Kivipellon Saila

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Super

...että en oikein kestä näitä superlatiiveja! Kävin Tampereen Supermessuilla jälleen pettymässä...no helmiä jokunen löytyi kuitenkin! Tytär kysyi kesken kierroksen retorisen kysymyksen...missä se puutarha on, niin tosiaan MISSÄ?

Messuilla oli varmaan paljon tarjontaa joillekin, oli pihakaluja, veneitä, laitureita, koneita, härpäkkeitä, välineitä...turhuuksien tori! Paljon oli saatu kaikenlaista saman katon alle, puutarha oli vain jäänyt bulkin alle kuitenkin, tosin se oli arvattavissa! Yleiskoristelua ei ollut oikeastaan ollenkaan!! Kiersimme vain puutarhapuolen, antiikki, matkailu ja viinit jäivät katsomatta...

Tässä muutamia tuokiokuvia messuilta...

Sidontakilpailun satoa...
Sisustusta...


 Kierrätystä
 


Hotellikuvia...näistä tykkäsin...


Tämä oli mun herkku...


Martat yllättivät ihanasti...

Pelakuita hain, löysin, en mitään uutta kuitenkaan joten ne jäivät ostamatta...

Tästä tykkäsin...
Tämän voisi siirtää meidän kuistille...

Olen ehkä vaativa asiakas, messubulkki ei ole minun juttuni! Toivoisin sydämestäni pääseväni messuille, jossa kauppiaat tuovat esille aarteitaan, ihanuuksiaan, ilman kaupallista huutelua ja pakkomyyntiä. Odottelen ensi viikon matkaa Tukholman messuille sekä Uudenkaupungin kukkamessuja, isoa ja pientä, sieltä varmaan löytyy ihanuuksia!

Totta puhuakseni löysin aarteita, Tommolan tila ei pettänyt nirsoa messuilijaa taaskaan! Niistä herkuista postaus myöhemmin!

Matkalaukun otan pian esille, lataan kameran akun ja torstaina päivällä bussi lähtee kohti stadia, Katajanokkaa ja siitä Tukholmaan! Jännitävä viikko tulossa!

Ihanaa viikkoa Sinullekin!

40 kommenttia:

 1. Oi, tuo kierrätysosasto ötökkähotelleineen näyttää ihanalta ja kiinnostavalta, kiitos kun esittelit.
  Mukavaa Tukholman-matkaa, ensi viikonloppuna on myös Lahdessa messut, minun tieni vie sinne, toivottavasti Tukholmaan sitten ensi vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ötökkähotelli oli ihana ja tarpeeksi iso! Lumosi siis täysillä! Löysin jotain kivaakin vaikka bulkkia oli paljon tarjolla! Helmiä onneksi löysin!

   Tukholman matkaa valmistelen ja odotukset ovat korkealla! Oikein mukavaa Lahden messumatkaa Sinulle, toivottavasti löytyy paljon ihanuuksia!

   Poista
 2. Tuo ensimmäinen kuva on lumoava. Mieleeni tulee se kesä, kun kiinnitin kaikki orkideani omenapuuhun kesäksi retkeilemään.
  Minäkin pidän tuosta, missä on kiviä ja orvokkeja ja tuo kiva pikkulehtinen kasvi, jolle pitää antaa vettä niin mahdottomasti.
  Ötökkähotellit ovat kekseliäitä.
  Ihanaa Ruotsin matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sidontakilpailussa oli muutama niin huikean kaunis työ, tuo orkideapuu oli yksi niistä! Olipa muuten hyvä vinkki ensi kesäksi laittaa orkidea ulos puun oksalle, kiitos!

   Orvokki on niin kaunis ja karheassa ympäristössä hellyttää, voisi olla vielä vaaleanpunaisempi tuo orvokki (niitä saa ainakin Vuorelan puutarhasta :D)

   Ötökkähotelli oli kerrankin tarpeeksi iso! Hurmasi!

   Kiitos! Valmistelut ovat jo käynnissä ja odotukset korkealla!

   Poista
 3. Ompa komee hotelli jäin oikein tuijottamaan miten on tehty..tuohon mahtuu rutkasti sakkia!
  En ole ollenkaan messu ihmisiä joskus käynnyt sisustusmessuilla mut siitä on vuosia.
  Hyvää matkaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotelliin ihastuin minäkin ja mietin samaa, että minne tuollaisen rakentaisin niin ettei sinne ihan kauheesti tulisi roskasakkia asumaan :D Kriiteerit messuja kohtaan kasvaa mitä vanhemmaksi tulen, joten käyntikerrat tulee mullakin harvenemaan!

