Kivipellon Saila

perjantai 1. huhtikuuta 2016

Aprillia!

Eipäs olekaan se aprillia, että viimein alkoi huhtikuu!

 Eikä sekään että myyrän ryökäle oli tehnyt niiiiin pahaa jälkeä kuin olla ja voi! Kalvanut kuoliaaksi niin hyvin talvehtineen magnolia 'Vanhan rouvan', äitienpäiväkukkani! Kostanut kerrassaan, kun syksyllä löysin sen talvivaraston ja tuhosin sen ja nyt se kosti ja raa'asti, lähes verisesti! 

Saimme kesävieraita, lähes pihaan. Pikkutiemme toisella puolella on perunamaamme. Aina, kun peruna on nostettu, Kivipellon isäntä kylvää paikalle heinää ja avaa uuden pottumaan ennen talven tuloa. Kesävieraamme ovat keksineet mukavan herkuttelupaikan, syksyllä orastaneen heinän. Iltaisin pupu käy siellä myös herkuttelemassa. 
Nöpön kanssa seurasimme joutsenpariskunnan puuhia. Nöpöä ei olisi oikein huvittanut, ei kukaan itseään kunnioittava kissanpoika viitsi noin isoja lintuja edes katsella...


...mutta mammalle voi keikistellä.

No linnut jäivät syömään ja me jatkettiin kierrosta. Kasvimaalla oli märkää, mutta piiplööki oli alkanut jo kasvamaan! Tarkistin vielä myyränreikiä, kasvihuoneen suuntaan reikiä näkyi pari, onneksi ei kasvarissa merkkiä tihulaisista vielä ainakaan näkynyt.

Sitten piti käydä katsomassa vielä lumikellot. Isomummun lumikellot piipottavat kauniisti vanhan valkoisen sireenin alla.

Lehtopuutarhan puolellakin piipottaa...ja pojat tulivat mukaan!

Nöpö

Sulo, tiukka ilme

Sinivuokot jo kukkivat, 

lumikellot helisevät  ja kuvaan tullut ihan vahingossa yksi pupun papana!

ja sirkkeli soi!
Saunapuita haavasta. Sirkkeli on tuolla keskellä, päälle tulee peltikatto, kesämaja meille siis!
Mukavaa huhtikuista viikonloppua! 
Piha kutsuu!

51 kommenttia:

 1. Voi, ei! Myyrien kosto on kaamea. Minulta ne söivät joskus kaikki uudet omenapuut, vain tikku jäi jäljelle. Siinäpä teidän pojille kesätyötä, myyräjahtia. Tänne joutsenet ja kurjet ovat tulleet jo aikoja sitten, mutta sinivuokkoja en ole vielä bongannut. Ihanan näköistä sirkkelin jälkeä. Mukavaa viikonloppua ja huhtikuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri!

   Aion hankkia uuden 'Vanhan rouvan' ja istuttaa sen juurelle valkosipulia ja pikarililjaa, harmittaa niin vietävästi! Pojat ovat jo monta myyrää saaneet, puoliksi syötyjä löytyy nurmelta ja pojat paksussa kunnossa! Myyriä vain riittää silti, vaikka pöllötkin varmaan ottavat osansa.

   On niin kiva katsella keittiön ikkunasta kun joutsenet tulevat, melkein keittiön ikkunasta sisään, mutta kaartavat sitten pellolle. Sinivuokkoja alkaa hiljalleen olemaan, ensimmäiset omenapuiden alla.

   Meillä isäntä tekee puista tuollaisen puoliympyrän, sen keskellä on sirkkeli ja itse isäntä. Kun puut on tehty, päälle pannaan peltikatto. Puut kuivuvat hyvin puimalan mäellä kesätuulessa :D

   Poista
 2. Voi hiivatti noita myyriä, oman pihan myyrätuhoja en vielä tiedä, mutta jänikset ovat popsineet vihmat ja noejan angervot ihan tapeille.
  Ihania nuo tei vieraat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niin harmittaa kerrassaan! Nyt alkaa tuhot paljastumaan, kun lumet sulavat! Jänikset ovat vähän napsineet, mutteivät kovin paljoa onneksi!

