vasta, mutta varmaan ensi kesänä sitten. Tilasin ne Eestistä Kivistikin tilalta. Odottelen satoa ja makujen monimuotoisuutta innolla!

      Lumikellot helisevät kevättä!

      Kiitos Tuulikki!

      Poista
  12. Tuosta kiviaidastakin olen kade, grrrr. Ois se niin kaunis tuossa tienposkessa... mut kun tontilla on vaan 15 cm ruokamultaa ja sen alla 3 metriä hiekkaa... kaikki naapureitten joutilaat kivet oon jo roudannut meille... huokausten huokaus... mut on mulla sentään lunta ja jäätä enemmän ku sulla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jääkausi meille nuo kivet toi, tässä päätti sulaa ja ropsutella kaikki kivet tähän ja niitä riittää jokaiselle lapionpistolle, aidan kivet ovat melkein kaikki pihasta tai lähipellosta.

      No toisaalta, vaikka Sinulla ei ole kiviä, on kuitenkin ihana yötön yö, upea ruska, meri vieressä (jota aina kaipaan), kunnon talvi ja kunnon kesä! Molemmilla siis kaikkea kivaa!

      Poista
  13. Miellä on krookukset vasta aluilla. No se lohtu, että kun sulla on kukinta ohi, niin mulla on hehkeimillään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, molemmille riittää onnea ja iloa...aikanaan! Pian on onneksi molemmilla kesä!

      Poista
  14. Monenlaista kukkaa siellä on tulossa, ihanaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joka päivä löytyy jotain uutta, kevät on niin ihanaa aikaa!

      Poista
  15. Mukava keväinen postaus. Tuo kasvihuoneesi on mahtavan kokoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Muovihuone on riittävän iso ja siitä on vuosien mittaan satoa saatu paljon, nyt laitoin sinne nuo viiniköynnökset ja tomaattien kanssa hifistelen, ja muitakin herkkuja sinne hiljalleen laitan!

      Poista
  16. Now wakes nature after winter hibernation, so nice pictures showing.
    Good new week for you.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, spring is now at its most beautiful! Every day you can find new flowers bloom!

      Beautiful week to You also!

      Poista
  17. Onpa paljon tullut kasveja pintaan. Upeita viiniköynnöksiä. Meillä ei onnistu niiden kasvatus. Kahtena kesänä on istutettu taimia, mutta ne ei selviä talvesta. Muutaman talon päässä on vuosikausia ollut aivan upeita köynnöksiä, ja rypäleitä. Köynnökset on heillä ulkona rakennuksen seinällä. En tiedä mikä meillä menee vikaan. Parasta on ehkä, ettei enää kokeile viinnirypäleitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattanee miettiä lajiketta, avomaalla Zilga on kaikkein kestävin. Ystäväpariskunnalla Mikkelissä se on tuottanut satoa hyvin. Myös taimen sijoittamisella on merkityksensä - kevään halla tahtoo viedä silmuja, jos istutuspaikka on altis kylmälle. Myös juurimärkyys ei ole suotavaa! Kannattaa vielä etsiä sopivaa lajiketta, varmaan saat ne vielä kasvamaan. Asumme lähellä Tamperetta, omat taimeni on muovihuoneessa ja tänä talvena en niitä laskenut alas suojaan vaan testasin pakkasenkestävyyttä ja hyvältä näyttää! Taimet tilasin Kivistikiltä Eestistä ja Taavi Kivistik suositteli taimet, kun kerroin asuinpaikkamme sijainnin ja kasvuolosuhteet. Kotimaisia lajikkeita on 'Zilga' ja 'Brita' Pienilmastolla on uskomattoman suuri vaikutus!

      Poista
  18. Sulla niitä mukavia päivä tuntuu nyt piisaavan aivan meille muillekin jaettavaksi asti :)
    No, pääsin mäkin nyt vkl:na avaamaan kukkapenkkejä moskakerroksien alta, että kyllä se kevät alkaa saada otettaan täälläkin :)
    Komea kiviaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on niin hurman aika ja kaikkea kivaa löytyy koko ajan ulkoa! Voi miten tätä puuhaa olenkaan kaivannut! Kiva kun pääsit myös pihahommiin, routa vain taitaa olla aika syvällä!