   Kiitos! Tukholma kutsuu :D :D

   Poista
 4. Messuilla oli kaikkea muuta kuin puutarhanhoitoa enemmän kuin koskaan. Taimia oli mielestäni vähiten... Ajattelin jopa jättää seuraavat Treen puutarhamessut väliin, vaikka ne tossa vieressä onkin. Tukholma on takuulla ihana, ehkä mäkin pääsen taas ensi vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi, tarhuri aina taimia toivoo löytävänsä, aarteita, mutta aika vähiin jäi, onneksi Tommola pelasti! Pionien kodistakin ajattelin jotain ostaa, mutten sitten tällä kertaa. Taitaa minultakin Tampere jäädä ensi kerralla väliin, mutta Tukholman messuja olen kovin odottanut, sieltä varmaan jotain saattaa löytyä :D

   Poista
 5. Messuilla oli kaikkea muuta kuin puutarhanhoitoa enemmän kuin koskaan. Taimia oli mielestäni vähiten... Ajattelin jopa jättää seuraavat Treen puutarhamessut väliin, vaikka ne tossa vieressä onkin. Tukholma on takuulla ihana, ehkä mäkin pääsen taas ensi vuonna :)

  VastaaPoista
 6. Hienoja ovat saapas-, laukku-, housukukat ja -yrtit, mutta ideoina jo nähtyä ja jopa kokeiltuja. Mun orvokkisaappaisiini pesiytyi muurahaisyhdyskunta ja kukkarepusta maatui pohja pois. Hyvää Tukholman matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideat olivat hauskoja mutta tosiaan monet kerrat kokeiltuja, siis kaikki mitä messuilla näin, ei mitään uutta valitettavasti! Ainoa ihana oli tuo tarpeeksi iso ötökkähotelli!

   Kiitos, matkakuume nousussa!

   Poista
 7. Jotenkin tuntui, että puutarhaa oli jopa vähemmän kuin viime vuonna. Oli nopeasti kierretty nuo messut. Tommolan tilalta löytyi pari hankintaa, siinäpä se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan ja puutarhaosasto oli niin nopsaan käyty läpi, edullinen reissu tällä kertaa! Kaikkea muuta oli ihan mahdottomasti! Onneksi oli Tommolan pariskunta paikalla :D

   Poista
 8. Joo, jäi vähän pettynyt fiilis mulleki noista messuista. Vaikka ei olekaan paljoa kokemuksia messuilusta.
  Vaan mistä sitä keksii aina uusia ideoita? Nyt on varmaan joku lama-aika, mietiskeli kaverikin.
  Oikein antoisaa Tukholman reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petyin minäkin, oikein harmitti, onneksi sain liput arvonnasta! Innovatiiviset ihmiset kyllä messuille ovat aina jotain uutta keksineet, yleiskoristelu oli nyt niin vaatimatonta kerrassaan, oliko sitä siis ollenkaan!

   Kiitos, matkalaukkua alan hiljalleen pakkailemaan!

   Poista
 9. Kiitos Saila kuvista, sain niistä hyviä ideoita ensi kesäksi. Nyt tiedän miten käytän vanhat vaatteeni ja käsilaukut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos ideoita löytyi, kierrätys tuntui olevan edelleen teemana, ja onhan se hyvä aihe aina!

   Poista
 10. Miten mua ei sykäytä yhtää noi vaate, laukku ja autonrengasi ym istutukset, ei sitte yhtää.
  Tåivåttavasti Sveamamma tarjoo sulle parempaa, siis antoisaa matkaa. Tuo paljon tuliaisia kuvien muodossa, että saadaa kadehtia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampereen messut kaikkinensa vain harmittivat!

   Toivon minäkin että Tukholma ei petä toiveitani ja tuliaiskuvia ihan varmasti otan ja paljon!

   Poista
 11. Hotelli näyttää tosi hienolta!

  Tukholman messuista olen kuullut paljon hyvää, luulenpa, että sinulla on mahtavat messut siellä tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotelli oli minusta riittävän iso ja kauniskin!

   Tukholmassa viime vuonna olimme tyttären kanssa ensi kertaa ja ihastuimme, varmasti jälleen kaikkea kivaa löytyy ja kuvia tulee räpsittyä paljonkin!

   Poista
 12. Jotenkin tuntuu, että ihan oikeille puutarhamessuille olisi paikkansa meidänkin maassa. Siis sellaisille, joissa kasvit ovat pääosassa.
  Mukavaa matkaa Tukholman messuille. Sinne taidan minäkin vielä jonain keväänä suunnistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeita puutarhamessuja kaipaan niin kovin, siksi Uuteenkaupunkiin aion mennä tänäkin vuonna...varmaan muuallakin on sellaiset taimipainotteiset messut!

   Kiitos, olen yrittänyt treenata trädgårdsvenskaani mahdollisimman paljon, että saan herkkuja ostettua :D

   Poista
 13. Moi. Olihan siellä kuvien mukaan aika kivoja juttuja. No, äitini kävi samoissa messuissa ja sanoi ihan samaa. Ei oikein syttynyt. Hyvää ja turvallista matkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messut ovat menneet niin kaupallisiksi, kaipaisin sellaisia joissa olisi tarhurit myymässä taimia, juurakoita ja mukuloita joiden kasvuvaatimukset täyttyvät myös täällä pohjoisemmassa ja olisi jotain kasvutakuuta. Jotain kivaa kyllä kuitenkin löytyi!

   Kiitos, odotan matkaa kovin!