   Tykkään kanssa noista joutsenista! Ne ovat tuossa melkein pihassa :D

   Poista
 3. En pidä myyristä, mutta suloiset sinivuokot ja komeat kissaherrat saavat aikaan onnentunteen. Se on kevät nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on niin kevät, eilen paistoi aurinko ihanasti ja tänään satoi räntää! Myyrät ovat kurjaa porukkaa kerrassaan! Onneksi kisupojat ovat taitavia metsästäjiä ja hyviä jahti-ilmoja heille on riittänyt ja saalista riittää!

   Poista
 4. Niin upeat noi teidän kissat ja juu eihän Nöpö nyt noin isoista piittaa ja voi saada vaikka nokasta. Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nöpöllä on itsesuojeluvaistoa :D Nöpö on tottunut lintujen kanssa olemaan varovainen, tietää miltä kopahtava nokka tuntuu!

   Kiitos, mukavaa sunnuntaita Sinulle, Tiia!

   Poista
 5. No, voi sentään puuparkaa. Itse huomasin juuri pihalla käydessäni, että jänis oli kuorinut vaahteran rungosta osan paljaaksi. En älynnyt suojata, kun puu on jo reippaan kokoinen ja saanut jo pari talvea olla rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmitti kyllä niin paljon! Pohdin itsekseni mitä varotoimia teen, kun uuden magnolian ostan. Aika jännää että jänis kuorii vaahteraakin. Pitäisi tosiaan niin hyvin kaikki suojata, mutta jos puu on jo iso niin ajattelee, että sitä ei tarvi enää suojatakaan.

   Poista
 6. Voi hyvänen aika, toivon, että magnoliasi on aprillipila. Jos ei niin tarvitset pikimmiten uuden! Tai kaksi! Kisuilla on selvästi kevättä rinnassa eikä ihme kun katselee kaikkia ihanuuksia joita pihastasi nousee kokoajan! Upeita vieraita teillä, ei kyllä ollenkaan ihme, että viihtyvät teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut ja harmitti niin vietävän paljon! Taidan tosiaan hankkia kaksi, toinen korvaamaan vahingon ja toisen korvaamaan mielipahan, niin teenkin! Joutsenet ovat löytäneet hyvän ruokapaikan ja melkein pihasta vielä. Niitä on mukava katsella kissojen kanssa. Kissat ovat innoissaan kun lumi on melkein lähtenyt pois!

   Poista
 7. Myyräpirulaiset, minkä teitte! Nöpö ja Sulo ahkeroimaan, ettei toiste tulisi tuollaista vahinkoa.

  Upeiden peltovieraiden katseleminen kyllä lohduttaa pahimpaan tuskaan, luulisin. Ja tuo mahtava puupino sitten talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyriä on nyt ollut kai aika paljon, onneksi kissapojat ovat hyviä metsästämään!

   Joutsenet ovat kyllä komeita lintuja! Tuo puupino on aika hauska, nyt siinä on katto ja näyttää ihan majalta :D

   Poista
 8. No olivatpa kostonhimoisia myyriä! Toivottavasti pojat ovat pistelleet ne myyrät poskeensa!
  Vakka-Taimessa on myös kestäviä magnolian taimia, muuten paitsi eivät nekään ole myyrävarmoja!
  Joutsenet ovat niin kauniita, kissapojista puhumattakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei uskoisi, mutta tein aika kavalan tempun kun myyrän talvieväät sillain varastin, mutta mitäs oli tehnyt varastonsa mun kasvimaahani, ja sitten vielä kostaa noin moninkertaisen ilkeästi! Onneksi pojat ovat hyviä metsästäjiä! Laitan ostoslistalleni magnolian! Syöty magnolia oli niin hyvin talvehtinutkin että sekin vielä harmitti lisää!

