torstai 24. lokakuuta 2024

Syksyn juttuja

 Onneksi sain hyvät lääkkeet issiakseen, elämä jatkuu!

Mökillä isäntä on valmistellut ensi kevään puutalkoita. Meillä kesämökki on vain siis kesäasuttava, toki makuuhuoneen varaava takka ja keittiön hella venyttävät tällaisina hyvinä syksyinä mökillä vietettävää aikaa ja mökillä on kiva olla, siellä on ihan paras saunakin myös!


Eli puita on sisällä puukorit täynnä, liiterissä sateensuojassa ja rankoina odottamassa kevättä. Normaalia vuodenkulkua siis! 


Ranta on alkanut hiljentyä, vain jokunen kalastaja joskus näkyy. Näkymä järvelle kiehtoo minua niin suuresti!


Toki niin kotona kuin mökilläkin on aikaa neuloa. Sain juuri valmiiksi Linka Neumannin Luonnonsuojelupaidan eli valaspaidan. Samalla myös Lee Esseltrömin suunnitteleman huivin. Villapaita on Lettlopia ja huivi Kid Silk + merinovilla. Lämmintä vaatetta siis talveksi ja kun vielä kierrätyskeskuksesta (Nextil) löysin kotimaisen käyttämättömän flanellipaidan hintaan 7.90 euroa (lähtöhinta joskus ollut 100 euroa!), niin talven vaatehankinnat ovat hyvällä mallilla. Nyt puikoilla on Linkan Erämaa-paita.

Valaspaitaan värimaailmaa hain vuosi sitten tehdystä Jäämeren reissusta, auringonlaskusta.

 

 

Väri siis poltettu oranssi ja tuo turkoosi on kirkkaampaa kuin kuvassa. Ylempi kuva lienee lähimpänä oikeaa!

 

 

 

Viikonloppu jälleen lähenee, kaikkea kivaa on tiedossa - pihahommia ja ikoniluento Nikolainsalilla, kultaus yhtenä aiheena.

Mukavaa alkavaa viikonloppua myös sinulle!

💚

8 kommenttia:

  1. Kaunis villapaita ja säärystimet. Hyvää viikonloppua Saila!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos, nuo säärystimet oikeastaan ovat siskon tekemät sienivillasukat.

      Poista
  2. Hyvä että lääkkeet auttoi. Siellä onkin tiedossa hyvä puusavotta.

    VastaaPoista
  3. Dear Saila!
    Your sweaters are always so beautiful! You are very good at knitting, and the colors are very nice. The view of the beach is peaceful. I like it very much.
    Have a nice weekend!
    Hugs!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dear Marit!
      Thank you very much for your words! The Norwegian knitting patterns are really beautiful and I like the colours of Autumn and the Arctic Ocean very much. Now I'm knitting Linka Neumann's Wilderness-sweater, I lent her Finnish book to my sister and now I'm reading the original instructions in Norwegian and it's going well!
      The view of the beach is beautiful in my opinion too and I often look at it. It's getting so quiet now, there aren't many others in the cabins anymore, even on the lake only a few fishermen sometimes.
      All the best to You!
      Hugs!

      Poista
  4. Ihana kuva sinusta ja erittäin kauniita ovat myös neuleet! Valaspaita on niin upea, että aion itsekin hankkia tuon ohjeen, jos se on jossain hankittavissa.
    Mukava kuulla, että olet jo parempana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi issias helpotti ja toivon, että kipu ei palaa - nyt jumppaan ja venyttelen.
      Kaunis kiitos! Minulla on hyvin korkea kynnys laittaa kuvaa someen, en oikein osaa laittautua niin että itse olisin tyytyväinen. Linka Neumannilla on monta aivan ihanaa neuletta ja tykkään hänen rohkeasta värien käytöstä! Kun ensi kertaa näin tuon valaspaidan, olin niin ihastunut ja sain kuin sainkin ohjeen. Nyt minulla on valaspaita ja jääkarhupaita - lunnit ja kiislat vielä puuttuvat neuleista!

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!