   Poista
 14. Heippa. Aika hienosti on vanhat vaatteet, laukut ja kengät saaneet uuden elämän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Marttojen osasto oli aika piristävä ja kierrätystä siellä oli ajateltukin! Kierrätys on niin tärkeä asia, että sitä kannattaa huomioida mahdollisimman monessa paikassa!

   Poista
 15. Kuviesi perusteella messuilla on ollut kivoja yksityiskohtia ja ideoita, mutta harmi että kokonaisuus jäi torsoksi. Hyönteishotelli on tosi hieno, sellaisen ottaisin mielelläni omalle pihalle.
  Mukavaa lähestyvää messureissua! Matkaraporttia odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain kivaa löytyi vaikka kokonaisuus oli kuten hyvin sen ilmaisit - torso! Hyönteishotelli oli minusta niin kaunis ja riittävän isokin!

   Kiitos! Messumatka lähenee, ajatukset kihelmöivät päässä, kohta pääsen pakkaamaan, täytyy muistaa kameran akku ladata! Raportteja tulee ihan varmasti :D

   Poista
 16. Tampereen puutarhamessut huononevat vuosi vuodelta! En ole keneltäkään kuullut, että olisi ollut tänä vuonna mitenkään tyytyväinen messutarjontaan!
  Toivottavasti Tukholma pistää parastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sellaisetkin kävijät joiden sydäntä lähellä puutarha ei niin kovin paljoa ole pettyivät, saati tällainen hurahtanut! Tampereen taso on tosiaan laskenut huomattavasti! Tarkkaan täytyy miettiä minne kannattaa/viitsii mennä messuamaan, no Uuteenkaupunkin ainakin, viimeksi siellä oli sellaiset vanhanaikaiset messut (viime vuonna).

   Uskon että Tukholmasta löytyy kivoja ideoita ja juttuja, viimeksi ainakin vaikka kuinka paljon!

   Poista
 17. Väärä nimi taitaa olla Tampereen puutarhamessuilla ;) Ehkä sieltä joku jotain löytää itselleen, vaikka puutarhaihminen ei niinkään.
  Onneksi on ne Tukholman messut, ne eivät petä koskaan!
  Olen suunnitellut niin paljon puutarhaohjelmaa Tukholman reisulle, että varmasti saan ihan hirveän yliannostuksen puutarhaa. Onneksi olen töissä jo vähän aikaa ehtinyt karaistua :D
  Harmi kun ne Uudenkaupungin messut ovat sellaiseen aikaan, että meillä töissä on kaikkein kiireisintä, en kehtaa pyytää vapaata. No, ei haittaa, Ruotsissa saatavalla yliannostuksella varmasti pärjää jonkin aikaa ja meillä on tässä Vakka-Taimi ja Pionien koti ihan nurkilla. Voi aina tarvittaessa poiketa ;D
  En muuten tykkää noista housuihin istutetuista kasvijutuista. Niitä on ollut muuallakin viime aikoina esillä. Ne ovat jotenkin karmivia. Erilaisiin astioihin voi istutella, mutta vanhat kengät ja kalossit ja nuo housut, yäks. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olen samaa mieltä ja jälleen Tukholman messujen hurmassa ajattelisin että koko supermessu-nimi on hyvinkin harhaanjohtava! Ideoiden puute paistoi jälleen Tampereen messuilla, voisi messuorganisaatio tehdä ekskursion vaikka Tukholman messuille, josta mallia löytyisi niin moneen asiaan!

   Poista
 18. Tuli mieleeni tv:n puutarhaohjelma missä toimittaja istuttaa taimia. Nyppäseen taimen purkista ja hihkaisee iloisena "hei sillähän on juuret"! Tätä tasoahan nämä messutkin nykyään on. Valitettavasti. Hyvää Tukholmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet niin oikeassa kuin olla ja voi! Tukholman messut olivat kyllä ihanat jälleen!

   Poista
 19. Kivoja kuvia olet sieltä kuitenkin saanut napattua. Saaha noista monenmoista ideaa. Nyt vaan tuntuu puutarhaan meno kaukaiselta,kun tänä aamuna herätessä lumi oli maassa!! Oikein antoisaa Tukholman reissua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olihan Tampereella jotain, mutta aika vaatimaton oli puutarhamessujen puoli. Nyt on tosiaan ollut niin kylmää ja räntääkin on satanut!

   Messumatka oli tosi antoisa ja mukava!

   Poista
 20. Hyvä että löytyi kuitenkin joitain ilopilkkuja, mutta kurjaa on jos kaupallisuus kiilaa edellä. Aurinkoista tätä viikkoa Saila. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupallisuus on tosi kurjaa, harmitti oikein! Ja tietenkin sekin harmittaa että standipaikkojen hinnat ovat niin huikeat, ettei pienen yrittäjän kannata lähteä messuille ollenkaan, koska tuotto vaivaan nähden on minimaalinen usein!

   Kiitos Tiia!

   Poista
 21. Aivan ihana tuo ötökkähotelli! Suunnittelen sellaisen tekemistä ja tuo on paras malli! Ehkä vain hieman pienempänä meidän pihalle.... Ja ihana nähdä kuviasi Tukholmasta!

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!