   Joutsen on tosi kaunis lintu, aiemmin ne eivät ole laskeutuneet vaan lentäneet yli läheiselle pikkujärvelle. Niitä on ollut yleensä neljä.

   Poista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kyllä nuo myyrät ovat sitten inhottavia.
   Nuo teidän kisuherrat ovat sitten niin ihania, voin kuvitella kuinka ne hiippailevat perässäsi ja tarkkailevat jokaista liikettäsi kun tarkastelet pihalla kevään edistymistä :) Meillä tahtoisivat lähteä lenkillekin perässäni, mutta aina täytyy yrittää harhauttaa ne :D

   Poista
  2. Niin ovat, kuinka ne osaavatkin kaikkein ihanimpien kasvien kimppuun hyökätä.

   Kissaseuraa on aina pihahommilla, usein makoilevat säällisen matkan päässä, toisinaan puskevat jaloissa, joskus olen joutunut Nöpön kantamaan pannuhuoneeseen kun tuli makoilemaan ja huomiota kerjäämään juuri istutettujen taimien päälle :D Meilläkin ennen kissat lähtivät perässä lenkille, mutta vanhemmiten ovat asettuneet taloa vartioimaan lenkin ajaksi!

   Poista
 10. Kääk! Myyrille huutia. Nöpö ja Sulo, nyt auttamaan mammaa ja myyräjahtiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain ja paljon kanssa! Nöpö ja Sulo ovat onneksi kovia poikia metsästämään!

   Poista
 11. It is our garden to it is our on kitty, lovely pictures.
  Good weekend to you.

  VastaaPoista
 12. Magnolia parka!!
  Kissanpäiviä ja joutsenten leikkiä kuitenkin!

  Lempeää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin niin surullinen, magnolia oli talvehtinutkin niin hyvin ja vahvat silmut odottivat puhkeamista!

   Kissat puskivat lohdutusta ja joutsenia oli mukava seurata!

   Kiitos Susanna!

   Poista
 13. Moi. On upeita kuvia sinulla. Kissat ovat todella valloittavia. Terkkuja ja hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kissojen kanssa on niin mukava pihalla puuhastella ja nyt ne ovat niin virtaa täynnä kun lumi on sulanut lähes kokonaan!

   Poista
 14. Ai niin, laitoin sinun linkin omille sivuille.

  VastaaPoista
 15. Siellä on jo keväinen meininki! Ihanat Nöpö ja Sulo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko ja tuuli yhdessä tekevät keväisessä pihassa ihmeitä ja hävittävät lumen nopeaan!

   Poista
 16. Voi surku! Pystyykö sitä enää pelastamaan? Teillä on niin ihanan keväistä siellä, joutsenet ja kaikki! Voih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei enää pystynyt, juurentyvi oli kaluttu lähes poikki ja ressukka oli ihan kallellaan, täytyy hankkia uusi tilalle ja suojata mahdollisimman hyvin! Kevät tosiaan on edennyt huimaa vauhtia ja nuo ihanat joutsenet tulivat meille kylään!

   Poista
 17. Järkyttävää jälkeä! Onko mitään toivoa, että magnolia vielä tokenisi?
  Sinunkin pihalla mellastavat myyrät vaikka Sulo ja Nöpö pitävät vahtia. Vai eivätkö ne ole myyristä kiinnostuneita? Itse niin mielelläni pitäisin täällä kissoja, mutta läheisen allergia ei enää salli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli ja melkein poikkikaluttu oli ihanuus! Täytyy hankkia uusi tilalle! Myyriä on nyt ollut niin paljon, pojat ovat kovia metsästämään jopa niin etteivät aina kaikkia jaksa edes syödä. Myyrä söi jo syksyllä melkein kaikki porkkananikin ja kurpisaa oli myös järsinyt! No meillä asuu onneksi pöllöjäkin, jotka myyriä metsästää myöskin! Meillä tyttärellä on kissa-allergia ja siksi meidän pojat eivät tule sisälle vaan asuvat miestenhuoneessa (= pannuhuoneessa lämpimässä tyynyillä kera henkilökohtaisen miespalvelijan).

