Kivipellon Saila

maanantai 2. helmikuuta 2015

Uusi haaste

Aikaa vähän vierähti, kun sain haasteen Vanhalta rouvalta, kiitos haasteesta!


1. Mikä on ihanin asia elämässäsi?

Ihanin asia elämässäsi on perhe, ukkokulta, jonka kanssa olemme saaneet taivaltaa yhteistä matkaa yli 30 vuotta ja lapset, joiden siivet kantavat ja joiden elämässä saamme olla myös mukana. 
2. Mistä kotitalouskoneesta et luopuisi mistään hinnasta?

Lasketaanko leivinuuni kotitalouskoneeksi, se ilman muuta on paras kotitalouskone huushollissamme: leipäkone, lämmitin, ruoka-automaatti :)
 3. Missä ja miten vietät laatuaikaa puolisosi kanssa?

Laatuaikaa vietämme täällä kotona joka päivä, yhdessä ollessamme. Joskus toki tassuttelemme metsässä tai sitten matkustamme jonnekin lämpimään... 
4. Mikä on paras ikinä lukemasi kirja? Miksi?

Tämä on paha kysymys, hyviä kirjoja olen lukenut monta ja moneen olen palannut uudelleen. Rakastan vanhoja Santeri Ivalon kirjoja, jo pelkän kieliasun takia ja historialliselta tuntuvan kerronnan ja siksi Viipurin pamaus on tosi hyvä kirja, parhaimmistoa! Sitä lukiessa ajattelen maailmaa keskiaikana, kuinka suuri tai pieni maa Suomi oli, kuinka ihmiset taittoivat matkaa ilman autoja, hiihtäen, veneellä, hevoskyydeillä. Kuinka ruuan arvo ja tapa hankkia sitä oli toinen. Kuinka toiselta ihmiseltä sai tukea, apua ja ymmärrystä ilman ilman välikäsiä, kuinka toisen ihmisen sanaan luotettiin, voi tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin. Uusista kirjoista voisin sanoa A. J. Kazinskyn Viimeinen hyvä ihminen, kun sen alkoi niin se otti mukaansa vahvasti, toisenlainen kirja ja tapahtumia, joita oli paljon ja nivoutuivat yhteen kuin hämähäkin seitti... 
5. Millainen on hyvä ystävä?

Hyvä ystävä on lähellä, olkapää, joka kysyy ilman tarvetta vastata, eikä kysele turhia, ymmärtää hiljaisuudestakin mikä asia painaa, ihminen jonka kanssa on helppoa jakaa ilot ja surut.
6. Kadutko koskaan ostoksiasi?

Aika harvoin, mietin niin kauan ostoksiani, että joskus ne jäävät sitten ostamattakin ja hyvin pärjään siltikin. 
7. Oletko sosiaalisen median uhri?

En usko olevani, tämä blogi on ainoa sosiaalinen media, jossa hääräilen, telkkariakaan en juuri katsele...

Ja seuraavat seitsemän uutta kysymystä esitän Eijalle ja Tiinalle!

Vastaus olisi ilo, mutta se ei saa olla taakka ja rasite, vastaa jos hyvältä tuntuu!

1. Lähdet puutarhamessuille, millaisia ajatuksia pyörii mielessäsi menomatkalla ja paluumatkalla, yllättäväkö messut koskaan?

2. Juhannusilta, aurinko ei laske, tassuttelet pihamaalla, mikä on kauneinta mitä koet?

3. Millaisen tunteen kevään ensimmäisen multapussin avaaminen ja siemenpussin helistely saa Sinussa?

4. Missä asioissa mieluiten säästät?

5. Onko kukaan koskaan kiilannut eteesi jonossa, ollessasi jostain syystä kiireinen, nälkäinen...reagoitko millään tavoin?

6. Jos vaatehankintasi on budjettiin nähden melkein ylimitoitettu, kuinka toimit?

7. Millainen matkakaveri on paras mielestäsi?

8 kommenttia:

 1. Santeri Ivalo kirjoitti ylioppilaaksi Oulussa! Pamausta en ole lukenut, mutta sen sijaan Juho Vesaisen pariin kertaan. Juhon esikuva oli Pekka Vesaianen, täkäläinen suuri sotamies, joka maksoi potut pottuina idän vainolaisille.

  Mistäs nuo kenguruystävykset ovat kotoisin?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsästin pitkään Viipurin pamausta, ja viimein löysin. Luin sen joskus tyttösenä ja se teki jo silloin minuun melkoisen vaikutuksen. Sellaisia kirjoja on muitakin, jotka ovat ohjanneet arvojani ja maailmankatsomustani. Santeri kirjoittaa niin ihanasti...

   Kenguruystävykset ovat Terra Nostran puutarhasta, Azoreilta. Se on yksi lempipaikkojani, ja vallankin tuo puutarha, siksikin että siellä on ikuisen nuoruuden uima-allas ja siellä on kiva polskutella, tosin vaikutukset eivät ole olleen ihan pysyviä!

   Poista
 2. Hienoja vastausia!
  Minut pysäytti ajatus laatuajasta jokaisena päivänä. Kumpa muistaisimme, että sen laatuajan ei tarvitse olla tavallista arkea kummempaa ollakseen hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin olemme ajatelleen että kun saamme elää arkea yhdessä on laatuaikaa joka päivä, ja samoin joskus kun kysyin isännältä, voisimmeko juhlistaa hääpäiväämme hän sanoi että meillä on hääpäivän juhlapäivä joka päivä ja niinhän se onkin. Mukavaa yhteistä elämää :)

   Poista
 3. Hei huomasin vasta, että olen saanut haasteen, kiitos ! :)
  Täytyypä kopsata kysymykset ja vastailla.
  Kivoja vastauksia ja kuvia sinulla.

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!