      Kiitos, Kivipellossa riittää kiviä :D

      Poista
  19. Kurjet ovat ovelia :)
    Metsä on niin ihana, rauhoittava paikka.
    Teillä onkin jo tosi monta kukkijaa ja nuo viiniköynnökset ovat mahtavat!
    Luin jo eilen postauksesi läpi ja piti heti lähteä omalle pihalle tutkimaan koiranhammas- ja kylmänkukkatilannetta. Huh, hengissä tuntuvat olevan kaikki, vaikka melko mikroskooppisen pienessä vaiheessa vielä. Pioneissakin näyttäisi kaikissa olevan henki, vaikka talvi oli tosi kurja, helmikuun sateet niiden tammikuun pakkasten jälkeen vielä kruunasivat kaiken!
    Mukavaa viikkoa sinulle, Tukholman messut lähestyvät, älä nyt rasita liikaa sitä polveasi, että jaksat sitten messuilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi ovelia lintuja ovat, koitin niin hiljaa mennä, mutta... Pääsinpä hissuttelemaan korvelle kuitenkin, ilma oli hunajaa!

      Kevät on herätellyt jo kaikenlaisia kukkijoita, oikeastaan ihmettelin kuinka paljon kaikkea löytyikin! Viiniköynnökset kävin siivoamassa ja silmut olivat jo pullollaan, en niitä vielä kastellut jotteivät innostu liikaa kasvamaan, maa oli kuitenkin sopivan talvikostea vielä.

      Kylmänkukkia on muutamassa kukkamaassa ja ne ovat niin eri vaiheissa, pienilmastolla on melkoinen merkitys ilmeisemmin. Kiva kun löysit ihanuuksien vauvataimet! Hyvä, että myös pionisi ovat elossa ja kasvuun lähdössä. Omani ovat sellaisella töyräällä ettei sen kanssa tarvi huolta kantaa, vesi ei seiso ja tuon patjan lehtiä laitan aina katteeksi...en tiedä mitä ohjekirja siitä sanoo ja ei se kovin kaunis ole, mutta kun kasvu lähtee käyntiin, lehdet peittyvät pionien lehtimassan alle ja vanhat lehdet kompostoituvat mukavasti kesän aikana.

      Kiitos! Olen yrittänyt hissutella, esimies vaihtui ja ymmärsi etten ihan kaikkea nyt pysty tekemään! Ensi tiistaina kirurgi ja torstaina lähtö Tukholmaan henkilökohtaisen avustajan kanssa, sitä kuule odottelen niin kovin! Varmaan nähdään messuilla, toivottavasti :D

      Poista
  20. Sieltä se uusi elämä syntyy ja aivan pian on kauneimmillaan! Upeaa tätä viikkoa Saila <3

    VastaaPoista
  21. Kyllä mikään ei voita ikimetsän sammaleista tunnelmaa. Muutin 25v sitten sellaisen sekaan. Nykyään kasvaa vain ihmisen korkeaa koivikko-vadelma ryteikköä. Surullista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhassa metsässä on niin mukava kulkea ja helppokin! Puiden latvat ulottuvat melkein taivaaseen asti! Vanhan metsän kaato on niin lopullista ja surullista!

      Poista
  22. Kivoja metsäkuvia. Kyllä metsä vaan on rauhoittava elementti. Tuota pikaa pihassasi on taas aikamoinen kukkaloisto ahkeruutesi tuloksena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metsään jää helposti paha mieli ja surut, siellä on niin mukava käyskennellä, kuunnella ja katsella! Pian alkaa sipulikukat kukkimaan, yöpakkaset vain ovat olleet niin kovia vielä!

      Poista
  23. Kylläpä sinun pihallasi on paljon keväisiä kukkijoita ja kasvuun lähtijöitä. Täällä on oikeastaan suurin osa pihan kasveista vielä talviunilta heräämässä, vaikka krookukset kyllä jo kukkivat lumikellojen kanssa. Yhden esikonkin terhakat lehden alut huomasin penkistä nousevan, mutta tarkemman tutkinnan jälkeen se paljastui tyveltään seisovan veden mädättämäksi, harmi.

    Sinullapa on tilava kasvihuone - oikein unelmieni täyttymys olisi saada tuollainen pihaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hissuksiin tosiaan kaikki piipot nousevat, on ollut niin kylmää, tänään hituloi luntakin! No kohta alkaa varmaan jo lämpiämään, toivottavasti edes hiukan :D

      Muovihuoneessa on tilaa, sinne saa mukavasti kaikkea kivaa kasvuun! Suosittelen!

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!