   Poista
 18. Nyt kostat sille myyrälle oikein kovemman jälkeen. Pirulainen. Mutta nuo kevätvieraat on tosi upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosto on suloinen ja onneksi kisupojat ovat kanssani sitä toteuttamassa, tosiaan pahemman luokan pirulaisia!

   Joutsenet ovat kyllä kauniita!

   Poista
 19. Hei Saila,
  tulevan puutarhatapaamisen innoittamana tulin blogiisi, nappasin myös lukulistalleni koska niin kivalta vaikuttaa. Paitsi että kadehdin kovin, miten pitkällä teillä jo kevät onkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tervetuloa! Teen vastavierailun ja kiva kun nähdään Raumalla! Aurinko ja tuuli ovat tehneet yhteistyötä ja kevät on edennyt mukavasti!

   Poista
 20. Hyvää huhtikuun alkua sinnekin!
  Kovasti alkoi kevättää - pääsiäinen sen teki :)
  Kauniin herkkiä nuo lumikellot, ja että sinivuokot jo kukassa!!!
  Kylläpä myyrä teki myyrän työn... mur mur.
  Klapihommia täälläkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin keväistä on ollut, eilen oli tosi lämmin päivä, mutta tänään pilvisempi! Lumikelloja aion istuttaa paljon lisää, joka paikkaan kuormakaupalla! Sinivuokot avautuivat suojaisessa paikassa jo kukkaan, nuppuja metsän puolella on paljon.

   Myyrä teki kavalan tempun, pojat saavat hoitaa mokoman paistikseen!

   Klapihommat ovat kivoja vaikka isäntä ei minua niihin hommiin enää päästäkään, nautiskelee itsekseen :D

   Poista
 21. Myyrät on aikamoisia, harmi, että magnolia kävi huonosti.

  Kivat ja keväiset kuvat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyrät tosiaan mylläävät ja tekevät ilkeyksiä juuri ihanuuksille joita on yrittänyt varjella! Hankin uuden magnolian ja yritän sen suojata niin hyvin kuin osaan!

   Kiitos Sussi!

   Poista
 22. Elämä puutarhassa on taistelua ja toisaalta myös iloa, nyt nuo kevään ensi vihreydet! Siis mangnolia on myyrän herkkua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä olisi tullut mieleen että magnoliakin on myyrän ruokalistalla! Hankin uuden taimen ja laitan hyvät suojavarustuksen ympärille!

   Elämä puutarhassa on tosiaa välillä taistelua, nuoralla tanssia ja suurinta onnea! Nautinnollista kuitenkin lähes aina! Kevään herättämät kasvit ilahduttavat!

   Poista
 23. Oi mitä ihania kevätkukkijoita runsaina mättäinä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinivuokkomättäitä kukat avoinna ja nupulla on niin ihanan paljon, auringolla on mahtava vaikutus! Samoin nuo isomummun vanhat lumikellot sireenipuskassa ovat sellaisia jäänsärkijöitä että niitä aina odotan kuten tietenkin omia istuttamiakin, täytyy syksyllä laittaa lumikelloja oikein paljon lisää!

   Poista
 24. Voi harmi noiden myyrien ja meillä päin rusakkojen kanssa.
  Kauniita kuvia blogipostaus täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on varmaan ollut melkoinen myyrätalvi ja puputalvi ja tuhoa on tullut, on joillakin ollut harmia kauriista ja peuroistakin! Harmittaa vaikka nälkäänsä eläimet ruokaa hakevat, harmi vain että omat aarteet ovat myös niiden herkkuja!

   Kiitos Suvituulia!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!